PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPVigyorRT

XIV. évfolyam, 16. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. október 31.

Rudics nélkül is fut a szekér...?

A megyei első osztály 12. fordulójában ismét hazai pályán fogadta ellenfelét a PVSE labdarúgó együttese. A szép napos idő ellenére viszonylag gyér nézőszám mellett egyre jobb formába lendülve, Reitmann szokásos gólerős játékával biztosan győzte le Kerekegyháza csapatát. A PVSE együttesének játéka már-már olyan szintre emelkedett, amelyből az eddig a csapat legjobbjaként tisztelt Rudics János kiváló teljesítménye úgy tűnik már nem is hiányzik. Az viszont kétségtelen: az utóbbi időben, a PVSE teljesítménye így is jó! Olyan jó, hogy Rudics játéka ma már csak taktikai csereként, ebben a kategóriában is, csak a harmadik csere szintjén jöhet számításba... Bár az is tény: a játék, vele még jobb lenne...

November első napján kellemes, napsütéses, labdarúgásra kiválóan alkalmas körülmények között kezdődhetett a Bácsalmás - Kerekegyháza mérkőzés. A remek hangulatot, a PVSE győzelmi reményét csak fokozta, az Akasztón éppen az állandó cserének hátrasorolt Rudics góljával elért döntetlen (1-1), továbbá, hogy az ifjúsági együttes kiváló teljesítménnyel, benne Lengyel Bence 2, Paplógó Levente, Ónodi Ferenc, Piukovics Tamás remekbe szabott góljaival 5-1-re legyőzte Kerekegyháza együttesét. A mérkőzés egyetlen negatívumaként említhetjük, hogy a pálya körül még ülőhely is akadt szépszámmal...

Krónika

1-30. perc: A kezdeti tapogatózó játékot követően, a 13. percben adódott az első említésre méltó helyzet, mindjárt a hazai csapat előtt: az egyre érettebb játékot nyújtó fiatalok közül, Eckert Norbert ívelte a labdát a majd' a felező vonalig bátorkodó 'kereki védők mögé. A bajt a tehetetlen védők mögött, a vendégek kapusa Carlos is észlelte és elhagyta kapuját, és a játékszer felé vette az irányt. Így cselekedett Hernády Márk is és a kettejük versenyfutását utóbbi nyerte. Hernády befutva a labdát, nem teketóriázott sokat, jó 35 méterről a kifutó Carlos felett célba vette a kaput. Az irányzékkal nem is volt baj, ám az a kapu előtt, az ötösön belül ért a gyepre, ahonnan átpattant az üresen árválkodó kapun. Szépségdíjas akció volt, amit a 24. percben már egy eredményes is követett: az ugyancsak tehetséges fiatal Barcsák Gábor remekül szöktette a védők közül középen kilépő Reitmann Zoltán gólvágót, aki a kapus mellett is elhúzta a labdát majd ballal a kapuba helyezte: 1-0.

31-60. perc: A vendégek szórványos ellentámadását jól állította meg a PVSE együttese, amiből rendre a vendégek kapujára veszélyes támadást indíthatott. Gólveszélyt csak azért nem jelentettek ezek a kontrák, mert Reitmann kiugrási kísérleteit rendre bírói sípszó állította meg, lesállás miatt. Reitmannak talán nem kellene amolyan lesipuskásként a labdára várni, nyugodtan adhatna a 4-5 méter előnyt, akkor is lefutná védőit, sőt gólok sorát lőhetné. Így viszont a hazai gólok helyett, a szünet előtt két perccel, mint derült égből a villámcsapás, jött a 'kereki egyenlítés: a vendégek a baloldalon vezettek támadást, majd a jobb oldalra átfordított a labdát, a tizenhatos sarkán Sípos kapta senkitől sem zavarva, aki jobb-külsővel a kapu jobb alsó sarkába csavarta: 1-1.! A szünet után is hazai fölényben folytatódott a játék és az 55. percben ismét vezetett a PVSE. Reitmann került ismét jó helyzetbe a balösszekötő helyén, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb alsó sarokba lőtte a labdát: 2-1.

61-90. perc: A bekapott gól ellenére, a minden csapatrészében jobb PVSE sorra vezette formás támadásait és a 65. percben ismét a hazai szurkolók örülhettek. A jobb oldalon Józsa Patrik rázta le védőjét, majd a kapu elé belőtt labdáját, a menteni igyekvő Virágh a léc alá bombázta. Öngóllal: 3-1. A kétgólos előny tudatában a kapura veszélytelen játékkal múlatták az időt Reitmannék, ám a 80. percben Barcsák Gábor a kapujából kimozduló 'kereki kapuson átemelve a labdát, megkoronázva kiváló teljesítményét, ugyancsak tetszetős góllal állította be a végeredményt:

Bácsalmás - Kerekegyháza 4-1 (1-1)  Bácsalmás, 299 néző. Vezette: Vörös Gábor - Zsebő Dániel, ifj. Péter Szabó Ottó.  Bácsalmás: Szőke István - Hernády Márk, Józsa Patrik (Bosnyák Krisztián), Kiss János, Bögre Károly, Mantz Tamás (Rudics János), Gazsi János, Reitmann Zoltán (Szűcs Balázs), Barcsák Gábor (Krix Dániel), Barcsák Endre, Eckert Norbert. Edző: Barákovics István. Kerekegyháza: Carlos - Balogh (Kocsis T.), Torbain, Virágh, Sípos, Bagó (Marton), Bakos, Szabó, Kocsis K, Juhász (Bornemissza), Gyenes (Dunai).
Gólszerzők: Reitmann 2, Virág (öngól) Barcsák Gábor illetve Sípos. Kitűntek: Eckert Norbert, Barcsák Gábor, Reitmann Zoltán, Gazsi János illetve Carlos, Torbain, Szabó. Sárga lap: Józsa, Reitmann. Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Kerekegyháza 5-1.

A forduló további eredményei: Solt - Tompa 4-3! Dusnok - Kiskőrös 0-2, Kiskunfélegyháza - Harta 1-1, Ladánybene - Kunszállás 1-1, Orgovány - Kiskunhalas 3-1, Akasztó - Soltvadkert 2-0, Kalocsa - Izsák 0-1.

Bajnoki sorrend a 12 forduló után:

1. Ladánybene 32, 2. Izsák 30, 3. Orgovány 29, 4. Kiskőrös 25.

5. Soltvadkert 20, 6. Tompa 18, 7. Akasztó 18, 8. Kalocsa 16

9. Kerekegyháza 16, 10. Bácsalmás 11, 11. Kiskunfélegyháza 10, 12. Kunszállás 9.

13. Harta 9, 14. Dusnok 9, 15. Solt 8, 16. Kiskunhalas 7 pont

A góllövők élcsoportja: 16 gólos: Balogh Ferenc (Izsák) 12 gólos: Reitmann Zoltán (Bácsalmás), 11 gólos: Kiss László (Ladánybene) 7 gólos: Rudics János (Bácsalmás), Patarcic Krisztián (Tompa), Füleki Antal (Kiskőrös), Megyesi István (Solt)

Bravúros pontszerzés Akasztón

A megyei I. osztály 11. fordulójában október 25-én, Akasztóra látogatott a PVSE együttese, ahol sokáig a hazai csapat tűnt győztesnek. Persze csak azért, mert Rudics János, második csereként, csak az 55. percben lépett pályára. Rudics a 79. percben szerezte meg a pontot érő bácsalmási gólt...

Akasztó - Bácsalmás 1-1 (1-0) Akasztó, 2009. október 25. Vezette: Polyák Attila Péter - Kiss László, Palcsik Róbert. Akasztó: Odrobina Tamás - Ocskai Róbert, Lehota László, Jávorka András, Ruppert Gábor, Tóth Tamás (Juhász János 58.'), Czirok Dénes (Supka Roland 51.'), Kirschner Ferenc, Supka Sándor (Antal Péter 65.'), Lázár Zsolt, Juhász Tamás (Szrenkó István 75.'). Bácsalmás: Szőke István - Bögre Károly, Barcsák Endre, Kiss János, Mantz Tamás (Rudics János 55.'), Hernády Márk, Gazsi János (Bosnyák Krisztián 65.'), Eckert Norbert, Barcsák Gábor (Krix Dániel 70.'), Reitmann Zoltán, Józsa Patrik (Szűcs Balázs 53.'). Edző: Barákovics István. Gólszerzők: Kirschner Ferenc 28. perc illetve Rudics János 79. perc. Sárga lap: Reitmann Zoltán 90. perc.

A 11. forduló további eredményei: Tompa- Dusnok 7-0! Kunszállás - Orgovány 0-5, Kiskunhalas - Kalocsa 0-1, Kerekegyháza - Kiskunfélegyháza 2-0, Izsák - Solt 4-2, Harta - Ladánybene 0-2, Soltvadkert - Kiskőrös 1-1

A tabella élén Ladánybene (31 pont) áll. Második Izsák (27), harmadik Orgovány (26). Tompa csapata 18 ponttal a hatodik, Bácsalmás 12. helyen áll 8 ponttal. A sereghajtók: 15. Kiskunhalas 7, 16. Solt 5 ponttal.

A góllövők élcsoportja: 16 gólos: Balogh Ferenc (Izsák). 11 gólos: Kiss László (Ladánybene) 10 gólos: Reitmann Zoltán (Bácsalmás) 7 gólos: Rudics János (Bácsalmás).

Pontveszteség nélkül a mezőny élén

A megyei III. osztályú csapatbajnokság 5. fordulójában Soltvadkerten állt asztalhoz Kunbaja asztalitenisz együttese. Az eddig egy döntetlennel Berghofferák mögött a második helyen tanyázó 'vadkerti együttes is behódolt az egyre jobb és eredményesebb játékot bemutató vendég együttesnek. Így, bár a fordulóból minden eredmény még nem ismeretes, ezek nem befolyásolják azt, hogy Kovács Péter együttese továbbra is pontveszteség nélkül, imponáló szettaránnyal álljon a 8 csapatot számláló mezőny élén. Két fordulóval az őszi idény vége előtt valószínűsíthető: a 2009-2010-es bajnoki év őszi idényét Kunbaja gárdája zárja a dobogó legfelső fokán, ugyancsak nagy valószínűséggel pontveszteség nélkül.

Bajnoki sorrend az 5. forduló után

1.   Kunbaja 5  5  -  -   72:18 10 pont

2.   Soltvadkert  V.   5  3 1  1  62:28 7

3.  Csólyospálos 4  2 2  -   41:31 6

4.  Kiskunmajsa 5  2 1 2   55:25 5

5.  Csengőd  II. 4  2  - 2   30:42 4

6.  Kiskunhalas III. 5  2  - 3   49:41 4

7.  Baja V. 4  -  -  4     8:64   -

8.  Kiskőrös 4  -  -  4     7:65  -

Kunbaja ugyanis az utolsó két fordulóban, előbb november 3-án Csólyospáloson játszik, majd november 8-án Kunbaján a Kiskunhalas csapatát fogadja a győzelem reményében. Csólyospálos eddig veretlenül (2 győzelem, 2 döntetlen) a harmadik, a Kiskunhalas pedig 2 győzelemmel a hatodik helyen áll. A csólyosi csapat például a két döntetlent Kiskunmajsával és Soltvadkerttel szemben érte el, míg ugye az említettek ellen a listavezető együttes kiütéses győzelmeket aratott. Legutóbbi mérkőzésén például:

Soltvadkert - Kunbaja 5:13 Kunbajai győztesek, egyéni: Berghoffer László 4, Kovács Péter 3, figura Tibor 2, Garami József 2. Párosban: Kovács Péter - Figura Tibor, Berghoffer László - Garami József. Ahogy a csapat honlapján a mérkőzésről beszámolnak, a nagyarányú győzelem nem tükrözi hűen a mindenegyes pontért megvívott nagy küzdelmeket. Ezzel együtt a pontok, ha csak nagy csatákban is, de zömében a kunbajai csapat birtokába kerültek.

Az 5. fordulóból meglévő további eredmény: Kiskunhalas - Kiskunmajsa 14:4. A Baja - Csengőd és a Csólyospálos - Kiskőrös mérkőzést később játsszák.

Kár azért a Csávoly elleni vereségért...

A megyei bajnokság 6. fordulójában Kiskunfélegyháza együttesét fogadta a PVSE férfi csapata október 17-én, szombaton. A Kunszentmiklós elleni mérkőzés helyett „szabadnapot" tartó PVSE legutóbb hazai pályán, a Csávoly csapatával szemben, egy nyerhető mérkőzésen, erősen tartalékos összetételben, remek kezdést követően, vereséget szenvedett. A Kiskunfélegyháza ellen az előző bajnoki évben, ahogy idegenben, úgy hazai pályán sem sikerült a PVSE együttesének pontot szerezni. A vendégek, a listavezető Kunszentmiklós és a második Kiskunhalas mögött a harmadik helyet foglalják el a tabellán. Az említett tények nem a PVSE sikerét vetítették előre, ám ezek ellenére a PVSE végig vezetve biztos győzelmet aratott.

Bácsalmás - Kiskunfélegyháza 17-15  (6-5) Csak most sajnálhatják a bácsalmásiak, hogy egy nyerhető meccsen vereséget szenvedtek Csávoly együttesétől, Bár az akkor pályára lépett csapat összetételében egészen más volt a mostaninál: most itt volt Csovcsics Zsolt, Szente Balázs és Juhász János is.

Az említettek ellenére az első félidőben most sem potyogtak a gólok számolatlanul, ám a védekezésben remekül helytállt a hazai csapat. A mérkőzés első perceiben gólt ugyan nem sikerült lőni, de kezdetben nem is kaptak. A vendégek szerezték meg a vezetést a 6. percben, amit Csovcsics Zsolt csak a 9. percben egyenlített. A 10. percben Tajti Attila hétméteresből szerzett ismét és utoljára vezetést a vendégeknek: 1-2. A következő négy percben Német Balázs, Bilinovics Ferenc és Koncsek Zoltán góljaival kétgólos előnyre tett szert a PVSE: 4-2. A mérkőzésen utoljára Boros Milán és Dávid Attila góljaival még egyenlített a 'Félegyháza (4-4), ám ezt követően már állandósult a 2-3 gólos hazai előny és Mazzag István és Papp Tibor játékvezetése mellett biztos győzelmet aratott a PVSE:

PVSE Bácsalmás


Gól

D7

É7

F.

Kp.

Ki.

 Báder Ferenc

1987.09.04.

0

0

0

0

0

0

 Bilinovics Ferenc

1977.12.20.

3

0

0

1

2

0

 Csovcsics Zsolt

1978.07.21.

7

2

2

0

0

0

 Dervalics Roland

1990.08.01.

0

0

0

0

0

0

 Juhász János

1989.01.11.

1

0

0

0

0

0

 Koncsek Zoltán

1969.11.01.

1

0

0

1

1

0

 Lakatos Gábor

1982.05.01.

0

0

0

0

0

0

 Németh Balázs

1978.06.19.

4

0

0

0

0

0

 Szente Balázs

1981.03.20.

0

1

0

0

1

0

 Tóth Ferenc Zoltán

1991.09.21.

1

0

0

1

0

0

 Vajda Zoltán

1974.04.08.

0

0

0

0

1

0

Összesen:

 

17

3

2

3

5

0

Kiskunfélegyháza


Gól

D7

É7

F.

Kp.

Ki.

 Andrási Lóránd

1981.11.21.

0

0

0

0

0

0

 Árvai Péter

1975.09.09.

0

0

0

0

0

0

 Árvai Zoltán

1972.02.07.

2

0

0

0

1

0

 Boros Milán

1988.11.19.

2

0

0

0

0

0

 Dávid Attila

1979.06.10.

5

0

0

1

1

0

 Diel Ferenc

1979.10.17.

2

0

0

0

0

0

 Mester Csaba

1967.01.10.

0

0

0

0

0

0

 Pálfi Róbert

1985.10.29.

2

0

0

1

2

0

 Papdi Gábor

1981.12.23.

0

0

0

0

0

0

 Tajti Attila

1989.05.04.

2

3

2

1

0

0

 Tasnádi Zsolt

1976.05.19.

0

0

0

0

0

0

Összesen

 

15

3

2

3

4

0
















Döntetlen a sereghajtó ellen Tiszakécskén

Tiszakécske - Bácsalmás 24-24  (13-12) A megyei bajnokság 8. fordulójában, október 31-én, a sereghajtó, eddig pontnélküli Tiszakécske ellen lépett pályára a PVSE. A Kiskunfélegyháza ellen nyújtott játékkal, joggal reménykedett a csapat győzelemben, ám ez elmaradt. A kiegyenlített erők mérkőzésén, az első félidőben a hazai, a másodikban PVSE játszott enyhe fölényben, aminek egyenes következménye lett a pontosztozkodás. Toókos György és Tüske János játékvezetése mellett meglepetésre döntetlen eredménnyel végződött a mérkőzés: 

Tiszakécske


Gól

D7

É7

F.

Kp.

Ki.

 Antal Tamás

1992.04.30.

7

1

0

0

1

0

 Bakos István

1988.03.18.

2

0

0

1

0

0

 Bellák Lajos

1990.12.04.

3

0

0

0

0

0

 Beviz Zoltán

1993.07.19.

0

0

0

0

0

0

 Dobos Tamás

1994.11.26.

0

0

0

0

0

0

 Dobos Zsolt

1993.03.18.

3

1

1

1

2

0

 Keresztes Dániel

1990.05.09.

0

0

0

1

1

0

 Kovács Gábor

1987.06.26.

2

1

0

0

1

0

 Kovács Márk

1993.11.17.

0

0

0

0

0

0

 Lénárt Róbert

1991.08.13.

3

0

0

0

0

0

 Nagy Ákos

1994.05.13.

0

0

0

0

0

0

 Soós Benjámin

1992.11.13.

3

2

2

0

0

0

 Tajti Bence

1994.06.18.

1

0

0

0

0

0

Összesen:

 

24

5

3

3

5

0

Bácsalmás


Gól

D7

É7

F.

Kp.

Ki.

 Bilinovics Ferenc

1977.12.20.

6

4

4

0

1

0

 Dervalics Roland

1990.08.01.

0

0

0

0

0

0

 Dörmő Attila

1967.07.31.

3

0

0

1

1

0

 Fiedler Tibor

1991.07.13.

2

0

0

0

2

0

 Juhász János

1989.01.11.

1

0

0

0

0

0

 Kilián Zoltán

1983.12.19.

2

0

0

1

0

0

 Koncsek Zoltán

1969.11.01.

1

0

0

0

0

0

 Lakatos Gábor

1982.05.01.

0

0

0

0

0

0

 Németh Balázs

1978.06.19.

8

0

0

0

1

0

 Patocskai Csaba

1991.12.02.

0

0

0

0

0

0

 Tóth Ferenc Zoltán

1991.09.21.

1

0

0

0

0

0

Összesen:

 

24

4

4

2

5

0
















Jó kezdés után elfogyott a csapat...

A 2009-2010-es bajnoki évet az elmúlt évtized egyik legjobb felkészülésével kezdte a PVSE női csapata. Amit az idén pozitívumként említhetünk: a csapatban olyan játékosok maradtak, akik tenni is hajlandók a siker érdekében, mint ilyenek kevesen és nagyon fiatalok. Ami viszont mégis hátrányosan érintette a csapatot, az a maréknyi létszám: a 12 fős játékosállományból mindössze hatan voltak jelen minden mérkőzésen.

Bácsalmás eredményei 2009-2010. bajnoki év őszi idényben (hazai mérkőzések)

1

2009. 09. 12.

Bácsalmás

Kalocsai KC

14-11 (8-2) (6-9)

3

2009. 09. 26.

Bácsalmás

Kisszállás

20-17 (9-11) (11-6)

4

2009. 10. 04.

Bácsalmás

Nemesnádudvar

12-17 (3-7) (9-10)

5

2009. 10. 11.

Bácsalmás

Csávoly

13-17 (6-6) (7-9)

6

2009. 10. 18.

Bácsalmás

Kiskunhalas

8-36 (3-20) (5-16)

7

2009. 10. 24.

Bácsalmás

Jánoshalma

10-23 (6-12) (4-11)

Bajnoki sorrend a 2009-2010. bajnoki év őszi idény után

1.

 Kiskunhalas

 6

 6

 0

 0

197

91

+106

12

100

2.

 Csávoly

 6

 5

 0

 1

122

107

+15

10

83

3.

 Jánoshalma

 6

 4

 0

 2

142

91

+51

8

67

4.

 Nemesnádudvar

 6

 3

 0

 3

116

101

+15

6

50

5.

 PVSE Bácsalmás

 6

 2

 0

 4

77

121

-44

4

33

6.

 Kalocsa

 6

 1

 0

 5

82

128

-46

2

17

7.

 Kisszállás

 6

 0

 0

 6

84

181

-97

0

0

Játékosállomány 2009-2010., őszi idény

Bozóki Tímea, Fehér Renáta, Horváth Adrienn, Kelle Lilla Anett, Kispál Brigitta, Kőhalmi Boglárka, Malesevics Lili, Nagy Renáta, Orosvári Teréz, Papp Nikolett, Szőke Anikó, Szűcs Dorina.

Játékosok teljesítménye 2009-2010., őszi idény

1.

 Bozóki Tímea

4

0

0.00

0

0

0

0

0

0

2.

 Fehér Renáta

6

7

1.17

3

1

0

2

1

50

3.

 Horváth Adrienn

6

5

0.83

3

0

0

0

0

0

4.

 Kelle Lilla Anett

1

1

1.00

0

0

0

0

0

0

5.

 Kispál Brigitta

6

0

0.00

0

0

0

0

0

0

6.

 Malesevics Lili

5

2

0.40

0

0

0

0

0

0

7.

 Nagy Renáta

5

0

0.00

1

2

0

0

0

0

8.

 Orosvári Teréz

6

34

5.67

1

0

0

8

4

50

9.

 Papp Nikolett

1

0

0.00

0

0

0

0

0

0

10.

 Szőke Anikó

6

21

3.50

1

4

0

15

10

67

11.

 Szűcs Dorina

6

7

1.17

0

0

0

0

0

0

Összesen:

6

77

13,8

9

7

0

23

14

61

Gólok, játékosok és mérkőzésenként

Bozóki Tímea

0

0

0

0

-

-

0/4

Fehér Renáta

0

0

0

2

4

1

7/6

Horváth Adrienn

3

0

1

0

1

0

5/6

Kelle Lilla Anett

-

-

-

-

-

1

1/1

Kispál Brigitta

0

0

0

0

0

0

0/6

Malesevics Lili

0

0

0

2

0

-

2/5

Nagy Renáta

0

0

0

0

-

0

0/5

Orosvári Teréz

6

11

5

6

2

4

34/6

Papp Nikolett

-

-

-

0

-

-

0/1

Szőke Anikó

3

6

5

3

1

3

21/6

Szűcs Dorina

2

3

1

0

0

1

7/6

Lőtt gól

14

20

12

13

8

10

77/12,8

Kapott gól

11

17

17

17

36

23

121/20,2



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 94
Tegnapi: 160
Heti: 254
Havi: 6 251
Össz.: 2 067 591

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./16. 2009.10.31.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »