PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Hatodik tétmérkőzés veretlenül...

... de az almási búcsú ismét dobta a hibapontot

Labdarúgás Megyei I. osztály

2011-2012-es bajnoki év

5. forduló eredményei

Harta

Kalocsa

1-0

Szeremle

Kiskőrös

0-3

Kiskunfélegyháza

Kunszállás

0-1

Izsák

Tompa

3-1

Bácsalmás

Kiskunhalas

1-1

Soltvadkert

Solt

5-2

Szabadnapos

Nagybarcska

Pedig a mérkőzés lefújás pillanatáig minden együtt volt, hogy megszakadjon a búcsú idején hazai pályán lejátszott labdarúgó bajnoki mérkőzések sokéves átlag alapján kialakult rossz szereplés sorozata.

Először is a sokéves átlag szerint esős, hűvös idővel ellentétben verőfényes jó időben léphettek pályára a csapatok, nevezetesen a PVSE és a Kiskunhalas.

A jó szereplés, a három pont begyűjtés lehetőségét vetítette előre, hogy a bajnokság ötödik fordulójába, öt tétmérkőzésen kialakult veretlenségi sorozattal kezdtek az 'almási játékosok, míg a 'Halas az előző bajnoki évhez képest erősen kicserlődött csapattal érkezett Bácsalmásra. Mint azt Kiss Péter, a Halas edzője elmondta: a csapatában zömében 1992-1993-as születésű játékosok szerepelnek, miután nyolc rutinos játékos távozott, és ennyi ifjúsági korú került fel az első csapatba. Ennek megfelelően a célkitűzés sem lehet más, mint a biztos bennmaradás kiharcolása. Az aktuális, Bácsalmás elleni mérkőzésen pedig, a cél érdekébenében nem is lehet más feladatuk, mint az egy pont megszerzése.

Nos, ha a hétvégi kézilabdatorna idején tapasztalt jó időre tekintettel úgy fogalmaztunk, hogy „Szeret minket az Isten!", akkor ez még a labdarúgó csapatokra is igaz volt szombaton, de még vasárnap is, de az eredményeket nézve az évtizedek alatt kialakult rossz búcsúi hagyomány folytatódott, azaz a PVSE csapata most sem tudott győzni, de igaz ez a megállapítás a bajnokságokban szereplő utánpótlás csapatokra is.

koszo_laszlo.jpg
Kószó László a világ nagy stadinjait járva szombaton  Bácsalmásra látogatott csapatával

A megyei serdülő bajnokság bácskai csoportjában szereplő PVSE a Kószó László trenírozta Tompát fogadta szombat délelőtt és hazai pályán szenvedett vereséget :

Bácsalmás - Tompa 1-4 (0-3)

Bácsalmás, vezette: Kovács Árpád. Bácsalmás: Rapcsák Balázs (Tóth Medárd 77.') - Németh Olivér, Mátrai Roland (Laczkó Gábor 84.'), Pfendler Flórián (Balogh Benjaim 61.'), Koncsok Erik, Nincsevics Roland, Schneider Bence, Figura Ákos (Kerényi Dominik 70.'), Demeter Róbert, Gugán Alex, Páncsics Bence. Edző: Bögre károly. Tompa: Homoki-Szabó Vid Zoltán - Petyarity Richárd (Rutai Dezső 72.'), Maconka Nándor, Kovács Attila, Vaskó Norbert Szakál Tamás, Varga József, Rudics Dávid (Fábián Patrik 35.'), Hauk Martin, Csamangó Dávid, Mucsicska Ákos. Edző: Kószó László.

Gólszerzők, a mérkőzés alakulása: 5. perc: 0-1 Csamangó, 25. perc: 0-2 Varga, 33. és 75. perc: 0-3, 0-4 Csamangó, 77. perc: 1-4 Nincsevics Roland.

Vasárnap a felnőttek mérkőzése előtt a PVSE - Kiskunhalas párosításban lejátszott ifjúsági mérkőzés sem végződött sokkal jobban, csak a vereség mértéke volt kisebb, hisz a 'halasi ifisták „csak" 1-0-ra győztek.

Bácsalmás - Kiskunhalas 0-1 (0-0)

Labdarúgás Megyei ifjúsági

2011-2012-es bajnoki év

 5. forduló

Harta

Kalocsa

2-4

Szeremle

Kiskőrös

0-5

Kiskunfélegyháza

Kunszállás

6-1

Izsák

Tompa

5-1

Bácsalmás

Kiskunhalas

0-1

Soltvadkert

Solt

14-1

Szabadnapos

Nagybarcska

Vezette: Fodor Lajos, Hegyesi Gábor. Bácsalmás: Ballai Viktor - Gregó Márk, Farkas Ádám, Boruzs Balázs, Szappanos Patrik, Stojanovic Marko, Paplógó Gergő, Mátrai Károly (Schneider Dániel 46.'), Györki Sándor (Schoblóher Richard 46.'), Barta Viktor, Bűnös Bence (Fél Norbert 83.'). Edző: Bögre Károly. Gól: Erdélyi Ádám 55. perc.

Az ifjúsági mezőnyben Kiskőrös (12 pont) beérte 'Félegyházát (12) és az élre állt, harmadik Soltvadkert (11), negyedik Kalocsa (10), ötödik Nagybaracska (9), hatodik-hetedik Bácsalmás és Kiskunhalas (7-7)... Kilencedik Tompa (6), a mezőny végén Harta és Szeremle áll pont nélkül...

Idegenben jó az iksz... A Kiskunhalasnak!

A megyei I. osztályban szereplő PVSE, ugyan nem szenvedett vereséget, ám a döntetlen egy vereséggel felérő eredménynek is felfoghatjuk, hisz a 250 néző előtt lejátszott nyerhető mérkőzés végén Kiss Péter halasi edző vélekedése szerint, ez került a jegyzőkönyvbe:

Bácsalmás-Kiskunhalas 1-1 (1-0)

Bácsalmás, 250 néző. Vezette: Orosz Kornél - Fodor Lajos, Hegyesi Gábor. Ellenőr: Harsányi József. Bácsalmás: Géczi János - Bögre Károly, Barcsák Gábor, dr. Barcsák Endre, Rudics János, Eckert Norbert (Józsa Patrik 60.'), Bjeletic Bojan (Rothpflug Sinisa), Varga László, Ivkovic Andrej (Suknovic Dejan 70.'), Snyehola Ákos, Susnjar Milan (Tomaskovic Alexander 65.'). Edző: Florin Nenad. Kiskunhalas: Gerner Dániel - Ács László, Ficsor Miklós (Csányi László 73.'), Bogdán Róbert, Balkó Roland, Farkas András (Bisztrovics Róbert 84.'), Török András, Brinza Tamás, File István, Csáki Róbert, Csordás Gergely (Szabó Béla 59.'). Edző: Kiss Péter.

Gólok: Susnjar Milan 40. perc: 1-0. Farkas András 50. perc: 1-1. Kitűntek: Bögre Károly, Rudics János, Ivkovics Andrej illetve Ács László, Török András, Csáki Róbert. Sárga lap: Susnjar Milan, dr. Barcsák Ende, Barcsák Gábor illetve Csáki Róbert, Török András.

A mérkőzés krónikája

A bácsalmási búcsú idején zajló mérkőzésen, az elmúlt évekkel szemben szép számú érdeklődő előtt kezdődött a mérkőzés. A PVSE győzelmében bizakodó közel háromszáz hazai néző előtt. Ezzel szemben, az első félidő nagy részében a vendég 'Halas céljainak megfelelően alakult a játék. Bár a hazai csapat birtokolta többet a labdát, vezette támadásait, ám a 40. percig a vendégek védelme hiba nélkül oldotta meg feladatát.

susnar_milan.jpg
Susnjar Milan 4. perc: 1-0
bogre_karoly.jpg
Bögre Károly

40. perc: Bögre Károly jobbról lőtte be a labdát a kapu elé, ahol Susnjar Milan, egy kis képzavarral élve, mellel lekezelte, majd az ötösről az elalvó védők mellett a kapuba bombázta: 1-0.

A második félidőben a játék menete továbbra sem változott: a PVSE vezette rendre a támadásait, a halasiak csapat szinten védekeztek hiba nélkül. Nem így tette a dolgát a játékvezető, aki az ötvenedik percben alaposan belehibázott az ítélkezésbe, ami tanulsággal szolgálhat a hazai játékosoknak is. Amíg nincs sípszó, nincs megállás...

50. perc: a labdát birtokló hazai játékost a halasi térfél közepén hárman is letámadták, s legalább ennyi szabálytalan rúgást, lökést követtek el a közülük kitörni próbáló játékos ellen, aminek eredményeként megszerezték a labdát és gyors ellentámadásba kezdtek a sípszóra váró hazai játékosok mellett. Mire fel eszméltek, hogy itt már nem lesz sípszó, késő volt a rohanás, már csak nyomozhatták a labda útját: a vendégek a megszerzett labdát a védők előtt üresen maradt Farkas András elé tálalták, aki a jobb alsó sarokba lőtte: 1-1.

Az egyenlítő gól után ismét visszaállt a rend: a PVSE birtokolta a labdát, vezetett több, kapura is veszélyes támadást, ám Gerner kapuja már érintetlen maradt. Pedig a számtalan szabadrúgásból illetve szögletből került a labda a 'halasi kapu elé, amiből több akár góllal is végződhetett volna, a már-már tíz emberrel védekező, döntetlenre ügyelő 'Halas masszív védekezése ellenére.

70. perc: Bögre Károly jobb oldali beadása után a labda, a jobb oldali kapufa tövében helyezkedő, nincs rá jobb kifejezés, Tomaskovic Alexander fejére esett, ahonnan a jobb felső vinkli helyett, a kapu fölé szállt. Szale, ha a jó anyaföldtől egy kicsit is elrugaszkodva fejel a labdába...

75. perc: Snyehola Ákos jobbról, szögletből a kapu hosszú oldalára belőtt labdáját Rothpflug Sinisa fejelte kapura, ám az a kapu előtt tömörülő védőkről a mezőnybe vágódott...

80. perc: balról, szabadrúgásból belőtt labda levágódik a védőkről, pontosan Bögre elé, aki tizenhat méterről óriási bombát eresztett meg a kapura, ám a labda nem sokkal, de célt tévesztett...

A mérkőzés eseményei közé tartozik még, hogy Orosz Kornél játékvezető, a kiosztott öt sárga lap mellett, még a helyszínen levezetett néhány fegyelmi tárgyalást, legutóbb Snyehola Ákos és Balkó Roland villongását követően. A játékidő pedig úgy ért véget, ahogy azt a vendégcsapat óhajtotta még a mérkőzés előtt. A hazai csapat pedig szomorúan állapíthatta meg: a bácsalmási búcsú ismét dobta a hibapontot. Az viszont némi gyógyír lehet a hazai szurkolóknak, hogy a győzelem elmaradt ugyan, de a PVSE még az ötödik forduló után is veretlen. Rég volt ilyen, hisz az utóbbi idénykezdések alkalmával ebben az időszakban még rendre nyeretlen volt a csapat.

Összegzés

Kiss László jóban van a labdával, bár most éppen az ellenféllel azt "keresik"...

A PVSE csapata öt mérkőzés után is veretlen, de csak az ötödik helyen tanyázik. Igaz, holtversenyben a harmadik Izsák és a negyedik Kiskőrös csapatával. Ami viszont figyelemre méltó, hogy a bajnoki címre pályázó Harta Kiss László első félidőben lőtt góljával nyert ugyan Kalocsa ellen, ám mindezzel együtt is a PVSE csapata mögött, csak a hatodik helyen várja a folytatást. Ha Hartán nem idegeskednek emiatt, Bácsalmáson mi okunk lenne rá? A mezőny élén Soltvadkert áll, második a most szabadnapos Nagybarcska egyetlenként a mezőnyben 100 %-os teljesítménnyel.

A hatodik fordulóban játszák a bajnokság egyik csúcsrangadóját szeptember 25-én, 16 órai kezdettel Hartán , ahová a pillanatnyilag listavezető Soltvadkert tesz látogatást. A most szabadnapos Nagybaracska pedig hazai pályán Szeremle együttesét fogadja, az eddigi makulátlan teljesítmény folytatásának reményében. Viszont a Harta ellen szerzett egy pontjával a 12. helyen szerénykedő Tompa nem szaporíthaja pontjainak számát a következő fordulóban. Igaz vereséget sem szenvedhet. Szabadnapos lesz...

A PVSE legközelebb Jánoshalmán lép pályára megyei kupa mérkőzésen szeptember 21-én, szerdán 16 órakor, majd szeptember 25-én, vasárnap, 16 órakor ismét bajnoki mérkőzésen Kiskőrösön...

Megyei labdarúgó bajnokság 2011-2012.

Az I. osztály Sorrendje az 5. forduló után

H

Csapat

M

Gy

D

V

Lg

Kg

Gk

P

T%

1

Soltvadkert

5

4

1

0

18

8

+10

13

87

2

Nagybaracska

4

4

0

0

11

1

+10

12

100

3

Izsák

5

3

0

2

10

9

+1

9

60

4

Kiskőrös

4

3

0

1

9

10

-1

9

75

5

Bácsalmás

5

2

3

0

6

3

+3

9

60

6

Harta

5

2

2

1

11

5

+6

8

53

7

Kiskunhalas

4

2

1

1

9

7

+2

7

58

8

Solt

4

2

0

2

8

6

+2

6

50

9

Kalocsa

5

2

0

3

11

12

-1

6

40

10

Kunszállás

4

1

1

2

3

5

-2

4

33

11

Kiskunfélegyháza

5

0

1

4

3

8

-5

1

7

12

Tompa

5

0

1

4

7

16

-9

1

7

13

Szeremle

5

0

0

5

1

17

-16

0

0

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 361
Tegnapi: 517
Heti: 361
Havi: 5 795
Össz.: 1 252 847

Látogatottság növelés
Oldal: Az 'almási búcsú ismét dobta a hibapontot...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »