PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bács-Kun Sport írta, 2009. őszén

Keszi Géza emléke lelkünkben él tovább...

keszi_geza_emektorna_2011.08.20..jpg

A 2008-2009-es megyei kézilabda bajnokság tavaszi idényében még ott volt a pályán: májusban, mint az emlékezetes hazai győzelemmel végződött Bácsalmás - Kiskunfélegyháza női mérkőzés játékvezetője. Ott volt Bácsbokodon, a Balatonboglár elleni extra mennyiségű gólt eredményező, döntetlennel végződött mérkőzésen.

Bokodon, mint versenybíró tette a dolgát szeretett sportágában, de ott volt még július elején, Vaskúton is, a Falunapon rendezett női kézilabdatornán, ahol nem volt tiszte, de mint a megyei szövetség képviselője, a kézilabdasport szerelmese, úgy érezte, ha teheti, ott kell lennie ahol a sportág eseményei zajlanak.

Vaskúton találkoztunk utoljára. Az új bajnoki évben már nem láthatjuk a pályán, a zsűri asztal mögött, sajnos már a nézők sorában sem, de Keszi Géza emléke lelkünkben tovább él...

Elhunyt Keszi Géza

Életének 62. évében, rövid szenvedés után elhunyt KESZI GÉZA játékvezető, versenybíró. Keszi Géza 23 éven keresztül volt NB I-es játékvezető, az utóbbi években versenybíróként szolgálta a sportágat. 13 éven keresztül a Bács-Kiskun megyei Kézilabda Szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöki feladatát is pontosan, precízen látta el. Halálával nagy veszteség érte a kézilabdás társadalmat. Emlékét, méltó módon, kegyelettel megőrizzük.

Már akkor ismertem a Keszi Géza - Lövész József NB I-es játékvezetői párost, amikor még Nagykanizsán játszottam, majd Bácsalmásra kerülve sok-sok mérkőzésen futottunk össze felelevenítve a régi szép idők emlékeit, de sok közös rendezvény is szolgáltatott maradandó élményt. Ilyen volt például a Bácsalmáson a közel két évtizedig, évente május elsején megrendezett BNR Kupa, vagy később a nemzetközi ifjúsági kézilabdatorna, az Elit Kupa, amelyeken, ha magvas teendői engedték, ezek lebonyolításában, mint játékvezető rendszeresen részt vett.

A nyolcvanas-kilencvenes években direkt szerettem, amikor Keszi Géza és párja fújta a sípot a mérkőzéseinken. Az NB I-es szinten levezetett mérkőzéseken túl, ilyenkor Géza beszámolói alapján lehetett tájékozódni a hazai kézilabdás társadalom aktualitásairól, rendszeresen beszámolt az előző napon, vagy héten vezetett mérkőzésekről, az ott látottakról, tapasztaltakról.

Mint NB I-es játékvezetőt nem zavarta, hogy olykor a megyei bajnokságban kellett közreműködni, sőt ezeket a mérkőzéseket Ő kérte. Az sem zavarta, ha olykor az NB I-es ifibajnokság egy-egy mérkőzését kellett vezetni, például Szegeden. Ilyenkor nagy-nagy lelkesedéssel beszélt Nagy László vagy Buday Dániel játékáról, megállapítva, hogy sokra viszik még a pályafutásuk során. Hát nem tévedett!

Persze játékvezetőként sem sokat. Azt is vidáman mesélte, amikor például a Nagykanizsa játékosa, Pintér Jolán egy vélt téves ítélet miatt lehasított neki egy pofont ...

Ezeknek a találkozásoknak, baráti beszélgetéseknek viszont mára vége szakadt. Géza barátunknak, sporttársunknak már csak emlékét őrizhetjük...

Prókai Károly


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 649
Heti: 1 297
Havi: 6 731
Össz.: 1 253 783

Látogatottság növelés
Oldal: Főhajtás, Keszi Géza emléke előtt...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »