PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Két mérkőzés kilenc-kilenc gól, de micsoda különbség...

A vér nem válik vízzé...

Labdarúgás Némi ellentmondást érezhetnénk így ebben az évszakban, abban a kijelentésben, hogy A PVSE serdülők már a tavaszra hangolnak..., pedig igaz. Ugyanis a megyei serdülő bajnokság őszi fordulóit követően nem ért véget az idény, még a tavaszi fordulókból is lejátszásra kerül három.

A PVSE például szabadnappal, indította a tavaszi idényt november első hétvégéjén, de nem maradtak mérkőzés, sőt mérkőzések nélkül Bögre Károly tanítványai. Az elmúlt héten, lévén az általános iskolákban, na meg a megyei serdülő bajnokság déli csoportjában a PVSE fiataljainak szabadnap, az edzések mellett, két edzőmérkőzést is lekötöttek Kunbaja hasonló korú, egyelőre alakuló együttese ellen, amely nem szerepel ugyan bajnokságban , de nagyon ügyesek a játékosok. A kunbajai gyerekek pallérozásával az a Pásztor Ferenc foglalkozik, aki közel két évtized után adta a fejét ismét edzősködésre, bizonyítván: a vér nem válik vízzé... Pásztor Ferenc vezetésével ismét alakul egy olyan csapat, amellyel bajnokságban is elindulhatnak...

Nos a PVSE fiatalok, előbb Kunbaján, majd Bácsalmáson játszottak Bódog Tamás utódaival mérkőzést. A felkészülési mérkőzések elérték céljukat, úgy Bácsalmáson, mint Kunbaján. Az első mérkőzésen, mint arról már beszámoltunk, PVSE siker született: Kunbaja - Bácsalmás 1-8. Gólszerzők: Bélavári Attila illetve Nincsevics Roland 4, Figura Ákos 2, Demeter Dominik, Németh Olivér.

Nos, a csapatok összetételében alig történt változás, ám óriási fordulatot vett a november 8-án, kedden lejátszott visszavágó mérkőzés. Az hamar bebizonyosodott, Németh Olivér - bár Kunbaján csak egy gólt lőtt - nagy űrt hagyott maga után, különösen a védelemben... A vendégek éltek is ezzel a lehetőséggel, és egy kicsit nagyobb rutinnal, akár nagyobb előnyre is szert tehettek volna, mint az sikerült az első félidő elején (0-2). Persze a már említett Németh mellett ezúttal hiányzott Schneider Dániel és Rapcsák Balázs is, de az aprónépség nélkülük is felvette a versenyt, egy darabig... (3-3). A második félidő végén azonban az említettek nélkül, már a vendégek játszottak fölényben, amelynek köszönhetően:

Bácsalmás - Kunbaja 3-6

Bácsalmás, 50 néző. Vezette: Bögre Károly. Bácsalmás: Koncsok Erik - Mátrai Roland, Kőhalmi Áron, Mohácsi Levente, Koncsok Ervin, Schneider Bence, Figura Ákos, Nincsevics Roland, Demeter Róbert, Tandari Martin, Balogh Benjamin. Csere: Szénási Bence, Demeter Dominik, Mózer Milán, Panyik Krisztofer. Edző: Bögre Károly. Kunbaja: Mityók Csaba, Szalay Péter, Majzik Rolnad, Kőhalmi Bence, Bélavári Attila, Szalai Balázs, Vakula Milán, Tóth-Kovács Bence, Micsinai Bence, Fülöp Tamás, Tandari János. Csere: Micsinai Noel, Szabó Kristóf. Edző:Pásztor Ferenc.

Gólszerzők: Nincsevics Roland 2, Panyik Krisztofer illetve Vakula Milán 4, Bélavári Attila 2.

Epilógus Ahogy Pásztor Ferenc elmondta, nem rég kapcsolódott be ismét a település labdarúgó-utánpótlás nevelésébe, mert bizony több korosztály is kimaradt a képzésből, ám most ennek végeszakadt. Megfelelő felkészüléssel, hamarosan ismét szeretnének benevezni a serdülő bajnokágba. Az edző példájából, meg még az is kiderül: a vér nem válik vízzé... Azaz, amikor hátat fordított a zöldgyepnek, nem éppen önszántából, úgy gondolta, többé felé sem néz.... Aztán, dehogynem... Amikor már nem tudta továbbnézni az elhanyagolt utánpótlásképzést, ismét csatasorba állt... Nos, az elkezdett munkájához kívánunk sok sikert, kitartást, amelynek gyümölcseként sok-sok Bódog Tamás kerüljön ki a keze alól...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 364
Tegnapi: 517
Heti: 364
Havi: 5 798
Össz.: 1 252 850

Látogatottság növelés
Oldal: A vér, nem válik vízzé...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »