PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bács-Kun Sport

1999. április 27.

IV. évfolyam, 7. szám

Tízéves a judósport Bácsalmáson

A PVSE fiatalok listavezetők

A második Kelebia ellen is győzelem

Ötpontos előny a Dusnok előtt

Bácsbokod - Bácsalmás 0-5 (0-1)

Izsák - Bácsalmás 2-3 (1-1)

Bácsalmás - Kelebia 3-0 (0-0)

Hetényegyháza - Bácsalmás 1-1 (-)

Vereségek, de a riválisok is csak 1 pontot gyűjtöttek

Fejezetek, a tízéves judószakosztály életéből

Izsák - Bácsalmás 2-0 (0-0)

Bácsalmásért sportérdemérem, ha lenne...

Hetényegyháza- Bácsalmás 3-0 (1-0)

Hírek

Bács-Kun Sport

BKS401.htm

BKS402.htm

BKS403.htm

BKS404.htm

BKS405.htm

BKS406.htm

BKS407.htm

BKS408.htm

BKS409.htm

BKS410.htm

BKS411.htm

BKS412.htm

BKS413.htm

BKS414.htm

BKS415.htm

BKS416.htm

BKS417.htm

BKS418.htm

BKS419.htm

BKS420.htm

BKS421.htm

BKS422.htm

BKS423.htm

BKS424.htm

Labdarúgás

A 23. forduló eredményei

Izsák

Bácsalmás

3-2

Dusnok

Lakitelek

6-0

Gara

Tompa

0-5

Harta

N.n.udvar

2-2

T. alpár

S. vadkert

2-2

Bátya

Hajós

2-2

Csengőd

Solt

0-2

H. e. háza

K.k.halas

1-0

Szabadnap

Kunbaja

-

Megyei I. Osztály 24. Forduló eredményei

H. e.háza

Bácsalmás

3-0

K.k.halas

Kunbaja

7-2

Hajós

Harta

2-1

N.n.udvar

Csengőd

0-0

S.vadkert

Gara

7-0

Tompa

 Izsák

0-0

Solt

T. alpár

1-0

Lakitelek

Bátya

4-4

Szabadnap

Dusnok

-

A megyei I. osztály, sorrend a 24. forduló után

1

Solt

51

2

Hajós*

45

 

Izsák

45

4

Tompa

43

5

Dusnok*

42

6

Hetényegyháza*

41

7

Bátya

37

8

Nemesnádudvar*

34

9

Kiskunhalas*

32

10

Soltvadkert

31

11

Harta

28

12

Tiszaalpár

25

13

Csengőd

22

14

Bácsalmás

19

15

Lakitelek*

17

16

Kunbaja*

14

17

Gara

-

18

Kunszentmiklós**

-

** visszalépett, eredményei törölve. * Kunszentmiklós ellen kisorsolt mérkőzésen szabadnap.

Tízéves a judósport Bácsalmáson

Bácsalmáson a küzdősportok közül egykor az ökölvívás és a birkózás hódított a fiatalok körében. Napjainkban immár tíz éve, a judósport a legnépszerűbb a lányok és fiúk körében. A sportág térhódítása Óbéri János és Kovács Mihály edzőknek köszönhető, akik a zöldfülű kezdőkből, a PVSE kötelékében működő szakosztályban országosan elismert versenyzőket neveltek. A hőskor jeles egyénisége Liptai Edit volt, aki a PVSE történetének első aranyérmét nyerte a serdülő magyar bajnokságon. Edit ma már többszörös magyar bajnok a serdülő után az ifjúsági és a junior korosztályban is, de már a BJC színeiben Baján.

Liptai után, az edzőpáros is távozott Bácsalmásról, de a szakosztály tagjai is kicserélődtek. Az új generáció képzését előbb Suhajda László, majd Piukovics Tamás vette át. Ők rakták le az alapokat azoknál a versenyzőknél, akik zömében az idén töltötték be tízéves életkorukat, azaz már versenyeken is tatamira léphetnek. Erre viszont már egy igazán neves edző, a bajai Gyúró László (többek között Pekli Mária és Óbéri János volt mestere) készíti fel a szakosztály tagjait.

- Tavaly szeptember közepén vettem át az edzői munkát Bácsalmáson. A felkészítés mellett, megtörtént a versenyzők leigazolása és sikeres övvizsgát (citromsárga) tettek. A PVSE tagja lett a regionális szövetségnek és judósaink zömében az általuk rendezett versenyeken indulnak, ahol kvalifikálhatják magukat az őszi magyar bajnokságra. A 25 fős szakosztály tagjai ügyesek, többen kiemelkedő képességekkel rendelkeznek, hogy csak a legjobbakat említsem: Pásztor Petra, Vér Tamara, Páncsics Zoltán, Hevesi Attila, Zoboki Zsolt, Páncsics Zsolt, Vér Bence, Horváth Zsolt, Pásztor Bence. Az elvégzett munkának ismét van kézzel fogható eredménye: tavaly ősszel Pásztor Petra kor- és súlycsoportjában második helyen végzett a magyar bajnokságon. Az, idén pedig Miskolcon, a Magyar Köztársaság Kupa versenyen, amelynek rangja a magyar bajnoksággal vetekszik, kategóriájukban Pásztor Petra és Vér Tamara is a harmadik helyen végzett. - válaszolt Gyúró László mesteredző. Folytatás a 3. oldalon >>

A PVSE fiatalok listavezetők

Győzelem a második Kelebia ellen

Ötpontos előny a Dusnok előtt

A serdülő és ifjúsági, valamint a felnőtt mérkőzések krónikái a 2. oldalon találhatók. A hírek között a Kunbaja idegenbelei vesszőfutásának újabb eredményéről, a Kiskunhalas elleni 2-7-ről található beszámoló. >>>>>>>>


Legfontosabb csapatrész a védelem! A gól a játék sava-borsa!!

Góllövőlista élmezőnye, a megyei I. osztályban

A megyei ifjúsági bajnokság állása a 24. forduló után

1

Bácsalmás

55

2

Dusnok*

50

3

Soltvadkert

49

4

Harta

49

5

Hetényegyháza*

46

6

Lakitelek*

37

7

Kiskunhalas*

36

8

Tiszaalpár

35

9

Nemesnádudvar*

32

10

Tompa

32

11

Izsák

29

12

Hajós*

19

13

Solt

18

14

Kunbaja*

17

15

Bátya

15

16

Csengőd

11

17

Gara

8

18

Kunszentmiklós**

20

**Kunszentmiklós csapata visszalépett, az eredményeit törölték, ellenfelei szabadnaposak*.

23 gólos: Berki (Hetényegyhá-za). 21 gólos: Fütyü (Tompa). 18 gólos: László (Solt). 16 gólos: Hepp (Hajós 15 gólos: Kovács T. (Csengőd), Révész (Kunbaja). 14 gólos: Aranyos (Nemesnád-udvar), Kirschner (Solt), 13 gólos: Sánta Z., Sánta I. (Dusnok), Gombkötő (Hajós)

Bácsalmás: 4 gólos: Váits Zoltán, 3 gólos: Balla Csaba, Snyehola Balázs, Kovács Imre, Barna Jenő. 1 gólos: Szőke István, Hangya László, Kővári Péter, Körmöczi Roland, Száhl Imre, Köves Tamás, Tóth Csaba, Páhor Zsolt. Öngól: Bakai (Gara), Mata (Hetényegyháza).

Kunbaja: 15 gólos: Révész Gábor. 7 gólos: Kiss Róbert. 3 gólos: Kiss László, Wettstein Róbert, Zámbó András. 2 gólos: Sáfár Csaba, Torma Krisztián. 1 gólos: Varga Mihály, Simon Tibor, Agócs László, Csipak János, Pálosi László, Öngól (Solt)

Bács-Kun Sport

Pirossarok

A megyei első osztály csapatainak fegyelmi helyzete, a kiállítások tükrében (piros illetve második sárga lap miatt), a 23. forduló után:

I. Bácsalmás 8 kiállítás, II. Nemesnádudvar 6 kiállítás. III. Kiskunhalas Gara 5-5 kiállítás. IV. Solt, Tompa, Izsák, Lakitelek, Harta, Kunszentmiklós 4-4 kiállítás. V. Kunbaja, Bátya, Tiszaalpár, Soltvadkert, Hajós 3-3 kiállítás. VI. Hetényegyháza, Csengőd 2-2 kiállítás. VII. Dusnok együtteséből még nem volt kiállítás!

Bács-Kun Sport


 Bácsbokod - Bácsalmás 0-5 (0-1)

Bácsalmás - Kelebia 3-0 (0-0)

A második Kelebia ellen is győzelem

A megyei serdülő bajnokság Bajai csoportjában újabb két fordulón van túl a PVSE együttese, újabb két győzelemmel. A Jaszenovics - Józsa, Tóth Zs., Túri, Farkas, Párczen, Berényi, Szemán, Varga, Snyehola (Molnár M.), Rudics, Erdősi összeállítású PVSE úgy tűnik nem tud hibázni. A Bokod elleni mérkőzésen Rudics 2, Snyehola, Erdősi, Farkas 1-1 illetve Kelebia ellen Snyehola, Párczen és Berényi góljaival 130-ra nőtt a rúgott gólok száma. A kapott gólok tekintetében sem állnak rosszul, hiszen ez, csupán 11. A gólkülönbség, pedig nagyon imponáló: 119!

Bács-Kun Sport

 Izsák - Bácsalmás 2-3 (1-1)

Hetényegyháza - Bácsalmás 1-1 (-)

Ötpontos előny a Dusnok előtt

A megyei ifjúsági bajnokságban, kétszer idegenben lépett pályára a PVSE együttese. Előbb a középmezőnyben tanyázó Izsák ellen: Bodrogi - Kubina, Tóth Zs., Stefanovics, Farkas, Párczen, Bögre, Berényi, Gergely, Szemán, Csőke összeállításban Bögre (1-1), Csőke (2-2) és Farkas (2-3) góljaival értékes három pontot gyűjtöttek be. Az egyik rivális Hetényegyháza ellen pedig a hazai győzelem után idegenben is veretlen maradt a PVSE csapata. A 24. Forduló után és a majdani szabadnap előtt, a második helyezett Dusnokkal szemben ötpontos előnyt értek el. A harmadik-negyedik helyen azonos ponttal álló Soltvadkert és a Harta hat, az ötödik Hetényegyháza pedig kilenc pont hátránnyal követi a listavezető Bácsalmást. A Bácsalmást követő, említett csapatok közül Dusnok és Hetényegyháza már volt szabadnapos.

Bács-Kun Sport

Izsák - Bácsalmás 2-0 (0-0)

Hetényegyháza- Bácsalmás 3-0 (1-0)

PVSE vereségek, de a Csengőd és a Lakitelek is csak egy pontot gyűjtött

A két idegenbeli mérkőzésen nem a PVSE volt az esélyes, ennek megfelelően nem meglepetés a két vereség. Némi öröm az ürömben, hogy a Bácsalmás előtt álló Csengőd is csak egy pontot szerzett az utolsó két mérkőzésén így a PVSE és Csengőd között a pontkülönbség csak háromra növekedett. Ez a tény reményt ad arra, hogy a bajnokság további részében a PVSE esetleg megelőzheti. Hasonlóan egy pontot gyűjtött a 15. Lakitelek is, így csak két pontra tudta csökkenti hátrányát a PVSE csapatával szemben.

Bács-Kun Sport


Tízéves a judósport Bácsalmáson

(folytatás az 1. Oldalról)

A PVSE nem számíthatna a kiváló eredményekre az ügyes gyerekek, a kiváló szakmai munka ellenére sem, ha az egyesület mellett nem lennének olyan támogatók, akik biztosítják azt az anyagi háttért, melynek révén biztosított a gyerekek részvétele a versenyeken, ahol bizonyítani tudják felkészültségüket.

- Szakosztályunk 1999. Január 1-jétől ismét (?) a PVSE kötelékében működik. - mondja Pásztor Erzsébet szakosztályvezető. - Az idei 120 ezer forintos támogatást már elköltöttük a tatami felújítására, mert annak állapota már balesetveszélyes volt.  Így aztán, a versenyeztetési költségek (utazás, szövetségi tagdíj, szerelés, stb.) fedezetét már a támogatók és a szülők biztosítják. Bár a versenyzőink még csak a pályafutásuk elején járnak, azt már most bizonyították, hogy a rendszeres edzésmunka és az anyagi áldozat nem volt hiábavaló. Bízom abban, hogy az eddig tapasztalt hozzáállással, egyre többen és egyre jobb eredményeket érnek el a PVSE judósai és nemcsak a lányok, de a fiúk is.

A próféta beszéljen belőled Pásztor Erzsébet.

Fejezetek, a tízéves szakosztály életéből

Bácsalmás sportja 1992.

Az 1992-es év, a nehezedő gazdasági körülmények ellenére Bácsalmáson a sportélet élénkülését, új egyesület illetve szakosztályok, megalakítását hozta, de a minőség is sokat javult. Ehhez legyen elég annyit említeni, hogy a városi sportegyesület mellett, az OBSC és a BFC is szaporította az egyesületek számát. A minőséget pedig a PVSE biliárdozóinak NB I-es, a női kézilabdások NB II-es szereplése jelzi. Az országhatáron túl is szép sikereket érnek el a nem nagy múltra visszatekintő cselgáncs azakosztály tagjai, akik szintén a PVSE kötelékében öregbítik Bácsalmás jó hírnevét... ... a PVSE cselgáncs szakosztályának ifjú tagjai rövid idő alatt is szép és értékes eredményeket értek el a különböző korosztályos versenyeken. „francia kapcsolatuknak" köszönhetően már bejárták Európát is.

Óbéri János és Kovács Mihály edzők szerint az elmúlt év legkiemelkedőbb eredményeit az 57 fős szakosztályból a következők érték el. A lányoknál: Liptai Edit (magyar bajnok), Pavisa Tímea, Petrekanics Angéla, Nagy Zsuzsanna, Fonyódi Hajnalka, Liptai Eszter, Liptai Erzsébet. A fiúknál: Suhajda László, Piukovics Tamás, Bosnyák Tamás, Kovács B. Károly, Pavisa Krisztián, Nyúl Balázs, Kordás Bence, Tóth Árpád.

Részlet a 80 év fekete-fehérben című könyvből

Bácsalmásért sportérdemérem, ha lenne...

Bácsalmáson, ha fogadást adnának az elmúlt év legjobb sportolóinak tiszteletére, akkor a részvételre a legnagyobb eséllyel a PVSE karambolbiliárdban NB I-es bajnokságot nyert csapatának vezéregyénisége Árpás István, a PVSE nem nagy múltra visszatekintő, de annál eredményesebb cselgáncs szakosztályának magyar bajnokságot nyert versenyzője Liptai Edit, valamint egy labdarúgó tehetségkutatón, az utolsó rostán is „fennakadó" Köves Tamás pályázhatna. Róluk szólnak a következő írások, a tehetségükről, amely céltudatossággal, kitartással, szorgalommal párosulva korosztályuk legjobbjai közé emelte őket.

(Az Árpás Istvánról és Köves Tamásról szóló írások a következő számokban kerülnek közlésre.)

Edit, a bajnok

Liptai Edit 1979-ben született sportos családban. Szülei kézilabdáztak. Egy hirdetés útján ismerkedett meg a cselgánccsal, miután jelenlegi edzői Kovács Mihály és Óbéri János Kunbaja után Bácsalmáson létrehozták a PVSE judo szakosztályát. Ma már húgaival, Eszterrel és Erzsébettel jár az edzésekre.

Edit a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 7. Osztályos tanulója. Szereti az érdekes könyveket, szívesen olvas, de szereti az állatokat is, szeretne állatorvosi képesítést szerezni.

- Alig három éve foglalkozol a cselgánccsal és máris a csúcsra jutottál. Úgy tűnik jó tanítvány vagy.

- Nagyon igyekszem és ennek megfelelően az eredmények is „jöttek" az elmúlt évben, annak is különösen a második felében. A napokban tudtam meg, hogy a tavalyi eredmények alapján a súlycsoportom ranglistáján is első helyezett vagyok. - válaszol Edit, a bajnok. - Különösen örülök a serdülők 58 kilógrammos súlycsoportjában elért magyar bajnoki címemnek, de a diákolimpiait második helyezésem is örömmel tölt el. A jelenleg is folyó alapozási időszakot nem nagyon szeretem, de jól tudom, pusztán csak technikai edzésekkel nem érhetném el céljaimat. Már pedig feltett szándékom a tartós jó szereplés. Hosszú távon és „idősebb" korosztályokban is. Jól tudom, sokat kell még tanulnom, hibáimat nyesegetni, de az erőben, technikában és taktikában meglévő hiányosságaim állandó javításával céljaim elérhetők.

Az edzők Editről alkotott véleménye is az utóbbiakkal cseng össze. Szerintük Edit hozzáállása, küzdőképessége, és akaratereje által minden bizonnyal eléri a kitűzött céljait. Hibáit, gyenge pontjait belátja és igyekszik lehetőségeit állandó tanulással bővíteni. Egyszerűen mondva: jó tanítvány, igazi sportember.

Judósok ismét alapoznak

A kunbajai cselgáncsláz Bácsalmáson is éreztette hatását a kilencvenes évek elején, ami nem csoda, hiszen Óbéri János és Kovács Mihály kunbajai edzők kiemelkedő szervező és nevelő munkájának köszönhetően itt is tehetségek sora bontogatta szárnyait, sőt korosztályukban többen a csúcsra érhettek. Hogy csak a legnagyobb egyéniséget említsük, mint Liptai Edit többszörös magyar bajnokot, bár ő már nem a bácsalmási egyesületben sportol, de nem dolgoznak már Bácsalmáson a sikeredzők sem. Így a varázsa sem olyan már a judónak, mint az elmúlt években.

Napjaink cselgáncséletéről Suhajda Lászlóval, az egykori versenyzővel, ma már edzővel beszélgettünk.

- Az óvodásoktól, a 6. Osztályos gyerekekig terjed tagjaink életkora, és hetente négyszer edzünk a Hungár-fonó kultúrtermében. Létszámunk meghaladja a harmincat. A régi szép idők eredményeihez hasonlóról ma még nem tudok beszámolni, hiszen az újjá szervezett szakosztály tagjai még csak a sportág alapjaival ismerkednek és talán most az elődeik által elért eredmények alapozódnak meg. Március 15-én Kisszálláson egyelőre csak nézőként, amolyan „tanulmányút" keretében veszünk részt versenyen. A mai judósok között is találhatók tehetségek, akik előtt szép jövő áll. Nevezetesen: Hevesi Attila, Tógyer Zsolt, Vér Bence, Pásztor Petra, Pásztor Bence léphet a neves elődök nyomdokaiba,

Bács-Kun Sport 2. Évf. 4. Szám. 1997. III. 15.

Út a csúcsra

A heti öt edzés (háromszor Bácsalmáson, kétszer Baján) mellett szorgalmi munkát is végzek az erősítőteremben" Liptai Edit magyar bajnok nyilatkozata, 1994. Április 22., Petőfi Népe, Prókai Károly Liptai Edit céljai megalapozottak című írásában.

Heti négyszer edzünk a Hungár-fonó kultúrtermében" Suhajda László edző, 1997. Március 15. A Bács-Kun Sport elődjében, a Leporellóban, A judósok ismét alapoznak című írásban.

Napjaink judokái heti két edzéssel készülnek a versenyekre...

Más

„- Eddig, következetesen két szakosztályról beszéltél, mintha az eddig a PVSE kötelékében működő cselgáncs, a biliárd és a sakk szakosztályok már nem léteznének. Velük mi a helyzet?

- A legjobb tudomásom szerint a biliárdosok csak névhasználóként szerepeltek az egyesület keretében. A cselgáncsozókkal és a sakkozókkal ez ideig érdemben nem tudtunk tárgyalni. Ám, amennyiben ezek a szakaosztályok a tagságra jogot formálnak, ez ellen nem zárkózunk el. - válaszolt a feltett kérdésekre Tenyér István, bizakodón."

Bács-Kun Sport III. Évf. 1. Szám. 1998. Március 1.

Bács-Kun Sport

Hírek

* Kunbaja Hajós elleni aratott 4-0-s győzelme után, szabadnapos volt. Két hét állt a sorok rendezésére, hogy az újabb két idegenbeli mérkőzést a tavaszi első három mérkőzésnél sikeresebben vívja meg. Nos, a Takács - Kálmán (Berghoffer), Popov, Kiss L., Pálosi, Torma (Zámbó), Kiss R., Wettstein, Varga, (Csipak), Révész, Agócs összeállításban 2-0-s félidő után 7-2-re vereséget szenvedtek Kiskunhalason. A kunbajai gólokat Révész és a játékvezető, azaz Zámbó lőtte.

A Hetényegyháza elleni bajnoki mérkőzésre, egyedülálló felkészülésre nyílik lehetőségük. Április 27-én, magát a Hetényegyházát fogadják Kunbaján 17 órakor a magyar kupa újabb megyei fordulójában. A Hajós jobb csapat volt, mint az újabb kupaellenfél...

Bács-Kun Sport

Bács-Kun Sport

1999. április 27.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 460
Tegnapi: 160
Heti: 620
Havi: 6 617
Össz.: 2 067 957

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport IV./7. 1999.04.27.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »