PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

X. évfolyam, 2.2 szám
Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja 2005. június 20.


BÁCS-KUN SPKirályRT

Rangadó, hazai győzelemmel!

Sorrend: Kelebia, Bácsalmás, Hajós, Bajaszentistván, Bácsbokod

Mondják: a bajnokságot csak a Hajós együttese nyerheti, a megyei II. osztály Déli csoportjában. Kószó László úgy fogalmazott: a Kelebia együttese nagyon megérdemelné már a bajnoki címet. A fentiekhez talán hozzátehetjük: meg a másik három együttes, Bácsalmás, Bácsbokod és a Bajaszentistván legalább annyira. Bár Kelebia a 28. fordulóban, Bátmonostor ellen aratott 12-3-as győzelmével, a gólkülönbségén javítva, három góllal „közelebb" áll a végső sikerhez, ám Kelebia és 'Bokod között mindössze két pont, Kelebia és Bácsalmás között például csak három gól a különbség. A Bajaszentistván és 'Bokod között már a gólkülönbség sem dönt.

Az élmezőny eredményei: Bátmonostor - Kelebia 3-12, Vaskút - Bácsbokod 1-2, Bajaszentistván - Sükösd 2-0, Szakmár - Hajós 1-2.

Bácsalmáson legutoljára egy évvel ezelőtt találkozott a PVSE a Kunbaja együttesével a Magyar Kupa akkori harmadik fordulójában. Az eredmény akkor, 3-0 volt a vendégek javára. Az ősszel már bajnoki mérkőzésen, Kunbaján sikerült visszavágni a kupafiaskóért, de a nézőtéren helyet foglalók úgy gondolták: az igazi visszavágó, majd most, hazai pályán következik, meg a magabiztos győzelem a bajnoki cím elérése miatt sem egy utolsó szempont. A mérkőzéssel kapcsolatban aztán mindenről beszélhettünk, csak a magabiztosságról nem. Végül Berényi megoldotta a problémát, a PVSE győztesen vonulhatott le a pályáról.

Bácsalmás - Kunbaja 2-1 (0-0)

Labdarúgás, megyei II. osztály Déli csoport. Bácsalmás, 2005. június 5.  350 néző. Vezette: Tóth***, Varga, Sólya. Bácsalmás: Zsemberi - Marcsó, Sáfár, Varga, Kővári Á. (Bögre 63. perc), Majoros, Snyehola B. (Berényi 66. perc), Párczen, Ámann (Schneider 88. perc), Tóth (Juhász 72. perc). Edző: Kővári Péter. Kunbaja: Géczi János - Simon Tibor, Kiss L., Kálmán, Kiss I. (Halász 60. perc), Hajdú, Kiss R., Wettstein, Berghoffer, Révész (Varga 73. perc), Torma. Edző: Babó Károly. Gólszerzők: Tóth, a 54. percben, a kapunak háttal, 6 méterről emelte, a léc alá: 1-0, Berényi, a 86. percben, 25 méterről a kapu bal felső sarkába: 2-1 illetve Wettstein, a 64. percben, tizenegyesből, a jobb alsó sarokba: 1-1. Kitűntek: Berényi, Ámann, Varga illetve Kiss L., Kálmán, Wettstein. Sárga lap: Tóth illetve Hajdú. Ifjúsági eredmény: Bácsalmás - Kunbaja 6-2. A bajnoki címet már Hajóson kiharcoló PVSE - Páncsics 2, Fehér, Torma, Krix, Szabó Zsolt góljaival, Tímár 2 találatával szemben - biztos győzelmet aratott.

Ha szombaton még tikkasztó hőségről beszélhettünk a serdülők mérkőzésén, ez vasárnap szóba sem jöhetett, sportolásra azonban kellemesen hűvös időre váltott a beköszöntött nyár. Ilyen körülmények és a cél ismeretében, a hazai csapattól valami fergeteges iramot vártunk, ám helyette álmos, kapkodó játékot láthattunk, míg a Babó Károly irányította együttes, rendre veszélyeztette Zsemberi kapuját.

A 2. percben Snyehola Balázs felszabadító rúgása, centikkel kerülte el a kaput, már a sajátját. Egy perccel később, a szögletből beívelt labdát Kiss László kapásból lőtte centikkel a kapu mellé. Tízperces kiegyenlített mezőnyjáték végén, Hajdú lövését mentette szögletre Zsemberi, röviddel ezt követően Kiss László bikázta kapura a labdát jó 25 méterről, ám ezt Zsemberi ismét védte. Nem tudta viszont hárítani a következő vendégtámadást követően elért kunbajai gólt, viszont az esetet lesállás előzte meg. Ezt követően a 25. percben Berghoffer lövésénél Zsemberi Imrének, majd a hazai támadás végén Géczi Jánosnak kellett játékba avatkozni.

A 29. percben Kiss Imre mutatott be egy sárga lapos szerelést. A szabadrúgásból, a máskor gyakran eredményes Kővári Ákos ezúttal messze fölé durrantotta a labdát. A 38. percben Berghoffer akciózott a baloldalon, amelynek végén ismét Zsemberinek kellett bizonyítani képességeit.

A második félidő első percében Párczen futott el a jobb oldalon, beadást Ámann fejelte kapura, de Géczi védte. A 48. percben Kővári Ákos rosszul elvégzett szabadrúgása jelentett eseményt. Az 52. percben Hajdú is besárgult, a szabadrúgás ismét nem járt eredménnyel. Nem így az 54. percben, amikor megtört a jég. Ámann jobbról kanyarította a kapu elé a labdát, amelyet Tóth Ferenc háttal állva kapunak, 6 méterről, a léc alá emelt: 1-0.

Az 58. percben a sokadik virágzását élő Révész Gábor a baloldali szabadrúgásból beívelt labdát a kapufára lőtte. A 64. percben aztán egyenlített a Kunbaja. Révész beadására érkező Wettsteint a védők akadályozták a labda megjátszásában és a bíró habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Wettstein végezte el, és a labdát, a jobb alsó sarokba lőtte: 1-1. Ennek már fele sem tréfa, gondolhatta Kővári Péter játékos-edző, aki most csak trénerként tette a dolgát, és a most a szokottnál visszafogottabban játszó Snyehola helyett Berényi Krisztiánt küldte a pályára. A 66. percben a jobb szélen kitörő játékos mezét szaggató Halász tettén túl tette magát Tóth bíró, majd a támadást durva belépővel megakadályozó Kálmán Attilánál is elmaradt a lap. Szabadrúgást azért megítélte.

A 73. percben a bokasérülést szenvedő Tóth helyét Juhász Róbert foglalta el. A 74. percben az utóbbi mérkőzéseken egyre jobb teljesítményt nyújtó Ámann Krisztián végezhetett el szabadrúgást a kaputól 20 méterre. Jól eltalált lövése után Géczi a labdát a mezőnybe öklözte. A 74. percben Ámann lövése tévesztett célt néhány centivel, azaz még mindig döntetlen az állás. A 85. percben Marcsó helyett Kubina Krisztián lépett pályára, Marcsó ismét bicegve távozik a pályáról. Sáfár Csaba lett a söprögető. Kővári edző már minden lehetséges variációt kénytelen volt végrehajtani a győzelem kiharcolása érdekében, ám még mindig ideges. Ekkor még nem tudja, hogy a győzelemhez szükséges döntő korrekciót már megtette. A 66. percben, amikor pályára küldte Berényi Krisztiánt. Krisztián, ugyanis a 86. percben elérkezettnek látta az időt, a döntő lépés megtételére. A kapuval szemben jó 25 méterről, lövésre szánta el magát és a labda bombaként vágódott a kapu baloldalába: 2-1. E lövésnek köszönhetően Bácsalmáson továbbél a remény...

Kővári Péter - Nem játszottunk jól, ám a második félidőben küzdőképességünk meghozta a győzelmet. Babó Károly - Kiélezett, küzdelmes mérkőzésen, a hazai csapat egy jól eltalált lövéssel vívta ki a győzelmet.

A csoport élmezőnyéhez tartozó csapatok győzelmeinek köszönhetően, az összetételében a helyzet változatlan. Az ebben érdekelt csapatok - Bácsalmás (2-1), Kelebia (12-3), Hajós (2-1), Bajaszentistván (2-0), Bácsbokod (2-1) - között, továbbra is, mindössze két pont a különbség. A helyezésben, azért történt változás: például Kelebia 12-3-as győzelmének köszönhetően hárommal jobb gólkülönbsége révén, átvette a vezetést Bácsalmástól. A bajnoki címért folyó versenyfutás még teljesen nyílt, így érdekes izgalmas mérkőzéseket hoz még a csoport utolsó két fordulója.

Most kéne abbahagyni...

Labdarúgás, megyei II. osztály, Déli csoport, 29. forduló. A megyei II. osztály Déli csoportjában, még az utolsó előtti fordulóban is, izgalmas, szinte kiszámíthatatlan kimenetelű mérkőzésekre számíthattak a szurkolók. Még semmi sem dőlt el, a bajnoki címet és a dobogós helyezéseket illetően! Az viszont már biztos: a jelenleg hatodik Fajsz, után, már az ötödik Bácsbokodnak, a negyedik Hajósnak és a harmadik Bácsalmásnak sincs már esélye a bajnoki címre. Fajsz kivételével, az utóbbiaknak már csak a bronz medál lehet a tét a bajnokság utolsó mérkőzésén. A bajnoki címért folyó versenyfutás, Wittmann sporttársnak köszönhetően két csapatra csökkent! Persze, igaza van! Minek az a nagy tülekedés!

Pedig a megyei II. osztály Déli csoportjának 2004-2005-ös bajnoki éve, az itt zajló bajnoki címért folyó versenyfutásnak, az izgalmas mérkőzéseknek köszönhetően, már-már Forma 1-es magasságokba emelkedett. Már azzal, hogy nem egy csapat bérelte ki az esélyt a végső sikerre, azért több gárda is harcba szállt. Kár, hogy ebből a nemes vetélkedéssé előlépett izgalmas bajnokságból, a játékvezetés is részt kért...

Fajsz (6./49 pont) - Kelebia (1./60): A hazai csapat, az előző fordulóban Szeremlén, a vendég Kelebia hazai pályán aratott gólzáporos győzelmet. Bár idegenben a Kelebia eddig jól muzsikált, most megszakad ez a remek sorozata. A Bács-Kun Sport szerint hazai győzelem várható. Tipp: 1. Nem szakadt meg! A tény: 2. Fajsz - Kelebia 3-8! A Kelebia ott folytatta, ahol egy héttel korábban otthonában abbahagyta, és ezzel nagy lépést tett, az egykori mesterük, Kószó László által várt bajnoki címhez.

Érsekcsanád (7./49) - Bácsalmás (3./57): Az őszi mérkőzésükön, bár a PVSE két gólt is lőtt, a pontokon megosztozkodtak a csapatok. Bácsalmáson, most abban reménykednek, hogy csak a saját érdekeiket tartják szemelőtt és a jobb második félidei teljesítményükkel, végül pontosan érkeznek vissza Bácsalmásra. Hárompontosan. Tipp: 2.  A tény: 1. Érsekcsanád - Bácsalmás 1-0. Ha lehet ilyet mondani, a csapatoknak még annyira sem ment a góllövés, mint az ősszel. A hazai együttes semmivel sem volt jobb, a vendégnél, ám amit a hazai csapat nem tudott elérni, megtette helyettük, talán a jószomszédi kapcsolatoknak köszönhetően, a játékvezető Wittmann sporttárs. Amit a bajnokság csapatai 28 mérkőzésen sem tudtak megoldani, a bíró egy mérkőzés alatt átrendezte az élmezőny sorrendjét, továbbá az esélyeket a bajnoki címre.

Wittmann úr, annak ellenére engedte tovább a hazai támadást, hogy az asszisztense jól láthatóan jelezte a támadó leshelyzetét. Nagyvonalúan szemet hunyt e fölött, majd e támadás végén tizenegyest ítélt, a partjelző által jelzett lesállás ellenére. Hogy esélye se maradjon az egyenlítésre, és az estleges bajnoki címre a vendégcsapatnak, kiállított még két vendégjátékost, többet sárga lappal büntetett. Arról már nem beszélve, hogy a mérkőzés végén lezajlott események fölött, amikor megütötték a vendégcsapat játékosát, ugyancsak nagyvonalúan átsiklott... Én nem ilyennek ismertem Wittmann bírót, de nagyot tévedtem.

Wittmann sporttárs talán most kellene abbahagyni - a csúcson!

Bajaszentistván (2./58) - Hajós (4./56) A forduló mérkőzésén, az Ónodi Tamás trenírozta, vendégcsapat nem ad 4 gólos előnyt, Ginál Gábor csapatának. Tipp: 1. Hát tényleg nem adtak! A tény: 1. Bajaszentistván - Hajós 3-1. A kósza hírekkel ellentétben, a Hajós már a matematikai esélyét is elvesztette a bajnoki címet illetően. A bajai csapat biztosan győzött, és Kelebia botlása esetén még az élre is ugorhat.

Bácsborsód (9./39) - Bácsbokod (5./55): Bár legutóbb hazai pályán, a Nagybaracska ellen döntetlenre játszott a 'Borsód, a 'Bokod elleni helyi rangadón, ez nem fordulhat elő. Presztízsmérkőzés lesz, hazai sikerrel. Tipp: 1. A tény: 1. Bácsborsód - Bácsbokod 3-2. Ezzel a vereséggel, az őszi első Bácsbokod végleg elveszítette esélyét, a bajnoki címre.

Hogyan alakul a megyei II. osztály élmezőnye, a 29. mérkőzés után? Tettük fel a kérdést szavazós játékunkban. A kérdésre adható válaszok közé a 1. Kelebia, 2. Baja, 3. PVSE, 4. Hajós, 5. 'Bokod variációt is be kellett volna iktatni, ez a tényleges sorrend, ám erre senki sem számított, így a 12-én este hét óráig szavazók sem.

Azoknak mondom, akik a mérkőzést követően nem álltak meg egy pohár sörnél, és nem értek haza a Forma 1, Kanadai Nagydíj eseményeire: a Ferrari ellenfelei sokkal gyorsabbak voltak a hetven körös versenyen, - 30-50 körön át, majd kénytelenek voltak feladni a versenyt. A Ferrari gépjárművek nem voltak annyira gyorsak, de meg találták a versenytávot, ilyen irdatlan nagy sebességgel teljesíteni képes konstrukciót, így a győztes Raikkonen mögött, a második (M. Schumacher) és harmadik (R. Barichello) helyen haladtak át a célon, a tűzpiros autók.

Akik pedig a Macedónia - Magyarország válogatott férfi kézilabda mérkőzést is lekésték, azoknak elmondom, hogy a Fazekas - Iváncsik, Perez, Buday, Nagy, Tombor, Gál, összeállítású kezdőcsapattal pályára lépő válogatottunk, Európa-bajnoki selejtezőn, 32-29-re győzött és már gyerekjátéknak tűnik a visszavágó, minek következtében ott leszünk az EB-n.

Mit hoz az utolsó forduló?

Labdarúgás, megyei második osztály, Déli csoport, 30. forduló, 2005. június 19. vasárnap, 17 óra. A helyzet még „bolondabb" is lehetne, ám a bácskai térségben lakó labdarúgást kedvelők nem panaszkodhatnak az osztály 2004-2005-ös bajnoki évében lejátszott mérkőzésekre, az utolsó pillanatig érdekes, helyenként színvonalas küzdelmekben eddig kialakult bajnoki sorrendre és még nincs vége! Az élmezőny sorrendje például még az utolsó pillanatokban is nagy változásokon mehet át. A Bács-Kun Sport arra vállalkozott, hogy az utolsó forduló mérkőzéseinek várható eredményeit, a 29. fordulóban elért 50 %-os találati aránynál jobb színvonalon megtippelje.

Hajós (4. helyezés/56 pont) - Kelebia (1./60. pont) Tipp: 1. Kelebia az utóbbi két fordulóban alaposan megjavította gólkülönbségét így a hazai csapat győzelme ellenére is megőrizheti első helyét, ha a Bajaszentistván pontot veszít Csanádon, ám mint mondják nem szeretnének. Hajós, a győzelmével versenyben lehet még a harmadik helyezésért.

Érsekcsanád (7./49) - Bajaszentistván (2./58) Tipp: 2. Az, hogy a vendégek nem szeretnének pontot veszíteni, az egy dolog. A hazai csapat most talán azt szeretné bizonyítani, hogy az elmúlt heti győzelmük sem a véletlennek köszönhető, ami telesen, igaz! Maximum egy pont, ami a hazai csapatnál szóba jöhet, bár a játékvezető küldő bizottság talán nem küldi egymásután ugyanarra a helyre ugyanazt a játékvezetőt...

Nagybaracska (10./31) - Bácsalmás (3./57) Tipp: 2. Az ősszel lejátszott felkészülési mérkőzésen magabiztos 6-2-es győzelmet aratott a PVSE, majd az őszi két-három váratlan pontvesztés egyike éppen a Baracska ellen történt Bácsalmáson. Most a bajnoki évben összességében mutatott játék megkoronázása lehetne, a vendéggyőzelem, ami azt is bizonyíthatná, nem 11 játékosból áll, a PVSE. Bizony, nagy szükség lesz, a „játékvezetőileg" leamortizálódott csapat, „cseresorának" küzdőképességére.

Bácsbokod (5./55) - Szakmár (12./32) Tipp: 1. Az őszi első, hazai együttesnek a harmadik helyezéséhez már csodáknak kellene bekövetkezni, ám ez, a bácskai vidéken is ritka tünemény. Azért, a Hangyaszorgalommal készülő Bokod, biztosan győz, a mezőny második felében tanyázó Szakmárral szemben.

Vaskút (14./30) - Bácsborsód (9./39) Tipp: 1. Vaskút nehéz helyzetben van a Bokod együttesét is legyőző vendégekkel szemben, ám győzelmük nem lehetetlen.

Kunbaja (13./31) - Szeremle (11./32) Tipp: 1. Kunbaja győzelme nem kérdéses. Kedvező esetben, a tavaszi erőfeszítéseket jobban kifejező 11. helyezést is megcsíphetik Révész Gáborék. Ezért aztán, Géczi Jánossal az élen mindent meg is tesznek.

Sükösd (8./48) - Bátmonostor (16./3) Tipp: 1. A Bátmonostor egy szép búcsúban reménykedhet. És abban, hogy a 2005-2006-os bajnoki évben lesz még ellenfele a megyei III. osztályban. A hazai győzelem a hetedik helyre „röpíti" a Sükösd együttesét.

Fajsz (6./49) - Dunaszentbenedek (15../21) Tipp: 1. A múlt heti zakó talán nem hagyott akkora nyomokat a csapatban, hogy ne tudják legyőzni a 'benedeki együttest.

Aztán ne feledjék, vasárnap ismét Forma1 Na, az idén, még az olyan, mint a megyei II. osztály Déli csoportja. Kiszámíthatatlan!

Ámann mesterhármasával, bronzmedál

Nem kis várakozás előzte meg a megyei második osztály Déli csoportjának utolsó, zárófordulóját. A végsőkig kiélezett küzdelmeknek köszönhetően, vasárnap, a bácskai települések közül Hajós, Érsekcsanád és Nagybaracska került a térség labdarúgását nyomon követők figyelmének középpontjába. Ezeken a településeken vendégeskedtek a dobogóra legnagyobb eséllyel pályázó együttesek. Kelebia, Baja és a Bácsalmás. Az, hogy melyik csapat kerül a dobogó legfelső fokára, csak az utolsó percekben dőlt el, míg a Bácsalmás harmadik helyezést biztosító végeredmény, „már" az első félidőben kialakult, Ámann Krisztián mesterhármasával.

Mándity Róbert, Berényi Krisztián, Snyehola Ákos, Tóth Ferenc, remek játékosok, ám ők a ma már „csak" a harmadik helyezésről dönteni hívatott sorsdöntő mérkőzésen, „civilben" voltak jelen. Az első félidőben kezdetként úgy tűnt, hiányuk pótolhatatlan. Ekkor Gúnya, és Fekete úgy járt-kelt a PVSE kapuja előtt, mintha misem lenne természetesebb ennél.

Nagybaracska-Csátalja Híd SE - Bácsalmás Petőfi VSE 2-3 (2-3) Nagybaracska, 100 néző. Vezette: Sánta Péter. Nagybaracska-Csátalja: Szabó István - Kubatov Tibor (Király József 85.'), Rádóczi Csaba, Papp Viktor, Tóth Győző, Gúnya Gábor, Margit Csaba, Fekete Erik, Király Ferenc, Molnár Tibor (Bobor Ákos 80.'), Bárth Zoltán. Edző: Kernya Tibor. Bácsalmás: Zsemberi Imre - Varga Róbert, Sáfár Csaba, Kubina Krisztián, Párczen Zoltán (Kővári Péter 75.'), Juhász Róbert (Schneider István 70.'), Majoros Zsolt, Snyehola Balázs (Marcsó Norbert 65.'), Bögre Károly, Ámann Krisztián, Kővár Ákos. Edző: Kővári Péter.

17,00 órakor kezdődő mérkőzés előtt, így nézett ki az élen a tabella: 1. Kelebia 60 pont, 2. Bajaszentistván 58 pont, 3. Bácsalmás 57 pont, 4. Hajós 56 pont. Aztán, gyakran változott. A baracskai mérkőzés első félórájában a hazai csapat játszott jobban a tétova, szétszórt, lassú és körülményes PVSE ellen. Gúnya és Fekete úgy járt-kelt Zsemberi kapuja előtt, mintha misem lenne ennél természetesebb. A nagy hazai nyomást, csak az szakította meg amikor a labda, a Ferenc-csatornában kötött ki és e miatt néhány percig állt a játék. Aztán minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. 17,05. Gúnya, Varga és Kubina között tört utat, majd beadását Zsemberi húzta le, majd ígéretes hazai helyzetben Sáfár mentett a labda elé vetve magát.  17,07. Margit, Fekete akció végén Fekete ívelte kapu elé a labdát, ám ez ismét Zsemberi kezében landolt, majd Kővári Ákos szerelte Feketét a jobb oldalon. 17,13. Fekete a kapu előtt jó helyzetben lévő Molnárhoz játszotta a labdát, ám Molnár elügyetlenkedte a helyzetet. Egy perccel később Zsemberi vágta ki bedobásra a labdát a kitörő Fekete elől. A PVSE védelmében nagy fejetlenség uralkodott ezekben a percekben, ám a bajnoki sorrend, nem, csak az „elméleti" pontszám változott: 1. Kelebia 61, 2. Baja 59, 3. Bácsalmás 58, 4. Hajós 57 pont.

17,15. A PVSE vezetett támadást, szinte az elsőt az első negyedórában, amikor Snyehola Balázs fejjel szöktette Bögrét, ám a védők szögletre mentettek, majd Juhász baloldalról elvégzett szabadrúgás után tesztelte az ifjúsági mérkőzésen is szereplő fiatal Szabót, ám a lövés után biztosan fogta a labdát. Ezzel együtt, úgy tűnt rendezte sorait a PVSE, amikor mint derült égből a villámcsapás vezetéshez jutott a Híd SE. 17,17. Kővári Ákos és Kubina Krisztián egymást kerülgették a jobb oldalon a 16-os magasságában, amikor Gúnyához kerül a labda és nemes egyszerűséggel, a jobb alsó sarokba, lőtte: 1-0. (1. Kelebia 61, 2. Bajaszentistván 59, 3. Hajós 57, jgk, 4. Bácsalmás 57) 17,20: Kővári a jobb oldalról kapu elé ívelt labdát a kapuval szemben jó helyzetben lévő Snyehola elé fejelte, akinek sikerült azt a kapu mellé fejelni. 17,25. Snyehola kapott indítást a felező vonalnál, amit magasan felugorva, mellel szándékozott lekezelni, ám védője nem nézte ezt jó szemmel. Hatalmasat lökött Snyeholán aki ennek megfelelően hatalmasat tanyázott. Azt gondolhattuk ebben a pillanatban, hogy a bíró valamiben sántikál, ám kiderült nem. Egyszerűen Sánta a neve. Aztán nem ezért, de szabadrúgás helyett, a méltatlankodó Snyeholának adott sárga lapot illetve ezzel párhuzamosan szabadrúgást Baracska javára. 17,26. Sánta spori még szinte a könyveléssel sem végzett, amikor Király Ferenc a baloldalon nyargalhatott szabadon és lövészszerű beadását követően a labda a kapu bal felső vinklijéből a gólvonalon túlra vágódott: 2-0. (lásd: 17,17) Ennek már fele sem tréfa, gondolhatták a PVSE játékosai és elkezdtek focizni, aminek meglett a gólokban (éremben) is megmutatkozó jutalma.

17,28. Kezdetben egy védelmi hibát kihasználva szépített a PVSE. Tóth óriási luftot rúgott és a labdára lecsapó Ámann a kifutó Szabón átemelve a kapuba juttatta: 2-1. (Hajós is megszerezte a vezetést, Baja még mindig gólnélküli döntetlenre áll: 1. Kelebia 60, 2. Hajós 59 jgk, 3. Baja 59, 4. Bácsalmás 57) 17,35. A védők közül kitörő Majorost a védők felvágták, ám Sánta bíró szemethunyt az eset felett. E kis incidens ellenére, a PVSE átvette a játék irányítását és gyors, szellemes akciók végén Ámann Krisztián mesterhármasával, megfordították a mérkőzés állását.

17,40. A védők vonalából kilépő Ámann elé került a labda és Krisztián a jobb összekötő helyéről, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába zúdította: 2-2. (1. Kelebia 60, 2. Hajós 59 jgk, 3. Baja 59, 4. Bácsalmás 58) 17,42. Majoros tálalta ügyesen Ámann elé a labdát, aki ezúttal a tizenhatos sarkáról, jobbról bombázta a kapu jobb alsó sarkába: 2-3. (1. Kelebia 60 jgk, 2. Bácsalmás 60, 3. Hajós 59 jgk, 4. Baja 59). Talán a megszerzett előny megnyugtatja a PVSE csapatát, gondoltuk nagy merészen, és a szünet után folytatódik az első félidő végén tapasztalt kiváló játéka, ám nem így történt. Ekkor Zsemberinek kellett bravúrokat bemutatni (többször is), hogy megőrizze kapuját a góltól.

18,10. Gúnya tört kapura egyedül, ám Zsemberi remek kivetődéssel mentett, a szélvész gyors csatár elől. Majd egy perccel később szintén Gúnya lövését tette ártalmatlanná. Hogy ne essek ismétlésekbe, többször már nem írom le ezeket az előbbiekben lezajlott eseményeket. A mérkőzés további részében is Zsemberit tesztelték játékostársai, no és a Baracskai támadói, ám Zsemberi ezúttal is jó formában minden egyenlítési kísérletet hárított. 18,30. A Hajós már 3-0-ra vezet Kelebia ellen, ám a sorrend változatlan. (Lásd: 17,42). 18,40. A mérkőzés végére kiderült, Bajaszentistván, ha nem is gólzáporos győzelmet aratva, de legyőzte Érsekcsanádot. Így a bajnoki cím Bajára került: 1. Baja 61, 2. Kelebia 60 jgk, 3. Bácsalmás 60, 4. Hajós 59 ponttal.

A Bácsalmás együttese, pedig csak most sajnálhatja igazán, hogy amely csapatok ellen mások gólkülönbséget javítottak, ott a PVSE pontokat hullajtott el. A bajnoki idényben nyújtott összteljesítmény viszont, az előbbiek ellenére, a célkitűzésekhez mérten, dicséretes. A Bácsalmás labdarúgását képviselő csapatok a különböző korosztályokban a bajnoki címért küzdöttek a 2004-2005-ös bajnoki évben és csak az utolsó mérkőzéseken dőlt el, hogy e küzdelmeket végül: egy arany (ifjúsági), egy ezüst (serdülő) és egy bronzérem jellemzi.

Azt mondta, a Mokka!

Miért nem nyert, Bácsalmás bajnokságot, a megyei II. osztály, Déli csoportjában? Még, május 22-én történt az eset. A Sükösd felett aratott 2-1-es PVSE győzelem után, azt mondta az egyik nem rég még neves játékos, illetve ma is neves, de már nem aktív, azaz Mokka: milyen jó lenne, ha nekünk is lenne egy weboldalunk. No, a felvetést követően nem törtük kezünket, lábunkat, hogy Mokka óhaját megvalósítsuk.

De minek is tettük volna, bár azt Mokka még nem tudta akkor, hogy ez a kívánsága négy napja, május 18-án már teljesült. Az óhaj elhangzását követően, újabb két további kívánság megfogalmazását kértem Tőle. Bár Mokka nem nagyon értette a kérdést, ám némi unszolásra, már mondta is: - Nyerjem meg a lottó főnyereményt. Számok: 9, 12, 36, 54, 72. A labdarúgók végezzenek az első helyen, a 2004-2005. évi bajnokságban.

Nos, miután Mokka elmondta további két kívánságát is, beavattuk, mire volt ez a cécó: - Mokka, ha minden kívánságod úgy teljesül, ahogy a weboldalra vonatkozó, akkor nagyon boldogok leszünk hamarosan. A lottó ötösre pontosan egy, a bajnoki címre, pedig még négy hetet kell várni, de tutira meglesz. Most pedig menj, haza és kapcsold be a masinát, csatlakozz az Internetre. Nézd meg: abban a formában a Bács-Kun Sport megfelel-e az elvárásaidnak?

Aztán teltek a napok, eljött az esetet követő első sorsolás a lottón: semmi! Nem nyertem, de hatalmas szerencsém volt. Másnak sem volt telitalálatosa. Tudom, ez így olyan, mint az akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is eset, de ekkor még nagyon bíztam a Mokkában, a „sikerben". Gondoltam, nem is baj, halmozódjon még egy kicsit a nyeremény. Hiszen, ha Mokka is megjátszotta az álomszámokat, akkor a nyeremény már alig lenne több mint 1 milliárd forint.

Ismét elmúlt egy hét, újabb sorsoláshoz értünk. Megint semmi, de most is nagy szerencsém volt. Más sem találta telibe a nyerő ötöst. Aztán ez játszódott le a harmadik sorsoláson is. Változás csupán annyi volt, hogy közben a PVSE átadta helyét Kelebiának és az utolsó fordulóban már csak abban az esetben, végezhettünk volna az élen, ha a Hajós legalább hatgólos különbséggel, legyőzi Kelebiát, a PVSE ugyanígy tesz Nagybaracskával, az Érsekcsanád pedig elvesz egy pontot a Bajaszentistvántól. De ezek miatt, nem idegeskedtem, a Mokka megmondta, illetve az Ő kívánsága az úgy teljesül, ahogy azt megálmodta, tehát nincs miért idegeskedni, bajnok lesz, a PVSE. Lásd: Bács-Kun Sport internetes sportmagazin. És tessék, lőn, csoda! Tanult barátom, kedvenc szavajárása szerint, már „műxik" is.

Nos, június 18-án lezajlott az újabb számsorsolás, ismét semmi! Ám másnap kiderült, nincs tovább szerencsém, van öttalálatos a lottón, de nem az enyém, és már megint, a dögöljön meg akkor a szomszéd tehene is effektus, de nem is a Mokkáé. Ekkor rendült meg a bizalmam a Mokkában. Szerintem csak egy kuruzsló és nem egy látnok ígérte a lottó ötöst, meg a bajnoki címet. Így aztán már fenntartásaim voltak, a másnapi utolsó fordulóban várható eseményekkel kapcsolatban is.

Aztán június 19-én végleg elvesztettem a hitemet a Mokkában, már az abbéli hitemet, hogy a Hajós hat góllal le tudja győzni Kelebiát, mi pedig ugyanígy Nagybaracskát, az Érsekcsanád pedig pontot rabol a Bajaszentistvántól. Aztán vasárnap délután, ismét felcsillant a remény, - egy darabig. A Hajós már viszonylag korán, háromra növelte előnyét Kelebiával szemben. Az Érsekcsanád viszonylag sokáig tartani tudta, a nekünk kedvező döntetlen eredményt. Előre vetítve, hogy ha a három kívánság nem is teljesülhet már, azért a csodákban vetett hit, 67 %-os teljesítése, azért nem kis dolog. Majd Nagybarácskán percek alatt kétgólos előnyre tett szert, - a hazai csapat. No, ettől a ponttól kezdve végleg nem hiszek a csodákban.

Az oldal egyik kedves tagja, nevezetesen T-boy, az egyik szavazás - Ki nyeri a megyei II. osztály Déli csoportjában a bajnokságot a 2004-2005-ös bajnoki évben? - mellé szerényen a következőket jegyezte: „Egyszer majd a Bajaszentistván is megnyeri". Ez a bejegyzés, szerény, ám talán valami hitbéli üzenetet is hordoz magában. Leginkább a Bajaszentistván játékosai, és edzője Ónodi Tamás részéről. Aminek köszönhetően, T-boy óhaja, hamarabb teljesült, mint azt remélte. Tehát Bácsalmáson sem a Mokka és az én hitemre van szükség. Maximum, arra is, de leginkább a játékosok végsőgyőzelembe vetett hitére kellene támaszkodni. Mondom ezt, talán nem is a Nagybaracskai mérkőzésen, de nem is az élcsoportban található csapatok ellen látottak alapján, hanem a mezőny második feléhez tartozó, azt ne mondjam, a sereghajtók ellen nyújtott teljesítmények láttán.

A PVSE labdarúgó szakosztálya, 2005. július elsején tartja évzáró, értékelő szakosztály összejövetelét, ahol az is kiderül: a fenti verzióval szemben, mi a hivatalos álláspont, azaz, miért nem sikerült a tavaszi szezon nagy részében, olykor ötpontos előnnyel birtokolt első helyet megtartani.

Ui: Ha valaki a fent megadott öt számmal jelentős, un., öttalálatos eredményt ér el, a nyeremény 10 %-a, a Bács-Kun Sport támogatására leadandó!

Új sportmagazin az Interneten


BÁCS-KUN SPORT


Bácsalmás, Kunbaja és környéke

Internetes sportmagazinja

www.bacskunsport.bacskaisport.hu

Bács-Kun Sport © 2005. Prókai Károly Minden jog fenntartva.

Bácsalmás, Kunbaja sportja

X. évfolyam, 2. szám Bácsalmás, 2005. Június 20.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 217
Tegnapi: 160
Heti: 377
Havi: 6 374
Össz.: 2 067 714

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport X./2.2 2005.06.20.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »