PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Szeged

A Pick-hez hasonló női csapaton dolgoznak...

Bácsbokodon Április 9-én, szombaton délután, a női kézilabda NB II. Dél-keleti csoportjában lejátszott Bácsbokod – Szeged mérkőzés előtt és alatt igencsak felfokozott volt a hangulat. A csapatok nagy várakozással tekintettek az összecsapás elé, és ennek megfelelő vehemenciával vetették magukat a küzdelembe. Nem volt kevesebb a tét: a vendégeknek további esély a bajnoki címre, a hazai csapatnak, a harmadik helyezés lehetősége. Bár az említett célok megvalósulásához még több mérkőzés sikeres megvívására lesz szükség, mindkét oldalon, ám az kétségtelen: a ’Bokod-Szeged mérkőzés, kulcsfontosságú volt. Nos, mindkét álom nem valósulhat meg, hisz mindkét együttesnek a győzelem jelenthette volna a beteljesülés lehetőségét. Mi után a mérkőzés döntetlenre végződött, talán a ’bokodi lányok álma még valóság lehet...

n_onfeledt_orom_most_nem_volt_a_harmadik_bokod-szeged_merkozes_utan.....jpg

Bácsbokod - Szeged 34-34 (22-17) Az örömtől sugárzó szegediekről nem a szombati mérkőzés után készült a kép... de még sok-sok hasonló készülhet az elkövetkező években...

A derbi után, a nézők egy óriási csata emlékével már távoztak sportcsarnokból. Csak a csapatok játékosai jönnek, mennek, beszélgetnek. Hovatartozástól függően ki örömtől sugárzó arccal, nevetgélve, ki szomorúan, sőt könnyeit hullatva. Ez utóbbiak a szegedi csapat tagjai. Hisz az idegenben megszerzett egy pontnak, bár még örülhetnének is, ám céljaikhoz ez már kevés. Ugyanis hiába győznék le a makulátlan teljesítménnyel listavezető Abonyt, a felsőházi rájátszás során oda-vissza, még mindig tetemes hátrányban maradnak és ennek „ledolgozása” már nem az ő kezükben van.

De bíznak abban, hogy az Abony is kifoghat még egy rossz napot és megtörik a veretlenségi sorozatuk, azaz veszít pontot, vagy pontokat. Nos, ez a filozófia Szegeden kívül még Bácsbokodon és Makón jöhetett volna szóba, de mint ma már tudjuk ’Bokodon (30-31), s mint a Bokod-Szeged mérkőzéssel azonos fordulóban, de vasárnap játszott Makó-Abony összecsapáson is csak egy félidőn át, élt a szegedi remény. Ott a Makó, a Szeged meg ’Bokodon nem tudott győzni. A mérkőzés alatt vezetni egy percig sem tudott, és a kezdeti tétova játék után már az is csoda számba ment, hogy egyenlíteni tudott. Ezt viszont óriási lelki erőről is tanúságot téve, háromszor is megtette, elsőként hétgólos hátrányát ledolgozva.

A szegedi csapat edzőjével a bácsbokodi sportcsarnok már üres lelátóján ülve beszélgettünk. Mint kiderült, Gera Norbert, nem baranyai, legfőképpen nem pécsi gyerek – mint hittem. Tősgyökeres szegedi. Így sem a válogatott labdarúgó Gera Zoltánnak, sem az egykori kézilabdázó, az NB I-es PMSC csapatának balkezes szélsője, Gera József, nem rokona.

- Nem kell látnoki képesség, hogy azt gondoljam, nem örül, a sírból visszahozott döntetlennek. – Valóban nem.  Mert mi a játékosállomány képessége szerint, mindenhol a győzelem reményében lépünk pályára. Így Bácsbokodra is ebben a hitben és reményben érkeztünk, de győzni most nem sikerült. Számomra érthetetlen módon, nagyon rosszul kezdtünk. Ekkor, az elmúlt hetekben látottaktól, a csapat igazi képességeitől, messze elmaradt, na ezért sem örülök az egy pontnak.

- Talán az előzőleg lejátszott két Szeged elleni mérkőzéssel ellentétben alkalmazott ’bokodi csapat hadrendje illetve taktikája, a vegyes védekezés és a kétbeállós játék, meglepte a szegedi játékosokat? – A védőjátékuk, az nem okozott meglepetést, hisz 34 gólt lőttünk és ezzel más mérkőzéseken már nyerni lehetne és ennyi lőtt góllal itt is nyerni kellett volna... Csakhát 34 kapott góllal nem lehet... Nem igazán tudtuk kialakítani a hatásos védekezésünket, különösen a két beállós elleni játékban, itt is első sorban a mérkőzés első játékrészében. A szünetben rendeztük a sorokat és a  második félidőben már a mutatott teljesítményünk alapján akár a győzelmet is megszerezhettük volna, ám sorsdöntő pillanatokban büntetőket hibáztunk. A nagyon ügyes, fiatal, fejlődőképes, megközelítőleg tizennyolc éves átlagéletkorú csapatom erejét mutatja, hogy hétgólos hátrányból felállva döntetlenre tudta hozni a mérkőzést. De talán ebből is eredt, hogy most, a mérkőzés elején, nem tudták elviselni a már mérkőzésről, mérkőzésre rájuk nehezedő győzelmi kényszer terhét. Majd amikor ez a görcsös akarás feloldódott bennük, bár a hatvanból ötvennyolc percig az ellenfél mögött haladtunk, végül döntetlent harcoltunk ki, s mint már mondtam akár a két pontot is megszerezhettük volna.

- A Szeged számára vereséggel felérő döntetlen után, hogyan tovább? Hisz ez a pontvesztés tovább mélyítheti a „szakadékot” az első Abony és a második Szeged között, ha a Makó nem győzi le a nagy riválist. (nem győzte le. pk.)  A bajnoki címet illetően, már-már reménytelen helyzetbe kerülnek. – Ezzel együtt nem mondtunk le a magasabb osztályról és ha lehet, másodikként is megpályázzuk az NB I/B-t. Természetesen, különösen a belső posztokon a csapatot például, Szalma Nórához hasonló további két rutinos játékossal meg kell erősíteni, akik összefogják, fazont szabnak a fiatal csapat játékának. Természetesen ez a feladat akkor is ránk vár, ha a következő bajnoki évben szeretnénk a jelenlegi osztályból felkerülni a magasabb osztályba – bajnokként.

- Így legyen! Ugyanakkor, szerencsés Csongrád megye, benne székhelye Szeged, abból a szempontból, hogy itt, más vidékekkel ellentétben a labdarúgás mindenek felettiségének képzete, nem vet árnyékot, az egyéb sportágakra, benne a kézilabdasportra. Így Szegeden, akár női vonalon is létre jöhetne egy, akár a Pick Szegedhez hasonló kézilabda klub, vagy legalább egy stabil NB I-es csapat is. Összefogva az erőket, a Szeged-Dorozsma-Algyő KSE együttesével, már amennyiben ez szegedi csapatnak mondható, nem lenne lehetetlen a fent vázolt klub létrehozása. – Az említett csapat nagyon is szegedi, sőt az egyesülésről is esett már szó, csakhát az ebben érdekeltek nézete ma még nem azonos. Pedig nagyon is észszerű döntés lenne, hisz például, mindkét egyesületben, így nálunk is 100 és a másik egyesületben is 100 utánpótláskorú gyerekkel foglalkozunk, ismertetjük meg őket a kézilabdasport fortélyaival, felölelve minden korosztályt, versenyeztetjük őket. A nálunk folyó munka színvonalát, talán jól jellemzi, hogy az itt nevelt játékosok után előszeretettel érdeklődnek a nagy egyesületek. Nos, az erőket egyesítve erre a kétszáz fős bázisra építve már tényleg lehetne merészebb álmokat is szőni, egy a magyar kézilabdaéletben is meghatározó csapatot kialakítani.

- Végül: Gera Norbert, az egykori, e sorok szerzőjének is ifjonti szép emlékeket idéző, most lerobbant állapotában leledző, az enyészetbe jutott SZEOL, napjainkban Városi jelzővel illetett stadion szomszédságában, az Etelka soron található sportcsarnokban múlatja napjait? Naponta reggel bemegy ide, majd valamikor este meg haza tér, közben a különböző korosztályos csapatok játékosait trenírozza, neveli nap-estig? – Ha naponta nem, meg nem is reggelente, az időmből sokat töltök itt, de csak az NB II-es bajnokságban szereplő felnőtt és ifjúsági csapatainknál végzem a tenni valót. A KSZSE kötelékében megfelelő kiépítettséggel rendelkezik a kézilabdás piramis. Minden csapat, korosztály élén szakképzett edző végzi a kézilabdás palánták nevelését, képzését és mint csapatok, napjainkban már egyre több országos bajnokságon is hallatják hangjukat, érnek el jó eredményeket.

- Köszönöm a beszélgetést! További sok sikert!

No csak: Hat hónappal később - Szegeden!

r_szeged_melegit_a_bokodi_dontetlen_elott_11.04.09..jpg

A leány kézilabda utánpótlás szegedi helyzete

Prókai Károly  pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 649
Heti: 1 232
Havi: 6 666
Össz.: 1 253 718

Látogatottság növelés
Oldal: A Pick-hez hasonló női csapaton dolgoznak...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »