PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Ami jó, az jó...

...ami meg nem az, arra véletlenül sem mondjuk azt, hogy jó!

Amit meg a Kisteleki Önkormányzat véghezvitt közel egy évtizede, meg amit három évtizede tesz Onozó István a kézilabdasportért a településen, az példaértékű itt a bácskai vidéken is. Az NB II-es női kézilabda csapat vezéregyéniségének, Aron Andreának is csak egy hibája van: nem a 'bokodi együttest erősíti...

Sportcsarnok

Kistelek Város Önkormányzata régóta érlelődő igényt próbált meg kielégíteni az új évezred elején, mikor is megfogalmazódott egy komplex sportlétesítmény létrehozásának gondolata. A város vezetésének az volt a célja, hogy egy olyan új sportinfrastruktúrát és létesítményt alakítson ki, amely teret biztosít az egyre növekvő létszámban sportoló lakosságnak, illetve a lehetőség megteremtésével új híveket von be a mozgást, a szabadidő hasznos és aktív eltöltését választók táborába.

A terv 2002 nyarán egy korszerű, működési feltételeiben és esztétikájában is kiváló minőségű sportcsarnok felépítésével valósult meg. A 'Közép-Európa legnagyobb ragasztott fa szerkezetű csarnoképülete' titulust is magán viselő épületet 2002. augusztus 18-án adták át a város lakosságának. Az új épület kapcsolódik a volt Skála áruházból kialakított Közösségi Ház épületéhez, és együtt alkotják a Térségi Multifunkcionális Rendezvényházat és Sportcsarnokot.
A komplexum alapvető funkciója szerint a rekreáció, szabadidő és versenysport lehetőségeit biztosítja, amely magába foglalja az iskolai és diáksportot, az amatőr szabadidősportot, és az amatőr és profi versenysportot. A helyi adottságokból következik, hogy a lakosság többsége rekreációs és szabadidős céllal veszi igénybe a csarnok szolgáltatásait.
Fontos megemlíteni, hogy a város központjában elhelyezkedő létesítmény nem csak sportolási célt szolgál, rendezvénytermei kiváló lehetőséget biztosítanak közösségi programok, előadások, konferenciák, kiállítások, színházi előadások, vásárok lebonyolítására is.

Onozó István

A kézilabdasport és Onozó István edzõi munkássága elválaszthatatlan fogalmak városunk életében. Az edzõ és testnevelõ tanár sikert-sikerre halmoz a versenysport területén, és a sportágat már-már tömegsport szintre is emelte Kisteleken. A mester harminc éve tanít a Kisteleki Általános Iskolában.

Közel 500 gyereket juttatott a kézilabda sportágban országos döntõbe. Csapataink évek óta rendszeresen részt vesznek a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt Országos Gyermekbajnokságon, és résztvevõi a Diákolimpiák döntõinek. Eredményes munkájáért Sinka László a Magyar Kézilabda Szövetség fõtitkára 2002-ben a „Kézilabda Sportágban kifejtett munkájáért" elismerõ oklevélben részesítette Onozó Istvánt.

Csapataink a Diákolimpiák mellett egyéb nagy versenyeken is eredményesek. Rendszeres résztvevõi a Veszprémben megrendezésre kerülõ Cell-Cup-on, a németországi GTÜ-CUP-on valamint a Szegedi Nemzetközi Tornán. A Szegedi Nemzetközi Tornán 6 aranyéremmel, a Cell-Cup-on 4 tornagyõzelemmel, a GTÜ-CUP-on pedig minden évben dobogós helyezéssel büszkélkedhetnek játékosai. Onozó István eredményes munkáját nem csak az eredmények bizonyítják, hanem az is, hogy több kézilabdás lány kapott meghívást a régióválogatottba valamint az országos serdülõválogatottba.

A Kisteleki Általános Iskola kézilabda sportágban évek óta utánpótlás szinten az országban is jó eredményeket ér el. Ezt bizonyítja, hogy minden évben több csapattal országos döntõbe jutottak, így több elsõ, második és harmadik helyezésük van.

Öt éve vesznek részt az NBII-es Dél-keleti kézilabda bajnokságban. Csapata saját nevelésû játékosokból áll. Felnõtt csapatát ifjúsági korú, ifjúsági csapatát pedig 1992 után született lányok alkotják. NBII-es csapatának utánpótlása az általános iskola kézilabdásaira épül.

A következõ években továbbra is terveik között szerepel az Országos Gyermekbajnokságon, Kézilabda Diákolimpián és a Nemzetközi tornákon való részvétel, valamint NBII-es csapatával a bajnokságban való eredményes szereplés. A Cséfay Programon belül cél az utánpótlás nevelés országos szinten tartása.

Onozó István hitvallása: „Rendszeres, fegyelmezett munkával a kis iskolák is lehetnek eredményesek. Szeretném még sok gyermek szobájának falát érmekkel bearanyozni."

Kistelek honlap

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 649
Heti: 1 237
Havi: 6 671
Össz.: 1 253 723

Látogatottság növelés
Oldal: Ami jó, az jó...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »