PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bácsalmás - Jánoshalma 0-6 (0-1)

Bajnokavatás Bácsalmáson

pvse_serdulok_2011.04.30._pvse-jse_0-6....jpg

A megyei serdülő bajnokság déli csoportjában szerepel a PVSE tehetséges, ám e korosztályhoz mérten is nagyon fiatal korösszetételű labdarúgó csapata. Ennek tükrében nem csoda, hogy a bajnok-jelölt Jánoshalma ellenében csak egyórányi ellenállást tudtak kifejteni, április 30-án. Na, meg az egy hét alatt lejátszott három mérkőzés, az angol tempó sem fekszik még a csapatnak, ráadásul a ballagások miatt hiányzott a csapatból Harnos Zoltán és Boruzs Balázs is, a PVSE két kiválósága... Az említettek tükrében, nem is született olyan rossz eredmény, amelynek köszönhetően a Jánoshalma SE serdülő együttese a bajnokságban még előtte álló mérkőzések eredményétől függetlenül már bajnoknak tekinthető:

Bácsalmás - Jánoshalma 0-6 (0-1)

Bácsalmás, 50 néző, vezette: Kovács Árpád. Bácsalmás: Rapcsák Balázs - Laczkó Gábor, Koncsek Erik, Carminató Márió, Patocskai Patrik, Mátrai Roland, Schobloher Ruschora, Koncsek Ervin, Kerényi Dominik, Nincsevics Roland, Figura Ákos. Edző: Bögre Károly. Jánoshalma: Király Zsolt - Lengyel Endre (Randvánszky Árpád), Gilicze Márk, Zentay Tamás, Encsei Dániel, Budai Gábor, Rauf Richárd (Gáspár Martin), Gáspár Adrián, Körmöczi Dominik, Madarász Ákos, Zentay Viktor (Kotró Péter). Edző: Bada Pál.

Pontban 10 órakor a csapatok felálltak a kezdő körben, majd elkezdődött a mérkőzés... A PVSE hiányos összetételű együttese a tisztes helytállás, a vendégek a győzelem kiharcolása reményében, amely sikerrel a mérkőzés után már a bajnoki címűket ünnepelhetik Bácsalmáson.

pvse-jse_2011.04.30._0-6....jpg

1-30. perc: 0-1. 15 perc - Madarász Ákos passzolt nagyszerű ütemben Gáspár Adrián elé, aki 10 méterről lőtt, Rapcsák szögletre ütötte a labdát. 17 perc - Laczkó Gábor jobb oldali éles beadását követően, a labdát, a gólhelyzetben álló Figura Ákos elől az utolsó pillanatban vágják ki a védők. 21 perc - kiegyenített, kapura veszélytelen után a legizgalmasabb jelenet a jánoshalmiak fürge 15-ös számú játékosának nevéhez fűződik, aki hat méterről, de kiszorított helyzetben mellé lőtt egy remek beadását. 22 perc - eddig bírtuk,vezetnek a vendégek. Encsei Dániel jó ütemben passzolt a 16-osnál settenkedő 1Gáspár Adrián elé, aki egy hidegvérű csellel becsapta védőjét, majd higgadt bokamozdulattal a tehetetlen Rapcsák mellett a kapu jobb alsó sarkába helyezte a labdát. 0-1. 27 perc - Patocskai Patrik előtt adódott nagy helyzet. Kettő egy ellen vezethette társával a félpályáról a labdát, de passz helyett az egyéni megoldást választotta, így s kspurs lövése, az előtte tornyosuló egy szál védőről szögletre került a labda. 28. perc - az ellentámadásból majdnem növeli előnyét a vendégcsapat. A JSE mozgatórugója, mellesleg csapatkapitánya ugratja ki társát, aki ajtó-ablak helyzetben állt szembe a a hazai kapussal, ám Rapcsák hatalmas bravúrral védte a szemből jövő löketet. A kipattanó labdát Lengyel ugyana kapuba lövi, aminek apró szépséghibája, hogy lesállás előzte meg... 30 perc - Laczkó terít le egy vendégjátékost kaputól 18 méterre. A szabadrúgást, Encsei Dániel végzi el és a labda a jobb felső vinklin csattant.

31-60. perc: 0-0 40. perc - Encsei Dániel ismét egy szabadrúgásból veszélyezteti a hazai kaput. Ezúttal, a 20 méterről leadott lövése után, a hazai kapus hasa alatt csúszik szögletre a labda, bal alsó sarok mellett. A szünet után ígéretes hazai támadások futnak a pályán, viszont gól nélkül. Legígéretesebb ezek közül, amikor Figura Ákos hozza helyzetbe Patocskai Patrikot... Majd Encsei előbb kapásból lő kapu mellé, majd 30 méterről elvégzett szabadrúgása akad el a sorfalon... Csak úgy magamnak megjegyezve a vendégek kitűnőségől, Gáspár Adriánról, hogy csapata vezéralakja... Bár ezekben a percekben ilyen is a jegyzett események közé került, ahogy a vendégedző Bada Pál osztja az instrukcióit a pályán lévőknek, azok meg amolyan interaktív módon azonnal és hasonló hangnemben nyomják is vissza a választ, mint például Gilicze Márk. A cserepadon ülők persze harsányan vidámkodnak, amíg ide is megérkezik az edzői mihez tartás és csnd lesz a pályán és környékén. Amolyan vihar előtti csend... Mert az azért túl szép lett volna, ha az őszi hét után, most tavasszal egy góllal megúszná a PVSE, ráadásul két legjobbját nélkülözve...

61-90. perc: 0-5! A 62. percben, aztán ha vihar nem is jött, de a zápor megérkezett. A gólzápor! Körmöczi Dominik a kivetődő Rapcsák hasa alatt lőtte a labdát kapu közepébe: 0-2. 71. perc - Encsei Dániel ballal, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába vágta a labdát: 0-3. A ritka ellentámadások egyikében Figura Ákos lövését védte, ha nem is királyi módon, de a balalsó sarok előtt másodszorra a vendég kapus Király Zsolt. Körmöczi a tizenhatos sarkáról alig lőtt fölé, majd Encsei elől szedte fel a labdát jó érzékkel Rapcsák Balázs. 80. perc:Körmöczi Dominik kígyózott át a hazai védelmen, majd jobbal a balalsóba bikázta a labdát: 0-4. 83. perc - Budai gábor ugrott ki a védők közül, majd a kapus mellett helyezte a labdát a hálóba: 0-5. 85. perc - fáradtak a hazai e korsztályban is fiatalnak számító hazai játékosok Encsei Dániel memórizál, azaz a saját, második, csapatának hatodik, egyben utolsó mintadarabját helyezi a hazai kapuba:0-6.

Bögre Károly - Gratulálok a Jánoshalma bajnokcsapatának és edzőjének. Bada Pál - A csapat nevében is köszönöm a gartulációt. A mai mérkőzésen nehezen indult a játék, de a végén jól alakultak a dolgok. Ezzel a győzelemmel a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül, már bajnokok vagyunk. Az egészéves munka gyümölcse érett be a mai mérkőzésen. A mai győzelemhez és a megyei serdülő bajnokság déli csoportjában kiválóan szereplő csapatom játékosainak magam is gartulálok...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 140
Tegnapi: 546
Heti: 686
Havi: 6 120
Össz.: 1 253 172

Látogatottság növelés
Oldal: Bajnokavatás Bácsalmáson
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »