PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPSírósRT

XIV. évfolyam, 15. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. október 14.

Kilenc még gombócból is sok

A megyei első osztályban szereplő bácsalmási labdarúgók, annak ellenére, hogy a mezőny második felében tanyáznak az első nyolc fordulóban lejátszott mérkőzések alapján, eddig is gólokban gazdag mérkőzéseket játszottak. Eddig azonban zömében a PVSE kapta a több gólt, míg október 11-én, a Solt után a Kiskunfélegyháza együttesét is extramennyiségű góllal győzték le.  A győzelmet azért a helyén kell kezelni, hisz az NB III-ból kiesett együttesben szinte egytől-egyig ifjúsági játékosok léptek pályára, bár ebből a korosztályból a PVSE csapatában is pályára lépett például, Barcsák Endre, Eckert Norbert, Mantz Tamás a kezdő csapatban, majd csereként Eckert Dávid a kapuban, Ónodi Feri és Barcsák Gábor. Eckert Norbert például egy bombagóllal is hozzájárult a fölényes hazai sikerhez.

A látványos kombinációk végén azonban az idősebb évjárat járt az élen a gólszerzésben eddig is, amelynek csúcsán a most „csak" egy gólt szerző Reitmann Zoltán áll, aki összesen a kilencedik találatánál tart. Átlaga, mérkőzésenként egy gól! A 'félegyházi meccsen, Rudics János és Gazsi János három-három gólt lőtt, előbbi egyet tizenegyesből. A csapat karmestere Hernády Márk a kiváló szervező játék mellett egy góllal is hozzájárult a nem mindennapi hazai győzelemhez. Az ellenfél csapatának dicséretére legyen mondva: nem álltak be a tizenhatosuk elé betonvédelembe, bátran támadtak, ha tehették, ám ezen a napon a PVSE védelme is jól zárt, így kapott gól nélkül ért véget a mérkőzés, így a negatív gólkülönbségen is alaposan javítva, a 12. helyre lépett előre a PVSE.

Bácsalmás - Kiskunfélegyháza 9-0 (5-0) Bácsalmás, 150 néző. Vezette: Meggyesi Gábor - Soós István, Fodor Lajos. Bácsalmás Szőke (Eckert D.) - Bögre, Barcsák E., Kiss, Mantz (Barcsák G.), Józsa (Ónodi), Hernády, Gazsi, Eckert N. (Bosnyák), Rudics, Reitmann. Edző: Barákovics István. Kiskunfélegyháza: Kovács - Kerekes, Lénárt (Kiss), Nemes, Busa, Forgó (Dóra), Fricska, Timafalvi, Bolgár, Berta, Vidéki. Edző: Katona Andor. Gólszerzők: Gazsi 1-0, Reitmann 2-0, Rudics 3-0, Rudics tizenegyesből 4-0, Eckert Norbert 30 méterről a bal felső sarokba 5-0, Rudics 6-0, Gazsi 25 méterről 7-0, Hernády 8-0, Gazsi 9-0. Piroslap: Kerekes Péter. Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Kiskunfélegyháza 5-1.

Megyei I. osztály további eredményei: Soltvadkert - Tompa 3-1! Akasztó - Ladánybene 1-2, Kerekegyháza - Orgovány 1-1, Izsák - Kiskőrös 0-0, Harta - Kalocsa 2-2, Kunszállás - Solt 3-3, Kiskunhalas - Dusnok elhalasztva.

Kovács Péter csapata megállíthatatlan

A megyei III. osztályú csapatbajnokság harmadik fordulójában Kiskőrösön vendégszerepelt az új idényben, új egyesületben induló kunbajai legénység. A Csengőd és Kiskunmajsa ellen elért sikereket követően, elsöprő fölénnyel győzött a Kovács-csapat 'Kőrösön is.

Látványos játékot bemutató Kovács, Figura, Huber, Figura alkotta kvartett megérdemelten aratott győzelmet ilyen arányban is, amellyel pontveszteség nélkül állnak a mezőny élén. Ahogy az érdekeltek mondják, az igazi vízválasztó azonban a negyedik fordulóban hazai pályán lejátszandó Baja elleni mérkőzés lesz:

Kiskőrös - Kunbaja 0:18 Kunbaja győztes játékosai - páros: Berghoffer - Figura 1, Kovács -  Huber 1. Egyéni: Kovács Péter 4, Figura  Tibor 4, Berghoffer László 4, Huber  Rudolf 4.

Gyászosan kezdődött az október hónap

Az, hogy e sorok írójának nem kezdődött valami fényesen az októberi hónap, az egy dolog, sőt magánügy... Az viszont, ami a szeptemberi örömteli sporteseményekkel szemben október első napjain történt e téren, ugyancsak lehangoló. Még jó, hogy a Bács-Kun Sport érdekeltségi körébe tartozó csapatokról már megszülettek a méltató írások. Ugyanis, a jövőben, ha így mennek a dolgok tovább, az örömködésre nem sok lehetőség adódik...

Stílusos játék, vereséggel A PVSE labdarúgói október 3-án, szombaton, Ladánybenére látogattak, ahol 3-1-es félidő után, 6-3-ra vereséget szenvedtek. A mérkőzés beharangozójában Kiss László - Reitmann Zoltán gólpárbajt vártunk, ami megtörtént: Kiss és Reitmann egy-egy gólt szerzett, azaz eldöntetlen a góllövőlistán elfoglalt helyezésük továbbra is. Nyolc-nyolc góllal állnak a mesterlövészek rangsorában a második helyen. A baj csak az, hogy a 'benei csapatban Mata illetve Kenesei Zoltán mellett, Duzmath József személyében ismét akadt egy játékos, aki egymaga szerzett hármat (egyet büntetőből). A vendégeknél pedig a védelem volt a leggólképesebb, mint a 2009-2010-es bajnokságban már annyiszor, így Reitmann gólja mellett Hernády és Rudics találata csak szépségtapasznak bizonyult. Azzal együtt is, hogy Ladánybenén értetlenül állnak azon tény előtt, hogy az ilyen stílusosan játszó csapat, mint a PVSE, hogyan tudott csak négy pont begyűjteni az eddig lejátszott nyolc mérkőzésen...

A mérkőzés sajnos hatvan percig tart... Szombat délután kettőkor, a férfikézisek Csávoly csapatát fogadták hazai pályán. A Dávodon elért 18-18-as döntetlen után, az újabb bácskai rangadón lett volna miért törleszteni a PVSE csapatának, ám a Csovcsics, Kilián, Szente trió nem állt a csapat rendelkezésére... Aztán a mérkőzés elején nagyon nem is hiányoztak. Támadásban, védekezésben egyaránt jól teljesített a Báder - Németh, Eckert, Juhász, Bilinovics, Koncsek, Fidler összetételű hazai együttes, aminek köszönhetően 5-1-re elhúztak a vendégektől. A baj csak akkor kezdődött, amikor az irányító poszton Juhász sérülés miatt cserét kért. A helyét Dörmő Attila foglalta el, és az addig látott játék egyszeriben szertefoszlott. Attila játékával sem az volt a probléma, hogy lassú, hanem az, hogy a támadás befejezések előkészítése helyett, túl sokat próbálkozott a támadások befejezésével, előkészítés nélkül, persze eredménytelenül. Viszont ez volt még mindig a kisebbik baj, de meg sem kísérelte, hogy az így elvesztett labdával megiramodó csávolyiak nyomába szegődjön... A probléma csak fokozódott, amikor Juhász ismét játékra jelentkezett, persze nem ezért. Dörmő került az átlövő posztra, Eckert Tibi pedig a jobb szélre... A legnagyobb gond pedig abból adódott, hogy a mérkőzés hatvan percig tartott... A csávolyi csapat pedig a hazai bakiparádén felbuzdulva, biztosan gyűjtötte be a 2009-2010-es bajnoki évben első győzelmét.

Nagy ára volt a remek rajtnak... Női kézisek vasárnap délelőtt a megyei bajnokság déli csoportjában a Nemesnádudvar csapatát fogadták. Az eddig lejátszott két mérkőzésen - Kalocsa és Kisszállás - ellen két győzelmet aratott a PVSE. Nos, ez a csapat, vasárnap, több szempontból is kritikus pontjához érkezett az őszi idénynek. Nádudvar volt még az a csapat, amelyet hazai pályán, ha minden jól alakul legyőzhetnek Orosváriék. A probléma csak az, hogy a csapat játékosállománya igencsak szűkös létszámmal rendelkezik. E probléma megoldására, elég hosszú idő után megérkezett végre Kőhalmi Boglárka és Kelle Lilla átigazolási lapja Hercegszántóról és Bácsbokodról. Az elmúlt héten ezt már csak azért sem lehetett elintézni, mert az átigazoláshoz szükséges anyagiak nem álltak rendelkezésre. Az, hogy ezt a néhány ezer forintot e sorok írója nem tudta megelőlegezni, annak ellenére sem, hogy milliomos, az egy dolog. Nagyobb baj az, hogy az egyesületnek sem volt erre fedezete... Aztán, amikor a pénteki edzésen kiderült, hogy Kőhalmi Bogi nem játszhat, a csapatkapitány így vélekedett: „nem értem, hogy mit szarakodnak ilyen sokáig", majd megjegyezte: a hazai mérkőzések előtt szokásos szombat délelőtti edzésen nem tud részt venni - nem ér rá! Az már csak hab a tortán, és csak a szombati edzésen derült ki, hogy magvas teendői Ladánybenére szólították... A gyöngyszem az egészben az, hogy a vasárnapi meccsen, ha lehetett volna a fülén is szedte volna a levegőt. A hogyanra jó néhány tanács érkezett a nézőtérről is. Az a kérdés viszont fel sem merült, a tanácsadóban, de már szombaton, hogy Ladánybene helyett, miért is nem az edzésen vett részt, az említett játékos?

Mindezzel együtt, a legnagyobb gond az, hogy a két győztes mérkőzésen begyűjtött kisebb-nagyobb sérüléseket a játékosok nem igazán tudták kiheverni: Nagy Reni persze nem volt sérült: valószínűleg csak tüdőgyulladásával küzdött, így is derekasan, már amíg egyáltalán talpon tudott maradni. Bozóki Tímeával - aki nem rég tért vissza szülésről, így nincs igazán felkészülve még a félidőnyi játékra sem - ketten próbálták megoldani a lehetetlent. Horváth Adri a térdét fájlalta, ám fogát összeszorítva tette a dolgát, már amennyire, és amíg bírta. Orosvárinak a háta akart szétszakadni mindenegyes lövés után. Szőke légszomjjal küzdött, bár becsületére legyen mondva, nagyon igyekezett... Az igyekezet viszont a 'nádudvar ellen ezen a napon kevésnek bizonyult.

Felállt védelem ellen viszonylag kevés gólt tudtak elérni a vendégek, ám Kleinné és társai a gyorsindítások során alig ütköztek ellenállásba. Kispál a védhetőt most is védte. Ezzel együtt a 17 kapott gól, nem sok: a 12 lőtt gól a gyalázatosan kevés. Ebben persze a fentebb említett okok is szerepet játszottak. Horváth most nem tudta az eddig dicséretes előkészítő-játékát nyújtani. Orosvári szintén alaposan elmaradt az eddig látottaktól, sőt a tőle ma már joggal elvárható szinttől. Az egészséges balszárny pedig nem tudta pótolni a jobb oldal most jelentkező hiányosságait.

A mérkőzésen Kleinné büntetőből szerzett előnyt, amit Orosvári a 2. percben kiegyenlített. A következő tízpercben azonban hazai gólszünet következett, de a jó védekezésnek köszönhetően, Nádudvar is, csak hármat: 1-4. A 21. percig a vendégek nem tudták bevenni Kispál kapuját, a jól záró védelemnek is köszönhetően és az egyenlítésre is volt lehetőség, de ez nem sikerült: Szőke végezhetett el két büntetőt, amiből csak egyet értékesített. Viszont két perc múlva, akcióból volt eredményes: 3-4. Nos, a félidő további részében jól jöttek volna a frissítések, a cserék, ám a cserelehetőség helyett, csak az időkérés egy perce adódott: a folytatásban pedig Kleinné kettő és Nagy Petra góljaival ismét elhúztak a vendégek: 3-7.

A négygólos hátrány ledolgozása a szünetben még mindig nem tűnt elérhetetlen álomnak, annak ellenére sem, hogy a folytatásban ismét Kleinné két góljával, a 33. percben az eredmény: 3-9. A további 12 percben, a jól záró védelem mellett a támadójáték is feljavult, aminek köszönhetően két gólra felzárkózott a PVSE. Ekkor mindössze egy gólt kapott a hazai csapat: 8-10. Orosvári büntetőből, majd átlövésből volt eredményes, majd sajnos kimaradt egy büntető. Szőke viszont kettőből kettőt értékesített. A 45. percben Fehér gólja tovább csökkentette a hazai csapat hátrányát. A hatgólos hátrány ledolgozása érdekében a játékosok utolsó erőtartalékaikat is bevetve, derekasan küzdöttek, ám ennek ára az lett, hogy a mérkőzés utolsó részében már védekezésben is több hibát követtek el a lehetségesnél. Miként az is döntő volt, hogy Kleinné négy újabb gólja mellett, a frissen beállt Halblander négy gólja elé nem tudott a hazai csapat akadályt gördíteni, míg a mérkőzés utolsó részében Orosvári újabb két eredményes kapura lövése mellett csak Szőke és Szűcs tudta bevenni a 'nádudvari kaput. Így alakult ki az olykor a sportszerűség határát súroló mérkőzésen a végeredmény:

Bácsalmás - Nemesnádudvar 12-17 (3-7) Bácsalmás, 100 néző. Vezette: Mazzag István, Papp Tibor. Bácsalmás: Kispál Brigitta - Nagy Renáta, Orosvári Teréz 5/2, Horváth Adrienn 1, Fehér Renáta 1, Szűcs Dorina 1, Szóke Anikó 5/3, Bozóki Tímea, Malesevics Lili. Nemesnádudvar: Nagyné Kákonyi Anna - Metzinger Anikó, Kleinné Simon Zsuzsanna 10/4, Metzingerné Fiedler Ildikó, Nagy Petra 1, Vörösné Virágh Ildikó 1, Gerényi Judit 1, Melkviné Vörös Magdolna, Kákonyi Zsuzsanna, Magyari Emese 1, Halblander Bettina 4. Hétméteres/gól: 7/5 illetve 5/4. Kiállítás: 8 illetve 8 perc.

Mohácsi vész Bácsbokodon

Október 4-én, vasárnap délután, az NB II. Dél-Nyugati csoportjában eddig lejátszott két-két mérkőzésen, két győzelmet arató, így pontveszteség nélküli Bácsbokod és a Mohács együttesei mérték össze tudásukat. Az előző bajnoki évben Bácsbokodon hazai győzelem született és az első két mérkőzésen látott bokodi játékot látva, most is hazai győzelemre számított a népes publikum, ám ez most elmaradt.

Bár, ha már a mérkőzésre készülést nézzük, akkor is vereségre volt ítélve a hazai csapat. A második forduló után beiktatott szünet - miként a tavasszal - most sem tett jót a csapatnak. Ráadásul, az utolsó pénteki edzés, amikor maradéktalanul jelen tud lenni szinte minden játékos, most elmaradt. Talán ennek is köszönhetően elmaradt az első két fordulóban, különösen a Balatonboglár ellen látott színvonalú játék is, egyáltalán az a játék, amit a csapat szeptemberben már bemutatott.

Ezúttal csak Fischer Anett hiányzott a keretből, míg a szeptemberben kitűntek egytől-egyig Romsics Erzsébet rendelkezésre álltak. Csakhát, amit hét közben nem gyakorolnak, mitől menne a meccsen, élesben? Aztán az is kiderült, és még a mérkőzés előtt, hogy nem is annyira volt rövid a vendégek kispadja, mint arról szó volt: 14 játékosnál több nem is ülhet le arra, annyi pedig megvolt, hiánytalanul...

Krónika

1-10. perc: 10 támadás, 10 védekezés: 3-5. Mohács kezdte a játékot és jobb szélről szereztek vezetést: 0-1. Gémes Adri betörésből harcol ki büntetőt, amit Terner végez el, ám a kapus véd. A gyors tempóban eladják a labdát a vendégek, az ellentámadás során Gémes Adri második hetesét harcolja ki, amit ezúttal Prókai Anett értékesít: 1-1. Átlövésből Cifra feje fölött zúg a léc alá a labda: 1-2. Banász betörés után, a jobb oldali kapufát találja telibe. A gyorsindításból növeli előnyét Mohács: 1-3. Terner Aliz eladja a labdát, a gyors ellentámadás végén, a hazaiak szerencséjére, a kapufán landol a labda. Terner Aliz egyéni játékkal harcol ki újabb büntetőt, amit Prókai Anett ismét értékesít: 2-3. a vendégek lányos zavarukban eladják a labdát, Banász átlövése a kapu mellett zúg el. Az irányító egyéni játékkal veri meg a védőket: 2-4. Gémes Adri vonalra lép, a gyorsindítást ismét elvétik a mohácsiak, a labda a kapu fölött hagyja el a játékteret. Banász átlövése közelít a gólhoz, ám most a labda még a kapufán csattan, nem így a mohácsi lövés: 2-5. Banász átlövés helyett ismét betöréssel próbálkozik, ezúttal sikerrel, ráadásul a védőjét kiállítják a bírók: 3-5. Cifra véd egy átlövést, Gémes Georgina viszont eladja a labdát. A kétperces emberelőnyből azonban nem sikerült csökkenteni a hátrányt, bár az is egyféle eredmény, hogy legalább nem is kapott a hazai csapat...

11-20. perc: 10 támadás, 10 védekezés: 3-6. Az újabb dekádban ismét a jobb szélső vállalkozik lövésre, de a labda kapu mellé száll, nem így Terner Aliz egyéni játék után kapura lőtt labdája: 4-5. Jobb kettőből elvégzett átlövés után a jobb alsóba vágódik a labda: 4-6. Az ellentámadás során Banász kerül helyzetbe, de a ziccert hárítja a kapus. A gyorsindítás után viszont Cifra tehetetlen: 4-7. Banász átlövése sikertelen, de a mohácsi átlövést meg Cifra védi. A gyorsindítást Prókai Anett értékesíti: 5-7. Technikai hibát vétenek a vendégek, Prókai Anett jobbról oly sokszor elvégzett ejtése, ezúttal bal szélről kapu fölött hagyja el a játékteret. Nem így a mohácsi balszélső lövése után: 5-8. A következő három támadás során Terner Aliz aktivizálja magát, ám a két eladott labda mellett egyszer jobb kettőből eredményes, a vendégek egy eladott labdája, a beállós által kiharcolt és értékesített büntetője és a balszélső gólja mellett: 6-10. Snabl adja el a labdát és a gyorsindításból eredményes ismét a mohácsi csapat: 6-11. Prókai Anett is közelít az újabb akció góljához, ám ezúttal bal szélről a kapufát találja telibe. A kapuban Cifra helyére Prókai Anna állt be, ám ha Cifra kiszolgáltatott helyzetbe volt a gyenge védőjáték miatt, a továbbiakra ez hatványozottan igaz.

A további részletek ismertetése nélkül: már hazai szemszögből, a játék menete annyiban javult, hogy a mérkőzés első harmadában kialakult ötgólos hátrány megduplázásához, a vendégeknek már 40 percre volt szükség. A támadások sora ment veszendőbe anélkül, hogy balszélre a labda egyszer is kikerült volna, vagy a beállós megjátszása egyszer is sikerrel járt volna. Ennek viszont egyenes következménye lett a mérkőzés végeredménye: Bácsbokod - Mohács 22-32!

Mindezzel együtt ez a Mohács nem a tavaszi Mohács, miként az edzője sem, így nagyon könnyen előfordulhat, hogy jövőre már a magasabb osztályban szerepel Tabajdi Ferenc edző csapata.

Az ifjúsági csapatok mérkőzésén 14-14-es félidő után 34-27-re ugyancsak a Mohács aratta le a babérokat. Bácsbokod ifjúsági csapata, miként a felnőtt, elszenvedte első vereségét, remélhetőleg jelentős ideig az utolsót. A mérkőzés hőse Balla Eszter volt, aki 14 gólig jutott.

Kovács és Garami nélkül is győzelem

A megyei III. osztályú csapatbajnokság második fordulójában, hazai pályán a Kiskunmajsa csapatát fogadták Kunbaján. A tavalyi szezon legutóbbi ezüstérmese ellen bravúros győzelmet ünnepelhettek Berghofferék. A siker értékét csak növeli, hogy az új keretek között működő csapatnak Kovács Péter és Garami József játékát is nélkülözni kellett.

A vendég 'majsai csapat semmit sem bízott a véletlenre: a Kunbaja előző heti csengődi győzelmének  hatására a legjobbnak tartott játékosaikkal - Tanács Imre, Bodor Zoltán - álltak asztalhoz, ami az eddigi, Kunbaján játszott mérkőzéseik alkalmával nem volt rájuk jellemző.

Izgalmasan alakult a párharc. Hol a Kunbaja, hol a vendégek vezettek 1-2 ponttal, de ezen a napon a kezdőalakulatuk egyéniben nem bírt a hazaiak két éljátékosával. Balla György és Berghoffer László kitűnő játékának köszönhetően esélyt sem adtak a vendégeknek. Lehengerlő játékukkal, minden mérkőzésüket simán nyerték és döntő érdemeket szereztek a bravúros, de teljesen megérdemelt hazai győzelemből. A következő fordulóban Kiskőrösön, joggal reménykedhet a kunbajai együttes a még szebb folytatásban:

Kunbaja - Kiskunmajsa ATE 10:8 Hazai győzelmek, páros: Balla György - Berghoffer László  Egyéniben:  Berghoffer László 4, Balla  György 4, Figura  Tibor 1. Játszott még: Huber Rudolf.

Októberi kézilabda a Bácskában

A nemzeti bajnokság II. osztályában, Bácsbokod női együttesei Szigetszentmiklós ellen lépnek pályára, a győzelem reményében, Tökölön. A vendéglátók még nem szereztek pontot, míg a 'bokodiak két győzelem mellett, csak egyszer vonultak le a pályáról vesztesen, a vélhetően az idei bajnok Mohács ellen. A hazai pályán Mohács ellen elszenvedett kiadós vereség után a bácskai csapat az esélyes...

A megyei regionális bajnokság férfi mezőnyében Bácsalmás a Kunszentmiklóson a listavezető ellen lép pályára vasárnap. Csávoly a sereghajtó Tiszakécskét, Dávod a kecskeméti Mistrál csapatát fogadja hazai pályán: a győzelemre esélyesként. A női mezőnyben: Kisszállás Nemesnádudvarra látogat szombaton, Bácsalmás a tabellaszomszéd Csávoly csapatát fogadja vasárnap. A Déli csoport rangadóját Jánoshalmán játssza a második JSE és a többszörös megyei bajnok Kiskunhalas csapata. A rangadó esélyeiről szólva, már nem menne meglepetésszámba, ha a hazai együttes szerezné meg a két pontot...

Úgy kezdődött, hogy visszaütött...

4

Sz. szentmiklós

Bácsbokod

27-25

4

Balatonboglár

Kaposvár

27-20

4

Mohácsi TE

Siófok KC II.

33-23

4

Csurgói NKC

Hosszúhetény

42-15

4

Szekszárdi FG

UK Szekszárd

36-22

Az NB II. osztály Dél-Nyugati csoportjában a negyedik fordulót rendezték a hétvégén. Bácsbokod együttese a csoportban újonc Szigetszentmiklós ellen lépett pályára, Tökölön. Az eddig pont nélküli vendéglátó csapatról az eddig rögzített statisztikai adatokból is kiderült, hogy nem mennek a szomszédba egy kis durvaságért, ám amit ezen a mérkőzésen bemutattak, megspékelve egy erélytelen, elfogult játékvezetéssel, az minden képzeletet felülmúlt. Ennek is köszönhetően a remélt 'bokodi két pont helyett, kétgólos vereséggel végződött a Csepel-szigeti kiruccanás... Csak felmerül a kérdés: ennek mi értelme?

Vereségek az emancipáció jegyében

A női NB II. Dél-Nyugati csoportjában október 10-én, Szigetszentmiklós ellen lépett pályára Bácsbokod együttese, Tökölön. A Mohács ellen elszenvedett vereség után, a javítás reményében, de ez elmaradt. A 'bokodi lányok sem voltak valami jó passzban a mérkőzésen, ám a játékvezetés, az minden képzeletet felül múlt, már nem a felkészültségével... Amit a pályán a kézilabdajáték címén engedtek, leginkább a hazai csapatnak, az megengedhetetlen e sportágban. Talán itt az idő, hogy az ebben érdekeltek elgondolkodjanak azon, hogy a játékvezetésben szükség van-e, a nők egyenjogúsítására?

A statisztikában bizonyára jól mutat, hogy egyre több női játékvezető található a különböző játékvezetői keretekben, ám ezek jelentős része, inkább feszültségeket kelt a sportágban, mintsem az előrehaladást szolgálná! Lásd, a mérkőzés statisztikáját:

Szigetszentmiklós - Bácsbokod 27 - 25 (14-13) Tököl, 50 néző. Vezette: Demeter Györgyné - Ónodiné Sipos Gabriella. Szigetszentmiklós: Oláh Noémi, Pállinger Réka - Czepin Zsuzsanna 5, Gellérfi Éva 6, Nyárasdy Erzsébet 4, Szűcs Beáta 1, Gere Mirjam, Bödő Noémi 2, Urfi dorottya 2, Szerényi Viktória 7, Demeter Vanda, Varga Bettina, Varga Alexandra, Iván Emese. Edző: Márczy Gábor. Bácsbokod: Prókai Anna, Csémy Adrienn - Schnábl Zsuzsanna 7, Terner Aliz 3, Kiss Bettina 2, Prókai Anett 4, Banász Ildikó 3, Gémes Adrienn 1, Gémes Georgina 3, Bennarik Petra, Pencz Réka, Varga Kitti 2. Edző: Romsics Erzsébet. Az eredmény alakulása: 1-16. perc: 5-7, 17-30. perc: 9-6. 30. perc: 14-13. 31-45. perc: 8-7. 45. perc: 22-20. 46-60. perc: 5-5, 53. perc: 22-23, 56. perc: 24-24, 60. perc: 27-25. Sárga lap: 3 illetve 2. Kiállítás: 4 illetve 16 perc! Kizárás: 0 illetve 1. Hétméteres/gól: 5/2 illetve 9/5.

A Szigetszentmiklós elleni ifjúsági mérkőzésen, a felnőttek összecsapását követően, hatványozottan kijött a játékvezető hölgyek, egyébként valószínűleg példás édesanyák, játékvezetői alkalmatlansága. Ami a pályán történt, az példátlan és megengedhetetlen, még oly férfias sportágban is, mint a kézilabdasport: Szigetszentmiklós - Bácsbokod 33-32 (16-14) Tököl, 50 néző. Vezette: Demeter Györgyné - Ónodiné Sípos Gabriella. Szigetszentmiklós: Benkő Anna, Papp Nikolett - Botos Bernadett, Kelemen Nikoletta, Gere Mirjam 3, Bödő Noémi 6, Urfi Dorottya 1, Szerényi Viktória 7, Demeter Vanda, Varga Bettina 7, Varga Alexandra 9, Iván Emese. Edző: Roska Tibor. Bácsbokod: Grucsek Alexandra - Varga Kitti 12, Balla Eszter 5, Terner Zsanett, Fehér Virág 2, Petrity Diána, Fuszkó Fanni 1, Faragó Erzsébet, Csipak Viktória, Fodor Roxána, Illés Kitti 2, Bennarik Petra 10. Eredmény alakulása: 1-16. perc: 6-9, 17-30. perc: 10-5. 30. perc: 16-14, 31-44. perc: 11-6, 44. perc: 27-20! 45-60. perc: 6-12! 53. perc: 30-30, 60. perc 33-32. Sárga lap: 3 illetve 2. Kiállítás: 18 perc illetve 12 perc. Kizárás: 2 illetve 0. Végleges kiállítás: Varga Bettina illetve 0.

Nehéz mérkőzés előtt a 'bokodi csapatok

A női NB II. Dél-Nyugati csoportjában az ötödik fordulót rendezik a hétvégén. Az első négy fordulóban kiderült: az idei bajnokságban a Mohács csapatának nem lesz ellenfele - már amelyik legyőzheti. Mögötte a szekszárdi két csapat következhet és a többi csapatnak, ha ez a tendencia folytatódik tovább, nem sok esélye lesz a dobogóra... Ha ez folytatódik, de remélhetőleg a 'bokodi lányok, ezt nem így gondolják és október 18-án, vasárnap, a délután 4 órakor kezdődő mérkőzésen, ha nem is könnyedén, de sikerül megszerezni a két pontot a Csurgóval szemben.

Bácsbokod együttese remélhetőleg túlteszi magát a Szigetszentmiklós elleni, mondhatnánk rendkívüli körülmények között elszenvedett vereségen, és győzelmével versenyben marad a dobogós helyezésekért zajló versenyben. Ez így igaz az ifjúsági együttesre is, amelynek összecsapása, a felnőttekhez hasonló párosításban 14 órakor kezdődik.

NB II. Dél-Nyugat - felnőttek

5

Szekszárd FG

Hosszúhetény

35-20

5

Tamási KC

UKSE Szekszárd

22-32

5

Kaposvár

Mohácsi TE

18-31

5

Siófok KC II.

Szigetszentmiklós

29-18

5

Bácsbokod

Csurgói NKC

33-34

NB II. Dél-Nyugat - ifjúsági

5

Szekszárd FG

Hosszúhetény

19-29

5

Tamási KC

UKSE Szekszárd

33-22

5

Kaposvár

Mohácsi TE

13-35

5

Siófok KC II.

Szigetszentmiklós

40-23

5

Bácsbokod

Csurgói NKC

29-26







Lefagyott a mosoly a 'bokodi arcokról  A rossz emlékű Szigetszentmiklós elleni vereséggel végződött mérkőzést követően, hazai pályán léptek pályára a 'bokodi NB II-es kézilabdacsapatok október 18-án, vasárnap délután, a helyi sportcsarnokban is dermesztő hidegben. No, ez kevésbé befolyásolta a mérkőzések végkimenetelét, talán csak a közönség didergett kicsinykét, ám az tény: az ifjúsági csapat 29-26-os győzelmével ellentétben, a felnőtt együttes végig szoros csatában, vereséget szenvedett Csurgó együttesétől.

Az már a mérkőzés előtt is ismert volt, hogy a győzelem kivívása nem lesz egyszerű feladat az előző bajnoki évhez képest jelentősen megerősödött vendégekkel szemben, ám az mégis meglepetés számba ment, hogy különösen a hajrá perceiben, fölénybe tudott kerülni a Csurgó, sőt egygólos győzelmet aratott.

Bácsbokod - Csurgó 33-34 (15-16) Bácsbokod, 100 néző. Bácsbokod: Cifra Anita - Gémes Georgina 8/2, Gémes Adrienn 4, Terner Aliz 1, Banász Ildikó 3, Prókai Anett 8, Schnábl Zsuzsanna 7/4. Csere: Prókai Anna, Csémy Adrienn, Kiss Bettina 2, Pencz Réka, Balla Eszter. Edző: Romsics Erzsébet. Eredmény alakulása: 1-15. perc: 8-8, 16-30. perc: 7-8. 30. perc: 15-16. 31-45. perc: 10-9, 45. perc: 25-25. 46-60. perc: 8-9. ~52. perc: 30-26! 52-60. perc: 3-8!!! Hétméteres/gól: 10/6 illetve 8/7.

Borongós, esős ősz Bácsalmáson - vereséggel

A megyei női kézilabda bajnokság Déli csoportjában utolsó hazai mérkőzését játszotta a PVSE női csapata. Az idei évre alaposan megerősödött és eddig veretlen Csávoly együttese volt az ellenfél és ebben az időszakban egyáltalán nem rendkívüli, esős körülmények között, csak egy félidőn át, élt a remény a hazai pontszerzésre.

A PVSE csapatának összetételén e rendkívül fontos mérkőzés előtt sem kellett sokat „agyalni", hisz Bozóki Tímea mellett, Nagy Renáta játéka sem jöhetett szóba. Örvendetes módon azonban Malesevics Lili térdműtétjét követően, már néhány edzést követően a csapat rendelkezésére állt. Az esőáztatta pálya játékra alkalmassá tételét követően, felmérve a helyzetet, a veretlen Csávoly ellen ezúttal a tisztes helytállás lehetett a cél, amit a rendkívüli helyzethez alkalmazkodva, az első félidőben a PVSE remekül megoldott. Ekkor a csúszós pályához és labdához jól alkalmazkodva döntetlenre hozta az első félidőt.

A folytatásban a hazai csapat öt perccel „megnyújtotta" a szünetet, ez alatt a vendégek elhúztak három góllal, és ez meghatározta a mérkőzés végkimenetelét is. A néhány hazai játékosnál már cserére érett teljesítmény frissítésére sajnos nem álltak rendelkezésre cserére. Ez különösen a támadójátékban éreztette hatását... A második félidőben a vendégek legjobbjai jobban megtalálták a vizes labdával való játék technikáját is és eredményesebb átlövéseiknek köszönhetően megérdemelten győztek és őrizték meg szeplőtlen eredménysorukat - négy mérkőzés, négy győzelem. A PVSE csapatának sincs azonban miért szégyenkezni, hisz az alakuló csapat mérlege: két győzelem mellett két vereség, amely a körülmények ismeretében nem rossz..

Krónika

1-15. perc: 5-4. Orosvári Teréz átlövésből szerzett vezetést a PVSE csapatának, majd a Mlinkovics lányok, Edit és Gyöngyi fordítottak: 1-2. A 7. percben előbb Fehér Renáta átlövése, majd 3 perc múlva Malesevics Lili lövése után került a labda a csávolyi kapuba: 3-2. A 10. és a 12. percben, Madarász Dóra két lövése nyomán viszont visszavették a vezetést a vendégek: 3-4. Ez nem törte le Horváth Adriékat, hisz a remek védekezésnek köszönhetően, ebből indulva, Szőke Anikó egyenlített, majd hétméteresből előnyhöz is juttathatta volna a PVSE csapatát, ám ez kimaradt. A vezetést, Orosvári átlövésből szerezte meg a 14. percben: 5-4. A félidő közepén Groll Mónika hetesét Kispál Brigitta megfogta. Eddig jól védekezett mindkét együttes, a támadások eredményes befejezését nagyban befolyásolta a vizes labda...

16-30. perc: 1-2. A kapus Salamon Andrea bal szélről egyenlített, majd Mlinkovics Gyöngyi sem tudta értékesíteni a javukra megítélt hetest, de nem járt jobban Tamasi Edit sem a 24. percben. Csak sajnos a hazai támadások is eredménytelenül végződtek. A nyolcperces gólcsendet végül Groll törte meg, amivel egygólos előnyre tettek szert, de ezt két perc múlva Szőke kiegyenlítette: 6-6.

31-45. 2-7. A második félidő elején öt perc alatt, Mlinkovics Gyöngyi, Groll és Tamasi góljaival elhúztak a vendégek: 6-9. Szőke szépített, majd ez még szebb is lehetett volna, ha a 41. percben értékesíti a kiharcolt büntetőt: 7-9. Mlinkovics Györgyi, majd jó ég, ismét Salamom eredményes: 7-11. Fehér kozmetikázik az eredményen átlövésből, de Steiner Dóra ezúttal nem hibázza már el a büntetőt, illetve Kispál Brigitta sem tudja útját állni a labdának: 8-12.

46-60. perc: 5-5. A 46. percben ismét Groll eredményes: 8-13. A hazai csapat még mindig remekül küzd, hisz a jó védekezést követően Malesevics és Orosvári ismét eredményes: 10-13. A további elhibázott hazai lövések után ismét Mlinkovics Györgyi majd Nemes Zsófia eredményes. A 51. percben: 10-15. Orosvári, a körülmények által, már negatív értelemben, erősen befolyásolva is megvillantott kivételes képességeiből egy remek átlövés gólt: 11-15. A vendégek támadásának egy újabb hétméteressel sikerült útját állni, ám a hetes előtt a vendégjátékosok egymás kezébe adják már a labdát, nem akarja senki vállalni. Érthetően Steiner Dóra sem, így ő is csatlakozik a büntetőt elhibázók táborához. Groll Mónika viszont még mindig ezerrel pörög, eredményesen, miként a hazai csapatban Orosvári. Előbbi egy akciógóllal, majd hétméteresből eredményes. Orosvári ismét akcióból, majd hétméteresből eredményes, sőt ismételhetne, ám a második büntetőt már, másokhoz hasonlóan ő sem tudja értékesíteni, de miként a mérkőzés első, úgy az utolsó gólja is Orosvári nevéhez fűződik: 13-17.

Összegzés: A PVSE, a körülményekhez képest kiváló védőjátékot mutatott be a mérkőzés nagy részében, amibe egy kicsit bele is haltunk megfelelő cserék nélkül. Így, különösen a második félidő elején az átlövések semlegesítése többször kudarcot vallott, miként a szélső védők teljesítménye is, de nem volt meg ekkor a kellő összhang a beállók semlegesítésében sem. Majd a holtponton átesve ismét megfelelő volt a játék úgy a támadásban, mint védekezésben, ám ez már csak arra volt elegendő, hogy a sportszerű mérkőzésen, a különbség a tisztes helytállás szintjén maradjon, egy olyan csapat ellen, mint azt Ábel György a csávolyi edző mondja, a végelszámolásánál a dobogós helyek egyikére pályázik:

Bácsalmás - Csávoly 13-17 (6-6) Bácsalmás, vezette: Romsics Erzsébet, Terbe Ferenc. Bácsalmás: Kispál Brigitta - Malesevics Lili 2, Orosvári Teréz 6/1, Horváth Adrienn, Fehér Renáta 2, Szűcs Dorina, Szőke Anikó 3, Nagy Renáta, Bozóki Tímea, Papp Nikolett. Csávoly: Fetter Anna - Salamon Andrea 2, Nemes Zsófia 1, Tamasi Edit 2, Groll Mónika 4/1, Mlinkovics Gyöngyi 4, Steiner Dóra 1/1, Madarász Dóra 2, Mlinkovics Edit 1, Madarász Viktória, Antal Orsolya, Bolvári Tünde, Hepp Barbara, Ódor Anita. Kiállítás: 0 illetve 2 perc. Hétméteres/gól: 4/1 illetve 6/2.

Ahogy 'Halason látták...

„Edzője nélkül érkezett a Bácsalmás PVSE a FIAT KB Autoteam SE otthonába, a Bács-Kiskun Megyei női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. Az október 18-án vasárnap lejátszott mérkőzés vendégcsapatának hozzáállásán meglátszott e szokatlan tény. A találkozó inkább hasonlított egy edzőmérkőzésre, mint egy bajnoki fordulóra, amelyben a kiskunhalasi együttes az első perctől kezdve irányította a találkozót. Kósa Anikó, aki e héttől a Fiatos csapat mellett az NB-I-ben vergődő KNKSE edzőjének is mondhatja magát, már az első félidőben valamennyi játékosát becserélte, hogy azok játék lehetőséghez juthassanak. Igaz nem vállalt nagy kockázatot ezzel a hazai gárda trénere, mert a bácsalmási lányok hitehagyottsága teret engedett Kósa csapatának. Az első félidő végén az eredményjelző 20-3-at mutatott a Fiat-nak.
A második félidőben még komolytalanabbá vált a találkozó, mert a vendégcsapat gyenge teljesítménye a hazaiakra hatva ott is sok technikai hibát hozott. A színvonaltalan és unalmas mérkőzést végül nagy fölénnyel, 28 gólos különbséggel nyerte meg a házigazda. Klikk ide a mérkőzés képeihez!
Kósa Anikó a kérdésre, hogy mit jelent a KNKSE edzőség a FIAT-os csapatra nézve azt mondta: „Kérésre, ideiglenesen vállaltam a nehéz helyzetben lévő Kiskunhalas NKSE edzői teendőit. Természetesen továbbra is együtt dolgozom az Autoteam-mel, de úgy éreztem tartozom annyival az NB-I-ben játszó halasi csapatnak, hogy próbálok tenni az előrelépésük érdekében. Szükséghelyzet ez, amiben kompromisszumokra lesz szükség, de bízom benne, hogy képes leszek megoldani a feladatokat. A mai győzelmünkről, a 28 gólos előnyünkre tekintettel, úgy érzem nem kell beszélnem. Pontveszteség nélkül vezetjük az északi(?) csoportot. A jövő heti utolsó, őszi fordulóban a Csávoly ellen is győzelmet várok. Ahogy már korábban is mondtam, nekünk a megyei bajnokság a késő tavaszi rájátszással kezdőik."

FIAT KB Autoteam SE - Bácsalmás PVSE 36-8 (20-3) Játékvezetők: Fritsch Margit, Husz Zsolt A FIAT KB Autoteam SE gólszerzői:  Bács-Kiskun Megyei I. osztályú Női Kézilabda Bajnokság 2009-2010 évad, 6. őszi forduló: Kiskunhalas, Horváth István Sportcsarnok, 2009. október 18. 16 óra, 30 néző. Mészáros Anita 2, Ács Anita 5, Csősz Szilvia 8, Baksa Nikolett 2, Selymesi Mariann 1, Fehér Henrietta 5, Nagyné Tartóczki Edina 1, László Krisztina 1, Dudás Katalin 3, Brindza Tímea 5, Kardos Csilla 2, Botka Nóra 1. A Bácsalmás PVSE gólszerzői: Orosvári Teréz Éva 2, Horváth Adrienn 1, Fehér Renáta 4, Szőke Anikó 1.

Kiütéses győzelem Baja ellen

Bár az asztaliteniszben leütésnek, vagy lecsapásnak nevezik azokat az ütéseket, amelyekből védhetetlenül, pontot érően vágódik az ellenfél térfelére a kaucsuklabda, most (is) az ökölvívás műszava is helyén való. Kunbaja egyre népesebb együttese október 18-án, vasárnap délelőtt - akár szó szerint is vehetjük - kiütötte Baja együttesét.  A megyei III. osztály negyedik fordulójában, a hazai pályán vívott újabb mérkőzésen most sem volt gyenge pontja Kovács Péter csapatának.

Mint az egyesület honlapján írják kunbajai asztalitenisz egyesület újabb fölényes győzelmet aratott. „A sebzett vad szerepe ezúttal a Baja V. csapatának jutott." A kezdőcsapatból Huber, Balla és Berghoffer maradt ki, utóbbi viszont egy páros mérkőzés erejéig azért játszott.  Az egyéni játékban megüresedett két helyre így Garami József és a fiatal Kern Adrián kapott rajtlehetőséget. A Kunbaja együttese a két páros mérkőzés megnyerése után fokozatosan elhúzva őrölte fel ellenfelét, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott a lelkes bajaiak ellen. A Kunbaja győzelmi sorozata ezzel továbbra sem szakadt meg. Folytatás, jövő héten Soltvadkerten.

Kunbaja - Baja V. 17:1  Kunbaja győztes játékosai, páros:  Garami József - Berghoffer László1, Figura  Tibor - Kovács Péter 1. Egyéni: Figura  Tibor 4, Kovács Péter 4, Garami József 4, Kern Adrián 3.

Mestermérleg: Kovács Péter (Kunbaja) - Papírforma eredmény született. A játék minden elemében a bajai csapat fölé emelkedtünk. Ma még ünnepelünk, holnaptól viszont csak a soltvadkerti mérkőzésünkre koncentrálunk! Péter István (Baja) - Gratulálok a hazai csapatnak. Játékosaim mindent megtettek, ma ez ennyire volt elég. Tavasszal megpróbáljuk jobban megszorítani a rutinos játékosokból álló kunbajaiakat.

Cél: a dobogós helyezés, titkon a bajnoki cím!

A kunbajai asztaliteniszezők honlapján terjedelmes írás olvasható a csapat edzőjével, kiváló játékosával. Kovács Péter, aki már csak kézilabdásként nyújtott - sajnálatos sérüléséig - még kiválóbb teljesítményt, az asztalitenisz csapatuk múltjáról, jelenéről nyilatkozik.

- Melyik osztályban kezdtétek a bácsalmási asztalitenisz szakosztállyal  a bajnokságot, és most melyik szinten szerepeltek? - Az első két évben a Megyei II. osztályban szerepeltünk. Az első év az  ismerkedés jegyében telt. A 12 csapatból a 10. helyen végeztünk. A második évben már előrelépés volt tapasztalható a csapatnál. Akkor a 8. helyen végeztünk a 12 csapatos mezőnyben. Utána felforgatták az osztályt, szétszedték-felmorzsolták. A legjobb 6 csapat maradt a Megye II. osztályban, a 7-12 helyezetteket pedig leminősítették a Megyei III osztályba.

- Milyennek tartottad a Megye III. osztály színvonalát? - Jobb volt szerintem a Megyei II. osztály, mert akkor több csapat  volt, több mérkőzésse. és mire a harmadosztályban a csapatunk formába jött, már szinte be is fejeződött az őszi, vagy éppen a tavaszi szezon, a kevés számú csapat miatt.

- A most elkezdődött új idényben repülőrajtot vettetek. Hányadik helyre várod az őszi szezon végén a kunbajai csapatodat? - Három fordulón vagyunk túl, így csapatunknak helyezésben gondolkodva körvonalazódnak az esélyei a dobogón akár a legfényesebb éremre is esélyesek lehetünk. A legnagyobb rivális Kiskunmajsát, igaz kemény csatában, de sikerült legyőznünk. Mégis vízválasztó lesz a következő idegenbeli mérkőzésünk, Soltvadkerten. A 'vadkertiekre nagyon oda kell figyelnünk, hiszen ott régi rutinos játékosok ütik a labdát. Azon a mérkőzésünkön sok minden el fog dőlni az őszi helyezéseket illetően. Én úgy gondolom a csapatunknak az 1-2 hely valamelyikén, ott kell lennie az őszi szezon végén!

Kovács Péter nemcsak  edzőként, hanem játékosként is kiveszi  részét a sikerből.

 - Mely játékosok most a csapat húzóemberei? - Elsőként említeném Berghoffer Lászlót, aki valamikor magasabb osztályban-magasabb szinten űzte ezt a játékot. Ide sorolnám Balla Gyurit is, aki szintén magasabb szintű bajnokságból került - kunbajai élettársa révén is - közénk. Ő évekig Kisújszálláson (no, csak: egy földi), az ottani Megyei I. osztályú csapatban játszott. Velük egyértelműen erősödött a csapat. A többiek: Garami József, Kovács Péter, Figura Tibor, Huber, Kern Adrián próbálunk az ő szintjükhöz közelebb kerülni, vagy legalábbis megközelíteni őket. Van egy tehetséges fiatalunk is, Kern Adrián, aki előtt szép jövő áll, és további játéklehetőséget fog kapni nálunk.

- Végszóra, kimondva-kimondatlanul cél a bajnokság megnyerése? - Ilyen remek rajt után végül is kimondhatom hogy igen, ezért dolgozunk, ezt szeretnénk. Ez a cél!

Bácsalmás: kettő szép és három csúnya

A megyei I. osztály 10. fordulójában ismét hazai pályán lépett pályára a PVSE együttese. A Kiskunfélegyháza után, az élmezőnybe tartozó Soltvadkert látogatott Bácsalmásra, ahol nem a hazai együttes volt az esélyes. Ennek ellenére a félidőben még döntetlenre állt a mérkőzés.

Bácsalmás - Soltvadkert 2-3 (1-1) Bácsalmás. Vezette: Rácz Béla - Atyánszki László, Nasz Róbert. Bácsalmás: Szőke István - Bögre Károly, Barcsák Endre, Kiss János, Mantz Tamás, Hernády Márk, Gazsi János, Eckert Norbert, Rudics János, Reitmann Zoltán, Józsa Patrik (Barcsák Gábor 63. perc). Edző: Barákovics István. Soltvadkert: Hatvanyi Dániel - Korsós G. István (Fazekas Gábor 83. perc), Tóth Róbert, Hirsch László, Szarka Roland, Holczimmer Zoltán (Gál Zoltán 82. perc), Kelemen János, Holczimmer Tamás (Parti Gábor 65. perc), Papp Róbert, Tóth Árpád, Csáki Róbert.

Eredmény alakulása: 7. perc: Hirsch László 0-1. 24. perc: Rudics János 1-1. 48. perc: Szarka Roland 1-2. 71. perc: Csáki Róbert 1-3. 74. perc: Reitmann Zoltán 2-3. Sárga lap: Eckert Norbert (79. perc) illetve Papp Róbert (80. perc).

További eredmények: Kiskunfélegyháza - Akasztó 3-0! Orgovány - Harta 4-0. Ladánybene - Kerekegyháza 3-1. Solt - Kiskunhalas 2-0. Kiskőrös - Tompa 1-0! Dusnok - Izsák 1-5. Kalocsa - Kunszállás 4-0. 

A mezőny élén Ladánybene (28 pont), Izsák (24), Orgovány (23) a sorrend. Tompa 15 ponttal hatodik, Bácsalmás együttese 7 ponttal a 14. helyen tanyázik. A PVSE a 10 mérkőzésen a harmadik legtöbb, szám szerint 26 gólt ért el, míg a kapott gólok kategóriában 30 góllal a kétes értékű második helyet foglalja el. A 16 csapatos mezőny végén 15. Solt 5, 16. Kiskunhalas 4 ponttal.

A mesterlövészek versenyében az izsáki Balogh Ferenc a listavezető 14 góllal. Második Reitmann Zoltán (Bácsalmás) 10 gól. Harmadik Kiss László (Ladánybene) 9 góllal, aki a legutóbbi bajnokin már a 7. percben megsérült és le kellett cserélni. Az hatgólos Rudics János (Bácsalmás) az ötödik helyen tanyázik.

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 160
Heti: 237
Havi: 6 234
Össz.: 2 067 574

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./15. 2009.10.14.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »