PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Megyei Serdülő Bajnokság 2011-2012. 4. forduló

A PVSE játékosoknak nem a kilencven perc hosszú, a lábuk rövid - egyelőre

Labdarúgás A megyei serdülő bajnokság déli csoportjában, ma szeptember 24-én, már a negyedik fordulót játszották a csapatok. Bácsalmás a szabadnapot követően előbb Madaras, majd Tompa csapatával mérte össze tudását, ám az eddigi eredmények messze elmaradnak a PVSE tradicióktól. Bár Madarason dicséretes játékkal sikerült döntetlenre hozni a mérkőzést, az új szabályok szerint ez mitsem ér, hisz csapatunk fiatalabb(!) volt, az előírtnál... Hazai pályán viszont a Tompa ellen esélyünk sem volt a pontszerzésre (1-4), Bokodon is csak hatvanöt percig. Az eddig remek játékot mutató PVSE, „látványos" összeomlás után vereséget szenvedett:

Bácsbokod - Bácsalmás 3-1 (0-1)

11.09.24._bacsokod_-_bacsalmas_3-1.jpg

Bácsbokod, vezette: Kovács Árpád. Bácsbokod: Csúcs Erik - Harsányi Péter, Lutz Márk, Dósai Zoltán (Allaga Bence 56.'), Bodor Milán - Aladics György, Sőreg Dávid (Matos Tamás 90.'), Stigmon Áron - Tóth Bálint (Kalmár Gábor 90.'), Tönköly Zoltán (Mátrai Krisztián 88.'), Csákity Márk (Allaga Gergő 46.').  Edző: Aladics Tamás. Bácsalmás: Rapcsák Balázs (Tóth Medárd 82.') - Patocskai Levente, Schneider Dániel, Németh Olivér, Mátrai Roland - Balogh Benjámin, Pfendler Flórián, Nincsevics Roland - Demeter Róbert, Schneider Bence (Rapcsák Balázs 82.'), Figura Ákos (Szabó László 66.'). Edző: Bögre Károly

Mérkőzés percről-percre

0-0 Az összecsapást a vendég almásiak kezdték jobban, már a 2. percben komoly helyzetet dolgoztak ki: a Nincsevics buktatásáért megítélt szabadrúgást Schneider Dániel végezte el a kaputól 18 méterre, jobb alsó sarokba tartó lövését Csúcs szögletre tolta. Egy perccel később újfent ígéretes gólszerzési lehetőség adódott az almási csapat előtt: Nincsevics szöktette a jobb oldalon Demetert, aki a 16-os csücskénél jobbal csinált egy visszahúzós cselt, majd bal lábbal eleresztett bombáját bokszolta szögletre a hazaiak kapusa. 12. perc: Schneider Dániel szerzett labdát a saját térfelén,majd mivel nem tudott senkit sem megjátszani, a félpályáról egyedül megiramodva sorra cselezte ki a rátámadó bokodi védőket,mígnem  a 16-oshoz érve igaz kissé már kisodródva még így is a jobb alsó sarkot megtudta célozni, amelynek végén a pattogó löketet Csúcs nagyot nyújtózva tornázta szögletre. A félidő derekára érve elmondható hogy az almási csapat akarata érvényesült, gól viszont még nincs. Az első félóra lepergése után jobbára mezőnyjáték folyik a pályán, igazi említésre méltó eseményt nem lehet feljegyezni.

0-1 Vezet az almási csapat! 31. perc: A félpályánál Schneider Dániel és Lutz Márk egyszerre startolt egy hazaiakról kipattanó labdára, Schneider érte el hamarabb kettejük közül, tolt egyet a labdán majd ballal 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-1. A lefújásig az eredmény már nem változott. Az eddig látottak alapján elmondható, hogy az almási csapat irányította a mérkőzést az első félidőben, a Bokod szinte alig jutott el a vendégek tizenhatosáig, ami mindenképpen a PVSE csapatát dicséri. Szünet után is biztosan tartotta előnyét a PVSE, ám hatvanpercnyi játék után egyre jobban fölénybe került Aladics Tamás csapata és a vendégek hibáit követően kialakult helyzeteiket biztosan értékesítve a győzelmet is megszerezték.

11.09.24._aladicsot_9_nehezen_tudtuk_tartani.jpg
Aladicsot nem tudták tartani a vendégek...

3-1 62. perc: ígéretes gólszerzési lehetőség adódott a bokodiak előtt: egy jobb oldali hazai akció után Tönköly beadása üresen találta középen Aladicsot, aki egy védő szorításában átvette a labdát, majd mintegy öt méterről a keresztlécet találta telibe. 66. perc: egy hazai kisszöglet után Bodor ívelte be a 16-osra a labdát, ami egészen a 16-os sarkánál találta Aladicsot, aki egy igazítás után ballal  Rapcsák felett a kapu jobb oldalába nyeste a labdát. 1-1. Nagyon nyom a bokodi csapat, az almási csapat erejét ezekben a percekben a rombolás köti le, alig lépik át a felezővonalat. 74. perc: Megint szöglet, és megint hazai gól. A beívelt labda Balogh Benjáminról elpattant, épp az üresen maradt Sőreg Dávidhoz, aki köszönte szépen, és 6 méterről ziccerben  kényelmesen a bal alsóba gurított. 2-1. 85. perc: Tönköly lép ki Németh Olivér szorításában gólhelyzetben, de a csereként a kapuba álló Tóth Medárd kiszorítja a tizenhatosról a csatárt, így oda a hazai helyzet. 90. perc: Aladics ugrott ki a jobbösszekötő helyéről, az eléje kivetődő kapus mellett elhúzta a labdát, beadása a gólvonalra visszafutó Patocskai Levente lábáról szerencsétlenül felpattant épp Allaga Bence elé, akinek nem okozott már két méterről a kapuba gurítani a játékszert. 3-1.

Összegzés: A mérkőzés összképe alapján az első félidőben a Bácsalmás, a másodikban a 'bokodi csapat játszott jobban, ennek alapján igazságosabb lett volna a döntetlen, de a helyzeteit jobban kihasználó csapat nyerte a mérkőzést. A bácsalmási fiatalok továbbra is nyeretlenek a bajnokságban,  míg a Bácsbokod  már harmadik győzelmét aratta.

Figura Tibor - pro-sport


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 150
Tegnapi: 546
Heti: 696
Havi: 6 130
Össz.: 1 253 182

Látogatottság növelés
Oldal: Az elsőben a PVSE, a második félidőben 'Bokod volt a jobb
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »