PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Szilveszternyi szünet után ismét pattogtatnak

6. Kunbaja  7  1  2  4  59 - 67 6

Kunbaján még alig zárták le a 2011-2012-es bajnoki év őszi idényét, az új év első napjaiban máris két rangos eseményre készülnek a határmenti asztaliteniszezők.

kunbaja_2010-2011._oszi_ideny.jpg
11.12.31_evzaro_bankett_-_kern_ocsi_foszponzor.jpg

Évzáró bankett Jó hangulatú bankettel zárta a 2011-2012-es bajnoki év őszi idényét a megyei II. osztályú csapatbajnokságban szereplő Kunbajai ATSK tagsága. A klubhelyiségében megrendezésre került esemény jó hangulatban telt. Kern István ismertette és értékelte a csapat őszi teljesítményét, az elért 6. helyezést, valamint beszélt a csapat jövőbeni merészebb terveiről, programjáról. A csapat értékelése után jutalmazták az őszi szezon legjobb játékosait, majd a Kern Öcsi által elkészített halászlé elfogyasztása mellett, jó hangulatban, kötetlen beszélgetéssel végződött az évzáró összejövetel. Kunbaján így búcsúztak az Óévtől.

Az évzárón még csak körvonalazódott, mára már ismertté vált az új évi asztalitenisz események nyitó programja is.

11.12.31._baja_i._toth-_slingar-katona-varga.jpg

A 2012-es év első komoly erőpróbáját a TEK-SZOL Kupa második fordulójában a megyei I. osztály éllovasával, a Baja I. csapatával vívott visszavágó mérkőzés jelenti Kunbaján, január 5-én, csütörtökön 18 órai kezdettel. Mint ismeretes, az odavágó 14-1-es Duna-parti győzelemmel végződött. Az esélyek nagyon egyértelműek, ám a kunbajai pattogtatók nagyon szeretnének az első mérkőzésnél szebb eredményt elérni.

A szakosztály tagjai a kupamérkőzést követően sem pihenhetnek sokat, hisz január 8-án, vasárnap már Soltvadkerten, a nagyszabású XI. Hardt-Speednet, Weinhardt János asztalitenisz emlékversenyen vesznek részt, itt készülnek tovább a tavaszi bajnoki fordulókra.

Kunbajai ATSK - Best Off 2011.

Kiskunhalas a bajnok, Kunbaja ötödik 2010-2011. megyei II. osztály tavaszi idény. - Az őszi szoros vereség után csütörtökön szintén szoros mérkőzést vártunk ami be is igazolódott. A párosok után még 1:1 volt az állás és az első egyéni kör után is döntetlen (3:3), volt, sőt még a második kör után is bravúrosan tartotta csapatunk magát:  5:5! A mérkőzés fordulópontja az volt, amikor a Futó - Kern mérkőzést a hazaiak éljátékosa 2:2-es állásnál a döntő szettben 12:10-re megnyerte.  Ez után még feltámadtunk, mivel a Berghoffer - Szőllőssy mérkőzés közel 45 perces csatája után első számú játékosunk, ha nehezen is, de 3-2-re hozta a mérkőzést. Viszont a nagyobb rutinnal rendelkező halasi csapat 8:6-ra elhúzott -  foglalja össze a látottakat Figura Tibor, a mérkőzés után - Gratulálunk a bajnokcsapat tagjainak, de nekünk sincs miért szégyenkezni, az elért ötödik helyezésünkkel, és ez már a hátra lévő mérkőzésünk eredményétől függetlenül is igaz.

Kunbajai start Kiskunmajsán pontosztozkodással... A szokásos nyári felkészüléssel, benne a már még szokásosabb, oda-vissza lejátszott Kunbaja - Kerekegyháza baráti sporttalálkozók hangulatával is feltöltődve, Kunbaja együttese a hétvégén, ami inkább hétközi rajtnak fogható fel, szeptember 22-én, csütörtökön, Kiskunmajsán kezdte a 2011-2012-es bajnoki év őszi idényét, az ősi rivális otthonában, a megyei második osztályban. ... Kovács Péter szakosztályvezető: - A nyári felkészülésünk kitűnően sikerült, úgy hogy nagyon bízok a jó szereplésben. Kezdésnek rögtön egy ki-kimérkőzést vívunk a majsaiakkal. Jól ismerjük őket, azt hiszem már kiismertük a játékukat, talán nem tudnak meglepni bennünket nagyon. Kern István, a csapat főtámogatója: - A bajnoki rajton valóban rangadót vívunk, de rögtön hozzáteszem, hogy nekünk minden találkozó az! Nem szabad, nem lehet egyik ellenfelünket sem lebecsülnünk! Természetesen a három pontért utazunk, és remélhetőleg örülhetünk is a végén! Berghoffer László a csapat legjobb játékosa: - Nehéz mérkőzésre számítunk.  De természetesen ez nem változtat azon, hogy nyerni szeretnénk! Tudom, hogy bárki is kerül a kezdőcsapatba, ha mindent megtesz, akkor ez sikerülni is fog!

 Vereség Kalocsán, Kiskunmajsa ellen lehet javítani a kupamérkőzésen...  - Az első kunbajai győzelem még várat magára a férfi asztalitenisz bajnokságban! - foglalja össze mondandóját Figura Tibor az október hetedikén lejátszott Kalocsa - Kunbaja mérkőzés lényegét. Ez annyit tesz, hogy az első fordulóban Kiskunmajsán elért döntetlen után, a második fordulóban pont nélkül maradt a határ menti együttes, míg az október huszonegyedikére kiírt Baja elleni hazai mérkőzést október huszonnyolcadikára halasztották. - Kalocsával együtt mi is nagyon vártuk a vasárnapi rangadót. Igazi erőfelmérő volt ez a meccs, amelyben nem is találnánk kivethető dolgot, csupán a végeredményt. Nem kell nagy szakmai hozzáértés ahhoz, hogy megállapítsuk: sajnos az egyéniben nevezett kalocsai nagy halak - Pásti, Farkas, Losonczi - jelentették ezúttal a kunbajai pingpongosok vesztét.

Kunbaja baja Baja... A megyei asztalitenisz csapatbajnokság második osztályában Kunbaj hazai pályán fogadta Baja csapatát. Nem titkoltan azzal a céllal álltak asztalhoz a csapat tagjai a harmadik fordulóban, hogy a vendégek elleni nyeretlenségi sorozatnak véget vetnek... Nos, a célt majdnem sikerült teljesíteni, hisz jó kezdést követően, a fordulatokban bővelkedő, izgalmas véghajrában döntetlenre hozták a mérkőzést. Amelyért az új pontszámítás alapján a jobb szett-arányának köszönhetően Baja 2, Kunbaja 1 ponttal gazdagíthatta gyűjteményét. - Győzelmi reményekkel lépett parkettre  a kunbajai alakulat a bajnokság 3. fordulójának pénteki elhalasztott mérkőzésén, egy rossz sorozat után azonban még az egyik pontért is alaposan meg kellett küzdeni. - vélekedik Figura Tibor. Hát nézzük, mennyire?

Kunbaja első őszi győzelme Jánoshalmán A Bács-Kiskun megyei II. osztályú asztalitenisz csapatbajnokság 4. fordulójában, november 7-én, Jánoshalmán állt asztalhoz a Kunbaja csapata. Mint Figura Tibor mondja félgőzzel is sikeresek voltak, megszerezték a 2011-2012-es bajnoki év első győzelmét, a sereghajtó otthonában. ... Ismét változott a Kunbaja összeállítása a bajaiak elleni mérkőzéshez képest. Kovács Péter ugyanis pihentetés és formaingadozás miatt ezúttal nem nevezte a kezdő négyesbe Berghoffer Lászlót és Figura Tibort. Viszont ők is a csapattal tartottak, és a csarnok lelátójáról tekintették meg a mérkőzést. - Bekerült viszont a kezdőcsapatba az edzéseken „szárnyait bontogató" 12 éves T. Kovács Bence, akinek formája alapján szavazott bizalmat szakosztályvezetőnk. ... Kovács Péter - Kunbaja - Az eredménnyel elégedett vagyok, annak külön örülök, hogy T. Kovács Bence jól mutatkozott be. Mindegyik ellenfelének meg kellett ellene küzdeni a győzelemért. A csapaton belüli személyi cserére pedig azért volt szükség, hogy tétmeccsen is lássuk Bence teljesítményét. Ugyanis november 12-én, szombaton 'Majsán, a kupameccsen már 6 fős felállásban kell játszanunk, és ő ott is asztalhoz kell, hogy álljon.

TEK-SZOL Kupa: Majsa - Kunbaja 4-11. A 2011-2012-es megyei II. osztályú asztalitenisz csapatbajnokság első fordulójában Kiskunmajsán már asztalhoz állt Kunbaja csapata. Az eredmény:  Kiskunmajsa - Kunbaja 9-9. Legutóbb, az oda-, visszavágós rendszerben lejátszandó TEK-SZOL Kupa első fordulójában, továbbjutásra reményt adó 8-7-es vereség született a Kiskunmajsa - Kunbaja mérkőzésen, ám még a híradás előtt kiderült: a kupamérkőzésre leadott csapatnévsor nem tartalmazta két olyan játékos nevét, akik szerepeltek a 'majsai csapatban. Így a szövetség az általuk az erőssorrend 5-6. helyén megszerzett hazai győzelmeket, a jegyzőkönyv beérkezését követően törölte és a vétlen Kunbaja javára igazolta. Ennek megfelelően az eredmény 11-4, Kunbaja javára. Így viszont már a visszavágó vélhetően tényleg pusztán formalitás lesz... Azaz Kunbaja továbbjut a második fordulóba, amikor is a Baja I. csapata lesz az ellenfél...

Tanulságos, nagy csaták - vereségekkel... A november 20-án Jánoshalmán győztesen megvívott mérkőzést követően három bajnoki - Soltvadkert, Dunaegyháza, Kiskőrös - és egy kupamérkőzésen - Baja I., megyei I. osztály - szerepelt a kunbajai asztalitenisz csapat. Azt nem mondhatnánk, hogy sikerszéria övezte az idényzáró játékot, ám több értékes részeredményt könyvelhettek el Kovács Péterék. S, mint Figura Tibor mondja: a vereségek ellenére rengeteg tapasztalattal lettek gazdagabbak, amelyek majd a bajnokságban a riválisok ellen kamatozhatnak - de már csak a tavaszi idényben. Az idény végén bajnokin: 7-11, háromszor, kupamérkőzésen 1-14,  egyszer...

Mák János-emlékverseny - Bajára került a vándorserleg A jánoshalmi szabadidősport szövetség szervezésében november 20-án a helyi sportcsarnokban második alkalommal  került megrendezésre, Mák János, tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt jánoshalmi asztalitenisz-játékos tiszteletére  megrendezett emléktorna. A női és férfi kategóriában, több korosztályban lebonyolított emlékversenyen 18 egyesület 111 versenyzője állt asztalhoz. Az előcsatározások korosztályonként ötös csoportokban zajlottak, ahonnan az 1. és 2. helyen végzettek jutottak tovább az egyenes kiesési szakaszba.

Kunbaja asztaliteniszezőit Figura Tibor képviselte a versenyen, aki egy nagyon erős ötös csoportban végzett a harmadik helyen, két győzelemmel és két vereséggel. A  győztes ellenfelei, a temerini NB II-es Nagyidai Zoltán a korosztályában az első és a soltvadkerti NB III-as Gáspár Pál, a harmadik helyen végeztek.

pro-sport





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 649
Heti: 1 255
Havi: 6 689
Össz.: 1 253 741

Látogatottság növelés
Oldal: Kunbajai ATSK évértékelő - évnyitó
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »