PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPNyelvöltésRT

XV. évfolyam, 3. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2010. március 31.

Bács-Kun Sport 2010. március Ajánló, avagy miről írt a Bács-Kun Sport 2010. március hónapban? Többek között Bácsalmás sportjáról, na meg a bácskai sportról, kitekintve egészen Győrig és Kecskemétig is, Utóbbi városban zajlottak a megyei szövetségek tisztújító közgyűlései labdarúgó és a kézilabda sportágakban... De közgyűlést tartott a PVSE is Bácsalmáson, amelyeken megfordult a Bács-Kun Sport is, miként Bácsbokod női kéziseivel Csurgón, a PVSE együttesével, Kalocsán. A tavaszi idény előtt zajló felkészülésben az utolsó simításokat végzik a csapatok, sőt a puding próbájáról is beszámoltunk, már az első mérkőzések eredményeiről, annak tükrében, hogy mennyire voltak eredményesek a csapatok...

Még mindig téma volt a mostoha időjárás okozta nehézség, az elmaradt meccsek következtében, persze csak a szabadtéri sportágak esetében. Kunbaján talán nem is tudták, hogy volt tél, hisz útban a bajnoki cím felé, már hónapok óta győzelmi mámorban éltek...

1 Tavaszi nyitány: Kunbaja - Csengőd 17-1! 2010. március 1. Asztalitenisz /252  Február 27-én elindult a tavaszi idény a megyei asztalitenisz csapatbajnokság III. osztályában. A 2009-2010-es bajnoki év őszi idényében pontveszteség nélkül élen végző Kunbaja együttese a tavaszi első fordulóban Csengőd együttesét fogadta.

2 Egy héttel a tavaszi idény nyitó fordulója előtt 2010. március 1. Ajánló /243 Bácsalmáson, a PVSE, a Felsőszentiván és a Bácsborsod csapatainak részvételével villámtorna zárta le a felkészülést a március első hetének végén rajtoló tavaszi idényre. Azt a felkészülést, amely igen mostoha körülmények között zajlott, szerte a Bácskában, a hó és eső formájában lehullott rengeteg csapadéknak köszönhetően. Sok pálya került használhatatlan állapotba, már ami a játékra alkalmasságot illeti. Éppen ezért volt népszerű Bácsalmásra lekötni edzőmérkőzést, ahol a főpálya mellett egy edzőpálya is rendelkezésre állt, viszonylag jó állapotba.

3 Kódolt vereség a Csurgó elleni előrehozott mérkőzésen 2010. március 2. Kézilabda /223 A női kézilabda NB II. Dél-Nyugati csoportjában a 16. fordulóból előrehozott Csurgó - Bácsbokod mérkőzéssel indult a 2009-2010-es bajnoki év tavaszi idénye, február 27-én, szombaton. A 'bokodi lányok az őszi hazai pályán elszenvedett egygólos vereségért szerettek volna visszavágni, ám ez nem ígérkezett könnyű feladatnak. A harmadik helyen tanyázó hazai együttes majdan az NB I-es férfi csapat példáját szeretné követni, bár a játékosállománya még nem érett meg az NB II-es bajnoki címre sem.

4 'Majsán is folytatódott a kunbajai sikersorozat 2010. március 7. Asztalitenisz /186 Március 4-én Kiskunmajsán lépett asztalhoz a Kunbaja megyei III. osztályban listavezető együttese, a 2009-2010-es bajnoki év tavaszi idény második fordulójában. Az asztalitenisz csapatbajnokság csúcsrangadójára került sor 'Majsán, ahol az egy-egy döntetlennel és vereséggel pontot vesztő, második helyen tanyázó csapat várt Berghofferékre. Az őszi mérkőzésen, Kunbaján egy nyílt, nagyon szoros mérkőzésen a hazai csapat 10-8-ra nyert.

5 Az izsáki 4-1, egy kicsit árnyaltabban... 2010. március 9. Labdarúgás /596 A 2009-2010-es bajnoki év tavaszi szezonjának nyitó fordulójában, az Izsák - Bácsalmás megyei I. osztályú mérkőzésről első hírként csupán ennyi volt ismert: „Bácsalmás, bár Gazsi János révén lőtt egy gólt, az őszi négyet most is megkapta. Zárójelben megjegyzésre került: Az viszont dicséretes, hogy Szappanos Patrikék 3-2-re legyőzték Izsák együttesét." Nos, azóta napvilágot láttak a részletek és kiderült: nem volt ez az izsáki győzelem olyan sima, mint azt a 4-1-es eredmény sejtteti. Az viszont már a felnőttek mérkőzését megelőzően, az ifjúsági csapatok összecsapásán érezhető volt, hogy mire számíthat a vendégcsapat...

6 A Ló Éve Bácsalmáson 2010. március 9. Lósport /184 A 2009. évi Nemzeti Vágta győztes települése, Bácsalmás a helyszíne az idei vágta nyitó eseményének, ahol 2010. március 13-án 11 órakor, a Polgármesteri Hivatal előtt veszi kezdetét a program.

7 Ahogy tavaly befejezték, az idén úgy folytatják 2010. március 14. Cselgáncs /62 A téli időszakban is zajlik az élet a Bácsalmási Sprint SE szakosztályaiban, sőt ahogy az elmúlt évben tették a dolgukat, az idei évet úgy folytatták. Amíg az asztalitenisz szakosztály újraszervezése folyamatban van, a cselgáncsozóknál az állandó edzések mellett versenyek is színesítik a mindennapokat - számolt be Tanács Attila, az egyesület elnöke, aki versenybíróként nemzetközi versenyeken is képviseli a bácsalmási judosportot.

8 A tagság ismét Orell Zsolt mellett szavazott 2010. március 14. Labdarúgás /128 A Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség, március 13-án, szombaton tartotta tisztújító Közgyűlését Kiskőrösön. Amint arról a Szövetség honlapján beszámolnak, az egyesületek képviseletében megjelentek szavazatai alapján, Orell Zsolt került az elnöki posztra, újabb ötéves időtartamra.

9 Február a tornászok hava volt 2010. március 14. Bács-Kun Sport /201 A Bácsalmási Vörösmarty Mihály Általános Iskola leány és fiú tornászai februárban Izsákon a Sárfehér Kupa országos meghívásos és Kecskeméten, az Alapfokú Megyei Tornaversenyen vettek részt. Hutterer Lászlóné és Nemes Lászlóné tanítványai, nem elégedtek meg a részvétellel, értékes helyezéseket értek el.

10 A tagszervezetek a változás mellett döntöttek 2010. március 19. Kézilabda /504 A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség március 6-án, Kecskeméten tartotta tisztújító és beszámoló küldöttgyűlését. Itt olyan felvetés, mint nem rég a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség hasonló plénumán előfordult, nem történt. Nem nyolc, de egy tagszervezet sem akart kilépni a szövetség kötelékéből. Viszont, a 30 tagszervezet (egyesület) közül megjelent 26 képviselettel megbízott, a megújulás, a változás mellett döntött. Módosítva az Alaszabályt, az elnökség létszámát ötről, hétre emelte, majd igen bölcs döntéseket hozva, az elnöki posztra, négyéves ciklusra Kun Istvánt, a főtitkári tisztségre Sápi Zsombort választotta. Döntésüknek megfelelően az elnökségbe került: Szűcs László, Vazul Zsolt, Demeter József, Cérna János és Prókai Károly.

11 Reitmann gólok döntöttek a bácskai rangadón 2010. március 19. Labdarúgás /295 A 2009-2010-es megyei bajnokság tavaszi idényének második fordulóját játszották a csapatok, március 14-én, vasárnap. Már amelyek pályára léptek. A megyei első osztályban esedékes nyolc mérkőzésből négy, a megyei második Déli csoportjában ugyancsak 8 mérkőzésből, két mérkőzést halasztottak el a játékra alkalmatlan pályák miatt. Bácsalmáson, ha tavaszias idő nem is fogadta a pályára lépő PVSE és a Tompa csapatait, a pálya állapota zavarta a legkevésbé az együttesek edzőit. Sőt, nem a játéktér állapota miatt fájt a fejük.

12 Balla és Zsivanov a PVSE elnökségében 2010. március 19. PVSE - egyesületi élet /529 A Bácsalmási Petőfi Városi Sportegyesület 2010. március 12-én, pénteken, az egyesület labdarúgó csapatainak edzése után, a kézilabdások tréningjét megelőzően, 17 órai kezdettel tartotta rendes éves közgyűlését, a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozó termében. A város patinás egyesületének rendezvényén, a sportvezetők és a tagságon túl megjelent, Zalántai Endre Bácsalmás város polgármestere és a helyi Önkormányzat több tagja. De a plénum soraiban köszöntötték a női kézilabda csapat reményteljes utánpótlásának képviseletében megjelent, a tagság sorába belépni szándékozó öt tagját is.

13 A PVSE a listavezető Jánoshalmát fogadja 2010. március 20. Labdarúgás /158 A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában március 27-én folytatódik a 2009-2010-es bajnokság. A tavaszi nyitófordulóban a negyedik PVSE az őszi bajnok Jánoshalmát fogadja, délelőtt 10 órai kezdettel. A remélt hazai győzelemmel, tovább tömörülne a Déli csoport élmezőnye...

14 Tomori Zsuzsanna kritikával illette edzőjét 2010. március 21. Fotósarok /975  2010. február 25-én kelt hírek szerint, „Tomori Zsuzsa már edz. Műtétje után fokozatosan végzi a munkát, a Magyar Kupa döntőjében még nem, a Bajnokok Ligája találkozón már szeretne játszani. Óriási szükség volna rá." - volt olvasható az ETO KC honlapján. Aztán, így történt: Tomori már játszott. Legutóbb és úgy tűnik egy jó ideig utoljára, Ljubjanában. Ugyanis,  „A válogatott Tomori Zsuzsannát kitette keretéből a Győr - az átlövő a hírek szerint a hétvégi, ljubljanai mérkőzésen trágár szavakkal illette edzőjét, ezt ráadásul nemcsak a kispad, de győri szurkolók, illetve a csapattal tartó prominens vezetők is hallották. [origo]

15 Ónodi Ferenc gólja jelentette a pontot 'Kőrösön 2010. március 21. Labdarúgás /305 A 2009-2010-es megyei labdarúgó bajnokságok tavaszi idényében, már a harmadik fordulót játszották a csapatok. Bácsalmás az izsáki 1-4 és a Tompa elleni 2-0 után, az előkelő helyen tanyázó Kiskőrös otthonában 1-1-es döntetlennel szerzett pontot. Gólszerző: Ónodi Ferenc. Tompa együttese a Kiskunfélegyháza és Bácsalmás ellen elszenvedett vereségek után a tavaszi harmadik mérkőzésén is vereséget szenvedett, bár az első félidőben még

16 Elkezdődött az érdemi munka... 2010. március 26. Kézilabda /92 Gyorshír A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség, választással legitimált új elnöksége március 25-én, Kecskeméten, a Granada Hotel különtermében tartotta első ülését. Az alakuló összejövetelen meghozta első határozatait is. Elsőként, a folyamatosság érdekében felállították a különböző bizottságokat, amelyek munkája a már zajló bajnokságok lebonyolításához is nélkülözhetetlenek.

17 Szegény embert még az ág is húzza... 2010. március 30. Kézilabda /222 Női megyei bajnokság Déli csoport A 2009-2010-es bajnokság tavaszi idényében ez már a harmadik forduló volt a sorban, ám az 'almási lányok még csak Kalocsán játszották az első bajnoki mérkőzést vasárnap délután. A Kisszálás elleni hazai derbit április másodikán péntekre halasztották, abban a reményben, hogy addigra majd csak kitavaszodik már. A második fordulóban szabadnaposak voltak Orosvári Teriék.

18 Ismét hazai pályán, ismét győzelem... 2010. március 30. Kézilabda /100 Női NB II. Dél-Nyugati csoport A Bács-Kun Sport, március 27-én délután Bácsbokodon vette szemügyre a nem éppen villámrajtot vett NB II-es csapat újabb tavaszi mérkőzését. A tavaszi ötödiket, az ötből az elsőt, amely hazai pályán került lejátszásra. Ötből az első már olyan szempontból is, hogy ez volt az első győzelem is, hogy lelőjem a poént...

19 A rájátszásban akár a PVSE ellenfele is lehet... 2010. március 30. Ajánló /126 Tallózó Revánsot vettek a hazaiak! Ezzel a címmel számol be a Bács-Kiskun Megyei Női Kézilabda Bajnokság Északi Csoportjában március 28-án lejátszott Kiskunmajsa - Kerekegyháza mérkőzésről a Kerek1Rádió Sportmagazinjának szerkesztője, riportere: Benkő Sándor. A beszámoló már abból az aspektusból is érdekes lehet, hogy a két csapat valamelyike, jó eséllyel „pályázik" arra, hogy az alapszakasz után a rájátszásban többek között, a PVSE csapatával is összemérje erejét...

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 304
Tegnapi: 160
Heti: 464
Havi: 6 461
Össz.: 2 067 801

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XV./3. 2010.03.31.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »