PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPNyelvöltésRT

XI. évfolyam, 4. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2006. június 12.

Kettő szép és három csúnya

Labdarúgás Megyei I. osztály 29. forduló A PVSE labdarúgó együttese már-már bármely együttesnek tud  legalább két gólt lőni, ám az utóbbi időben sehogy sem tud annyit elérni, hogy a mérkőzés végeredménye ne vereség, jobbik esetben ne döntetlen legyen. Így történt ez legutóbb Hartán is, ahol a szakadó esőben irreális körülmények között Sztojanovics és Hercz révén ismét sikerült két gólt betermelni, ám igen szerencsétlen körülmények között, Zsemberi kapujába ismét három gól került.

A 29, forduló eredményei: Izsák - Kiskunfélegyháza 1-2, Soltvadkert - Tompa (a pálya játékra alkalmatlanná vált a lezúdult nagy mennyiségű csapadéktól), Kerekegyháza - Kalocsa 1-0, Harta - Bácsalmás 3-2, Dusnok - Solt 0-6, Kunszállás - Tiszakécske 2-0, Nemesnádudvar - Szabadszállás 3-1, Akasztó - Kiskőrös 2-1.

Harta - Bácsalmás 3-2 (1-1)  Harta. Vezette: Pataki József, Kávai János, Lovas Zoltán. Harta: Zsinka Ottó - Tomolik Tamás, Czigler Gyula, Vékony Péter, Tóth Dániel, Sebestyén Zsolt, Ispán Sándor (Lovász kornél) Zsibók Tamás (Szabó László) Balogh István), Németh László (Bálint Milán), Lisztmaier Tamás (Scherer Viktor). Bácsalmás: Zsemberi Imre - Szabó Tamás, Varga Róbert, Párczen Zoltán, Juhász Róbert (Krix Dániel) Lódri Tamás, Marcsó Norbert (Csehó Kovács Ferenc), Snyehola Ákos, Tóth Ferenc (Berényi Krisztián), Szlavisa Sztojanovics (Páncsics János), Hercz Zoltán.

A PVSE csapata komoly bevételre tehetne szert, ha aszálysújtott helyeken vállalna fellépéseket. Az utóbbi mérkőzésein, a kezdést jelző sípszóra rendre kiadós zápor áztatja a pályát és a mérkőzések részvevőit. Így történt Hartán is. Jobbfajta taktikai utasítás szerint az a nyerő, amely szerint a talajon kell a labdát futtatni. Nos, ez a pályát pillanatok alatt elöntő esővíztől, szóba sem jöhetett. Az volt a nyerő, amely tovább a levegőben tudta tartani a labdát, továbbá több szerencséje volt. És ez a szerencsés csapat ismét nem a PVSE gárdája volt. A csapatból ezúttal hiányzott Rudics János kiállítás és Győrfi Zoltán sérülés miatt, továbbá Mándity Róbert.  Bár sérüléssel bajlódott Szlavisa Sztojanovics is, ő vállalta a játékot.

Percről, percre Szinte a játék kezdetét jelző sípszótól kezdve, szakadó esőben, vízzel borított pályán zajlott a mérkőzés. Soltvadkerten például hasonló körülmények között, az ifjúsági csapatok mérkőzését, (majd a hírek szerint a játékosok ütés-váltását) követően a felnőttek mérkőzését már el sem kezdték. 18. perc - egy védelmi hibát követően a balról beadott labdát Lisztmaier helyezte a kapuba: 1-0.

Amint az utóbbi mérkőzéseken már jól működő Snyehola, Sztojanovics „párkapcsolattól" várni lehetett, ezúttal is az ő kiváló összjátékuknak köszönhetően egyenlített a PVSE. 34. perc - Snyehola néhány kiváló csel után még kiválóbban tette a labdát Szlavisa elé, aki kilépve a védők közül ezúttal a kapus mellett úgy rúgta el a labdát, hogy az a jobboldali kapufáról vágódott a gólvonalon túlra: 1-1.

Megyei I., 30. záró forduló

2006. június 11., , 17 óra

Kiskőrös - N.nádudvar Tipp: 1

Kalocsa- Soltvadkerti Tipp: 1

Bácsalmás- K.egyház Tipp: 1

Kkfélegyháza - Harta SE Tipp: 1

Tiszakécske- IzsákE Tipp: 1

Solt - Kunszállás Tipp: 1

Szabadszállás - Dusnok Tipp: 2

Tompa - Akasztó FC Tipp: 1

A hajrá perceiben aztán néhány védelmi hiba miatt ismét hátrányba került a Kovács József edzőt nélkülöző PVSE. No, nem azért, mert a csapatot most ismét Narancsik Máté vezényelte. 61. perc - a védőket megelőzve Sebestyén Zsolt fejelte a labdát a kapuba: 2-1. 63. perc - Sebestyén lövése nyomán a labda Zsemberin felpörögve a gólvonal felé vette az irányt, majd a gólvonalról menteni akaró Hercz Zoltán, aki egy hasonló helyzetben már sikerrel járt, ezúttal nem tudott menteni. A lábáról lecsúszó labda a bal felső sarokba vágódott: 3-1. 75. perc - Hercz, Snyehola összjáték végén Hercz bombázta a labdát a kapu bal oldalába: 3-2.

Kikapott a bajnokjelölt

Megyei II. osztály Déli csoport 29. forduló A forduló szenzációja a bajnokjelölt Hajós veresége Érsekcsanádon. Így elvileg még a Bajaszentistván is bajnok lehet, ám ahhoz a Szeremlének is győzni kellene - Hajóson. A Bajaszentistván második helyezése azonban már biztos. Nem így az Érsekcsanád harmadik helyezése, Bácsbokoddal és Sükösddel szemben...

A 29. forduló eredményei: Érsekcsanád - Hajós 3-1, Fajsz- Vaskút 3-3, Bácsbokod- Császártöltés 2-0, Szeremle - Katymár 3-2, Bajaszentistván - Kunbaja 5-0, Nagybaracska- Sükösd 0-0, Kelebia- Bácsborsód 1-1, Szakmár- Gara 12-0.

Öt helyett hat csapat az országos táblán

Magyar Köztársaság Kupa Kisebb fejtörést okozott olvasóink között, hogy most öt, vagy hat csapat került fel az országos táblára a kupasorozat legújabb kiírásában. Ha jól értelmezzük, akkor van egy versenykiírás a megyei selejtezőkre - lásd 2005-2006. évre, ahol a főtáblára kerülő csapatok száma 5, azaz öt csapatban van maximálva - és van egy, az országos selejtezőkre vonatkozó - lásd 2006-2007. évre, amelynek végén, 2007-ben játsszák a kupadöntőt.

Az idei megyei selejtezők végkifejlete előtt, ez áll a hivatalos tájékoztatóban: Az 5. fordulóból továbbjutott 4 csapat már bejutott a 2006-2007-es Magyar Kupa országos táblájára, ők már a Bács-Kiskun Megyei Kupa döntőjébe való jutásért játszottak tovább. A 6. forduló eredményei a Bács-Kiskun Megyei Kupa döntőbe jutásért: Bajaszentistván - Kiskőrös 1-2, Ladánybene - Izsák 1-0. A megyei kupáért tehát, a Kiskőrös és Ladánybene csapatai lépnek pályára.

Az 5. fordulóban kiesett csapatok az országos táblára jutásért küzdöttek tovább. A 6. forduló eredményei, az országos táblára jutásért:: Tompa  - Kalocsa 3-0, Dunavecse - Kunszállás 3-0. Továbbjutott: Tompa és Dunavecse.

A fentiek szerint, a megyei bajnokság három szintjét az öt helyett hat csapat képviseli az országos selejtezőben. Így: Kiskőrös, Ladánybene, Bajaszentistván, Izsák, Tompa és Dunavecse.  

A zárófordulóban ismét öt gól esett

Megyei első osztály A 2005-2006-os bajnoki év 30., záró fordulóját játszották a csapatok. Bácsalmáson az a Kerekegyháza vendégeskedett, amely az őszi utolsó fordulóban emlékezetes mérkőzésen öt gólt helyezett a PVSE kapujába. A hazai együttes most a visszavágás reményében lépett pályára, bár ez nem tűnt egyszerű dolognak a tavasszal megtáltosodott vendégek ellen. A mérkőzés sikeres megvívását csak nehezítette, hogy Hercz Zoltán, Rudics János, továbbá Mándity Róbert sem léphetett pályára.

Hazai szempontból tehát nem a legjobb előjelekkel kezdődött a mérkőzés, ám a mérkőzés után, a bajnokság során először, Bácsalmáson minden körülmény a hazai csapatot segítette, vagy ami nem, de legalábbis nem a PVSE csapatát sújtotta. A mérkőzés kezdetére összegyűlt esőfellegek tovaszálltak, így remek talajú pályán, és játékra kiváló időjárási viszonyok között kezdődhetett az évzáró mérkőzés.

A mérkőzés elején a vendégek birtokolták többet a labdát, azonban a kapura különösebb veszély nélkül. A kezdeti percek visszafogottabb játékát követően ritmust váltott a hazai együttes, és sorra vezette támadásait, amelyek egyike Snyehola révén a 16. percben a vezetést is meghozta. Sok idő nem volt az örömre, hisz két perc múltán ismét egy gyermeteg hibát követően egyenlíthettek a vendégek Trepák révén. A vendégek sem örömködhettek sokat, mert egy perc múltán Tóth ismét megszerezte a vezetést a PVSE csapatának.

A második félidőben a játék küzdőjellege domborodott ki, amelyben a lapok gyűjtögetése zajlott, miközben egygólos előnyét biztosan őrizte a PVSE, sőt a 83. percben növelte góljainak számát, amikor Bögre hagyta faképnél a kerekegyházi védelmet. Az utolsó előtti percben ugyan szépíttettek a vendégek, amikor Gazdag cselekkel gazdagon ékesített akciója végén vette be Zsemberi kapuját.

Bácsalmás - Kerekegyháza 3-2 (2-1) Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Fülöp, Kriván Péter, Hegyi Tamás. Bácsalmás: Zsemberi Imre - Varga Róbert, dr. Párczen Zoltán, Juhász Róbert (Páncsics János 78.'), Lódri Tamás, Bögre Károly, Snyehola Ákos, Tóth Ferenc, Szlavisa Sztojanovics (Marcsó Norbert 60.'), Cs. Kovács Ferenc (Krix Dániel 87.'), Szabó Tamás. Edző: Kovács József. Kerekegyháza: Fekete Zoltán - András Attila, Fejes Balázs, Balogh Nándor, Futz László, Duzmath Pál (Tengeri Csaba 87.'), Gazdag Attila, Virágh Gábor, Marosvölgyi Attila, Polgár Zoltán, Trepák Zoltán. Edző: Gazdag Attila. Gólszerzők: Snyehola, Tóth, Bögre illetve Trepák, Gazdag. Kitűntek: Zsemberi, Szabó, Snyehola, Bögre, Varga illetve Fejes, Trepák, Gazdag. Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Kerekegyháza 4-0 (0-0)

Percről, percre A kezdeti percekben a vendégek kezdeményeztek többet, a hazai együttes masszív védekezéssel verte vissza a tavaszi idényben alapos formajavuláson átment együttes próbálkozásait, majd támadásba lendültek. 7. perc - Csehó Kovács és Snyehola akcióját mentették szögletre a vendégek. 9. perc - Sztojanovics jobboldali beadását vágták szögletre a védők. 13. perc - Tóth ellen elkövetett szabálytalanság miatt jutott szabadrúgáshoz a PVSE. 15. perc - a támadásba lendült hazai együttes védelme is fellazult és egy gyors indítás után András Attila a tizenegyes pontról kapu fölé emelte a labdát, majd ami góllövést illeti felgyorsultak az események. 16. perc - Juhász Róbert küzdötte át magát a védelmen, majd tőle a labda Snyehola elé pattant, és a tizenhatos vonaláról a bal alsó sarokba lőtte: 1-0. 18. perc - a vendégek jutottak szabadrúgáshoz jobbról. A cseles szabadrúgást Csehó Kovács fülelte le, ám a megszerzett labdát azonnal továbbpasszolta az eredeti címzetthez. Gazdag aztán az „ajándéklabdát" a kapu elé kanyarította és az ott szabadon maradt Trepák Zoltán a jobb alsó sarokba helyezte: 1-1.  Nem tört le a PVSE gárdája és egy perc múlva ismét Fekete kapujában táncolt a labda. 19. perc - Tóth első kísérlete még a vendégek kapusán landolt, ám a róla kipattanó labdát másodszorra már a jobb alsó sarokba helyezte: 2-1. 20. perc - Trepák egyedül húzhatott kapura, ám lövése kapu mellé szállt.

35. perc - Sztojanovics, dr. Párczen jobboldali akciója végén előbbi ballábas lövése kerülte el a kaput. 38. perc - Lódri 35 méterről bikázta kapura a labdát, amit Fekete szögletre tolt. 39. perc - Tóth tálalta a labdát Csehó Kovács elé, aki 8 méterről kapu fölé lőtte. 50. perc - Szabó Tamás kapott sárga lapot egy keményebb szerelési kísérlet miatt. 53. perc - Szabóhoz hasonló okok miatt Trepák Zoltán sem kerülhette el a sárga lapot. 60. perc - a hetek óta sérülten játszó, sőt ez idő alatt több gólt is szerző Szlavisa Sztojánovics helyét Marcsó Norbert foglalta el a pályán.

Megyei I. osztály végeredmény 2005-2006.


Csapat

M

Gy

D

V

Lg

Kg

P

Gk

T%

PVSE/P


1

Kkfélegyháza

30

26

3

1

85

20

81

65

90

1

 

22

 

2

Izsák

30

19

4

7

83

45

61

38

68

3

3

Akasztó

30

19

3

8

71

38

60

33

67

0

4

Solt

30

16

7

7

69

39

55

30

61

3

 

33

 

5

Kiskőrös

30

16

6

8

52

36

54

16

60

3

6

Harta

30

13

8

9

60

41

47

19

52

0

7

Kunszállás

30

13

7

10

45

41

46

4

51

3

 

17


8

Soltvadkert

30

12

5

13

49

47

41

2

46

0

9

Dusnok

30

10

6

14

46

63

36

-17

40

0

10

Tompa

30

9

9

12

58

55

36

3

40

3


50


11

Kerekegyháza

30

10

5

15

47

57

35

-10

39

3

12

Tiszakécske

30

10

4

16

54

66

34

-12

38

3

13

Bácsalmás

30

8

6

16

49

75

30

-26

33

0

 

14

Nnádudvar

30

8

5

17

47

62

29

-15

32

1


44


15

Kalocsa

30

7

5

18

51

57

26

-6

29

3

16

Szabadszállás

30

1

3

26

18

142

6

-124

7

4

A mérkőzés befejező harmadát Snyehola, majd Lódri sárga lapos figyelmeztetése és Zsemberi két hatalmas védése vezette be. 70. perc - Snyehola szereli határozottan a kapura törő játékost a tizenhatoson belül. 78. perc - a nagy és hasznos mezőnymunkában elfáradt Juhász Róbertet, frissítésként Páncsics János váltotta. A cserékkel frissített PVSE a 83. percben kettőre növelte előnyét. Tóth Ferenc remek labdával szöktette Bögre Károlyt, aki a védőktől szorongatott helyzetből, 11 méterről a kapuba vágta: 3-1. 87. perc - Duzmath helyét Tengeri Csaba foglalta el, Csehó Kovács Ferencet Krix Dániel váltotta, ez utóbbi amolyan taktikai csereként, az idő múlását siettetve, lassan, ám nem tudták olyan lassan végrehajtani, hogy a stílusosan, szervezetten játszó vendégeknek ne maradjon idejük a szépítésre. 89. perc - Gazdag Attila ügyes cselekkel gazdagon ékesített akciója végén, a mérkőzésen jó néhány remek védést bemutató Zsemberi sem tudta a bal alsó sarokra helyezett labda útját állni: 3-2.

A PVSE együttese a tavaszi számtalan kiváló játéka, ám vereséggel végződő mérkőzése után, most a csapatjáték nem volt olyan látványos, ám a mérkőzést megnyerte - megérdemelten. A győzelmének és a Kiskőrös - Nemesnádudvar 2-2-es döntetlennel végződött mérkőzésnek köszönhetően, a 13. helyen fejezte be a bajnokságot. (Az események mellékszálaként említjük, és zárójelben: Tompa - Akasztó 3-5)

Kovács József: Kiszenvedtük a győzelmet. Különböző okok miatt nem tudtunk a legjobb összeállításban pályára lépni, sőt a csapatban is többen sérüléssel bajlódtak. Nem játszottunk olyan jól, mint az előző mérkőzéseken, ám most nyertünk. A hogyan tovább kérdésre a tavaszi utolsó tíz mérkőzésre „beugró" edző így válaszolt: - Amennyiben számítanak a munkámra továbbra is vállalom az edzői munkát Bácsalmáson. A PVSE csapatát a jelenleginél jobb, az első nyolc közötti helyezésre méltónak tartom, ám ennek eléréséhez a jelenlegi tíz hétnél hosszabb közös munkára lenne szükség, és ezt a közös munkát a csapat minden tagjára értem, mert a játékosok múltjából nem lehet megélni. Gazdag Attila: - A mai mérkőzésen, a játékvezetés nem támogatta a játékunkat. Szlavisa Sztojanovics: - A csapa tagjainak ismeretében én az első nyolc közé vártam a PVSE csapatát, ám a téli alapozás nem volt elég sikeres, mivel a csapat tagjainak 70 %-a nem tudott azon részt venni rendszeresen, és ez sajnos a tavaszi idényben is folytatódott. Viszonylag sok gólt lőttünk, ám még többet kaptunk. Ennek oka a már említett hiányos edzéslátogatottságból eredően, a hiányos kondíció és a koncentráció. Abban reménykedem, hogy a következő bajnoki évben a PVSE játékosai maximális hozzáállást tanúsítanak úgy az edzéseken, mint a mérkőzéseken és a jelenleginél szebb eredmények sem maradnak el. Úgy legyen! Bács-Kun Sport

Újabb országos bajnokság Bácsalmáson

Biliárd Bácsalmási-Bácska Sport Közhasznú Egyesület A nyár beköszöntével sem csökkennek az események a biliárd sportágban Bácsalmáson. Július elején a pentatlon ob illetve az Árpás Kupa Triatlon kerül megrendezésre a biliárd klubban, ahol a versenyek között a szabadidő hasznos eltöltésére is alkalom nyílik, az „amatőrök" részére is, sőt a kezdők is megismerkedhetnek a biliárdsport egyes szakágainak rejtelmeivel. Mindebben a klub ötvenszeres magyar bajnok Árpás István nyújt segítséget.

A Biliárd Klubban a nyári szünetben díjmentes tehetségkutató biliárdoktatást szerveznek. Ide várják a 9 éves kortól mindazokat a fiatalokat, akik szívesen megismerkednének a biliárdsport szépségeivel, és kedvet éreznek egy új sportolási lehetőség kipróbálásához.

A foglalkozások ideje: 2006. július hónapban, megbeszélés szerint. A foglalkozások helye: 6430 Bácsalmás, Petőfi u. 59. Érdeklődni lehet: Árpás István ötvenszeres magyar bajnok, edzőnél a fenti címen, vagy a 06 (20) 576 4545-ös telefonszámon!

Várhatóan július első hetében kerül megrendezésre a Pentatlon OB és az Árpás Kupa Triatlon verseny, de igény szerint pool házibajnokságra is lehet jelentkezni az egyesület székhelyén, a Petőfi u. 59 szám alatt személyesen. További információk: http://www.bacsalmas.hu/arpas/

Tanács Attila SE titkár Bács-Kun Sport

A két Szabó és Pásztor sikere a tatamin

Cselgáncs Bácsalmási-Bácska Sport Közhasznú Egyesület A bácsalmási cselgáncssport májusban újabb  szép sikereket ért el. Pásztor Bence az országos diákolimpián, Baján ötödik, míg a X. Axiál Kupán ugyancsak Baján Szabó Ildikó harmadik, Szabó Xénia negyedik helyezést ért el súlycsoportjában. A szakosztály lelkes és tehetséges tagjai a nyári övvizsgára készülnek.

A szakosztály képviseletében (is) 2006. május 27-én a serdülő B fiú, junior B fiú országos diákolimpián, Baján, a 73 kilogrammos súlycsoportban Pásztor Bence az ötödik helyezést szerezte meg. A lányok közül 2006. május 28-án a X. Axiál Kupa meghívásos nemzetközi serdülő versenyen, Baján a 48 kilogrammos súlycsoportban Szabó Ildikó harmadik, a +63 kilogrammos súlycsoport mezőnyében Szabó Xénia a negyedik helyezést érte el.

A judo szakosztálynál a nyár beköszöntével sem tértek pihenőre a versenyzők. Lelkesen készülnek a június végén lebonyolításra kerülő övvizsgára. A szakosztály tagjai, két fő kivételével, a magasabb színű övre pályáznak a vizsgán. További információk: http://www.bacsalmasjudo.fw.hu/

Az egyesületet érintő további hír, hogy az asztaliteniszezők edzéseiben viszont nyári szünet következik, azonban a felnőtt csapat ősztől a megyei II. osztályú bajnokságban kíván indulni.

Tanács Attila SE titkár Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 262
Tegnapi: 160
Heti: 422
Havi: 6 419
Össz.: 2 067 759

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XI./4. 2006.06.12.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »