PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Masters Európa-bajnokság

Erdős Csaba, „csak" hetedik...

10.09.16._ottua.jpg

Bonn, 2011. szeptember 23-25.

Öttusa Gondolnánk, nagy merészen, hogy egy világbajnoki bronz után, a „csak" egy Európa-bajnokságon még veretesebb érem következhet Erdős Csaba számára... De nem így történt. Ugyanis, hasonlóan a kézilabda sportághoz, az EB mezőnye sokkal erősebb, mint egy VB.

A Bonn-ban rendezett Európa-bajnokságon nem léphetett fel a dobogóra, ám teljesítménye, ennek ellenére is dicséretes.

Elismerésre méltó ez a hetedik hely is, hisz az egykori öttusázó, ma már csak négy számban, a lovaglás nélküli versenyben indul, és ezekben a számokban, a tavalyi győri rendezésű XI. Masters Négytusa, Öttusa Világbajnokságon, bronzérmet jelentő eredménytől alig elmaradva, egyes számokban elért teljesítményeket túlteljesítve, ha a mezőny java részét nem, de önmagát ismét legyőzte. Ezeknek a Masters versenyeknek, bajnokságoknak pedig főként ez a lényege.


H

Vívás

Úszás

Lövészet

Futás

+p

Pont

VB 2010.

Erdős

3.

16

928

1:09,70

1068

146

688

8:09,52

928

211

3823

EB 2011.

Erdős

7.

14

808

1:12,10

1048

155

796

7.54,30

973

239

3625
-2

-120

+2,40

-20

+9

+108

-55,22

+45Erdős Csaba példaképe lehetne sok-sok mai fiatalnak! Sportágszeretetét, akaraterejét, a kitartását látva mindenképp, függetlenül attól, hogy milyen sportágat űz valaki, vagy milyen sportágat hagyott félbe pályafutásának elején, az említett tulajdonságok hiánya miatt. Erdős Csaba annak ellenére példakép lehet, hogy most, a tavalyi világbajnoki bronz után, idén „csak" a hetedik helyen végzett a kontinensviadalon.

a_futas_nem_mindig_orom....jpg

A teljesítménye azonban csak helyezésben marad el a várakozástól, hisz vívásban két asszóval nyert kevesebbet az idén. Úszásban alig több mint 2 másodperc volt az elmaradása, ami pontszámban sem jelentős. Viszont az utolsó két számban, nagyot küzdött a mi fiúnk! Lövészetben kilenc körrel javította meg a győri eredményét, de hasonlóan remek eredményt ért el futásban, ahol az utolsó energiáját is mozgósítva, több mint 55 másodpercet faragott le a világbajnoki idejéből. Azonban, Balczó András nagyfutásaival ellentétben, ezzel az eredményével sem ugrott az élre, mint Balczó András, de hozzá hasonlóan, mindent megtett azért, hogy amire képes, amire vállalkozott, azt megtegye... A sport már csak ilyen! Már azoknak, akik komolyan veszik, amit tesznek...

tas_nem_mindig_orom..._de_amikor_a_tav_lekuzdve_nagyon_jol_eso_erzes....jpg

 A sport nem mindig öröm, de amikor a táv leküzdve, az nagyon jól eső érzés

Erdős Csabával már a verseny után, Bácsalmáson váltottunk néhány szót, ami árnyalja a fent leírtakat. Érdekes: a kecskeméti színekben, hazánkat képviselő versenyzővel főleg bácsalmási eseményekről, a sportághoz képest hiányos feltételek miatt, csak részben itt zajló felkészüléséről beszélgettünk.

kezis_figura.png

Elsőként még ő hálálkodik nekem azért, mert mint mondja,  szépet, és újra jókat írok róla! Hát ez a megállapításai persze mind helytállóak, de ami ezeknél fontosabb, hogy igazak is. Majd az Európa-bajnokságról és az elért teljesítményéről így vélekedik:

  - Nagyon szoros küzdelemben végeztem a kontinens viadalon a hetedik helyen. Az a helyzet, hogy az oroszok, ukránok, moldávok nagyon komolyan készülnek egy ilyen versenyre és nekik meg is lett az eredménye. (Na, meg még ide vehetjük a cseheket, hisz a győzelmet Indra Jan szerzte meg)  Nagyon erős a mezőny most már a masters versenyeken is! Számomra nagyon jó, hogy van nekünk itt Bácsalmáson uszodánk és ahogy hallom, továbbra sem zárják be... (?) Így a legjobb eredményem az úszásban volt, mert ebben a versenyszámban tudtam edzeni a legnormálisabban.

kezis_figura.png

De így volt ez már a tavalyi hazai rendezésű világbajnokságon is, meg az egyéb szép számú versenyein is. A legtöbb pontot úszásban érte el akkor is a bácsalmási bajnok. Na, meg futásban. A "láb, mindig kéznél van", szófordulattal élve, ahogy elnézem, a PVSE nem rég felújított  vörössalakos futópályáján megtartott edzéseknek köszönhetően a futó teljesítményére sem lehetett panasz... Naponta teszi tiszteletét a PVSE pályán, a városban egyre szaporodó, csak az egészséges életmód igényeihez igazodó futók társaságában. Naponta, minden reggel pontban hat órakor.

 - A futópálya is megfelel most minden követelménynek! - Hát most a nagy szárazság miatt porzik ugyan a futók talpa alatt, de amikor megjön az esős ősz, akkor meg bokáig lehet majd süllyedni a salakba, de ahogy én ismerem és látom ezeket a futókat, utóbbi esetben sem maradnak távol, ez sem akadályozza meg őket abban, hogy rendszeresen megjelenjenek a PVSE pályán. - Minden reggel hat órakor futok tizenöt kört - mondja a napi futóadagját Erdős Csaba. Én meg hozzáteszem, hogy ez tizenötször négyszáz méter. Aztán, hogy ne kelljen a minikalkulátorral bajlódni még azt is: ez pontosan hatezer méter. A reggeli futóedzéseit nem kétségbevonva, még annyit: Erdős Csabát én délután is gyakorta látom a PVSE pályán és akkor sem lazsál. Nem azért jár oda...

Szép volt Csaba! Ez is szép volt...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 361
Tegnapi: 517
Heti: 361
Havi: 5 795
Össz.: 1 252 847

Látogatottság növelés
Oldal: Erdős Csaba "csak" hetedik a Bonn-i Európa-bajnokságon...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »