PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPJRT

X. évfolyam, 3. szám 2005. június 30.
Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

Új sportmagazin az Interneten

Negyvennégy napja működik, a www.bacskunsport.bacskaisport.hu

2005.  május 18 - június 30.  A negyvennégy napon, 2500+9300 látogató tekintette meg az oldalt.  Úgy gondolom, ez nem rossz...

A hat rovatban - Arcképcsarnok, Biliárd, Cselgáncs, Kézilabda, Labdarúgás, Diáksport - eddig, 20 frisshír illetve múltidéző írás kapott helyet, azaz naponta több mint egy, olvasmányos cikk látott napvilágot, kezdetként. A további tervek között szerepel egy fotógaléria megnyitása is, ahol a régi fotók mellett a heti események is megörökítésre kerülnének rendszeresen.

A hétvégi eseményeknek, már vasárnap este, de legkésőbb hétfőn fel kell kerülni az oldalra. Ezt a látogatók naponként eloszlása jelzi, hogy hétfőtől szombatig egyre kevesebb a számuk, majd szombaton ismét emelkedik. Ekkor beharangozók, sportműsorok ismertetése kerülhet terítékre, néhány színes írással.

Érdekesen alakul a nap huszonnégy órájában rögzített látogatottság is. Már hajnali négy órakor jelentkezik az első, frisshírre szomjazó vándor, majd napközben is jelentős az oldalra klikkelő. Érdekes, általában déli 12 és 1 óra között, szinte senki nincs az oldalon. Hiába, nem csak friss sporthírekkel táplálkozik az ember, ekkor ebéd miatt szünetel a szörfözés, majd ebéd után, ismét növekedik. Délután négy órakor markánsan emelkedik a látogatók száma, majd éjfélig lassan lecsendesedik az internetes sztráda. Az emberek pihenni térnek, hogy hajnali négy órakor kezdődhessen a nap, a frisshírek áttekintésével

A leglátogatottabb nap: május 18. 495 klikk. A legforgalmasabb óra: 11-12 óra között, V. 21-én volt, 140 látogatóval.

o
o
o
o

Arany, ezüst, bronz

Bácsalmáson, a Petőfi VSE labdarúgó szakosztályának bajnokságban szereplő csapatai - serdülő, ifjúsági és a felnőtt - a bajnoki címekre esélyesként vettek részt, a 2004-2005-ös bajnokságokban. Nos, a régen látott kiélezett küzdelmek végén a PVSE ifjúsági együttese, esélyeshez méltóan, mint BAJNOKCSAPAT zárta az idényt, de dicséretes, a végül is nagy küzdelemben, színvonalas mérkőzéseken kiharcolt, második helyezés a serdülő, és a bronzmedál a felnőtt gárda részéről. Nagy képzelőerő nem, csak néhány mérkőzés eredményének alakulását kell ahhoz ismernünk, hogy belássuk: nagyon könnyen lehetett volna az egy helyett három arany is. Három bajnokcsapat!

A serdülő együttes, például csak kétszer szenvedett vereséget, és négyszer játszott döntetlent. Az utolsót éppen a Baja ellen, ahol esélyesként lépett pályára, ám az eredmény: 2-2. Így, akár azt is mondhatnánk a PVSE baja, Baja.

Van abban valami sorsszerűség, ahogy a Bácsalmás felnőtt labdarúgó együttese, 2002-ben kiesett a megyei első osztályból, és abban, ahogy most, visszakerülhet. A PVSE, annak ellenére került a vonal alá, hogy az akkor zajló néhány sportszerűtlen esemény miatt hozott fegyelmi határozatok egyikének megfelelően, a vétlen PVSE még a nyolcadik helyen is megfordult, majd innen került, érthetetlenül, a kieső csapatok közé. Most annak ellenére folytathatja, a megyei első osztályban, hogy a Bajaszentistván és Kelebia mögött, „csak" a harmadik helyen végzett a csoportjában. Viszont, ha a felnőtt együttes mögött zajló „műhelymunkát", az utánpótlás-nevelés színvonalát is nézzük, akkor a szakosztályban folyó munka alapján, joggal mondhatjuk a PVSE megdolgozott a megyei I. osztályú tagságért. Példa értékű, ahogy a sportág utánpótlását is nevelik.

Miközben a bronzéremnek, ezzel együtt a megyei első osztályba jutásnak, örülnek Bácsalmás sportszerető lakosai, nem szabad megfeledkezni a néhai egyesületi elnök, Krisztin Mátyás személyéről, aki új alapokra helyezte az egyesületi sportot. Mint székfoglalójában, 2002. júliusában mondta: „Célunk az egyesületben zajló sportélet amatőralapokra helyezése. Különösen áll ez a labdarúgó szakosztály jövőbeli működtetésére. Ez azt jelenti, hogy első sorban a helyi fiatalokra szeretnénk építeni a csapatunkat, a helyi fiataloknak szeretnénk rendszeres sportolási lehetőséget biztosítani. Reméljük kellő játéktudással felvértezve, sportszerű keretek között, hamarosan ismét a megyei első osztályba szerepelhet Bácsalmás nagy múltú együttese." Nos, a néhai elnök szavai, beigazolódtak: így is lehet ezt a játékot űzni, sőt magas színvonalon művelni, saját erőből. Sajnálatos, hogy a néhai Krisztin Mátyás már nem élhette meg, hitvallásának megvalósulását. A PVSE, Krisztin Mátyás szellemiségének megfelelően háromévi tisztítótűz után, erkölcsileg és játékban megerősödve visszaérkezett a megyei első osztályba.

Három év, a tisztítótűzben

O O
O O

- A Bácsalmási Petőfi VSE felnőtt labdarúgócsapata egy nagyon színvonalas bajnokságon van túl. Ezt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a tavalyi bajnok és második helyezett idén csak a nyolcadik hely környékén ért célba, valamint az utolsó fordulókban még mindig öt csapat versengett a bajnoki címért, szinte azonos eséllyel. - értékeli az elmúlt idényt Kővári Péter játékos-edző. - Ugyanakkor felemás is volt ez a sorozat, hiszen az őszi formáját - kivéve a bajnok Bajaszentistvánt - egyik csapat sem tudta hozni. Ez az állítás a mi csapatunkra sajnos hatványozottan igaz. Bár tavasszal több pontot szereztünk, mégis hiányérzetem van. A csapat mutatott játéka elmaradt, az elvárható szinttől. Ennek úgy gondolom három oka volt. Egyrészt a téli felkészülés során szinte semmit sem tudtunk elvégezni az eltervezett munkából. Nem tudtuk megtanulni azt az új, védekezőbb stílusú játékrendszert, amellyel talán az idegenbeli kulcsmérkőzéseken jobban szerepeltünk volna. A bajnokság ideje alatt nagyon rossz volt az edzéslátogatottság, - az esetek többségében indokolt távolmaradások miatt - valamint a sok sérülés és sárgalap miatt nem tudta sem fizikálisan, sem játékban utolérni magát a csapat. Nem tudtam két egymást követő mérkőzésen ugyanazt a kezdőcsapatot pályára küldeni.

- A tavaszi eredmények alakulása, a sorsolás, valamint az előbb említett körülmények ismeretében talán nem meglepő. Hét hazai mérkőzésünkből öt kötelező PVSE győzelmet sejtetett és két nehezebb mérkőzés várt ránk. Végül hat győzelem mellett egy döntetlen született, 22-8-as gólkülönbséggel, ami mindenképpen figyelemreméltó. Sajnos az idegenbeli mérlegünk jóval szerényebb. Négy győzelem és négy vereség, gólkülönbség 15-15. Különösen fájó ez abban a tudatban, hogy tisztában voltunk vele: ha bajnokok akarunk lenni, akkor azt, ezeken a mérkőzéseken kell kivívnunk. Hiába arattunk szép győzelmeket Bácsborsódon és Kelebián, a bajnokság hajrájára sajnos „elfogyott" a csapat és tartalékosan - be kell vallanunk, - rosszul játszva, kikaptunk Fajszon, Hajóson és Érsekcsanádon. Mindezek ellenére a harmadik helyezésünkkel elértük a bajnokság elején kitűzött célunkat Azonban, a bajnokság alakulását nézve - szinte végig vezettünk a tavaszi szezonban - sokunknak csalódást okozott a végeredmény.

- Csapatjátékról lévén szó mind a 23 pályára lépő játékos munkáját dicséri ez az eredmény, mégis ki szeretnék emelni néhány teljesítményt. Tóth Ferenc 18 rúgott góljával házi gólkirály lett. Mellette Mándity Róbert, Bögre Károly 10-10, Ámann Krisztián 9, Berényi Krisztián, Kővári Ákos 7-7, Snyehola Balázs 6 góllal járult hozzá a dicséretes szerepléshez. A PVSE védekezése csapatszinten érdemel elismerést, hiszen a második legkevesebb gólt kaptuk a bajnokságban. Ezen a területen Zsemberi Imre mellett Snyehola Ákos és Berényi Krisztián nyújtott kiemelkedőt.

- A csapat nevében köszönetet mondok mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a szép sikerekhez, így a város és az egyesület vezetőinek valamint a szurkolóknak. Gratulálok utánpótláscsapatainknak, akik Narancsik Máté irányításával szintén nagyon szép sikereket értek el.

- A következő bajnoki szezonra július 19-én kezdtük meg a felkészülést heti négy edzéssel és edzőmérkőzéssel. A játékoskeret néhány poszton erősítésre szorul, de bízom abban, hogy a megfelelő játékosok leigazolásával a jövőben is színvonalas mérkőzéseket, sok bácsalmási győzelmet láthatnak majd szurkolóink!

Ez utóbbi kérdésre diplomatikus választ adott az edző. Persze Kővári Péter a Testnevelési Egyetemen szerezte diplomáját, és edzői képesítését. Azt nem mondja, hogy melyik osztályban. Hát igen, a feladott magas labda, a megyei első osztály, még mindig arra vár, hogy a lecsapják. Bár ez így, nem igaz. A PVSE vezetősége, kikérve a játékosok véleményét, megteremtve a megyei I. osztályhoz szükséges anyagi feltételeket, megragadták a kínálkozó lehetőséget és beneveztek a megyei I. osztályra.

Csak azzal nem számoltak, hogy mindig akad majd egy olyan csapat, amely az utánpótlás biztosítás macerásabb módja helyett, majd a máshol felnevelt kész játékosok vásárlásával biztosítja a saját boldogulását. Egy ideig. Amíg a pénzük tart. A Bácsalmáson elismerten magas szinten zajló utánpótlás-nevelésnek azért egy hibája is akad. A 8-10 éves módszeres képzés alatt, a sportszakmai képességeken túl, a játékosokban nem alakul ki a hűség a városhoz, az egyesülethez, ahol megteremtették annak feltételeit, hogy egyesek neves játékosokká váljanak, sőt mindannak a feltételeit, hogy ne a szomszédos települések csapatait erősítsék, például a megyei első osztályban, mert ezt megtehetnék ismét Bácsalmáson, a Petőfi VSE színeiben is.

A játékosok 2002-ben, a megyei II. osztály, most a megyei I. osztály miatt engedtek a csábításnak. Ki érti ezt? Igaz, Bácsalmáson új idők szele fúj. Előbb a pályán kellene bizonyítani, majd ezt követően lehetne az elismerés babérkoszorúit besöpörni.

www.bacskunsport.bacskaisport.hu

Bácsalmáson bajnokcsapatot ünnepeltek

Bácsalmáson, a Petőfi VSE labdarúgó szakosztály három csapata - serdülő, ifjúsági és a felnőtt - a bajnoki címekre esélyesként vettek részt, a 2004-2005-ös bajnoki év küzdelmeiben. Nos, a régen látott kiélezett küzdelmek végén a PVSE ifjúsági együttese, esélyeshez méltóan, mint BAJNOKCSAPAT zárta az idényt, de dicséretes, a végül is izgalmas körülmények között, színvonalas mérkőzéseken kiharcolt, második helyezés a serdülő, és a bronzmedál a felnőtt gárda részéről. Nagy képzelőerő nem, csak néhány mérkőzés eredményének alakulását kell ahhoz tudnunk, hogy lássuk: nagyon könnyen lehetett volna az egy helyett, három arany is. Három bajnokcsapat! Az ifjúsági együttes, bár négyszer is megbotlott, fordulókkal a bajnokság vége előtt, biztosította a bajnoki aranyat.

A PVSE Narancsik Máté edző irányította, ifjúsági együttese, a lejátszott 30 mérkőzésen 26 győzelmet aratott, és mindössze négyszer szenvedtek vereséget. Összesen 188 gólon osztoztak a PVSE játékosai és csak 22 gólt vétett a védelem. A gólkülönbség kiválóan jó: 166. Nem kevésbé, a megszerzett 78 pont, ami 87 %-os teljesítményt jelent. Ezzel, a teljesítménnyel előzték meg a második Bajaszentistvánt és a harmadik Nagybaracsaka-Csátalja együttesét.

A bajnokság során 26 játékos kapott játéklehetőséget. A leggyakoribb és egyben a legtöbb játékidőt a pályán töltő játékosokból összeállított kezdőcsapat: Jaszenovics Zoltán 13 mérkőzés - Szabó Tamás 26, Barcsák Endre 25, Sáfár Tamás 28, - Fehér Krisztián 17, Krix Dániel 28, Józsa Norbert 27, Gombor Csaba 15, - Szabó Zsolt 26, Torma Róbert 25, Páncsics János 28. Kezdőként vagy csereként szerepelt még: Józsa Patrik 25, Lipták Gábor 23, Prikidánovics Milán 22, Lázár Viktor 21, Eckert Norbert 20, Csizmadia Kornél 19, Csehó Kovács Ferenc 13, Barcsák Gábor, Prikidánovics Tamás 9-9, Horváth Zoltán, Manz Tamás 6-6, Molnár Márió, Ámann Krisztián, Juhász Róbert 2-2, Varga László 1 mérkőzés.

   
   

A 188 gólon 18 játékos osztozott: 41 gólos: Páncsics János, aki ezzel bajnokság gólkirálya, 32: Krix Dániel, 29: Szabó Zsolt, 28: Torma Róbert, 12: Józsa Norbert, 8: Csehó Kovács Ferenc, 7: Józsa Patrik, 6: Barcsák Endre, 4: Eckert Norbert, Fehér Krisztián, Csizmadia Kornél, 3: Barcsák Gábor, 2: Sáfár Tamás, Szabó Tamás, Lipták Gábor, 1: Ámann Krisztián, Gombor Csaba, Manz Tamás.

A csapat további statisztikailag mérhető „eredményei" a sportszerűségi kategóriából. Sárga lap: 14 játékos, 29 alkalommal, ebből Krix Dániel a maga hét lapjával „listavezető'. Kiállítás: Barcsák Endre 1 alkalommal. A fentiek szerint, előkelő helyet foglal el a PVSE a sportszerűségi versenyben is. A csapat harminc mérkőzésének további jellemzői: a legnagyobb különbségű győzelem: 19-0. A legnagyobb különbségű vereség 0-1 és 1-2. Páncsics Janiék 14 percenként rúgtak egy gólt, ugyanakkor a Sáfár Tamás irányította védelem, csak 123 percenként kapott. Nem kapott gólt a PVSE 16 mérkőzésen, viszont két mérkőzésen nem sikerült bevenni az ellenfelek kapuját ki is kapott a PVSE.

Narancsik Máté edző röviden, így foglalja össze a 2004-2005-ös bajnoki évet: - A PVSE gárdáját csak dicsérő szavakkal lehet illetni  a pályán nyújtott teljesítményükön túl azért is, mert a csapat játékosainak jelentős része annak ellenére, hogy vidéken folytatta tanulmányait, mégis lelkiismeretesen részt vett az edzéseken és a hétvégi mérkőzéseken. Dicséret illeti a játékosokat a jó csapatszellem kialakulásáért, az egymásért is küzdeni képes hozzáállásért. A PVSE egy-két kivételtől eltekintve, igazi csapatjátékot bemutatva, jó teljesítményt nyújtott, miként a játékosok egyénenként is tudásuk legjavát adták. A jók között is a legjobbnak bizonyult: Szabó Tamás, Józsa Norbert, Sáfár Tamás, Páncsics János, Barcsák Endre és a tavasszal Jaszenovics Zoltán. A 2005-2006-os bajnoki évre az alapozást július első felében kezdjük, bár a többes szám használata részemről még bizonytalan...

Bácsalmás baja, Baja

A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában, a PVSE együttese a lejátszott 26 mérkőzésen 20 győzelmet aratott, négyszer játszott döntetlent és csak kétszer szenvedett vereséget. A PVSE 121 gólt lőtt, a kapott gólok száma: 29. Gólkülönbség: 92. A megszerzett 64 pont, 82 %-os teljesítményt jelent, ami a Bajnok Jánoshalma-Mélykút kistérségi csapat mögött 1 pont hátránnyal, illetve a harmadik Sükösd együttese előtt 1 pont előnnyel, a második helyre sorolja a PVSE gárdáját.

A bajnokság során 17 játékos lépett pályára kezdő, vagy cserejátékosként. A leggyakoribb összeállítás: Prikidánovics Tamás - Varga László, Lázár Viktor, Szemán Csaba, - Prikidánovics Milán, Eckert Norbert, Manz Tamás, Horváth Zoltán - Józsa Patrik, Kazi Zorán, Barcsák Gábor. Továbbá: Eckert Dávid, Novák Dávid, Paplógó Gergő, Besenyei Dániel, Szabados Attila, szalai zoltán.

A PVSE 121 gólján, 12 játékos osztozott: a házi gólkirály Józsa Patrik 39 találattal. 20 gólos: Horváth Zoltán, 19: Prikidánovics Milán, 14: Barcsák Gábor, 12: Kazi Zorán, 5: Eckert Norbert, 4: Manz Tamás, 3: Lázár Viktor, 2: Varga László, 1: Novák Dávid, Paplógó Gergő, Besenyei Dániel.

A csapat további statisztikailag mérhető „eredményei", előbb a sportszerűségi kategóriából. Sárga lap: 5 játékos, 9 alkalommal. Kiállítás: Prikidánovics Milán, 1 alkalommal. A fentiek szerint, valószínűleg előkelő helyet foglal el a PVSE a sportszerűségi versenyben is. Példát mutatva arra, hogy sportszerűen is lehet eredményesen játszani ezt a játékot, csak így, egy kicsit „macerásabb". A csapat 26 mérkőzésének további jellemzői. a legnagyobb különbségű győzelmek: egyszer 13-0, kétszer 11-0. Legnagyobb különbségű vereség: 1-3. JMKFC ellen idegenben. Józsa Patrikék 17 percenként vették be az ellenfelek kapuját, ám Lázár Viktor irányította védelem, csak 71 percenként bakizott. A lejátszott 26 mérkőzésen, 10 alkalommal nem kapott gólt a PVSE.

Narancsik Máté a serdülő együttes trénere, így vélekedik a bajnoki idényben tapasztaltakról, a csapat eredményeiről: - A kiélezett körülmények között elért második helyezést jónak értékelem, ám a játékosokban benne volt a bajnoki cím is. Az, hogy ezt nem sikerült megszerezni, ennek illusztrálására elég a Baja elleni döntetlennel végződött mérkőzést, továbbá a közepesre értékelhető edzéslátogatottságot említenem. A játékosok közül néhányat, a tanulmányaik során olykor-olykor bekapott rossz érdemjegy miatt, a szülők, az edzéslátogatástól tiltottak el, szerintem helytelenül. (Szerintem is! pk.). Ettől függetlenül, reménykedve várjuk az új idényt, hiszen a második helyezett együttesből csak <b> Lázár Viktor </b> öregedett ki. Összességében azonban így is elégedettek lehetünk. Dicséretes a játékosok helytállása, a mutatott játéka. A csapat minden játékosa a maga szintjén jól helytállt közülük is kiemelkedett: <b> Prikidánovics Tamás, Józsa Patrik, Eckert Norbert, Barcsák Endre </b> és <b> Prikidánovics Milán. </b> játéka, a mutatott teljesítménye. A csapat nem sokat lazítathat. Június 27-től, előbb a testvérváros Backnangban július 9-én kezdődő nemzetközi tornára készül, majd ezt követően már, megkezdjük a 2005-2006-os bajnoki évre a felkészülést. Backnagba július 7-én indulunk és az ott töltött napok, azért a kikapcsolódásra is remek programokat ígérnek. Az utazó keret: <b> Prikidánovics Tamás, Varga László, Lázár Viktor, Szemán Csaba, Prikidánovics Milán, Eckert Norbert, Manz Tamás, Horváth Zoltán, Józsa Patrik, Kazi Zorán, Barcsák Gábor, Eckert Dávid, Novák Dávid, Paplógó Gergő, Besenyei Dániel. </b> Bár az utazó keret névsorában, még lehet változás, a ma még nem látható okok miatt.

Ahogy Narancsik Máté mondja, a PVSE pálya kapui továbbra is nyitva állnak azok előtt, akik szeretnének megismerkedni a labdarúgás rejtelmeivel.

Tóth Csaba és Tóth Zsolt vezérletével, TFSE nyerte a rapidtornát

A bajnoki küzdelmek befejeztével sem maradtak labdarúgás nélkül a bácsalmási szurkolók. A Budapest bajnokság első osztályában, az élcsapatok közé tartozó Testnevelési Egyetem (TFSE) látogatott el Bácsalmásra, a Tóth-fivérek meghívásának eleget téve. A két játékos, Csaba és Zsolt az egyetem hallgatói, Bácsalmáson nevelkedtek, itt szereztek kiváló alapokat, és ma már, e sportágat egyetemi szinten játsszák. A rövidített, játékidővel rendezett „rapidtornát" végül a TFSE nyerte, annak ellenére, hogy a mérkőzéseken, végig 13 bácsalmási játékos tartózkodott. Sajnos ebből kettő, a vendégcsapatban. Aztán a Tóth-testvéreknek ez az összes hibája is. Nem a PVSE csapatát erősítik.

A „tornán" A TFSE csapata mellet, a megyei II. osztály Déli csoportjában bajnok PVSE ifjúsági, valamint, ugyanebben az osztályban, de a felnőtt mezőnyben bronzérmes PVSE felnőtt gárdája vett részt, elég hiányos összetételekben. Az összecsapásokat 45 perces mérkőzésekkel bonyolították le, ám a tikkasztó hőségben ennyi is elégségesnek bizonyult, hogy „kellemesen" elfáradjanak a játékosok, és élvezni tudják a bácsalmási esték varázsát.

1. mérkőzés: PVSE ifi - TFSE 0-5. Vezette: Fábián Mátyás, Prikidánovics Antal, Csovcsics Róbert. PVSE ifi: Jaszenovics Zoltán - Szabó Tamás, Barcsák Endre, Csizmadia Kornél, (Ótott Norbert), Prikidánovics Milán (Csehó Kovács Ferenc), Barcsák Gábor, Sáfár Tamás, Gombor Csaba, Szabó Zsolt, Józsa Patrik, Páncsics János. Edző: Narancsik Máté. TFSE: Kutasy - Bognár Kornél, Tóth Csaba, Bári Zoltán, Angyal Péter, Gálosi Csongor, Szabacsi Péter, Meggyes Péter, Kiss Balázs (Orenstein József), Krizbai György (Simon Róbert), Tóth Zsolt. Játékos-edző: Orenstein József

5. perc: A vendégek jutottak szöglethez a baloldalon. Tóth Zsolt lőtte be a kapu elé és a tesó, az egykor Bácsalmáson is bemutatott módon a bal alsóba bólintotta: 0-1. A 10. percben jobbról ívelhetett be szögletet Tóth Zsolt, ám a labdára most is éberen figyelő Tót Csabát megelőzve, Gálosi lőtte a bal alsóba: 0-2. A kezdést követően az ifiben ász, de már a felnőttek között is bemutatkozó Páncsics János tesztelte a vendégkapust, aki az éles szögletből leadott lövését nemes egyszerűséggel a mezőnybe rúgta, pontosan Barcsák Gábor elé, akinek lövése után kapu mellé szállt a labda. 15. perc: Kiss Balázs tálalt a kapu elé remek ütembe érkező Krizsbai György elé, aki a bal alsóba helyezte a labdát: 0-3. 22. perc: Kiss, Meggyes, Szabacsi remek kispasszokkal játszották ki a PVSE védelmét melynek végén, 10 méterről, Meggyes Péter a jobb felső sarokba bombázta a labdát, bár Jaszenovics Zoltán még hozzáért, de menteni már nem tudott: 0-4.  Ezt követően a helyi fiatalok is levegőhöz jutottak melynek során a 25. percben előbb Prikidánovics Milán lövését védte Kutasy, majd 2 perccel később, Józsa Patrik tálalt remek labdát Páncsics Jani elé, akinek 18 méterről, a kapu jobb alsó sarkára megeresztett lövését követően, most már nem először, Kutasy lábbal vágta ki a mezőnybe. A 30. percben Tóth Zsolt riogatta Jaszenovics Zolit, meg a verebeket. A 20 méterről eleresztett labdája elkerülte a kaput. 33. perc: ígéretes helyzetben, Tóth Csaba lökte el a tizenhatos előtt, Józsa Patrikot. A kapuval szemben 20 méterre megítélt szabadrúgásból, Szabó Zsolt a labdát a bal felső sarokra tűzte, ám Kutasy ezúttal kézzel(!) szögletre tenyerelte. Igaz lábbal igen körülményes lett volna kitenyerelni. Kutasy sem ezt a módszert választotta. 38. perc: Meggyes kígyózott át a hazai védelmen, ám a sikeres támadás befejezésnek a pálya hossza és a kitámadó kapus, Jaszenovics emelt gátat. Nem sokkal a „mérkőzés" vége előtt, ahogy kezdődött a TFSE gólparádéja, úgy végződött: a jobbról, szögletből beívelt labdát Tóth Csaba a kapu bal alsó sarkába fejelte: 0-5.

A játék a tomboló nyárnak köszönhetően alaposan próbára tette a játékosokat, ám így is láthattunk jó néhány látványos elemet a játékból. Azért a hazai csapat is ügyesen szőtte a támadásait, ám ha mégoly egyedi módon is, de Kutasy rendre mentett. A két csapat tudása között, csupán annyi különbség mutatkozott, minthogy a PVSE játékosai a jövő tanévben az érettségire, a vendégek az államvizsgára készülnek.

2. mérkőzés: PVSE - TFSE 0-2. Vezette: Prikidánovics Antal, Fábián Mátyás, Csovcsics Róbert. PVSE: Zsemberi Imre - Varga Róbert, Molnár Márió, Kubina Krisztián, Kővári Péter (Majoros Zsolt), Ótott Norbert, Bögre Károly, Rudics János, Ámann Krisztián, Kővári Ákos, Schneider István. Edző: Kővári Péter.

Ez a meccs már „komolyabbnak" ígérkezett, ám hiába volt 13 bácsalmási a pályán, végül ez okozta a hazai csapat vesztét. A 7. percben Ámann Krisztián néhány cselt követően Molnár Márió elé játszotta a labdát, ám a jó ütemben keresztező Tóth Csaba elhárította a TFSE kapujára leselkedő gólveszélyt. A 9. percben Kővári Ákos adott remek passzt Ámann Krisztiánnak, ám egy cselt követően Krisztián elől elfogyott a pálya. A labda az alapvonalon túlra került. A 22. percben egy történelmi pillanat zajlott le a pályán. A remek labdával indított Schneider lefutotta(!) védőjét! A labdát a kapu elé passzolta, ám a jó helyzetben lévő Kővári Ákos lövését, Kutasy védte. A szórványos vendégtámadások a 24. percben értek góllá: a Tóth-veszedelem ezúttal Zsolt fejese révén köszönt be, a PVSE kapujának jobb alsó sarkába: 0-1. Nagy fejjátékosok a Tóth-testvérek, így nem esett nehezére, Zsoltnak, hogy kiszámolja: ha rúg még egy gólt, akkor akár a torna gólkirálya is lehet, igaz társbérletben testvérével, Csabával. Nos, Zsolt aztán így tett. Lerázva őrzőit, biztosan helyezte a labdát a kapuba: 0-2. Az újabb győzelmüknek köszönhetően, a TFSE megnyerte a tornát, a hátralévő mérkőzés eredményétől függetlenül.

3. PVSE felnőtt - PVSE ifjúsági 3-2. Vezette: Csovcsics Róbert. A csapatok a szokásos összeállításban kezdtek. A 8. percben Páncsics Jani akciózott Jaszenovics kapujának előterében, amikor Ótott szerelési kísérlete nyomán a földre került. A síp azonban néma maradt. Ezért aztán Jani felpattant majd ő veszi kézbe akkor a megtorlást, ám ekkor meg Jaszenovics Zoli terítette le. A síp ismét néma maradt. Janit ez sem törte le, majd felpattant ismét is egyet igazítva a labdán, a kapu közepébe vágta: 0-1! 11. perc: Kővári Péter 30 méterről eleresztett lövése nyomán a labda a jobb oldali kapufa tövéről pattan az alapvonalon túlra. Azt, hogy ez csak próbalövés volt azt onnan tudhatjuk, hogy Péter igazítva a célkereszten, és lőtávon, a 18. percben 25 méterről megeresztett lövése nyomán a labda bombaként vágódott a kapu bal oldalába: 1-1. Azt hihetnénk, ezt követően már a felnőtt igaz alaposan tartalékos csapatának a percei következnek, de nem ez történt. Páncsics a felezővonalról indította Csizmadia Kornélt, aki 20 méterről, a bal alsó sarokba lőtte a labdát: 1-2! A 25. percben Ámann lőhetett szorongatott helyzetben, ám lövését Prikidánovics Tamás szögletre tolta. 27. percben a kitörni készülő Ámannt Barcsák Endre akasztja, ám a szabadrúgásból Bögre a kapu mellé lő. 29. perc: Ámann játszott, Márióhoz, de nem a varázslóhoz, így Prikidánovics Tomi szögletre öklözte Molnár lövését. A 32. percben a rutinos róka Majoros tört kapura, amikor egy védő elsodorta. A bíró művészlélek, így vevő volt a tökéletes büntető imitálásra. A tizenegyes pontra letett labdát Kővári Ákos középen a léc alá vágta: 2-2. Már-már meglepetés született a mérkőzésen, amikor a 39. percben Bögre Karesz baloldalról, a tizenhatos sarkáról, a bal alsó sarokba vágta a labdát, ezzel átvették a vezetést, és megnyerték a mérkőzést: 3-2.

A nyári napnak perzselő hevében a PVSE fiatalok, majdnem meglepetést okoztak, bár ennek elmaradásából a játékvezető is kivette a részét.

A „torna" a fentiek ellenére elérte célját. A nem létező kupa győztese, a Testnevelési Egyetem gárdája. A gólkirályi címet, ha lett volna ilyen, a TFSE csapatának két bácsalmási tagja: Tóth Csaba és Tóth Zsolt érdemelte volna ki, 2-2 góllal. És ahogy Orenstein József a TFSE játékos-edzője a szezon utánra, kellemes nyaralást, és sok sikert kívánt a következő bajnoki évre a PVSE csapatainak, úgy a Bácsalmási Petőfi VSE játékosai és vezetői is csak hasonló jókat kíván a TFSE csapatának.

Irány, Backnang!

Sport: a híd, amely összeköt. A Bácsalmás és Backnang közötti testvérvárosi kapcsolat ápolása keretében a Petőfi VSE 1990-1991-es korosztálya hatnapos Backnang-i túrára indult július 7-én. A túra keretében egy igen rangos tornán vesznek rész a bácsalmási fiatalok, ahol a pályára lépő 20 együttes között, a rendező Backnang mellett, ott található többek között, a francia testvérváros Annony, a VfB Stutgart, és a budapesti Vasas SC együttese is. A tornán, július 9-én, az alábbi csoportokban kezdődik a játék a továbbjutást jelentő három helyért:

A-csoport: Bácsalmás Petőfi VSE, SSV Reutlingen, TSG Backnang, TSV Neu-Ulm, FSV Mainz 05. B-csoport: FC Annony (francia), SSV Ulm 1846, SG Sonnenhof-Gr., FC Heilbronn, SV Darmstadt 98. C-csoport: Budapesti Vasa SC, SV Sandhausen, 1. FC Norm. Gmünd, VfL Kirchheim,  FC Augsburg. D-csoport: SG Siemens Karlsruhe, SSV Jahn Regensburg, TSG Heilbronn, VfB Stutgart, Kickers Offenbach.

Négy mérkőzés Backnangban

A Petőfi VSE serdülő labdarúgói, a bajnoki ezüsttel a tarsolyukban, július 7-én Németországba, Backnangba utaztak. Itt, Bácsalmás testvérvárosában, az FC Viktória 10. alkalommal rendezett nagyszabású nemzetközi tornát július 9-én. A cél nem kevesebb, mint a torna megnyerése - ha már ott vannak, de az se baj, ha nem sikerül - írtuk az elutazásról szóló beszámolóban. Nos, a várakozással ellentétben, ez utóbbi a tény, amiből az is kiderül, legjobban az edző ismeri a csapatát. Narancsik Máté tisztes helytállást várt a fiúktól.

Az eget rengetően jó PVSE sikerbe vetett hitet, már a Baknang-i, bkz Online beharangozójának címe is kétségessé tette, ahol a Bundessliga csapatok nevei - SV Werder Bremen, WfB Stutgart, FSV Mainz 05 - sorakoztak. Nos, ahogy Prikidánovics Antal a küldöttség vezetője beszámolt a tornáról, a csapat tisztességesen helytállt, bár győzni nem sikerült, de a PVSE csoportjából került ki a torna győztese (TSG Backnang) és negyedik helyezett együttese.

A körkérdésekre adott válaszokból ismét kiderült: nem biztos, hogy azoknak van igaza, akik valamiről többen állítják ugyanazt. Jelen estben azok „nyertek" a körkérdésre válaszolók közül, akik azt mondták - a voksolók 7 %-a -: a PVSE négy mérkőzést játszik, azaz nem jutnak tovább a csoportjukból. Bár ennek nem örülünk, ám ez tökéletesen bejött. A selejtezők során lejátszott mérkőzések eredményei: SSV Reutlingen - PVSE 2-0, FSV Mainz 05 - PVSE 2-0, TSV Neu Ulm - PVSE 1-1, TSG Backnang (a tornagyőztes) - PVSE 2-0.

Szakértőnk, almás1, aki jól ismeri a tornán induló Prikidánovics Tamás, Varga László, Lázár Viktor, Szemán Csaba, Prikidánovics Milán, Eckert Norbert, Manz Tamás, Horváth Zoltán, Józsa Patrik, Kazi Zorán, Barcsák Gábor, Eckert Dávid, Novák Dávid, Paplógó Gergő, Besenyei Dániel összetételű csapatot, már-már Mokkát idéző magasságokba emelkedett, aki annak idején lottó főnyereményt meg bajnokcsapatot ígért, aztán lásd mi lett az ígéretből. Azaz egy dolog a csapatért szurkolni, és más dolog a realitás, már ami a Backnang-i torna döntőjébe jutást illeti. Azért almás1 a jövőben se fogja vissza véleményalkotási kedvét, majd a jövőben a fiúknak is elmondjuk, hogy mi a szurkolók elvárása, és jövőre majd sikerül, legalább még egy kört menetelni. Addig azonban az is elég lesz, ha az idei bajnoki ezüstmedált addig csiszolják, míg arannyá nem változik...

Bővebb információ: www.bkz-online.de

Bács-Kun Sport, 2005. június 30.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 99
Tegnapi: 160
Heti: 259
Havi: 6 256
Össz.: 2 067 596

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport X./3. 2005.06.30.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »