PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

2011. május 21-29. Kilenc izgalommentes nap és vége

Gólkirálynő: Kövér Judit! Háromszáz gól?

Felsőházi Rájátszás záró mérkőzések

9

2011.05.21.18:00

Abony

Makó

1

Jv:

Gábor Lajos

Takács Tibor


9

2011.05.22.16:00

Szeged

Bácsbokod

1

Jv:

Bozó Zoltán

Nika István


10

2011.05.28.17:00

Bácsbokod

Kistelek

1

Jv:

Liptai János

Ropoli Roland


10

2011.05.29.17:00

Abony

Szeged

1

Jv:

Espár Lajos

Obermayer Balázs  


Női Kézilabda NB II. Dél-Kelet rájátszás felnőtt felsőház . Azt követően, hogy a harmadik hely kivételével eldőltek a helyezések a felsőházban, született néhány olyan eredmény, ami valójában már teljesen érdektelenségbe fullasztotta a rájátszás visszavágóinak utolsó két fordulóját.

Abonyban már csak azon keseregnek, méltán, hogy a bajnoki aranyat Kisteleken vehették át a rendező szövetség képviselőjétől. Azért izgulni való még akad számukra is: először azért, hogy az utolsó két mérkőzésükön tudnak-e győzni és ezzel meg tudják-e őrizni, több mint egy éve tartó hazai veretlenségüket, előbb a harmadik Makó, majd a második Szeged ellenében... Másodszor kellemesebb izgalom lehet úrrá a csapattagjain. Bár az már most sem kétséges, Kövér Judit a csoport gólkirálynője, már akkor is, ha a két mérkőzésen egyetlen gólt sem lőne, ám ha az eddigi 22 mérkőzésen 279 gólt szerző kiváló játékos a hátralévő két mérkőzésen még összekalapál 21 gólt, akkor olyan teljesítményt ér el, mint talán előtte senki: azaz a bajnokság gólkirálynője címet 24 mérkőzésen elért 300 gólos teljesítménnyel érdemelné ki!

Szeged esetében talán nem fordul elő, hogy az ezüstérmet majd Abonyban adják át, miként Makónak is a bronzmedált... Bár a szövetség logikája szerint még ez is előfordulhat... Miként az is, nagyon könnyen, hogy az Abony mögötti második hely is a magasabb osztályt jelentheti a Tisza-parti együttesnek...

Makó a harmadik helyen. Hogy miért pont Makó? Nos a Kistelek és a Makó a rájátszás 8. fordulójával bezárólag 12-12 pontot gyűjtött, de ennyi lesz a végelszámolásnál is, ezért közöttük az egymásellen elért eredmények rangsorolnak: ha mind a négy, bajnokság során lejátszott mérkőzésüket vesszük alapul, ahol 4-4 pontot értek el, akkor itt az egymásellen elért gólkülönbség alapján Makó a harmadik a Kistelekkel szemben elért 104-96-os gólkülönbségnek köszönhetően. Ez a helyzet akkor is, ha csak a felsőházban lejátszott két mérkőzést vesszük alapul: ekkor 1-1 győzelem, 2-2 pont és a Makó - Kistelek viszonylatban elért 48-46-os gólkülönbség alapján.

Kistelek a negyedik az előbb említettek miatt. Bár a Kistelek még szaporíthatná pontjainak a számát, bár erre akkora az esély, mint hintalónak Overdors ellen... Hacsak...

Bácsbokod már két győzelemmel is csak az ötödik helyen végezhetne, ennek ellenére, a sport lényegéből fakadóan, még nem mondtak le erről a négy pontról, bár megszerzése nem lesz egyszerű feladat. Előbb Szegeden kellene virítani egy nagyot, ahol vasárnap délutánra nagy valószínűséggel előkerül az a bizonyos Kistelek és Makó ellen nagyon elgurult fonálvég, amibe ismét belekapaszkodhatnak a szegedi lányok... Na meg Kistelek sem adta még fel a harmadik helyezés lehetőségét, bár csökkenti esélyeiket, hogy Bácsbokodon lépnek pályára és innen nem vezet söprött út a dobogóra. Hacsak...

Szóval, az eddig említettek mellett már csak az okozhat némi izgalmat, a dél-keleti csoport utolsó két fordulójában, hogy Kövér Judit az utolsó két mérkőzésen mennyi gólt lő? Ugyan eléri-e a háromszázadik bajnoki gólját...?

pro-sport


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 74
Tegnapi: 384
Heti: 2 504
Havi: 9 566
Össz.: 1 275 031

Látogatottság növelés
Oldal: Már csak Kövér Judit háromszázadik gólja a tét...
PRO-SPORT - © 2008 - 2019 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »