PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bács-Kun SpJrt -2

1999. szeptember 30.

IV. évfolyam, 22. szám

A csapatok igazolták hírüket

A kétarcú Bácsalmás

Búcsú a hazai nyeretlenségtől

Ifjúsági mérkőzés Bácsalmás - Lakitelek 3-1

Bácsbokod az NB II-ben

Bácskai fiatalok a DUNAFERR soraiban

BKS401.htm

BKS402.htm

BKS403.htm

BKS404.htm

BKS405.htm

BKS406.htm

BKS407.htm

BKS408.htm

BKS409.htm

BKS410.htm

BKS411.htm

BKS412.htm

BKS413.htm

BKS414.htm

BKS415.htm

BKS416.htm

BKS417.htm

BKS418.htm

BKS419.htm

BKS420.htm

BKS421.htm

BKS422.htm

BKS423.htm

BKS424.htm

Tompa - Bácsalmás 1-4 (0-2)

A csapatok igazolták hírüket

Labdarúgás, megyei I. osztály, 4. Forduló, 1999. augusztus 29. Tompa, 300 néző. Vezette: Kriskovics, Serdült, Tóth

Tompa: Zsemberi - Andróczki (Vass), Bálind (Födi), Véh, Sulomán, Tímár, Szalai, Fütyü, Vajda (Kósa), Szalma, Enyedi. Edző: Kószó László. Bácsalmás: Szőke - Török, Tóth, Száhl, Körmöczi (Balla), Barna, Mándity, Kiss B. Cs. (Schneider), Kővári P., Szőcs, Kővári Á. Edző: Kiss Baranyi Sándor.

A megyei első osztály negyedik fordulójában ismét bácskai rangadóra került sor. Most Tompára látogatott el Bácsalmás együttese. A csapatok az előző mérkőzéseken nyújtott teljesítmények alapján kialakított híreket igazolták. A Tompa egyszer nyert, a PVSE pedig csak egyszer vesztett pontokat.

Mándity Róbert és Barna Jenő A gyengélkedő Tompa 15 percig tudott méltó partnere lenni a mindjobban összeérő fiatalos lendülettel játszó PVSE gárdájának.

A 17. Percben Kővári Péter baloldali beadása után Mándity fejese még a felsőlécen csattant. A lepattanó labdát a védők a partvonalon túlra vágták. A baloldali bedobás után Körmöczi ívelte a labdát a kapu elé és Mándity most a balalsó sarokba bólintotta: 0-1!

A 30. Percig ismét a Tompa birtokolta többet a labdát. A győzelmet gólokkal lehet kivívni, ám a PVSE jó védekezésének köszönhetően, ezt nem sikerült elérni. Nem így a vendégek.

Félóra elteltével Kővári Ákos baloldali beadása találta jó helyzetben Mándityot az ötös jobboldali sarkánál, aki egy csellel lerázta őrzőjét, majd önzetlenül a kapuval szemben üresen helyezkedő Barnához passzolt és Barna nem hibázott: 0-2!!

A szünet után tovább folytatódott az első félidőben kialakult koreográfia. A Tompa támadott, a Tompa bánta.

Kővári Péter, Balla Csaba Az 50. Percben ismét a PVSE veszélyeztette Zsemberi kapuját. A védők felszabadító rúgása most középen Kővári Péterhez került, aki lekezelte, majd 20 méterről a kapu jobboldalába bombázta a PVSE harmadik találatát: 0-3!!!

Ha lehet, még nagyobb sebességre kapcsolt a Tompa, ám szépíteni csak egy igencsak jó indulatú büntetőből sikerült.

A 60. Percben Szalma és Tóth vívott közelharcot a labdáért a tizenhatoson belül. Miután Tóth szerelte a hazai támadót, a játékosok a földre huppantak. Nagy meglepetésre Kriskovics bíró tizenegyest ítélt.

A büntetőt a „sértett" végezte el és a balfelső sarokba helyezte a labdát: 1-3.

Az, hogy ez még nem végeredmény, azt abból lehetett sejteni, hogy a 65. Percben pályára lépett Balla Csere Csaba, aki általában legalább egy góllal szokta ezt meghálálni. Most 10 percet kellett erre várni.

A 75. Percben egy villámgyors kontraakció végén Balla kapta a labdát a jobboldalon. Egy köténycsellel lerázta őrzőjét, majd a kétségbeesetten rá kimozduló Zsemberi felett a léc alá emelte a PVSE negyedik találatát: 1-4!!!!

Megérdemelt győzelem A mérkőzésen igazságos eredmény született. Igazolva azt a tételt, hogy edzés nélkül még ebben az osztályban sem lehet eredményesen szerepelni. Márpedig a hírek szerint Tompán például hét közben alig lehet mostanában játékossal találkozni. Bácsalmáson, a 90-es években elkezdett módszeres utánpótlás nevelés gyümölcseként egy ütőképes csapat körvonala kezd kirajzolódni.

Bács-Kun SpJrt -1


Bácsalmás - Dusnok 1-1 (1-0)

A kétarcú Bácsalmás

Labdarúgás, megyei I. osztály, 5, forduló, szeptember 5. Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Suba, Bánfi, Pura.

Bácsalmás: Szőke - Török, Tóth, Száhl, Gergely, Barna, Mándity (Balla 75.'), Kiss B. Cs., Kővári P., Szőcs, Kővári Á. (Körmöczi 63.'). Edző: Kiss Baranyi Sándor. Dusnok: Bakula - Máté, Andrik, Báló F., Czizovszki (Hodován 80.'), Ottenthál, Tamaskó B., Óbéri, Zalai, Sánta I. (Laczkó 68.'), Farkas. Edző: Ottenthál József.

Kiváló rajt, idegenben A PVSE az 1999-2000-es bajnokság első négy fordulójában 75 %-os teljesítményt ért el. A három idegenbeli mérkőzésén három győzelmet aratott (Jánoshalma 4-3, Tiszaalpár 2-0, Tompa 4-1) 10-4-es gólkülönbséggel), míg a Kiskunmajsa elleni egy hazai mérkőzésén vereséget szenvedett (1-3). Az újabb fordulóban, a Dusnok elleni hazai mérkőzésén az volt a kérdés, hogy az idegenben nyújtott kiváló játékukat meg tudják-e ismételni. Vagy ahhoz, hogy a helyi szurkoló élvezetes, jó mérkőzést, és természetesen PVSE győzelmet láthasson, idegenbe is el kell kísérnie a csapatot.

Kővári Péter, Mándity Róbert és Szőcs Gábor Nos, az első húsz percben kiegyenlített játék zajlott a pályán, a kapukra veszélytelenül.

A 20. percben aztán egy formás, gyors támadás végén megszerezte a vezetést a PVSE. Kővári Péter középről mesteri módon tálalt Mándity elé a jobb oldalra. Mándity igazított egyet a labdán, majd a 16-os sarkáról keményen belőtte a kapu elé. A jó ütemben érkező Szőcs Gábor pedig, az ötös sarkáról, a jobb alsó sarokba vágta a labdát: 1-0.

A folytatásban a PVSE kezdett jobban. Fölényét többek között, egy Kővári Péter lövés is jelezte, ám a labda a felső lécet találta telibe.

A 63. percben Kővári Ákost sérülés miatt kellett lecserélni.

A 75. percben lépett pályára BallaCsere" Csaba, ami újabb hazai gólt ígért, ám ez Bakulának köszönhetően, csak ígéret maradt.

A 80. Percben Szőcs remekül játszotta Balla elé a labdát, de Balla balalsó sarokra tartó bombáját a dusnoki kapus lábbal bravúrosan mentette szögletre.

Irány Solt! Már-már úgy tűnt, hazai győzelemmel ér véget a mérkőzés, amikor a 85. Percben jobb oldali szöglethez jutottak a vendégek. A kapu elé ívelt labdára Zalai rajtolt jó ütemben és a védelmet megelőzve a kapu baloldalába fejelte az egyenlítő gólt: 1-1.

A hazai csapatnak, az idegenben eddig nyújtott teljesítményétől messze elmaradva, ezúttal sem sikerült kivívni a győzelmet, ám az öt fordulóban begyűjtött 10 pont, az előző évek rajtjához viszonyítva mindenképen dicséretes. A szurkolóknak egyelőre nem maradt más, mint közlekedési eszköz után nézni és irány Solt! Legközelebb ugyanis ott lép pályára a PVSE. Remélhetőleg, a hazai pályán elért győzelemre sem kell sokáig várni, talán csak a bácsalmási búcsúig.

Két Bögre gól Az ifjúsági csapatok mérkőzésén 0-2-s dusnoki vezetés után, hazai győzelem született. Előbb Tóth Zsolt szépített, majd két Bögre góllal fordított a PVSE. Így az előző évi bajnokcsapat a gyenge kezdés után megkezdte a felzárkózást az élmezőnyhöz.

Bács-Kun SpJrt -1


Bácsalmás - Lakitelek 2-1 (2-1)

Búcsú a hazai nyeretlenségtől

Megyei I. osztály, 7. Forduló, 1999. szeptember 19., Bácsalmás, 600 néző. Vezette: Sánta, Hodován, Varga.

Bácsalmás: Szőke - Török, Tóth, Száhl, Gergely (Balla), Barna, Mándity, Kiss B. Cs., Kővári P., Szőcs (Szigeti), Körmöczi. Edző: Kiss Baranyi Sándor. Lakitelek: Kormos - Bakó, Gulyás, Tóth, Bányai (Pécsi), Forgó, Rózsa, Kovács (Makra T.), Makra P., Varga, Újváry. Edző: Tóth János. Gólszerzők: Mándity, Szőcs illetve Varga. Kitűnt: Török, Száhl, Barna, Kővári P. illetve Kormos, Gulyás, Forgó, Újváry.

Mérkőzés előtt: Martinovics Mihály (A PVSE szakosztály-vezetője) - Bár hazai pályán rendre gyengébbre sikeredik a játék, azért győzelemre játszunk. Abban bízok, hogy a népes búcsúi közönség előtt elveszítjük hazai nyeretlenségünket. Bohács Jenő (Volt játékvezető, Lakitelek technikai vezetője): Az első tíz között szeretnénk végezni a bajnokság végén. Most a 11. Helyen állunk, ám mai győzelmünkkel szeretnénk előrelépni a táblázaton.

Mándity és Körmöczi Nos, a bácsalmási búcsúval párhuzamosan zajló mérkőzésen az első veszélyes támadást a vendégek vezették, ám gólt az első hazai támadás után, a PVSE érte el, a 2. percben.

Bal oldali támadás végén Körmöczihez került a labda, de mielőtt feleszmélt volna, hogyan játssza meg, Mándity érkezett nagy lendülettel és a tizenhatos bal oldali sarkáról a kapu jobb felső sarkába zúdította a labdát: 1-0.

A 10. Percben a vendég csatárok sorozták meg a PVSE kapuját, ám előbb Szőke, majd kétszer a védők vágták ki a labdát a gólvonalról.

A 23. percben növelte előnyét a hazai csapat. Mándity a jobb oldalon került a védők mögé, majd a beadásával, Kormos hathatós közreműködésével, - a kapus rosszul vetődött ki a belőtt labdára - a kapu jobb oldala előtt helyezkedő Körmöczit hozta helyzetbe, aki 5 méterről, a jobb alsó sarokba vágta a labdát: 2-0

A második gól után nagyobb sebességre kapcsolt a Lakitelek is, ám fölénye meddőnek bizonyult. A közönség javarésze már elindult a szomszédos büfék egyikébe, hogy a nagy melegben enyhítse szomját, amikor a mérkőzés utolsó pillanataiban Gergely kétszer is ellenfélhez passzolta a labdát. A második alkalom után viszont, már nem volt javítási lehetőség. Az ellentámadás során Gulyás került helyzetbe a baloldalon, aki éles szögből a kapu bal alsó sarkába lőtte a vendégek szépítő gólját: 2-1

A folytatásban pályára lépett a mai napon, gyengén muzsikáló Gergely helyett Balla Csere Csaba is. A frissítés ellenére, a vendégek játszottak fölényben, de helyzeteiket nem tudták értékesíteni a jól záró védelemnek köszönhetően. A PVSE szórványos ellentámadása viszont rendre gólveszélyt jelentett Kormos kapujára, ám, ha már a kapus verve volt, a kapufa mentett.

A jó iramú mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a PVSE, ezzel a búcsú idején lebonyolított mérkőzésen búcsút intettek a hazai nyeretlenségnek, és őrzik előkelő helyezésüket az élcsoportban.

Mérkőzés után: Martinovics Mihály - Az előzetes várakozás szerint, ha nehezen is, de sikerült az első hazai győzelmünket elérni. A helyzetkihasználás terén azonban van még mit javítani, és ha ez sikerül könnyebb lesz a győzelmet kivívni.

Bohács Jenő: Az első félidőben két védelmi hiba miatt kaptuk a gólokat. A helyzeteink viszont kimaradtak. A második félidő alapján - helyzeteink meg voltak - esélyünk lett volna a győzelemre. Egyébként gratulálok a Bácsalmás csapatának.

Ifjúsági eredmény: Bácsalmás - Lakitelek 3-1 (2-0)

Bács-Kun SpJrt -1


Láng égette a bokodi lányokat

A Jánoshalma visszalépése folytán, a bácskai tájék kézilabdás központja Bácsbokodra helyeződött át az új bajnoki évben.

A nyáron különböző okok miatt többen, - közöttük Bátoriné Karip Anna játékos-edző - távoztak Bokodról. Ezért az 1999-2000-es bajnoki évet Pálfia Mihály edzővel (Csávoly) kezdték (Jól esett, hogy 'Bokodon, Misi előtt, e sorok szerzőjére is gondoltak... Elnök: Szeretnénk felkérni a csapat edzői posztjára.... Válasz: úgy hallom hét közben nem nagyon lehet a játékosok zömével edzésen találkozni, tehát nekem a mérkőzéseken kellene sok-sok okosságot összehozni, gondolom a győzelem érdekében. Aztán mindezt a munkát mire taksálja az egyesület? Már csak azért kérdezem, mert a gyér edzéslátogatottságtól függetlenül nekem az edzéseken is ott kell lennem... Elnök: Jó, ha ennyire anyagias vagy, akkor köszönöm a beszélgetést... Ui: na, az elnök utolsó mondatából kiderült: nagyon nem ismert engem. Már olyan téren, hogy az anyagiak mennyire vezérelnek, ha a sportról van szó... Az edzéslátogatottság miatt meg felesleges volt aggódni, ahol a kapuban a bácsalmási Tóth Zsuzsi, a mezőnyben a Romsics, Mányai, Juhász trió pattogtat, ott edzés nélkül is sikerre volt ítélve a csapat...)  Majd Tóth Zsuzsanna kapussal (Delfin KC), Romsics Erzsébet, Juhász Mária, Fodorné Mányai Mária mezőnyjátékosokkal (mindhárom Jánoshalma) pótolták a távozó játékosokat.

Az NB II. Déli csoportjába besorolt együttes első mérkőzését Budapesten játszotta a Láng Vasas otthonában, ahol 7 gólos (30-23) vereséget szenvedett. Noha, az erősítés ellenére sem a Bokod volt a mérkőzés esélyese, a nagy különbségű vereséget, a játékvezetők pártos bíráskodásának a számlájára is írják, akik számolatlanul ítélték ellenük a hétmétereseket.

A második fordulóban a javítás lehetősége Bácsbokodon lesz, bár a jó képességű TF (Testnevelési Egyetem Budapest) ellenében hazai pályán is csak bravúr árán sikerülhet.

Bács-Kun SpJrt -1

Megyei kézilabda bajnokság

Bácsalmás -Tompa 18-16 (8-11) Női mérkőzés. Bácsalmás, 200 néző.

Az elmúlt két évben a hazai együttes őszi elsőként zárta az idényt. A tavaszi folytatásban azonban, rendre lecsúszott, még a dobogóról is. Nos, az első fordulóban Tiszakécskén elért győzelem után, a szomszédvár Tompa együttesét, - vesztes helyzetből fordítva - legyőzte a PVSE együttese és bíznak a további jó folytatásban. Legjobb dobók: Árpád 7, Fenyvesi 5 illetve Kissné 7.

Bácsalmás-Kecskemét 24-30 (11-13) Férfimérkőzés, Bácsalmás, 200 néző.

Az elmúlt bajnoki évben bronzérmes hazai csapat vezetett az első félidő nagy részében 2-3 góllal. A 11-9-es állás után, a Mustrál négy gólt dobott zsinórban és átvette a vezetést (11-13). A folytatásban pedig már a vendégcsapatnál volt az előny. A PVSE 20-21-es állásnál teljesen összeroppant. Legjobb dobók: Szalai 7, Róka 6, Osztrogonácz 5 illetve Tóth 7.

Bács-Kun SpJrt -1

Új Flóri született a Bácskában?

Bácskai fiatalok a Dunaferr soraiban

A nyár folyamán két bácskai serdülőkorú játékos is a Dunaferr Profiligás labdarúgó klubhoz igazolt. Bácsalmásról Rudics János, Katymárról Kazi Tamás.

A fiatalok az óta már tétmérkőzéseken is bemutatkoztak, és remekül megállták a helyüket. Különösen Rudics, aki a tavalyi gólkirályt szorította ki a Dunaferr serdülő B-korosztályos, (1985-ös születésű játékosokból álló) csapatából. A Dunaferr - Bp. Honvéd (2-0) mérkőzésen kettő, a Dunaferr - Újpest (5-0) mérkőzésen egy góllal hálálta meg a bizalmat. Ez utóbbi mérkőzésen Kazi is eredményes volt. Lehet, hogy egy Albert Flóriánhoz hasonló csiszolatlan gyémánt került a labdarúgás legfelsőbb szintjének közelébe? Ma még nem lehet biztosan tudni, ám az jelent valamit, hogy a Honvéd elleni mérkőzésen mutatott játéka után a Honvéd edzője máris az átigazolására tett ajánlatot.

Bács-Kun Sport 1999. szeptember 30.

Bács-Kun SpJrt -1



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 612
Tegnapi: 160
Heti: 772
Havi: 6 769
Össz.: 2 068 109

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport IV./22. 1999.09.30.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »