PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

MK Országos Selejtező 1. forduló: PVSE - PVSK 3-4 (2-2)

Közönségszórakoztató mérkőzés vendégsikerrel

Labdarúgás A Bácsalmási Petőfi Városi Sportegyesület labdarúgó csapata a 2011-2012-es Magyar Köztársaság Kupa országos selejtező első fordulójában augusztus 7-én a Baranya megyei Pécsi Vasutas Sportkör csapatát fogadta, mintegy kétszáz hazai néző előtt. Az érdeklődés lehetett volna nagyobb is, hisz a PVSE történetében évtizedeket kell visszalapozni, hogy hasonlóra leljünk. Már olyan eredményre, amikor az almási csapat megélte az országos selejtező első körét is, a megyei selejtezők utolsó fordulóját is sikerrel vette...

Az idén viszont nem csak megélte, de közben még a Bács-Kiskun Megyei Kupáért is pályára léphetett a bajnok Solt ellen  Kiskőrösön. Nos, a kupaszereplés és a tavaszi idényben, a bajnokságban lejátszott mérkőzéseken mutatott játék, legfőképpen az eredményesség, na meg az új bajnoki év felkészülési mérkőzésein látottak alapján, az alapjaiban megváltozott szerkezetű PVSE csapata joggal számított a továbbjutásra...

Csak ahogy a mérkőzés után Florin Nenad fogalmazott igen plasztikusan, így nem lehet: - de nem azért mert sok a légiós a csapatban - hanem a hazai játékosok száma kevés, már a megfelelő képességgel, de legfőképpen edzéslátogatottsággal rendelkező játékos. Utalt ezzel arra, hogy a cserére érett, sokat hibázó játékosait nem tudta lecserélni...

Bezzeg, a pécsiek új trénere, Kovács Imre, ebből a szempontból kellemes gondban volt, bár ahogy mondta, örül bár az elmúlt évben a Baranya megyei bajnokságban ötödik helyen végzett csapattól a továbbfejlődést remélik, ez az újabb továbbjutás  úgy hiányzott, mint púp a hátukra.

Az előző napok meglehetősen hűvös időjárása után, az újra hétágra virító napsugaraknak köszönhetően, már-már kellemetlen hőségben vette kezdetét a kupamérkőzés, Csöngető Endre - Varga Zoltán, ifj. Tóth Sándor - Csongrád megyei játékvezetői hármas közreműködésével.

Nos, akik valamilyen oknál fogva tízperccel lekésték az első csöngetést, pont időben érkeztek a másodikra. A felező vonalnál elkövetett pécsi szabálytalanság után, még elmaradt a második csöngetés, nem így a hazai tizenhatos előtt, ahol már a PVSE védők szabálytalankodtak. A kapuval szemben megítélt szabadrúgásból pedig Erdős Zoltán könnyedén a sorfal felett a kapu jobb oldalába lőtte a labdát: 0-1.

Ekkor, a közönség egy kis anyázás után napirendre tért az eset felett, na meg Suknovic Dejan vezérletével a hazai csapat is, majd öt perc múlva egyenlítettek. Suknovic szerzett labdát a saját térfelén, majd bal szélen szöktette Snyehola Ákost, aki egy védővel a hátán kapura húzott a remek labdával és a kimozduló János Gergő kapus mellett, 14 méterről, a kapu jobb oldalába lőtt: 1-1. Jó, élvezetes a játék, egyenrangú ellenfelek csatáznak egymással, amelynek „egyhangúságába" olykor a játékvezetői ítéletek csempésznek egy kis feszültséget, majd a hazai védők hibáznak. Ahelyett, hogy kivágnák a labdát a Mártírok útjára, szép megoldásra gondolnak, amelynek gyakorlati megvalósításából, a vendégek ismét előnyre tesznek szert. Bár mielőtt ez megtörténne, még Géczi János is korrigálhatná társai hibáját, ám a bal alsó sarok előtt ő sem egy jól irányzott felszabadító rúgásban gondolkodik. Megakarja fogni az elé került labdát, rávetődik, ami így róla Györki Áron elé kerül, ő viszont így már nem hibázza el és a labdát a bal alsó sarokba gurítja: 1-2.

Ekkor még, a közönség egy kis anyázás után napirendre tért az eset felett, na meg Suknovic Deján vezérletével a hazai csapat is, majd két perc múlva egyenlítettek. Szinte a középkezdés után formás támadás végén Suknovic Dejan tört kapura, ám a támadást lövéssel befejezni már nem tudta, hisz a tizenhatoson belül elesett és a bíró tizenegyest ítélt... (Mérkőzés után a Bácsalmáson már „beugróként" 2006. tavaszán edzősködő bajai Kovács József szerint nem volt tizenegyes az eset, de mint mondta, majd a fia, Kovács Gergő megmondja a „frankót: nos, szerinte senki nem bántotta, ő csak a lábát lendítette, ráadásul még a vonalon kívül...). A büntetőt Rudics János végezte el, ám ő is valószínűleg az akciógólok híve, így a kapu jobb alsó sarkára lőtt labdát János Gergő kivédte, de róla a labda pontosan Rudics elé került, így viszont már Jana a kapu bal oldalába lőtte: 2-2.

A félidő vége előtt 5 perccel, Józsa Patrik helyén, Paplógó Levente lépett a pályára. Felcsillantak a hazai győzelmi remények: ha nem kapunk gólt, még győzhetünk is, hisz Levi egy gólt biztosan rúg. Nos ebben a reményben tértek pihenőre a csapatok. Azaz nincs lefutva még a továbbjutás kérdése..  A folytatásban nyitásként Bjeletic Bojan 18 méterről a kapuval szemben végezhetett el szabadrúgást. A sorfal mellett, a jobb alsó sarokra lőtt labdát a kapus védte. Az viszont hamar kiderül, hogy amit Florin Nenad az első félidőben hiányolt, úgy mint a bal oldali veszélyes támadások lehetősége, Paplógó Levente személyében a megvalósulás útjára lépett. Mi közben Paplógó Levi keveri meg többször is a pécsi védelmet, a 60. percben, a vendégek lendülnek támadásba a jobb oldalon. A tizenhatossal egy magasságban jobbról befelé cseleznek a pécsiek, majd a visszagurított labdát Máté Gergő 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtte: 2-3.

Ekkor még, a közönség egy kis anyázás után napirendre tért a védők rossz helyezkedési hibája felett, de Suknovic Deján már nem, mert ezt követően a 65. percben Susnyar Milan lép a helyére frissítésként és utóbbi vezérletével, a hazai csapat negyedórányi játék után, ismét egyenlít. Előtte viszont a 70. percben, Bojan Bjeletic kapta meg a második sárgáját, az ehhez bónuszként járó piros lapot, azaz a bíró kiállította. Több mint érdekes: az első sárgát azért kapta, mert gyorsan elvégezte a szabadrúgást, ám közben a bíró sporttárs neki állt a 9 métert kimérni, amit senki nem kért tőle, ezért csöngetett egyet... Már-már elszállt minden továbbjutási esély, ám a csapat nem így gondolta. Na, meg a bíró spori sem. Nem sokkal azt követően, hogy Kolat Krisztiánt pályára küldte Kovács Imre edző Szeifert Zoltán helyére, a Csongrád megyei játékvezető ismét csöngetett: a 72. percben egalizálta létszámokat. Ugyanis Csabai Andrásnak is felmutatta a második sárgát, majd a piros lapot. Ez a vendégek körében kelt felháborodást, majd ismét egyenlít Csöngető sporttárs: ez meg a hazai csapat érdekeltségi körében kelt felháborodást. Varga Lacika, aki ezen a napon nagyon nem találja helyét a védelemben, most azonban egy oktatófilmbe illő mozdulattal szereli a pécsi játékost, ám a bíró nagy meglepetésre szabadrúgást ítél ellene... A szópárbajok közben Gupor Sándor érkezik a PVSK csapatába Kovács Gergő helyére. A frissítés úgy tűnik a hazai csapatnak sikerült jobban, hisz a meg-megújuló támadások végén a 78. percben csak szögletre tudtak menteni a vendégek. A jobbról kapu elé szánt labda átszállt az ott helyezkedő játékosok felett, a baloldalra, ahonnan Susnyar Milan kanyarította vissza, majd a fejjel kapura továbbított labda lepattan a védőkről, pontosan Paplógó Levente elé, aki a kapu közepébe lőtte: 3-3.

Talán már a vonalon belül, és azon kívül, talán már a nézőtéren is felvillant a hosszabbítás lehetősége, ettől távolabb egy kicsit, akár a továbbjutás lehetősége is. Csakhát, amivel nagyon nem volt megelégedve a hazai csapat edzője, a védők játéka, az tíz perccel a mérkőzés vége előtt ismét dobta a hibapontot... Jobbról kapu elé belőtt labda szállt fejről fejre, a hazai játékosok között, egészen Szabó Dávidig, aki a kapunak háttal lekezelte, majd félfordulattal, szabadon lőhetett a kapu bal oldalába: 3-4. Bár a pécsi győzelembe még mindig nem törődtek bele a hazai játékosok, próbálkoztak rendületlenül, de az eredmény már nem változott.

Sőt, olyan rutintalanságok is előfordultak, a két csapat közötti különbség érzékeltetéseként említve, hogy amikor szabadrúgáshoz jutott a PVSE és a labda messze elgurult, az egyik hazai játékos utána akart iramodni, de oda szólt az egyik pécsi védő, hogy „hagyd, majd mindjárt visszarúgom! Nos, szép lassan megindult, a mi játékosunk meg megállt és várta a labdát, míg a védő, amikor oda ért mocsok lassan, szépen irányt változtatott és ott hagyta a játékszert, ezzel is eltelt egy perc, mire mi is eszméltünk, mire is ment ki ez a játék... Meg a csere a PVSK csapatánál: Szenti Péter várta a pályára lépéshez az engedélyt, ám ugye erre csak akkor kerülhet sor, ha a lecserélt játékos elhagyja: nos, Szabó Dávid mint a gyors vonat indult lefelé, a saját kapu előteréből a felező vonalat célba véve, amikor oda szólt neki az egyik társa - Te sérült vagy, hova rohansz? És lőn csoda tényleg alig tudott tovább menni, ami így nem igaz, mert tudott, csak iszonyatosan lassan... Mi ilyen és ehhez hasonló „trükköknek" nem találtuk az ellenszerét, talán ezért is volt sebezhetőbb a hazai védelem, mint a pécsi. A támadójátékra ezúttal nem lehet panasz, hisz három gólt is elértek játékosaink, ám a hazai sikerhez ötre lett volna szükség, hisz az eredményjelzőn ez állt a 90 perc után:

Bácsalmás PVSE - Pécsi VSK 3-4 (2-2)

Bácsalmás, 200 néző. Vezette: Csöngető Endre - Varga Zoltán, ifj. Tóth Sándor, Csongrád megyéből. Bácsalmás: Géczi János - Bögre Károly, Varga László, Barcsák Endre, Rothpfug Sinisa (Janjatovic Alexander), Rudics János, Suknovic Dejan (), Bjeletic Bojan, Prikidánovics Milán, Józsa Patrik (Paplógó Levente), Snyehola Ákos. Edző: Florin Nenad. Pécsi VSK: János Gergő - Szeifert Zoltán (Kolat Zoltán), Fábián Dávid, Cvetnic Ádám, Kovács Gergő (Gupor Sándor), Mergenrőder Dávid, Szabó Dávid (Szenti Péter), Csabai András, Erdős Zoltán, Máté Gergő, Győrki Áron. Edző: Kovács Imre.

További megyei eredmények: 33 % hatból - kettő

Bácsalmás

Pécsi VSK

3-4 (2-2)

Tipp: 1

Tény: 2

Sárosd

Solt

2-0 (1-0)

Tipp: 1

Tény: 1

Újhartyán

KTE II.

0-5 (0-2)

Tipp: 2

Tény: 2

Adony

Harta

0-1 (0-0)

Tipp: 2

Tény: 2

Aba-Sárvíz

Akasztó

elhalasztva

Tipp: 2

Tény: 1

Gara

Ócsárd

0-5 (0-0)

Tipp: 2

Tény: 2

Florin Nenad, a mérkőzés után: - Nagyon nem tudok kit kiemelni, de nem is akarok... Az viszont biztos, hogy a mai mérkőzés rávilágított arra a tényre, hogy nem a légiósok száma sok a csapatban. A bevethető hazai, meg az olyan játékosok találhatók kevesen a csapatban, akik kellően felkészültek, megfelelő edzettségi állapotban vannak...

Kovács Imre a mérkőzés után: - A bácsalmási játékom után, mint játékos-edző előbb Kecelre vezetett az utam, majd Mázaszászvárra. Mindkét helyen bajnokságot nyertünk. 2004-től Szentlőrincen NB III-ban edzősködtem, míg az idei évben hívtak a PVSK-hoz, ahol az idei ötödik helyezésnél előrébb, az első háromban kell végeznünk. A játékosállomány ehhez adott, bár többen befejezték a pályafutásukat, 3-4 játékossal frissülhetett a keretünk. A mai mérkőzés? Élvezetes, nézőcsalogató, gólokban gazdag volt és szerintem mind a két csapat megérdemelte volna a továbbjutást...

Bács-Kun Sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 175
Tegnapi: 546
Heti: 721
Havi: 6 155
Össz.: 1 253 207

Látogatottság növelés
Oldal: MK-mérkőzés: PVSE-PVSK 3-4 (2-2)
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »