PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bácsalmás - Kunszállás 4-3 (2-1)

Most jön a negyedik?

Facebook-os sztori

„Bácsalmáson újabb megyei bajnoki cím, az idén negyedszer is? Még ez is előfordulhat: Bácsalmás - Kunszállás 4-3 (2-1) Gólok: Barta Viktor, Györki Sándor, Eckert Dávid, Paplógó Levente..."  facebook 2011. április 17

Az oldal látogatói, ha nem is ezerrel, de lájkolják a bejegyzést, mely szerint tetszik a hír. Aztán mert a kézilabda Magyar Kupa döntő mérkőzéseit is az ifi csapat mérkőzésével egy időben játszák, e miatt a Kunszállás elleni mérkőzésről sajnos lemaradt az ember, megkérdezi az egyik tetszésnyilvánítót:

- Ádi talán még az összeállítást is tudod? - Na nem tudta, vagy legalább is nem válaszolt, ám nem így Harnos Zoli, aki a serdülő együttes vezéralakja, de az ifisták között is szóhoz jut ma már és „fújja"...

- ballai-szemán-gregó-farkas-ecckert-szappanos-paplógó G-paplógó L-Ónodi- barta -piukovics-csere ( én, besenyei, mátrai,györki, boruzs,)

- Köszönöm! A PVSE foci a héten nagyon beindult.. Minden csapat lőtt gólt, sőt sok gólt, legfőképpen pontokat, érő gólokat! Csak így tovább:-)

- Hát ja..:D - mondja nagy lelkesen Harnos Zoli.

Labdarúgás Ha a mai fiatalok nem is tudják, Az ezredvég sportja kiadványból tudható, hogy a bácsalmási utánpótlás foci első fénykorát a 'hatvanas, a másodikat 'kilencvenes években élte, de még az új, harmadik évezred is jól indult, hisz újabb bajnoki címeket halmoztak a bácsalmási utánpótlás csapatok. Azonban idestova egy évtizedes szünet után a szép sikerek folytatására csak az idén mutatkozik esély. A 2010-2011-es bajnoki évben a PVSE ifjúsági csapata, az eddig lejátszott mérkőzésein nyújtott teljesítmény alapján, a szép bácsalmási sikereknek akár folytatása is lehet...

Viszont, ha a bajnoki cím nem is kerül a PVSE birtokába, csupán csak e korosztályból olyan kaliberű játékosok kerülnek a felnőtt csapat tagjainak sorába, akik hasznára válnak a felnőtt együttesnek is, - például a Barcsák testvérek, Endre és Gábor, Józsa Patrik, Rudics János, Eckert Norbert, Szűcs Balázs, vagy mint lehetnek, ha szót kapnak a nagy csapatban, a teljesség igénye nélkül, mint Szalai Zoltán, Onódi Ferenc, Szappanos Patrik, Eckert Dávid - akkor az utánpótlás képzés, már bajnoki arany nélkül is elérte célját. Viszont ma még a bajnoki címben is reménykedhetnek a bácsalmási fiatalok...

1966. Úttörőolimpia Bajnok Bácsalmás, Vörösmarty Mihály Általános Iskola: Fehér Zoltán, Turcsányi József, Fekete Imre, Feodor László, Aradi József, Száhl Zoltán, Bíró István, Bubán László, Nasz János. Edző: Molnár József.

1967. Pajtás Kupa Bajnok Bácsalmás, Vörösmarty Mihály Általános Iskola: Turcsányi József, Száhl Zoltán, Bíró István, Fekete Imre, Feodor László, Bubán László, Aradi József, kocsis Csaba, Fehér Zoltán, Rudics János. Edző: Molnár József. Az előző évi olimpiai siker értékét csak növeli, hogy azt, a lehetségesnél egy évvel fiatalabb korosztállyal sikerült elérni. Így Bácsalmás szinte változatlan összetételű csapattal, egy évvel később a mezőny élén végezhetett, megismételhette országos sikerét. 

1970. Megyei Bajnok Bácsalmás, Medosz SE ifjúsági együttese: a két csoportban zajló megyei bajnokság döntőjét a déli csoport győztese Bácsalmás és az északi csoportban első Kunszentmiklós vívta Jánoshalmán 1500 néző előtt. Bácsalmási Medosz SE - Kunszentmiklósi MÁV Vasas 2:0. Bajnokcsapat: Kormány - Száhl Zoltán, Száll Endre, Turcsányi József, Tóth, Balogh, Bubán László, Babó Károly, Balogh , Krisztin Mátyás, Baranyi összeállításban. Edző: Aradi József, (Teleki István, Molnár József.)

Bajnoki cím a BSC alapításának 85. évfordulóján Siker alapja nyolc év kitartó, szakszerű unka 1997-98. A sport az a tevékenység, amiben az eredmények nem úgy születnek, hogy na, holnaptól csak győzni fogunk. Bár, valahol mégis elhatározás kérdése. Viszont az eredmények akkor sem egyik napról a másikra születnek futószalagon.

Ezt példázza a Bácsalmási Petőfi VSE serdülő csapatának idén kivívott megyei bajnoki címe is. A csapat a megyei bajnokság Bajai csoportjában már az elmúlt évi bajnokságban is az élen végzett, de a megyei döntőben csak az idén tudtak győzni. Az idén viszont már veretlenül hódították el a bajnoki címet. A sikerhez vezető úton azonban nem 1996-ban indultak el a csapat tagjai. A siker megalapozása 1990-ben kezdődött, amikor Kiss Baranyi Sándor életre hívta a Focisulit Bácsalmáson. Azóta töretlen szorgalommal munkálkodnak edző és a játékosok közösen, hogy egyre több ismeretet elsajátítva a labdarúgás tudományából, a játékosok egyénenként és képzett játékosok, alkotta csapat is egyre jobb teljesítményt érjen el. A nyolc év kitartó munka nem volt hiábavaló, hiszen ebben az ínséges időben ez az eredmény is bizakodással töltheti el a helyi futballbarátokat, hogy a harmadik évezred elején már a felnőtt mezőnyben is megállják a helyüket és a mainál színvonalasabb eredményeket érnek el. Még akkor is, ha többen az utánpótlás korosztályból kikerülve már nem Bácsalmáson találják meg számításukat. A Focisuliban, majd a PVSE kötelékében zajló folyamatos nevelőmunkának köszönhetően talán itthon is marad elég képzett játékos.

Ők húszan A Bajai csoportban kiharcolt bajnoki cím alkalmából a Bajai Labdarúgó Szövetség elnöke Szűcs László nyújtotta át a bajnoki érmeket a játékosoknak Bácsalmáson, a Testvérvárosok Tornája keretében lebonyolított ünnepségen. Berényi Krisztián, Bodrogi Kornél, Erdősi Károly, Farkas Zoltán, Fehér Krisztián, Gyalus Krisztián, Jaszenovics Balázs, Jaszenovics Zoltán, Józsa Norbert, Kubina Krisztián, Pálosi Levente, Párczen Zoltán, Rudics János, Snyehola Ákos, Szabó Balázs, Szemán Attila, Tóth Csaba, Tóth Zsolt, Tubity Predrág, Turcsányi Csaba, Edző: Kiss Baranyi Sándor.

Harmadszor zsinórban 1998-99. A megyei serdülő bajnokság Kiskunhalasi csoportjában bajnokságot nyert együttesnek a meghívott halasi szövetség képviselőjének hiányában a PVSE elnöksége nyújtotta át a bajnoki aranyakat. A PVSE gárdája az idén már harmadszor érdemelte ki ezt a címet, és egyszer, - az elmúlt évben - a megyei bajnoki címet is elhódították. Az 1998-99. évi bajnokságban szerepelt húsz labdarúgó: Barcsák Endre, Berényi Krisztián, Csehó Kovács Ferenc, Erdősi Károly, Farkas Zoltán, Gombor Csaba, Jaszenovics Zoltán, Józsa Zoltán, Juhász Róbert, Molnár László, Molnár Márió, Párczen Zoltán, Rudics János, Snyehola Ákos, Szabó Zsolt, Szemán Attila, Tóth Zsolt, Turcsányi Csaba, Urbán Tibor, Varga Zoltán. Edző: Kővári Péter.

1998-99. Bajnoki cím, három évtized után Egészen pontosan 29 év után nyert megyei bajnoki címet a PVSE ifjúsági együttese... A bajnoki címre közel kilenc évet készültek a csapat tagjai. Kezdetben a Focisuli, majd a PVSE serdülő együttesében. Az 1991-től folyó kiváló nevelőmunkát az 1997-98-as bajnoki évben elért serdülő bajnoki cím mellett, ma már az ifjúsági korosztályban is hasonló cím fémjelzi. Nem kevésbé dicséri Kiss Baranyi Sándor szakmai és nevelői tevékenységét, ahogy előbb megálmodta, majd létrehozta az utánpótlásbázist Bácsalmáson, amiből a helyi felnőtt labdarúgás is profitálhat majd, a harmadik évezred első éveiben...

Bácsalmás - Kunbaja 10-2 (4-2) No, és az utolsó előtti forduló: a szomszédvár Kunbaja volt a PVSE ellenfele. Az őszi 2-2 után, Csőke, Körmöczi és Bögre vezérletével, alaposan visszavágott a PVSE. Ezzel a győzelemmel és a kiváló gólkülönbségének köszönhetően, az utolsó fordulóban esedékes második helyezett Dusnok elleni esetleges vereség miatt sem veszíthetik már el a bajnoki címet. A mérkőzés után kiderült, hogy a Dusnoknak már matematikai esélye sem maradt az első helyezésre, hiszen Izsákon 4-1-re kikapott. pk B-K S 1999. június 30.

PVSE BAJNOKCSAPATA

Az 1997-98-as bajnoki évben a megyei serdülő, az 1998-99-es bajnoki évben a megyei ifjúsági korosztályban is bajnoki címet szereztek.

Dusnok - Bácsalmás 1-3 (1-0) Egér és macska harca ...a Dusnok - Bácsalmás ifjúsági mérkőzés tökéletesen formázta a macska és egér párharcát. Amely küzdelemben nem a PVSE volt az egér. De talán nem is a macska, egyenesen tigris. A PVSE játszadozott az ellenfelével, sőt egy gyermeteg hibának köszönhetően még azt is felcsillantotta a Dusnok előtt, hogy megőrizheti második helyezését. Így ment ez, több mint egy órán át, majd a Kistigrisek - Tóth Zsolt, Rudics János - két lövésével, valamint Bögre Tigris büntető lövésével 20 perc alatt elejtették a Tigrisek skalpjára és mögötte a második helyezésre éhes dusnoki egereket. pk  B-K S 1999. július 6.

A mesének vége! Egyelőre! A sikertörténet az idén ősszel, de legkésőbb a harmadik évezredben folytatódik, de már a felnőttek mezőnyében. Ki tudja, egy újabb bajnoki címmel! Vagy nem, de legalább - kezdetként, ha kérni lehetne - végezzünk a megyei első osztály mezőnyének első felében. Erre ne kelljen már az egyesület alapításának 100. évfordulójáig várni. Az még csak 2013-ban esedékes. (Aztán tényleg nem kellett várni olyan sokat, az ifjúsági együttes egy év szünet és egy bronzérmes helyezés után ismételt, a felnőtt csapatnak meg pontosan két éve van arra, hogy legalább a mezőny első felében, nyugodtabb vizekre evezzen...)

2001. június. Bajnokcsapat 1970., 1999., 2001. Bácsalmáson, 1970 és 1999 után idén már harmadszor köszönthetnek bajnokcsapatot a városban. A PVSE ifjúsági labdarúgói függetlenül a 2000-2001. évi bajnokság további mérkőzéseinek eredményétől már bajnoknak tekinthetők. A tavaszi idény közepére mér 16 pontos előnyre tettek szert a nagy rivális Hetényegyházával szemben, ami a hajrában megnyugtató előnynek számított. Ennek ellenére Kiss Baranyi Sándor arra inttette a túlzott optimistákat, hogy nyugtával dicsérjék a napot. Ugyanis, a tavaszi szezonban Bodrogi Tamás és Berényi Krisztián már a felnőtteknél szerepelt, majd a felnőtteknél bekövetkezett sérülések és eltiltások miatt, már Párczen Zoltánra és Kubina Krisztiánra, majd Bodrogi Kornél kapusra sem számíthatott az edző. Az említettek ellenére a „maradék" játékosállomány Máté Péter és Snyehola Ákos vezérletével a Mélykút ellen elért döntetlennel behozhatatlan előnyre tettek szert. Az 1998-99. évi bajnoki cím, a tavaly kivívott bronzérem után az idén ismét bajnokságot nyert a PVSE. 

2001. július. Búcsú, újabb bajnoki címmel

1PVSE  24, 3, 3, 111-35, 75 pont, 83%

Ősz:     13, 1, 1,    71-21, 40 pont, 89%

Tavasz:11, 2, 2,    40-14, 35 pont, 78%

Mérföldkő az utánpótlás-képzésben. A PVSE együttese, a 2000-2001-es, ezredváltó megyei ifjúsági labdarúgó bajnokságban, meggyőző fölénnyel, a második helyezett Hetényegyháza előtt 10 pontos előnnyel, végzett az élen. A fölényükre jellemző, hogy a lejátszott 30 mérkőzésen, a legtöbb pont (75) mellett, a legtöbb gólt (111) is a PVSE gárdája rúgta és a legkevesebbet (35) kapta.

A bajnokcsapat az ősszel nyújtott jobb teljesítményt. Ekkor még csak a már két éve a felnőtteknél szerepelő Tóth Csaba „hiányzott" az összeállításból. A tavasszal viszont, a felnőtt játékosállomány ínséges időszakában, már Berényi Krisztián és Bodrogi Tamás sem állt Kiss Baranyi Sándor edző rendelkezésére, majd az említetteken túl, többször kapott a felnőtteknél lehetőséget: Bodrogi Kornél, Kubina Krisztián, Párczen Zoltán és Páhor Zsolt is. A tavaszi idény közepén pedig Tóth Zsolt szenvedett súlyos sérülést egy serdülő mérkőzés közben Mélykúton. A bajnokság során 25 játékos lépett pályára:  Berényi Krisztián, Bodrogi Kornél, Bodrogi Tamás, Cs. Kovács Ferenc, Csőke Attila, Farkas Zoltán, Hajdú Gyula, Jaszenovics Zoltán, Józsa Norbert, Juhász Róbert, Kalmár Sándor, Kubina Krisztián, Lukács Károly, Máté Péter, Molnár László, Molnár Márió, Páhor Zsolt, Párczen Zoltán, Snyehola Ákos, Stefánovics Zoltán, Szabó Zsolt, Szabó Tamás, Szemán Attila, Tóth Zsolt, Turcsányi Csaba.

Az 1998-1999-es bajnoki cím mellett Csőke Attila révén a megyei gólkirályi cím is Bácsalmásra került. Az elmúlt bajnoki évben, a PVSE játékosai meg sem közelítették a gólkirály Segesvári Arnold góljainak (40) a számát, azaz most jobban megosztoztak a játékosok a gólokon: 17 gólos: Tóth Zsolt, 16: Snyehola Ákos, 14: Máté Péter, 12: Berényi Krisztián, 5: Csőke Attila, Kubina Krisztián, Molnár László, Páhor Zsolt, Stefánovics Zoltán. 4: Szemán Attila, Párczen Zoltán, 3: Bodrogi Tamás, Farkas Zoltán, 2: Hajdú Gyula, Kalmár Sándor, 1: Józsa Norbert, Juhász Róbert.

A játékosok képzettségét, a már említett számmal is kifejezhető adatokon túl, az is mutatja, - és most csak a söprögető posztját említsük, - hogy amikor Tóth Csaba, felkerült a nagyokhoz, Bodrogi Tamás lépett a helyére és kiválóan megoldotta feladatát. Az idén tavasszal azonban Bodrogi helyén, az a Snyehola Ákos nyújtott ugyancsak kiválót, aki addig, az ellenfelek kapusainak keserítette az életét. A PVSE azonban, a játékosok egyéni képzettségén túl, mint CSAPAT is példa-mutatóan helytállt.

PVSE 2010-2011. Őszi fordulók mérkőzései, eredmények

8

2010.10.03. 13:00

Bácsalmás

Akasztó

 

2-0

9

2010.10.09. 13:00

Ladánybene

Bácsalmás

 

1-1

10

2010.10.17. 12:30

Bácsalmás

Soltvadkert

 

0-0

12

2010.10.31. 11:30

Bácsalmás

Harta

 

6-0

14

2010.11.14. 11:30

Bácsalmás

Kerekegyháza

 

5-0

15

2010.11.21. 11:00

Tompa

Bácsalmás

 

1-4

PVSE Tavaszi fordulók

23

2011.04.24. 15:00

Akasztó

Bácsalmás

2

1-2

24

20111.05.01 15:00

Bácsalmás

Ladánybene

1

0-1

25

2011.05.08. 15:00

Soltvadkert

Bácsalmás

2

2-0

26

2011.05.15. 15.00

Bácsalmás

Nagybaracska

1

2-3

27

2011-05-22. 15.00

Harta

Bácsalmás

2

1-2

29

2011.06.04. 15.00

Kerekegyháza

Bácsalmás

-

0-3

30

2011.06.12. 15:00

Bácsalmás

Tompa

1


A A 2000-2001-es bajnoki év, az elmúlt évtizedet lezáró mérföldkő a bácsalmási utánpótlás-nevelésben. Ez a korosztály egy eredményes évtizedet koronázott meg az újabb bajnoki címmel. Az 1990-es évek elején elkezdett módszeres képzésnek köszönhetően előbb a Diákolimpián vívott ki megyei első helyezést 1996-ban és 1998-ban, majd 1998-ban a megyei serdülő, 1999-ben pedig már a megyei ifjúsági bajnokságban hódították el a bajnoki címet. A két ifjúsági bajnoki cím közben, 2000-ben még egy bronzérem is Bácsalmásra került. Aztán, hogy teljes legyen a kép: a PVSE serdülő csapata az idén, Kővári Péter edző irányításával a megyei bajnokság Déli csoportjában harmadik helyezést harcolt ki. Így aztán mondhatnánk, Bácsalmáson, az utánpótlás terén minden rendben.

Az elmúlt bajnoki év aztán azért is mérföldkő lehet Bácsalmáson, mivel az utánpótlásképzést magas színvonalra fejlesztő Kiss Baranyi Sándor mellett, a munkájába 1998-ban szakértő módon bekapcsolódó Kővári Péter sem foglalkozik tovább a játékosok nevelésével.  Sok más mellett, azért is szomorú dolog ez, mert akkor következett be, amikor a magyar labdarúgásért tenni akaró ISM és az MLSZ, nem csak szóban tartja fontosnak a labdarúgó-utánpótlás képzését, de azért anyagi áldozatot is kész hozni. Bácsalmáson, a hogyan továbbra, még keresik a választ. pk BÁCSKA PRESS, Petőfi Népe

Megyei ifjúsági bajnokság élcsoportja

2011. április 17.

1

Kiskőrös

16

3

2

51

23

28

51

2

Ladánybene

15

3

2

69

19

40

48

3

Bácsalmás

14

3

3

56

16

40

47

4

Kiskunhalas

14

3

3

46

16

30

45

5

Akasztó

13

2

6

58

31

27

41

6

Soltvadkert

11

4

5

58

24

34

37

Ja! A Kunszállás elleni sikert 2011. április 17-én: a PVSE, Balla Viktor - Szemán, Gregó Márk, Farkas Ádám, Eckert Dávid, Szappanos Patrik, Paplógó Gergő, Paplógó Levente, Onódi Ferenc, Barta Viktor, Piukovics Tamás összeállítású kezdőcsapattal 2-1-es félidő után, 4-3-ra legyőzte Kunszállás csapatát és dobogós helyezésekért versenyben lévő együttesek között várja a további bajnoki mérkőzések kedvező alakulását. Bögre Károly edző győztes együttesében csereként jutott szóhoz: Harnos Zoltán, Besenyei Dániel Mátrai, Györki Sándor és Boruzs Balázs. A PVSE gólszerzői:

 barta_viktor.jpg

Barta Viktor

1-0

gyorki_sandor.jpg

Györki Sándor

2-1

eckert_david.jpg

Eckert Dávid

3-1

paplogo_levente.jpg

Paplógó Levente

4-2

pro-spor

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 156
Tegnapi: 546
Heti: 702
Havi: 6 136
Össz.: 1 253 188

Látogatottság növelés
Oldal: Bácsalmáson most jön a negyedik?
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »