PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Nyolcvanéves Kunbaja Sportegyesülete

1916-1996.

III. fejezet: Tavaszi sikerek Kunbaján

III./2. ... Szénási véglegesítette, hogy egyelőre elmarad a PVSE - Kunbaja derbi a kupáért. Helyette Kunbaja - KTE mérkőzés lesz legközelebb. Igaz, az is Bácsalmáson.

Kunbaja - Kunszentmiklós 2-2 (2-1). Kunszentmiklós, 1995. április 23., 350 néző. Vezette: Franciskovics - Gyovai, Halász.

Kunbaja: Szőke - Greksa, Novák, Hebők (Farkas), Csoszics, Szalai, Éber, Wettstein, Evanics, Révész (Kálmán), Markovics. Edző: Szőcs Lázár.  Kunszentmiklós: Búzási - Erdősi, Herczeg (Horváth), Rávai, Hegedűs, Molnár (Boczek), Lovász, Lippai, Gyurováth, Kovács L.,  Kovács T. Edző: Varga József.

Gólszerzők: Révész, Éber illetve Lippai, Gyurováth. Kitűntek: a hazai csapatban Varga József  edző nem talált említésre méltó teljesítményt, míg Szőcs Lázár Éber, Evanics és Markovics játékát látta a csapatában kiemelkedőnek A harmadik helyen álló Kunszentmiklós ellen a Kunbaja győzelmet szalasztott el.

Kunbaja - Solt 2-1 (1-1). Bácsalmás, 1995. április 30., 350 néző. Vezette: Kondász - Bodrogi, Csontos.

Kunbaja: Szőke - Éber, Novák, Farkas, Csoszics, Kákonyi, Wettstein (Kálmán), Evanics, Barna (Hebők), Markovics (Révész),  Szalai.  Edző: Szőcs Lázár. Solt: Molnár - Persóczki, Szekeres, Radványi, Sztojánovics D., Fehér, Freppán, Horváth, Gróf, Sztojánovics Sz., Zsibók. Edző: Mészöly József.

Gólszerzők: Szalai, Kákonyi illetve Freppán. Kitűntek: Novák (a mezőny legjobbja) Kákonyi, Szalai illetve Molnár, Szekeres, Sztojánovics D., Horváth.

A szentmiklósi mérkőzésen nagyon hiányzott Kákonyi játéka. Most, győztes góllal tért vissza. Amint a mérkőzés időpontjából az kiderülhetett már, elmaradt a május elsejére tervezett pályaavató Kunbaján, a Ferencváros vendégjátékával. Az avatásról egyelőre szó sem lehet. Bár az öltöző felújítása és a lelátó építése a befejezéséhez közeledik, a pálya gyepszőnyege azonban még foltos és nem bírja a terhelést. Az avatás tehát elhalasztva, nem így a KTE elleni kupamérkőzés újabb hazai sikerrel.

Kunbaja - Kecskeméti TE 0-0. Bácsalmás, 1995. május 3., 300 néző. Vezette: Berger - Fejes, Sendula. Magyar Kupa megyei selejtező V. forduló.

Kunbaja: Szőke - Farkas, Novák, Hebők (Markovics), Éber, Csoszics, Barna, Wettstein (Kálmán), Szalai, Révész, Evanics. Edző: Szőcs Lázár. KTE: Molnár- Márics, Szénási, Pisont, Sass, Forgó (Dajka), Juhos (Farkas), Virágh, Lázár (Ócsai), dr. Kovács, Vén. Edző. Linka József.

Kitűntek: Szőke, Farkas, Csoszics illetve Szénási, Pisont, Vén.

Kiegyenlített erők küzdelmét hozta a mérkőzés. A Gyula elleni bajnoki mérkőzés utóhatását magán viselő KTE nem tudott fölékerülni a szervezetten játszó kunbajai gárdának. A sérült Kákonyi nélkül felálló hazai csapat megérdemelten jutott túl ismét egy kupafordulón az NB II-re pályázó ellenfelével szemben.

- A kiesés fáj, de a gyulai mérkőzésen történtek után, még a döntetlen eredménynek is örülhetünk, bár ezzel együtt is elbúcsúztunk a kupától. Már a következő, Kiskőrös elleni bajnoki mérkőzésre, a megyei rangadóra koncentrálunk- válaszolt némileg letörve Linka József a vendégek edzője a mérkőzés után, majd még hozzáteszi - Gratulálok a Kunbaja együttesének.

- A Magyar Kupában az NB II - es Baja, az NB III-as KTK és a KTE elleni továbbjutásunk nagy bravúrnak számít, ám a mutatott játék alapján teljesen megérdemelt- ad rövid összefoglalást Szőcs Lázár a tavaszi sikeres kupaszereplésről.

Az újabb döntetlennel a Kunbaja gárdája bejutott az országos selejtezőbe, ahol majd négyes csoportokban, körmérkőzéses formában játsszanak tovább a csapatok. A folytatásban már első osztályú együttest is viszont láthatnak a kunbajai labdarúgó szurkolók, már valóban hazai pályán, Kunbaján. Addig azonban még a Bács-Kiskun Megyei Kupáért is le kell játszani a döntőt a magyar kupában ugyancsak továbbjutó Tompa ellen, Tompán. No, és a bajnokság mérkőzésein is helyt kell állni. Sűrű a program, nincs idő pihenésre.

Kunbaja - Mélykút 2-1 (0-1) Bácsalmás, 1995. május 7., 500 néző. Vezette: Kecskés - Király, Ártim.

Kunbaja: Szőke - Éber, Novák, Farkas, Wettstein (Radu), Kákonyi, Csoszics, Evanics, Barna (Hebők), Szalai, Révész. Edző: Szőcs Lázár. Mélykút: Kiss - Facskó, Pfendler, Nuszpl (Piegel), Kiss (Kárász), Zámbó, Kránicz, Velez, Kiss-Máté, Fenyvesi, László. Edző: Tápai Tibor.

Gólszerzők: Kákonyi, Révész illetve Fenyvesi. Kitűntek: Novák, Evanics, Kákonyi, Révész illetve Pfendler, Zámbó, Fenyvesi.

A jól kezdő Mélykút az első félidőben fölényben játszott és a vezetést is megszerezte. A folytatásban a feljavult Kunbaja megfordította a mérkőzés állását. Előbb Kákonyi, szinte hihetetlen módon, ismét szabadrúgásból egyenlített, majd Révész találatával átvették a vezetést és előnyüket a mérkőzés végéig megtartották. Az újabb győzelmükkel két helyet előbbre léptek az „örökölt" 13. helyezésről.

Kunbaja - Soltvadkert 1-0 (0-0). Soltvadkert, 1995. május 14., 300 néző. Vezette: Kazinczi - Harkai, Miklósa.

Kunbaja: Szőke - Farkas, Novák, Éber, Csoszics, Barna (Hebők), Evanics, Wettstein (Kálmán), Kákonyi, Révész, Markovics. Edző: Szőcs Lázár. Soltvadkert: Dobszai - Kaposvári, K. Molnár, Andó, Filus, Marton, Juhász, Tasnádi, Horváth, Katzenbach (Csesznegi), Gilicz. Edző: Bajusz Péter.

Gólszerző: Révész Gábor. Kitűntek: Farkas, Éber, Evanics, Markovics illetve Dobszai, K. Molnár.

A Kunbajáról elszármazott Bajusz Péter csapatának a véleménye szerint szerencsés góllal győztek a vendégek. Lehet. A szerencséről meg azt tartja a mondás, hogy az a jobb, felkészültebb csapat mellé szokott szegődni. Az újabb siker már a 10. helyre emelte a csapatot. A hátralévő hat fordulóban még a közvetlen élmezőnyhöz is felzárkózhat. Talán. Az viszont biztos, hogy a tavaszi idény bajnoka címért nagy versenyfutás alakult ki a Lajosmizse, a Mélykút, a Kisszállás és a Kunbaja együttese között.

Kunbaja - Bajaszentistván 4-1 (1-1). Bácsalmás, 1995. május 25., 250 néző. Vezette: Lédeczi - Nagyhegyesi, Kovács.

Kunbaja: Szőke - Barna (Markovics), Novák (Hebők), Kálmán, Éber, Evanics, Csoszics, Wettstein, Szalai, Kákonyi, Révész. Edző: Szőcs Lázár. Bajaszentistván: Kálmán - Knapig, Káli, Gyetvai, Györgyfalvi, Szabó (Szőcs), Horváth, Vaits, Barta, Majoros (Till), Lehoczki. Edző: Viszmeg István.

Gólszerzők: Csoszics 2, Révész, Markovics illetve Horváth. Kitűntek: Csoszics, Wettstein illetve Horváth, Kálmán, Vaits, Knapig.

Az utolsó, 16. helyen tanyázó szerény képességű vendégek ellen ismét nehezen lendült játékba a hazai csapat, ám a második félidőben kiütközött a két csapat igazi tudása közötti nagy különbség. A győzelem már a 9. helyet jelenti a csapatnak.

Kunbaja - Kerekegyháza 1-2 (0-2). Kerekegyháza, 1995. május 28., 300 néző. Vezette: Berger - Kondász, Fejes.

Kunbaja: Szőke - Greksa, Novák, Éber, Csoszics (Hebők), Barna, Szalai, Wettstein, Kákonyi, Révész, Markovics. Edző: Szőcs Lázár. Kerekegyháza : Berta - Fekete, Duzmath, Engel, Kulman, Csorba (Danics), Váczi (Kenderes), Jószt (Matuz), Tóth, Gogolák, Nagy. Edző: Márton Pál.

Gólszerzők: Barna illetve Joszt, Csorba. Kitűntek: Szőke, Csoszics, Szalai illetve a Kerekegyháza csapata.

A mezőny második feléhez tartozó vendéglátók ellen, a 32. perctől az utánrúgásért kiállított Kákonyi nélkül, emberhátrányban is volt esély a pontszerzésre, ám a második félidei fölényt csak egy gólra sikerült átváltani. Úgy tűnik, a „bukdácsolás" azonban már hozzátartozik a kupamérkőzések felvezetéséhez. Ugyanis a vesztes mérkőzés után, a Magyar Kupa megyei selejtezőben még állva maradt Kunbaja és Tompa együttese az országos selejtező mérkőzések előtt, a Bács-Kiskun Megyei Kupa elhódításáért játszik Tompán.

- A döntőbe jutás csapatunk eddigi legnagyobb sikere, - nyilatkozott Király József a tompaiak vezetője a döntő mérkőzés előtt, - Mostanában igazán jól szerepelünk, hiszen a bajnokságban tavaly (1994) szeptemberben kaptunk ki utoljára Érsekhalmán, azóta veretlenek vagyunk. Hat kupamérkőzést nyertünk meg , megvertük a megyei első osztályú Izsákot, a Kisszállást és az NB III-as Kalocsát. Tartunk a Kunbajától, mert remek együttes. Ők az NB III-as KTK és a KTE, valamint az NB II-es Baja csapatán keresztül jutottak idáig, tehát nem akármilyen skalpokat gyűjtöttek be. Mégis bízunk abban, hogy mi nyerjük a kupát.

- Győzni szeretnénk ezen a rangos kupaviadalon, - vélekedett Krizsán István egyesületi elnök a kunbajai esélyeket latolgatva, - hiszen nagy dolog az, hogy egy sor nálunk magasabb osztályú csapat kiesése után mi vívhatjuk a döntőt. Csapatunk nagyon készül a mérkőzésre. A kerekegyházi bajnoki vereségünk váratlanul jött. Sajnos az egyik meghatározó irányítónk, Evanics Zoltán három sárga lap miatt nem játszott és Kákonyit, aki nem tartozik a forró fejűek közé a hétvégén, kiállították. Így tíz emberrel játszottunk 58 percen át. Mivel Tompán dolgozom, tudom, hogy ők is nagyon készülnek, s a Bács-Kiskun Kupa mellett a Szabad Föld Kupában is indulni szeretnének. Biztos jó mérkőzés lesz.

Kunbaja - Tompa 2-2 (2-1) Tompa, 1995. május 31., 1000 néző. vezette: Pákolicz. Bács-Kiskun Megyei Kupa. Döntő mérkőzés.

Kunbaja: Szőke - Greksa, Novák, Hebők (Wettstein), Éber (Farkas), Csoszics, Barna, Szalai, Evanics, Révész, Markovics (Radu). Edző: Szőcs Lázár. Tompa: Ternyák - Kövesdi, Horváth, Rácz, Sulomán (P. Szabó), Tímár, Enyedi (Hermann), Fődi, Kószó, Ritgasszer, Nagy. Edző: Fődi István.

Gólszerzők: Markovics, Barna illetve Nagy, Fődi. Kitűntek: Csoszics, Evanics, Barna illetve az egész tompai csapat.

Szokásával ellentétben a vendég Kunbaja már az első félidőben előnyhöz jutott, ám a lelkes tompai csapat a folytatásban kiegyenlített. A döntetlen eredménnyel a Tompa nyerte a díszes trófeát, amit dr. Fekete János, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke tíz labdával megtoldva nyújtott át. A Kunbaja együttesének sincs azonban miért keseregni, hiszen az országos selejtezőben még újabb szép eredményekkel tetézhetik az eddigi kupasikereket. Most mindenek előtt a bajnokság hátralévő mérkőzéseire kell koncentrálni.

Kunbaja - Csengőd 4-1 (2-0). Bácsalmás, 1995. június 4., 300 néző. Vezette: Tóth - Bernáth, Lencsés.

Kunbaja: Farkas László - Greksa, Novák, Éber, Barna, Evanics, Wettstein, Farkas S. (Hebők), Csoszics, Révész (Markovics), Szalai. Edző: Szőcs Lázár. Csengőd: Orell Zsolt - Kiss L., Benko, Fésűs, Kecskés (Kiss S.), Németh (Udvardi), Pásztor (Kovács), Vadász, Vukmanov, Király, Sőregi. Edző: Kiss István.

Gólszerzők: Csoszics, Barna, Markovics, Szalai (büntetőből) illetve Vadászi (büntetőből). Kitűntek: Csoszics, Evanics, Novák, Barna, Éber illetve Orell, Vadászi, Benko, Pásztor, Király.

A megyei kupadöntőn elért döntetlen mérkőzés után meggyőző fölénnyel győzték le a Csengőd csapatát. A most mutatott játékkal a következő, Bácsalmás elleni mérkőzésen sem lehet baj, gondolták Kunbaján.

Kunbaja - Bácsalmás 1-1 (0-1). Bácsalmás, 1995. június 11., 800 néző. Vezette: Horváth - Fricska, Kiss.

Kunbaja: Farkas - Greksa (Kálmán), Novák (Markovics), Éber, Barna, Csoszics, Evanics, Kákonyi, Wettstein (Révész), Szalai, Radu. Edző. Szőcs Lázár. Bácsalmás: Zsemberi - Borcsik, Száhl, Kiss B. Cs., Pencz, Szabó (Popov), B. Szabó, Gombás, Snyehola (Martinovics), Margit, Kővári (Dombi). Edző: Ónodi Tamás.

Gólszerzők: Evanics (büntetőből) illetve Margit (vagy Snyehola)

Kitűntek: Farkas László (a mezőny legjobbja), Csoszics, Radu illetve Pencz, Gombás, Dombi.

Sokat elárul a játék menetéről, hogy a „vendég" Kunbaja kapusa volt a mezőny legjobbja. Nélküle, a PVSE talán javíthatott volna az utóbbi két, Kunbaja ellen vívott mérkőzés negatív mérlegén, (1994. december: 0-2, és 1995. március: 2-2), ám így, a Kunbaja szempontjából egy vesztett mérkőzést mentett döntetlenre. A hazai csapat kiváló játéka nem párosult jó helyzet kihasználással, amiben Farkas László kiváló teljesítménye játszotta a főszerepet.

A játékidőből elég lett volna lejátszani a félidők utolsó perceit, hiszen a „poénok", a jó koreográfiának köszönhetően a félidők végén csattantak. A 45. percben Farkas is megadta magát. A kapuval szemben 18 méterről, Margit végezhetett el szabadrúgást. Jobb lábas lövése nyomán a labda a felső lécről vágódott a gólvonalon túlra. Az innen kipörgő labdára Snyehola rajtolt elsőnek, és megelőzve az esetleges „vitát", ismét a kapuba vágta: 0-1. Az egyenlítő gólra újabb 45 percet kellett várni. A mérkőzés utolsó pillanataiban Révész ellen szabálytalankodtak az almási védők feleslegesen a tizenhatoson belül, a kapura veszélytelen helyzetben. A büntetőt Evanics értékesítette jó érzékkel.

Kunbaja - Helvécia 2-0 (0-0). Bácsalmás, 1995. június 18., 300 néző. Vezette: Kara - Törőcsik, Karácsonyi.

Kunbaja: Farkas - Kálmán, Kiss (Wettstein), Greksa (Hebők), Evanics, Csoszics, Éber, Kákonyi, Radu, Szalai (Markovics), Révész. Edző: Szőcs Lázár. Helvécia: Kovács F.,- Molnár, Máté, Dinnyés, Bosnyák, Nagy, Csorba (Bodócs), Andó, Országh (Domokos F.), Domokos Z. (Oláh), Kovács P. Megbízott edző: Mata József.

Gólszerzők: Csoszics, Kákonyi (büntető). Kitűntek: Kálmán, Csoszics illetve Kovács F., Kovács P.

A második félidei játékának köszönhetően továbbra is szárnyal a kunbajai „verhetetlen" tizenegy. Ennek köszönhetően már a 8. helyre küzdötte fel magát az igencsak mélyről induló Szőcs legénység. Az utolsó fordulóban, ha Nemesnádudvaron is győznek, de csak akkor, meg is őrizhetik ezt a helyezést. Ellenkező esetben, ha Bácsalmás győz, a Kunbaja kikap, akkor az előbbi együttesé a még a mezőny első feléhez tartozó helyezés.

Kunbaja - Nemesnádudvar 0-1 (0-0). Nemesnádudvar, 1995 június 25., 300 néző. Vezette: Atyánszky - Szitarity, Vankó.

Kunbaja: Farkas L. - Greksa, Kálmán, Éber, Csoszity, Evanics, Novák, Szalai, Kákonyi, Barna, Markovics (Farkas S.). Edző: Szőcs Lázár. Nemesnádudvar: Kovács - Budimácz, Morvai, Nébl, Simon J. (Kiss), Mezőfi G., Mezőfi Z., Szűcs, Simon I., Czvetnics, Aranyos. Szaktanácsadó: Rónai Sándor.

Gólszerző: Czvetnics. Kitűntek: Farkas L., Kákonyi, Barna illetve Budimácz, Morvai, Mezőfi Z., Czvetnics.

Még húsz percet kellett volna kihúzni a mérkőzés végéig, hogy pontszerzéssel fejezzék be a bajnoki küzdelmet Kunbaján. Czvetnics szemfüles góljának köszönhetően ez nem sikerült, de kesergésre nincs semmi ok, hiszen a tavaszi fordulók eredményei alapján a Kunbaja versenyben volt a „tavaszi szezon bajnoka" címért. Összességében azonban a 13. helyről, 13 ponttal bekapcsolódva a megyei első osztály 1994-95. évi küzdelmeiben végül a 9. helyen kötött ki a csapat 40 ponttal. A tavasszal gyűjtött 27 ponttal 60 százalékos teljesítményt értek el, amire építve a következő bajnoki évben már a bajnoki cím is elérhető közelségbe kerülhet. Az új bajnoki év előtt azonban még a Magyar Kupa országos selejtező 7. csoportjában lehet újabb sikereket elérni. A tavaszi mérkőzések eredményei alapján erre joggal számítanak Kunbaján.

Folyt.köv.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 156
Tegnapi: 546
Heti: 702
Havi: 6 136
Össz.: 1 253 188

Látogatottság növelés
Oldal: Kunbaja Sportja: Tavaszi sikerek Kunbaján III. fejezet, 2.
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »