PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPSírósRT

XV. évfolyam, 7. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2010. július 31.

Bács-Kun Sport 2010. július Ajánló avagy, miről írt a Bács-Kun Sport 2010. július hónapban? Többek között Bácsalmás sportjáról, na meg a bácskai sportról.  Már ami volt, hisz a hónap elején még javában zajlott Dél-Afrikában a labdarúgó világbajnokság, ám a honi sportpályák elcsendesedtek, majd elkezdődött a felkészülés az új idényre. A Bács-Kun Sport oldalain meg 2009-2010-es bajnoki évben elért teljesítmények értékelése, összefoglalása zajlott. Főként Bácsalmás, de több bácskai csapat teljesítménye is terítékre került, főként labdarúgásban és kézilabdában, de olvashattak az érdeklődők a cselgáncs és asztalitenisz életről is.

Olvashattak írást már a 2010-2011-es bajnoki év előkészületeiről, meg arról is, milyen az a sportközösség, amely összetart és olykor az egyéni érdeket is a közösség érdeke alá rendeli... Beszámoltunk az idén újjá választott megyei kézilabda szövetség első üléséről éppúgy, mint a csávolyi falunap eseményeiről...

1 Baraparti Nyár 2010: hazai sikerek születtek Csávolyon, de a vendégek is jól szórakoztak... 2010. július 4. Kézilabda | 252  2010. július 3-án, szombaton, sportprogrammal indult a csávolyi falunap a Baraparti Nyár jegyében. A település kézilabda egyesülete, népszerű nevén a Csátesz, meghívott csapatok részvételével három mérkőzés keretében mutatta be az egyesületben működő csapatok teljes keresztmetszetét. Korán reggel fél kilenckor a női utánpótlás együttes mutatkozott be Bácsalmás hasonló korú együttese ellen, majd őket követték a női és férfi felnőtt együttesek, a Hercegszántó csapatai ellen. A bemutató mérkőzéseken elsöprő hazai siker született, hisz csak a női felnőtt vesztett pont, azaz játszott döntetlent, a másik két mérkőzésen hazai győzelem született...

2 A Sprint SE versenyzői egy színnel és egy szinttel magasabban 2010. július 8. Cselgáncs | 54  A Bácsalmási Sprint SE versenyzői június második felében egyesületi és regionális övvizsgákon vettek részt Bácsalmáson és Baján. A versenyzők felkészítését Tanács Attila I. danos sportedző és Páncsics Zoltán sportoktató végezte, melynek köszönhetően a judokák képzettségét jelző övszín sötétebbre, a sportágból elsajátított tudásuk egy szinttel magasabbra emelkedett. Június hónap közepén az egyesület '90-es évek elején elért kiváló eredményeinek sikeredzője Kovács Mihály is látogatást tett Bácsalmáson, a régi sikerek helyszínén, miként Tanács Attila Budapesten a TF SE sportcsarnokában, ahol feketeöves övvizsgáknak lehetett tanúja...

3 Idénynyitó strandkézilabda bajnokság Dávodon 2010. július 9. Ajánló |110 Mi közben a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség gőzerővel már a 2010-2011-es bajnoki év versenykiírásait önti végső formába, s miután az elmúlt bajnoki év női mezőny Felsőházában (1-6. hely) már végeredményt is hirdetett, lassan talán az Alsóházra vonatkozó végső sorrendet is közzé teszi. Miként a szövetség támogatásával Kiskunmajsán szeptember elején lezajló Városi György Női Kézilabda Emléktorna versenykiírása is olvasható már oldalunkon, ahol például a csoportok beosztásának legfőbb szempontja a csapatok helyezése a 2009-2010-es bajnoki évben. Ha a felkészülési időszak lezárását Kiskunmajsán az emléktorna, akkor annak kezdetét a Dávodon augusztus elején lebonyolításra kerülő strandkézilabda bajnokság jelenti.

4 A PVSE együttese tavasszal várakozás alatt teljesített 2010. július 10. Labdarúgás |105 Két este és vége a labdarúgó világbajnokságnak: ma a németek megszerzik a bronz, holnap pedig a világbajnoki címre 50-50 % eséllyel pályázó Hollandia és Spanyolország csapatai közül valamelyik felállhat a Világ tetejére... Ezt követően viszont már elkezdődnek a dolgos hétköznapok már a megyei bajnokságra készülő együtteseknek is. Készülnek, az augusztus közepén rajtoló 2010-2011-es bajnoki évre. Nem történik ez másként Bácsalmáson sem. Mielőtt azonban az új bajnoki évben várható és már megtörtént reménykeltő változásokról szó esne, illene az elmúlt bajnoki év tavaszi idényét mérlegre tenni.

5 2009-2010: a PVSE női kézilabda csapata a számok tükrében 2010. július 11. Kézilabda | 87 A Bácsalmási Petőfi VSE női kézilabda csapata a 2009-2010-es bajnoki év alapszakaszában, és a rájátszásban.

6 TOP-15: 2009-2010-es bajnoki év alapszakasz 2010. július 11. Kézilabda | 68 Top-15 A Bács-Kiskun Megyei Női Kézilabda Bajnokság 2009-2010-es bajnoki év alapszakaszában elért legjobb teljesítmények a mérhető adatok alapján. (Támadás, védekezés, akciógól, hétméteres, kiállítás)

7 Vendégsiker a Bajnokok Ligája összecsapáson 2010. július 18. Asztalitenisz |87 Kunbaján a Művelődési Házban, a helyi asztalitenisz egyesület főhadiszállásán, július 17-én, szombaton, amolyan rendhagyó bajnokok ligás mérkőzésre került sor. Kunbaja megyei harmadik osztályban bajnok együttese, a második osztályban első Kerekegyháza együttesét látta vendégül egy barátságos felkészülési mérkőzésen és az azt követő baráti találkozón. A nagy sajtóérdeklődés mellett lebonyolított összecsapáson vendégsiker született.

8 Ötödik helyen végzett a PVSE férfi csapata 2010. július 18. Kézilabda |56 A csapat játékosállománya és a képességek alapján, több pontot is szerezhetett volna a PVSE együttese a 2009-2010-es megyei férfi kézilabda bajnokságban. Bilinovics Ferenc együttese még a dobogóra is esélyes lehetett volna, ha minden alkalommal a legjobb összeállításban léphetett volna pályára...

9 Bácskai körkép: Nagybaracska célba ért... 2010. július 21. Labdarúgás |60 A 2009-2010-es bajnoki év tavaszi idénye során Nagybaracskán a bajnoki cím, a megyei I. osztály, Csávolyon a II. osztály, azaz a bennmaradás, Tompán a csapat fennmaradásának biztosítása volt a cél. Ezen csapatok elérték céljukat, bár az utóbbi kettő nem mérhető Nagybaracska együttesének ma már valóra vált álmaihoz...

10 Bácskai körkép: Csávoly bennmaradt... 2010. július 22. Labdarúgás | 41 A 2009-2010-es bajnoki év tavaszi idénye során Nagybaracskán a bajnoki cím, a megyei I. osztály, Csávolyon a II. osztály, azaz a bennmaradás, Tompán a csapat fennmaradásának biztosítása volt a cél. Ezen csapatok elérték céljukat, bár az utóbbi kettő nem mérhető Nagybaracska együttesének ma már valóra vált álmaihoz...

11 Bácsbokod: majd a következő bajnoki évben... 2010. július 22. Labdarúgás | 47 Morvai Tamás csapata hetet rámolt be a PVSE csapatának címmel számoltunk be a tavaszi felkészülési mérkőzésen, Bácsalmáson aratott 'bokodi sikerről. "Tegyük hozzá gyorsan, hogy a PVSE ifjúsági csapatának! Mindezzel együtt, annak ellenére, hogy a mostoha időjárási körülmények miatt a betervezett első két felkészülési mérkőzésük elmaradt és ez volt az első a hamarosan kezdődő tavaszi idény előtt, jól mozogtak Morvai Tamás edző játékosai a meglepően jó talajú pályán. Bár a PVSE fiataljai is bemutattak jó néhány remek megoldást, a bokodi kaput nem tudták bevenni:

12 Tompa: a csapat az első osztályban maradt... 2010. július 22. Labdarúgás | 63 Tompán a csapat fennmaradásának biztosítása a cél - nyilatkozta az új elnök Fábián Mátyás még a tavaszi idény kezdete előtt. A megyei I. osztályban szereplő Tompa együtteséről, - amely a 2009-2010-es bajnoki év őszi idényében az elvárások szerint a dobogóra igyekezett, ám azt alulmúlva csak a hetedik helyen végzett, - nem valami szívderítő híreket lehetett hallani a bácskai régióban. A csapat főszponzora kilépett a támogatók közül, a játékosok java eligazolt Tompáról. Hogy teljes legyen a határmenti helyzetkép: az egyesület tagsága új elnökséget választott, élén  Fábián Mátyás elnökkel.

13 Bácsbokod együttese hazatért 2010. július 24. Kézilabda | 64 A Romsics Erzsébet edző irányította NB II-s bokodi együttes július 26-án, hétfőn Jánoshalmán kezdi meg a felkészülést a 2010-2011-es bajnoki évre. Az új idény, egyben új csoportot is jelent, hisz' az új beosztásnak köszönhetően, hosszú évek után búcsút mondanak az egy kivételtől eltekintve dunántúli csapatokat tömörítő Délnyugatinak és szeptember közepén már ismét a Délkeleti csoportban, immár tizenkettedik bajnoki évüket kezdik meg az NB II-ben.

14 Dragan Crnomarkovics, a Szőke Torony 2010. július 23. Arcképcsarnok | 151 Bácsalmáson, az 1913-ban alapított Bácsalmási Sport Club, mai nevén a Bácsalmási Petőfi VSE keretében se szeri, se száma az alapítás óta az egyesületben működött szakosztályoknak. Mára két sportág maradt: a ma is működő kézilabda az elmúlt évben ünnepelte alapításának 50 éves évfordulóját. A labdarúgók viszont az egyesület létrehozásától kezdve egy-egy sajnálatos szünetet leszámítva az óta is rendszeresen szerepelnek hol magasabb, hol alacsonyabb szintű bajnokságokban és 2013-ban ezt már kerek 100 éve teszik majd.

15 Bácsbokod együttese hazatért 2010. július 24. Kézilabda | 64 A Romsics Erzsébet edző irányította NB II-s bokodi együttes július 26-án, hétfőn Jánoshalmán kezdi meg a felkészülést a 2010-2011-es bajnoki évre. Az új idény, egyben új csoportot is jelent, hisz' az új beosztásnak köszönhetően, hosszú évek után búcsút mondanak az egy kivételtől eltekintve dunántúli csapatokat tömörítő Délnyugatinak és szeptember közepén már ismét a Délkeleti csoportban, immár tizenkettedik bajnoki évüket kezdik meg az NB II-ben.

16 Tompa: a régi új edző Kószó László 2010. július 24. Labdarúgás | 101 Nem rég számoltunk be arról, hogy a megyei első osztályban szereplő Tompa együttese a téli, hátrányára történt változások után, a fennmaradásért, az első osztályú tagság megőrzése érdekében zajló harcát sikerrel vívta meg. A tavaszi idény előtt Fábián Mátyás, az egyesület elnöke illusztrálta a Tompán kialakult nem túl rózsás helyzetet, most azonban szavaiból úgy tűnik, sikerült rendezni a sorokat, azaz optimistán nézhetnek a 2010-2011-es bajnoki év elé.

17 A csapatsport már csak ilyen: közösségé formál 2010. július 26. Bács-Kun Sport | 50 Idén tavasszal a volt középiskolás iskolatársaim, nem mellékszálként egykori sporttársaim kerestek, hogy bár szeptemberben esedékes lesz ismét az osztálytalálkozónk, előtte - tegyünk tisztelgő látogatást osztályfőnökünknél és ugyancsak nem mellékszálként egykori testnevelő tanárunknál, edzőnknél, Jávor Lászlónál - Győrben... Aztán így történt! Ma, július 26-án, a nagykanizsai Olajbányász SE Kézilabda Szakosztály hőskorának képviseletében, Balaton Zsuzsanna, arról értesített, hogy a Takács házaspár augusztus 20-ra már szervezi az egykori kanizsai kézilabdások idei összejövetelét...

18 Bácsalmás-Baja bácskai rangadó a láthatáron... 2010. július 27. Labdarúgás | 25 A Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség Elnöksége július 26-án véglegesítette és jóváhagyta a 2010-2011-es Bács-Kiskun megyei bajnokságok I. és II. osztályának csoportbeosztását. Az első osztály mezőnyének egyik érdekessége, hogy az egyik induló a Bajai LSE II. csapata... Az ősszel tehát hosszú évtizedek után, először ismét lesz Bácsalmás - Baja bácskai rangadó...

19 Szőcs Lázár váltotta Morvai Tamást ‘Bokodon 2010. július 27. Labdarúgás | 73 Bácsbokod megyei II. osztály Déli csoportjában szereplő csapata új edzővel kezdte a felkészülést a 2010-2011-es bajnoki évre.  Az új bajnoki évre már a Morvai Tamás helyére lépő Szőcs Lázár készíti fel a 'bokodi együttest. Az új irányítással elkezdett alapozás közben már lejátszották első edzőmérkőzéseiket is. Katymár és Dávod csapatait magabiztosan legyőzték. A bajnokság kezdetéig további három felkészülési mérkőzés szerepel a programban.

20 Bácsalmás: új idény, új csapat, új edző, új cél 2010. július 28. Labdarúgás | 267 Frissítve! Az már kiderült, hogy a megyei I. osztályban augusztus 15-én kezdődik a 2010-2011-es bajnoki év, sőt az első négy mérkőzés párosítása is ismeretes. Az viszont csak utólag derült ki, hogy az utolsó felkészülési mérkőzés, a főpróba, a Szőcs Lázár trenírozta Bácsbokod együttese ellen lesz, augusztus 8-án, Bácsbokodon. Már körvonalazódik, hogy kik alkothatják az új idényben a PVSE játékosállományát. Eddig azonban csak egy biztos: a PVSE kispadján, Barákovics István után, nem kisebb játékos egyéniség, mint az NB I-es bajnokságból jól ismert, legszebb éveit Nagykanizsán töltő Dragan Crnomarkovics foglal helyet, még helyesebben ő lett a tréner.

21 Augusztus 5-én ülésezik a kézilabda szövetség elnöksége 2010. július 31. Kézilabda | 77 Még be sem fejeződtek a 2009-2010-es megyei bajnokságok, a tavasszal újjá választott Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség Elnöksége, annak különböző bizottságai már a 2010-2011-es bajnokságok előkészítésével is foglalkoztak. Amint azt Kun István a szövetség elnöke mondja: ennek során elkészültek a versenykiírások, amelynek megvitatása, majd jóváhagyása, az egyéb napirendi pontok tárgyalása mellett, a soros elnökségi ülésen, 2010. augusztus 5-én, csütörtökön Kecskeméten, a Granada Hotel tárgyalójában zajlik majd...

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 160
Heti: 247
Havi: 6 244
Össz.: 2 067 584

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XV./7. 2010.07.31.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »