PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

1998. Június 30.

3. Évfolyam 11. szám

Bács-Kun Sport

Bácsalmás, Kunbaja Sportja

Csaba Csatár Csengődön Csak Csereként Csengetett!

Bácsalmás - Hajós 2-0 (0-0)

Ki ő? Egyenruhás, de nem postás! Mégis kétszer csenget!   Lehetne hajós kapitány is, ám az is csak csereként!

Narancsik távozása miatt (?) indulatosak a szurkolók

Nem kirúgták, átszervezték! - mondja az elnök

A számok nem hazudnak

Megyei I. osztály őszi végeredménye

Az őszi és tavaszi fordulókban elért pontszámok különbsége, és a kettő aránya

Az 1997/98-as bajnoki év egy kicsit másképpen

Tét: kétszer 25 pont

A 20 mérkőzés, 19 gól

A szurkolók elvárása

Hírek

BKS III.01.98.03.01.

BKS III.02. 98.03.29

BKS III.03. 98.04.03.

BKS III.04. 98.05.01.

BKS III.05. 98.05.10.

BKS III.06. 98.05.17.

BKS III.07. 98.05.22.

BKS III.08. 98.05.27.

BKS III.09. 98.06.01

BKS III.10. 98.06.23.

BKS III.11. 98.06.30.

BKS III.12. 98.07.31.

BKS III.13. 98.08.15.

BKS III.14. 98.08.20.

BKS III.15. 98.08.27.

BKS III.16. 98.09.04.

BKS III.17. 98.09.10.

BKS III.18. 98.09.16.

BKS III.19. 98.09.23.

BKS III.20. 98.09.30.

BKS III.21. 98.10.15.

BKS III.22. 98.10.23.

BKS III.23. 98.10.28.

BKS III.24. 98.11.04.

BKS III.25. 98.11.11.

BKS III.26. 98.11.18.

BKS III.27. 98.11.25.

BKS III.28. 98.12.10.

BKS III.29. 98.12.13.

BKS III.30. 98.12.15.

Bács - Kun Sport 1998.

Csaba Csatár Csengődön Csak Csereként Csengetett!

Bácsalmás - Hajós 2-0 (0-0)

Ki ő? Egyenruhás, de nem postás! Mégis kétszer csenget! Lehetne hajós kapitány is, ám az is csak csereként!

Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 34., záró forduló. Bácsalmás, 400 néző. Vezette: Farkas, Fekete, Fejes.

PVSE: Takács - Török (Száhl 60'), Futó, Páhor, Majoros (Szigeti 86.'), Káli, Vaits, Snyehola, Köves, Schneider (Balla 46.'), Kővári. Edző: Narancsik Máté.

Hajós: Székely - Csíra, Gombkötő (Szabó Zs. II. 50.'), Rácz, Várszegi (Bercsényi 25.'), Hepp, Kákonyi, Fuszanecker, Sektinger, Majdanics, Süveges. Edző: Márton Zsolt.

Góllövő: Balla 2 (61.', 90.') Kitűnt: a PVSE csapata, de különösen Török, Páhor, Balla illetve Fuszanecker.

Kiegyenlített első félidő után, a folytatásban Balla pályára lépése után a hazai csapat támadott veszélyesebben. Balla gyorsaságát kihasználva három 100 %-os helyzetet teremtettek, amelyből Balla kettőt kihasznált.

Az utolsó mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Narancsik Máté utoljára (?) dirigálta a PVSE együttesét. Ez, a kieséstől megmenekült gárda edzőjének nem szokatlan, maximum kellemetlen, immár harmadszor... No, de ez egy külön történet.

Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Hajós 8-0 (3-0) Góllövők: Bögre 3, Igás 2, Snyehola, Csőke, Farkas 1-1.

A PVSE idei története a 4-5-6. oldalon, a jövője a tárgyalóasztal mellett folytatódik. Klikk ide >>>> Hol volt, hol nem volt, többször nem, de most, ismét van (volt?) egy jó csapat, vagy ide Tét: kétszer 25 pont


Narancsik távozása miatt (?) indulatosak a szurkolók   

Három a magyar igazság?

Miért volt demonstráció a Hajós elleni utolsó bajnoki mérkőzésen? A Narancsik Máté edző mellett állásfoglalók véleménye, és amire alapozzák véleményüket a 2. oldalon található. Narancsik távozása (?) miatt indulatosak a szurkolók. Az tény: a csapat bennmaradt az I. osztályban.


Nem kirúgták, átszervezték! - mondja az elnök 

Változás a szebb jövő érdekében

A PVSE elnöke a 3. Oldalon indokolja döntését, mely szerint Narancsik Máté nem lett elküldve, ám a Bácsalmás labdarúgásának érdekében váltani kellett. Annak érdekében is, hogy legközelebb a Hajrá Bácsalmás zúgjon a lelátón. Az elnök döntöttVáltozás a szebb jövő érdekében


Narancsik távozása (?) miatt indulatosak a szurkolók   

Három a magyar igazság?

Bay, bay Máté!

 B S C - P V S E

1913-1998

Bácsalmáson, a megyei I. osztályban szereplő labdarúgók őszi, zsinórban elszenvedett tizennégy veresége sem kavart akkora vihart a helyi szurkolók körében, mint az utolsó fordulót megelőző bejelentés: a tavaszi sikerek ellenére, az 1997/98-as megyei első osztályú bajnokság utolsó, Hajós elleni mérkőzés lesz Narancsik Máté edző „jutalomjátéka", ugyanis az egyesület megválik (?) tőle.

Narancsik: először, másodszor, harmadszor...

A szurkolók indulatos megnyilvánulása talán érthető, hiszen Narancsik Máté már harmadszor mondott igent a hívó szóra, hogy a nehéz helyzetbe került, patinás múltú együttes szekerét segítsen kihúzni a sárból. Először 1983/84-es bajnoki évben az ő irányításával sikerült visszakapaszkodni a megyei I. osztályba, ám az új idényben, a munkájára már nem tartott igényt az akkori sportvezetés.

Másodszor 1987 nyarán, az előzmények ellenére hagyta magát „megdumálni" és ismét vállalta a leszálló ágba került csapat trenírozását. Ám, ez úttal szigorúan egy évet vállalt és sikerült a csapatot benntartani, ami nem sikerült az őt követő edző(k)nek a következő idényben.

Harmadszor, 1997 őszén, a már említett 14 vereség után vette át a mezőny végén tanyázó nullapontos almási csapatot.

Sikerek tavasszal

A munkáját különösebben nem kell ecsetelni, hiszen a reménytelen helyzetben lévő együttes megmenekült a kieséstől, és ez mindennél többet elárul. Igaz a játékosok jó hozzáállása nélkül ez nem sikerülhetett volna. A pályán az utolsó percig nagy akarással küzdöttek, és ami a lényeg: az utolsó tíz percben is volt erő ahhoz, hogy pontot, vagy pontokat érő gólokat érjenek el. Talán nem véletlen, hogy az idei 13 pontszerző mérkőzés zömén, a győztes gól(ok) az utolsó tíz percben esett. Az viszont igaz: nem volt túl taktikázva a játék, de úgy mondják: ezt a játékot pontra játsszák.

A szurkoló nem felejt

A szurkoló, nem felejt: volt már Bácsalmáson számtalan „mágus", ám velük sem muzsikált olykor jobban a csapat, sőt amikor a legnagyobb szükség lett volna munkájukra, akkor fordítottak hátat Bácsalmásnak. És akkor itt van a „mi kutyánk kölyke" - vallják a helyi szurkolók, aki ráadásul sikerre vezette csapatát, ennek ellenére nem tartanak igényt a munkájára. A tavasszal ismét szaporodó bácsalmási szurkolók értetlenül állnak az esemény előtt. A közmondás úgy szól: három a magyar igazság. Nos, Narancsik Máté esetében ezt a mondást kérdőjelezik meg a szurkolók.

Az elnök döntött

A PVSE irányítását 1997. December 6-án új elnökség vette át: Kovács István elnök vezetésével. Az új elnökség nagy lendülettel kezdett a munkába és a labdarúgásban sikerrel jártak, a csapat bennmaradt a megyei I. osztályban, ám a kézilabda fronton az ősszel még az NB II-be jutásra is esélyes női együttes végül a dobogóra sem került, míg az éremesélyes férfi csapat messze került az elsőktől. A következő oldalon először Kovács István válaszol a szurkolóknak arra a kérdésére, hogy az edzői poszton mi indokolta a cserét? Ma már nem titok: Kiss Baranyi Sándor az utód, aki egyszer már „megégette" magát Bácsalmáson. Azaz idény közben váltották le.

Tehát Kiss Baranyi Sándor másodszor...


Nem kirúgták, átszervezték - mondja az elnök

Változás a szebb jövő érdekében

A Bácsalmás sportkedvelő szurkolói azon háborognak, hogy az ősszel reménytelen helyzetbe került labdarúgók Narancsik Máté irányításával bár megmenekültek a kieséstől és a következő idényben is a megyei I. osztályban szerepelhetnek, de már Narancsik Máté nélkül, aki immár harmadszor vezette sikerre csapatát, ám harmadszor „rúgták ki". A helyi szurkolók úgy vélik, igazságtalanság történt.

Érzelem nélkül

A Bácsalmási Petőfi VSE elnöke Kovács István értetlenül áll a Hajós elleni mérkőzésen megnyilvánuló szurkolói „demonstráció" előtt, ám készséggel indokolja a döntését.

- A nyilvánosságot megragadva először is gratulálok a csapatnak a tavasszal nyújtott odaadó, eredményes játékért, -- mondja Kovács István elnök, majd rátér a szurkolók felvetésére. -- Személy szerint Narancsik Mátéval nincs semmi gondom, hiszen magam hívtam a csapat mellé az ősszel, amit elfogadott, és amiért köszönet illeti, ám úgy gondolom a még eredményesebb, szebb jövő érdekében váltani kellett. Felmondásról azonban szó nem volt, csak átszervezésről, hogy a jövőben, az idei bajnoksághoz hasonló még álmunkban sem jöjjön elő.

BSC

1913

1998

PVSE

Átszervezés a szebb jövőért

- Miről is van szó? Bácsalmáson egy olyan utánpótlás-nevelő rendszer működik Kiss Baranyi Sándor irányításával, amelynek fenntartásával néhány éven belül valósággá válhat az a rég óhajtott álom, hogy Bácsalmáson csak helyi futballisták lépjenek pályára hétről hétre, és ami a lényeg eredményesen szerepelve. Másodszor az utánpótlást teljes körűen felölelő, nevelő Kiss Baranyi Sándor munkáját a környező településeken is sokra értékelik és felnőtt csapatokhoz is csábítják. Ezen kívül az utánpótlás-nevelésben szerzett edzői gyakorlat után Kiss Baranyi Sándor is hajlik arra, hogy kipróbálja magát a felnőttek mezőnyében is. Ezért, hogy ne veszítsük el a bácsalmási labdarúgás jövőbeli bázisát nevelő edzőt a következő átszervezést hajtottuk végre: a Focisuli a jövőben a PVSE kötelékében működik tovább. A legfiatalabbaktól, a serdülő csapattal bezárólag terjedő korosztályokkal, a Testnevelési Egyetemen tanári és edzői diplomát szerző, itthon álláshoz jutó Kővári Péter foglalkozik. Az ifjúsági együttes szakvezetője lenne Narancsik Máté, aki egyben a felnőtteknél a pályaedzői tisztet is betöltené, míg Kiss Baranyi lenne a vezetőedző, aki a nagyértéket képviselő utánpótlást is felügyelné.

Érdemeit elismerve

- Ismétlem: mindez a bácsalmási labdarúgás érdekében történik, és nem Narancsik Máté személye ellen, aki előbb játékosként, majd edzőként is sokat tett az egyesület csapatáért. A jelen pillanatban azon dolgozunk, hogy a tavaszi sikercsapatot együtt tartsuk és július 15-én a tavasszal siker koronázta csapattal kezdjük meg a felkészülést a következő bajnoki évre. - válaszol a nagy vihart kavart döntés hátteréről Kovács István elnök.

A számok nem hazudnak

Megyei I. osztály tavaszi végeredménye

1

2

3

4

1

Kiskunhalas

38

75

2

Dusnok

35

69

3

Izsák

34

67


Kecel

34

67

5

Solt

31

61

6

H.egyháza

30

59


Soltvadkert

30

59

8

Bácsalmás

25

49

9

Bátya

23

45

10

K. szentmiklós

21

41


N. nádudvar

21

41

12

Tompa

20

39

13

Csengőd

19

37


Tiszaalpár

19

37

15

Helvécia

15

29

16

Lakitelek

14

27


Hajós

14

27

18

Gara

12

24

** az 1. oszlop a csapatok helyezését, a 3. a pontokat,  a 4. a teljesítmény %-ot mutatja.

Megyei I. osztály őszi végeredménye

1

2

3

4

1

Kecel

45

88

2

Soltvadkert

38

75

3

Kiskunhalas

35

69

4

Solt

33

65

5

Tompa

28

55

6

H.egyháza

27

53

7

K. szentmiklós

26

51

8

Bátya

25

49

9

Hajós

24

47

10

Tiszaalpár

23

45

11

Dusnok

23

45

12

Lakitelek

22

43

13

Csengőd

22

43

14

N. nádudvar

20

39

15

Gara

16

31

16

Izsák

14

27

17

Helvécia

8

16

18

Bácsalmás

2

4

* az 1. oszlop a csapatok helyezését, a 3. a pontokat, a 4. a teljesítmény %-ot mutatja

Hol volt, hol nem volt, többször nem, de most, ismét van (volt?) egy jó csapat

Tét: kétszer 25 pont

Az 1997-98-as megyei I. osztály végeredménye


1

2

3

4


1

Kecel

79

77


2

Kiskunhalas

73

72


3

Soltvadkert

68

67


4

Solt

64

63


5

Dusnok

58

57


6

Hetényegyháza

57

56


7

Bátya

48

47


8

Izsák

48

47


9

Tompa

48

47


10

K. szentmiklós

47

46


11

Tiszaalpár

42

41


12

Csengőd

41

40


13

N. nádudvar

41

40


14

Hajós

38

37


15

Lakitelek

36

35


16

Gara

 28

27


17

Bácsalmás

27

26


18

Helvécia

23

23


** az 1. oszlop a csapatok helyezését, a 3. a pontok számát, a 4. oszlop a teljesítmény %-ot mutatja.



Az őszi és tavaszi fordulókban elért pontszámok különbsége, és a kettő aránya - pont és % -


1

2

3

4


1

Bácsalmás

+23

1250


2

Izsák

+20

243


3

Dusnok

+12

152


4

Helvécia

+07

188


5

K. kunhalas

+03

109



H. egyháza

+03

111


7

N.n.udvar

+01

105


 8

Solt

-02

94



Bátya

-02

92


10

Csengőd

-03

86


11

Gara

-04

75



Tiszaalpár

-04

83


13

K.szmiklós

-05

81


14

Soltvadkert

-08

79



Tompa

-08

71



Lakitelek

-08

64


17

Hajós

-10

58


18

Kecel

-11

76

** az őszi pont - tavaszi pont = 1. oszlop. Tavaszi pont/őszi pont = 4. oszlop, %

Már, mint az idén tavasszal mutatott játékkal, az 1998/99. évi első osztályban elérendő 50 pont, amellyel már a mezőny első felében végezhetne a PVSE patinás múltú együttese. A lehetősége megalapozott.   Az elmúlt bajnokság 15. fordulójától kezdve olyan játékstílus vette kezdetét, amely nem mérhető a labdarúgás minden szépségét, technikai, taktikai elemét bemutató világszínvonalhoz, ám az a küzdőképesség, akaraterő, amellyel a játékosok „csatába" indultak, kellő állóképességgel felvértezve, sok almási szurkolónak tetsző volt. Nem beszélve arról, hogy eredményes is volt, melynek nyomán, a háborút is megnyerte a csapat. Bennmaradtak a megyei I. osztályban. Ezt, nevezhetjük még csodának is.

Az elmúlt 1997-98-as bajnoki év eredményei a 4. oldalon olvashatók, kommentár nélkül, hiszen a számok önmagukért beszélnek. Összehasonlítási lehetőséget az előző három bajnoki év eredményei nyújtanak. Csak néhány adalék a számokhoz:

Az 1994-95-ös bajnoki évben Ónody Tamás volt az edző. A csapat a 18. forduló után még csak két ponttal volt lemaradva a listavezető Lajosmizse mögött. Mélykúttal, azonos ponttal álltak a második, harmadik helyen.  Az 1995-96. bajnoki évben Kiss Baranyi Sándor vette át a felnőtt csapatot. Az őszi idény feléig úgy ment minden, mint a karikacsapás, majd valami ismét „elszakadt" és sorozatban jöttek a zakók. Tavasszal Szőcs Lázár látta el szaktanáccsal Kiss edzőt (és a csapatot), ám az eredmény csak nem jött. Majd Kiss Baranyi Sándor távozása után, a Kunbajáról eltanácsolt Szőcs egyedül próbálkozott, ám nem sok sikerrel. A kieséstől úgy menekült meg a csapat, hogy az NB III-ból kieső Kunbaja ismét a nemzeti bajnokságban indult.

A 20 mérkőzés, 19 gól

1

2

3

1

Balla Csaba

4

 

Káli Lajos

4

3

Száhl Imre

3

4

Szigeti

2

5

Futó Sándor

1


Kővári Ákos

1


Köves Tamás

1


Majoros Zsolt

1


Mándity Róbert

1


Snyehola Balázs

1

Összesen:

19

Az 1996-97-es bajnoki évben Szőcs Lázárral indult a szezon, ám minden ott folytatódott, mint az előzőben. A kiesést most úgy kerülte el a csapat, hogy az MLSZ NB I-es létszámemelése „begyűrűzött" a Bács-Kiskun megyei bajnokságba is.

Az 1997-98-as bajnoki év ismét Szőcs Lázár edző irányításával kezdődött, ám már nem vele végződött. Néhány hét átmenet után, Narancsik Máté irányításával, sikerrel vették a bennmaradásért zajló mérkőzéseket.

Teljesítmény évről, évre

1994. Ősz: 6. PVSE 15, 7 - 4 - 4, 24 -18 (+6) 25 pont, 56 %

1995. Tavasz 15, 5 - 2 - 8, 18 - 26 (-8) 17 pont, 38 %

1994-95. év 8. PVSE 30, 12 - 6 - 12, 42 - 44 (-2) 42 pont, 47%

 

1995. Ősz: 15. PVSE. 15, 3 - 3 - 9, 23 - 33 (-10) 12 pont, 27 %

1996. Tavasz 15, 02 - 2 - 11, 18 - 32 (-14) 8 pont, 18 %

1995-96. év 15. PVSE 30, 5 - 5 - 20, 41 - 65 (-24) 20 pont, 22 %

 

1996. Ősz: 14. PVSE 15, 3 - 4 - 8, 20 - 27 (-7) 13 pont, 29 %

1997. Tavasz: 15, 03 - 4 - 8, 13 - 30 (-17) 13 pont, 29 %

1996-97. év 15. PVSE 30, 6 -8 - 16, 33 - 57 (-24) 26 pont 29 %


1997. Ősz: 18.  PVSE 17, 0 - 2 - 15, 16 - 56 (-40) 02 pont, 04 %

1998. Tav: 8.  PVSE 17, 7 - 4 - 6, 17 - 25 (-8) 25 pont, 49 %

1997/98. év 17. PVSE 34, 7 - 6 - 21, 33 - 81 (-48) 27 pont, 26%

 

Az 1997-98-as bajnoki év egy kicsit másképpen

1-10 forduló: 18. PVSE 10, 0 - 0 -10, 8 - 32 (-24) 0 pont, 0 %

11-14 forduló 18. PVSE 4, 0 - 0 - 4, 6 - 20 (-14) 0 pont, 0 %

15-17 forduló: 18. PVSE 3, 0 - 2 - 1, 2 - 4 (-2) 2 pont, 22 %

18-34 forduló: 17. PVSE 17, 7 - 4 - 6, 17 - 25 (-8) 25 pont, 49 %

Az a bizonyos Narancsik-féle 20 mérkőzés további mérlege

Bácsalmáson: 11 mérkőzés: 6 - 4 - 1, 12 - 7 (+5) 22 pont, 67 %

Idegenben: 9 mérkőzés: 1 - 2 - 6, 7 -22 (-15) 5 pont, 19%

Összesen: 20 mérkőzés: 7 - 6 - 7, 19-29 (-10)  27 pont, 45%

A táblázatokba foglalt eredmények a most folyamatban lévő edzőkérdésre is támpontot nyújtanak. Persze sokat segítene a vita eldöntésében az adott bajnokságban a PVSE csapatában szereplő játékosok felsorolása is, ám a rendszeres meccsre járók bizonyára tudják, emlékeznek még arra, hogy a legjobb játékosgarnitura Ónodi Tamás idejében volt, majd a viszonylag szerényebb képességű idei csapat azt bizonyította, hogy kellő erővel, állóképességgel és hatalmas akaraterővel is csodákat lehet művelni.

A szurkolók elvárása

1

2

3

4

1

Sáfár Csaba

25

100

2

Róth József

28

89

3

Fél Sebestyén

31

81

4

Futó Sándor

32

78

5

Bábity János

34

74

6

Szalai Zoltán

35

71

7

Horváth Péter

39

64

8

Tandari Zoltán

22

114

9

Vincze István

17

147

10

Varga Ferenc

12

208

A csapat őszi utolsó három, főleg a két hazai mérkőzésen látottak alapján a tavaszi folytatás előtt, több szurkoló is írásba adta azt a pontszámot, amit PVSE együttese a tavasszal begyűjt. Nos a csapat 25 pontot ért el. És a szurkolók? Az alábbi táblázat 3. oszlopában a megtippelt pontszám, a 4. oszlopban a találati arány található. Az első hét többre, az utolsó három kevesebbre taksálta a csapat képességeit. A telitalálatos Sáfár Csaba, aki egyébként kunbajai, ha focizni is ilyen jól tud, megfontolandó lenne a leigazolása.


Hírek

 * A PVSE labdarúgó együttese teljesítette a kitűzött célt. Sikerült kiharcolni a további megyei első osztályú szereplést. A sportvezetés feladata most a csapat együtttartása, (megerősítése?), hogy a július 15-én kezdődő háromhetes (?) felkészülés alatt legalább a tavaszihoz hasonló eredményes csapat kovácsolódjon össze.

* A bajnokság tavaszi fordulói előtt tippelt néhány játékos kedvű szurkoló a PVSE mérkőzéseinek végeredményére. Nos, ebben a kategóriában is Sáfár Csaba végzett az élen, aki 10 eredményt (1,X,2) talált el a tizenhétből. A játékos, egy egészéves bérlettel gazdagodott, amely minden hazai PVSE mérkőzésre ingyenes belépést tesz lehetővé. Ha Bácsalmásra igazol, akkor meg pláne!

 * Kunbaja megyei II. Osztály Déli csoportjában bajnokságot nyert csapatának edzője Gálfi Imre lemondott tisztségéről. A hírek szerint utódja, a bácsalmási Papp Mihály lesz, aki most mutatkozik be először, mint edző.

* A tavaszi fordulók előtt  feltett kérdésre azok válaszoltak helyesen, akik úgy gondolták: az 1998/99-es bajnoki évben Kunbaja és Bácsalmás azonos osztályban szerepel. És ez, a megyei I. osztály. Persze voltak ellen drukkerek is, akik a megyei II-re gondoltak. Nos, ők most igen rosszul érezhetik magukat...

* A PVSE elnöke Kovács István úgy nyilatkozott, hogy az augusztus 9-én rajtoló 1998/99-es bajnokság előtt szurkolói ankétot szeretne rendezni, ahol a Bácsalmás sportját szerető helyi lakosok elmondhatják véleményüket, kérdezhetnek az őket érdeklő, az egyesülettel kapcsolatos eseményekről. Ennek konkrét helye és időpontja még nem ismeretes.

* Zajlik az évezred utolsó világbajnoksága Franciaországban. Az ottani események, látottak alapján az MLSZ elnöke Kovács Attila mondta: megfigyelhető, hogy ma már az akarat, a küzdelem, a motiváció, ha nem is helyettesítheti a technikai tudást, nagymértékben hozzájárulhat az eredményességhez. A VB ugye, júniusban kezdődött, a PVSE együttese pedig már 1997. Novemberétől kezdve ebben a szellemben játszik. Még mondja valaki, hogy nem korszerű szellemben játszanak Bácsalmáson!

* A női és férfi kézilabdások nagy célokkal induló, ám alulteljesít bajnoki éve után, velük szemben is megfogalmazódott az elnökség elvárása. Ez a rendszeres edzésre járásban ölt első sorban testet. Mint ismeretes a nőknek a visszakerülés az NB II-be, a férfiaknak a dobogós helyezést nem sikerült teljesíteni.

* A 7. oldalon a megyei II. Osztály Déli csoport bajnoka, Kunbaja látható Tataházán. (A Katymár elleni bajnoki mérkőzést játszották itt, a hazai pálya betiltása miatt)

* A 8. oldalon a Bácsbokod NB II-be jutott női kézilabdásai láthatók. Ennek annyi bácsalmási vonatkozása van, hogy a szép sportcsarnok után, a csapatépítést Marián Kata bácsalmási illetőségű kiváló játékos leigazolásával fejezték be. Neki is köszönhető, hogy Bácsbokod történetében először a nemzeti bajnokságban szerepelhetnek a helyi fiatalok.

* Az 1997-98-as bajnoki év 14. fordulójában Bácsalmás labdarúgó együttese még toronymagasan „vezetett" azon a dicsőségesnek egyáltalán nem nevezhető tizeslistán, amely az addig pont nélkül álló csapatokat „rangsorolta" a hazánkban zajló bajnokságok eredményeit alapul véve. Magyarán: tök utolsók voltak. A PVSE együttese ezt követően rákapcsolt és messze került ettől a kétes értékű első helyezéstől. Nem így az akkori második Bakonyszombathely, amely átvette a „vezetést és 30 mérkőzésen harmincszor vonult le vesztesen. Igaz, ők TV-sztárok lettek, Bácsalmás viszont nem esett ki, így Bácsalmáson nem bánják, hogy a helyi csapatott, nem láthatták viszont a képernyőn. Azonban mint hírlik, még ez is előfordulhat, - a kábeltelevízió jóvoltából, ha elkészül.


Fenti képen Kunbaja labarúgó csapata. Álló sor, jobbról: Gálfi Imre edző, Sáfár, Varga, Révész, Kiss R., Kiss L., Agócs, Kálmán, Csipak. Középen, jobbról: Zámbó, Torma, Wettstein, Simon, Pálosi, Barna. Elől, fekve Sólya, és ............

Alsó képen Bácsbokod női kézilabda együttesében: Felül, balról a második Marián Katalin, középen Patocskai Ilona (5), alsó sorban balról az első Tóth Zsuzsanna kapus.


*A sportmentes uborkaszezonra további hasznos időtöltést kívánva, viszontlátásra augusztus 9-én, (vagy 16-án?)  17 órakor az első hazai mérkőzésen.    Prókai Károly

 Bács-Kun Sport

1998. Június 30.

9. Bács-Kun Sport 1996-2013.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 507
Tegnapi: 160
Heti: 667
Havi: 6 664
Össz.: 2 068 004

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport III./11. 1998.06.30.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »