PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

11.11.27._miko_iren.png
Mikó Irén

Mikó Irén-emlékorna 2011.

Csávoly végzett az élen

Kézilabda Idén, november 27-én ismét megrendezték a hagyományos Mikó Irén - emléktornát Jánoshalmán négy serdülő leány csapat - Bácsalmás, Csávoly, Nemesnádudvar, Jánoshalma - részvételével. A torna első két meccsén elért győzelme után, Csávoly a Jánoshalma elleni, - Nemes Zsófi csapatának a döntő - mérkőzésen is győztesen vonulhatott le a pályáról és vehette át az első helyezett együttesnek felajánlott serleget.

Mikó Irén-emléktorna 2011.

Bácsalmás      

Csávoly

7-10

Csávoly

Nemesnádudvar

7-6

Nemesnádudvar

Jánoshalma

9-10

Jánoshalma

Bácsalmás

7-7

Bácsalmás

Nemesnádudvar

10-7

Csávoly

Jánoshalma

7-5

JSE

Még élénken él az emlékezetemben 2005 tavasza, amikor a JSE amúgy betyárbecsületből látogatott el Bácsalmásra, a PVSE csapata elleni soros bajnoki mérkőzés lejátszására. Akkor a csapat úgy erkölcsi, mint anyagi támogatás nélkül, teljesen magára maradva vívta harcát a fennmaradás érdekében. Keserű pillanataikban még az is felmerült akkor, hogy a következő bajnoki évben már nem nevez a JSE. A sportág szeretete viszont sokkal nagyobb volt a csapat játékosaiban, edzőjében, minthogy ezt megtegyék. Nem léptek vissza. Sőt, a változó létszámú mezőnyben szinte a JSE jelenti az állandóságot, hisz évről évre ott van a megyei bajnokságon.

 11.11.26._jse_1993-1994..png
JSE NB I/B 1993-1994. Álló sor, balról: Vasas József, Derűs Gábor, Faragó Mercédesz, Kiss Andrea, Juhász Mária, Fodorné Mányai Mária, Rátai Róbertné Rádu Mária, Bátyai László. Alul, balról: Vasas Olimpia, Romsics Erzsébet, Csorba Pálné, Dr. Borosné Andrea, Debella Katalin, Gilicze Sándorné.

Bár, a nagy elődökhöz méltó eredmények - első megyei bajnoki cím, az első NB II-es bajnokság, majd a mindent felülmúló NB I/B-s szereplés - szóba sem jöhetnek - egyelőre - ám az utóbbi években, az említett nehézségek ellenére, évről-évre javuló teljesítménnyel, a megyei bajnokságban, a dobogóra esélyes csapatok között tartják nyílván a JSE együttesét. A nehéz évek után, az összetartó közösség kitartásának első gyümölcseként, a kézilabdasport támogatottsága ismét felfelé ívelő pályára állt. A JSE pedig a 2011-2012-es megyei bajnokság őszi idénye után, a harmadik helyen tért pihenőre, hogy a ma még csak esély, tavasszal valóra váljon...

11.11.27._ratai_robertne_radu_maria_jse.png
Rátai Róbertné Rádu Mária

Az, hogy nagy tisztelet övezi a város kézilabdasportágban korszakos nagy egyéniségeit az abból is kitűnik, hogy a sportágat itt meghonosító szakember, a néhai Nagy Lukács, az első edzéstől kezdve, az első NB II-es csapatban is szereplő, ma már ugyancsak néhai Mikó Irén emlékének adózva a településen évente rendszeresen kézilabdatornákat rendeznek.

Aki ismeri a JSE történetét, cseppet sem lepődik meg, hogy a főszervező Rátai Róbertné Rádu Mária, aki maga is tagja volt az első jánoshalmi csapatnak, majd a Tanár úr sajnálatos távozása után, mint edző teszi a dolgát, napjainkban is nagy-nagy lelkesedéssel.

Az, hogy hamarosan a bajnoki címért is harcba szállhat a JSE, az a felnőtt csapatban kibontakozó remek közösségi szellemnek, az egyre jobb és eredményesebb játékra képes játékosok alkotta csapatnak, nem utolsó sorban, annak az utánpótlásnevelő-munkának is köszönhetően, ami ismét elindult a településen.

11.11.27_kupagyoztes_csavoly.jpg
Mikó Irén-emléktorna 2011: Bajnokcsapat Csávoly

A Nagy Lukács-emléktorna 2011.  a bajnokság előtt került lebonyolításra Jánoshalmán, annak mezőnyében több nemzeti bajnokságban szereplő női csapattal, sőt Bajmok együttese nemzetközi rangra emelte a tornát. A Mikó Irén-emléktornát viszont, az őszi idény után, november 27-én rendezték Jánoshalmán négy serdülő leány csapat - Bácsalmás, Csávoly, Nemesnádudvar, Jánoshalma - részvételével.

11.11.27._jse.jpg 11.11.27._kolyokcsapat_jse.jpg
JSE serdülő csapat JSE kölyökcsapat

Az emlékezésen túl, a bácskai női kézilabdás utánpótlásképzésnek is jó szolgálatot tett a torna, hisz hamarosan kezdődik a megyei serdülő bajnokság, amelyre többek között, az itt induló bácskai csapatok is neveztek.

11.11.27._lodri_fanni_jse.jpg
Lódri Fanni a JSE reménysége

A jó hangulatban, a korosztálynak megfelelő színvonalon lebonyolódott tornán, az első két fordulóban nem kis meglepetésre, de teljesen megérdemelten Nemes Zsófi edző csapata, soraiban a Krascsenics testvérekkel, Ádám Rebekával, Teleki Dorinával, Bata Elizabettel Csávoly két győzelmet aratva, a tornagyőzelem egyik esélyesévé lépett elő. Erre a hazai csapatnak is volt esélye, ám a Csávoly ezen a napon megállíthatatlannak bizonyult. A hazai együttest is legyőzve pontveszteség nélkül hódította el a serleget.

Nagy küzdelem alakult ki a második helyért is Bácsalmás és a rendező JSE között. Ez a mérkőzés döntetlen eredménnyel végződött és a második helyen fennálló holtversenyt eldönteni hívatott büntetők értékesítésében a PVSE jobbnak bizonyult.

Erről Horváth Apuka Attila így fogalmazott: -  A tornán, az 1995-2000 év között született lányok alkotta csapatok vehettek részt, két korcsoportban. a fiatalabbak bemutató jelleggel léptek pályára. Bácsalmás az idősebbek között szép eredményeket ért el. Sajnos az első mérkőzésen vereséget szenvedtünk Csávoly csapatától. Még nem volt mindenki ráhangolódva kellőképpen a mérkőzésre. Így is második helyen végzett a PVSE, a Jánoshalma csapatával holtversenyben. Amelynek eldöntésére, az abszolút egyenlőség miatt, három-három büntetőt dobtak a csapatok, ám ezek még nem hozták meg a döntést. Nálunk Száhl Anett, Hankószki Fanni és Panyik Renáta áltak a vonal mögé, ám egy hetes dobásunk a kapufán landolt, de ezt a hibát Horváth Szonja még helyre hozta, mert kivédett egy hazai hetest.  Ezt követően az első hibáig újra dobhattak játékosok: Anett és Fanni most sem hibázott. Nem így Lódri Fanniék. Az ötödik sorozatban, Szonja ismét a helyén volt. Így Derűs Gábor edző, Horváth Szonja - Lakner Marianna, Panyik Renáta, Hanczár Petra, Hankószki Fanni, Witzl Laura, Száhl Anett, Lakner Margaréta, Panyik Dóra, Potyondi Maja, Szalai Dorina összetételű csapata végzett a második helyen.

A rendezők a harmadik helyen végeztek, soraikban olyan játékosokkal, mint Lódri Fanni és Hornyák Nikoletta. Negyedik Nemesnádudvar, ám Késmárki Kingáék is jól helytálltak, hisz kétszer is csak minimális egygólos vereséget szenvedtek a három mérkőzésen.

11.11.27._janoshalma_-_nemesnadudvar.png
Jánoshalma - Nemesnádudvar 10-9

Üde színfoltja volt az eseménynek a serdülő mérkőzések közben, Bácsalmás, Nemesnádudvar, és Jánoshalma kölyökcsapatainak a játéka is. Összegzésként megállapíthatjuk: ha az eszköz ellátottságban még adódnak is hiányosságok a bácskai régióban, női vonalon lesz megfelelő képességgel felvértezett utánpótlás e vidéken is - a női szakágban mindenképpen...

Az eredményhirdetés alkalmával a pontveszteség nélkül elhódított első helyezés után Csávoly vehette át a tornagyőztesnek felajánlott serleget, a további csapatokkal együtt a helyezésnek megfelelő oklevelet. A csapatok legjobb teljesítményt nyújtó játékosai különdíjban részesültek: Bata Elizabett (Csávoly), Hanczár Petra (Bácsalmás), Lódri Fanni (Jánoshalma, 12 góllal a torna legeredményesebb játékosa), Késmárki Kinga (Nemesnádudvar).

Mikó Irén-emléktorna

1

2

3

4

M

Gy

D

V

Lg

Kg

Gk

P

1 Csávoly

JSE

10-7

7-5

7-6

3

3

0

0

24

18

+6

6

2 Bácsalmás

7-10

JSE

7-7

10-7

3

1

1

1

24

24

0

3

3 Jánoshalma

5-7

7-7

JSE

10-9

3

1

1

1

22

23

-1

3

4 Nemesnádudvar

6-7

7-10

9-10

JSE

3

0

0

3

22

27

-5

0


Utánpótlás tornák Bácsalmáson: TKT I. TKT II. TKT III. TKT IV.

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 397
Tegnapi: 517
Heti: 397
Havi: 5 831
Össz.: 1 252 883

Látogatottság növelés
Oldal: Csávoly pontveszteség nélkül végzett az élen...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »