PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

III. Évfolyam, 14. szám

1998. augusztus 20.

Bács-Kun Sport

Bácsalmás, Kunbaja Sportja

Hét gól a kunbajai, kettő a bácsalmási derbin. 2

Almáson a csatársor, Kunbaján a védelem gyengélkedik. 2

Bácsalmás - Harta 1-1 (0-1)          Kunbaja - Solt 3-4 (2-3) 2

Ketten négy mérkőzés. 2

Tompa és Dusnok. 3

Két mérkőzés, két győzelem.. 3

Bácsalmás - Harta 3-1. 3

Forrásban a megyei I. osztály  3

Erőviszonyok. 4

Bácsalmásé sem.. 4

A 3. forduló műsora. 4

Bácsalmási bírók. 4

A védelem a legfontosabb csapatrész, a gól pedig a foci sava-borsa. 7

Ketten négy mérkőzés

Tompa és Dusnok

Csak a küzdőszellem dicsérhető, az is csak a második félidőben. 5

Bácsalmás - Harta 1-1 (0-1) 5

Gólképes csatárok, gólképes védelmek. 6

Kunbaja - Solt 3-4 (2-3) 6

Vakok között félszemű a király  5

A dokumentum teteje

BKS301.htm

BKS302.htm

BKS303.htm

BKS304.htm

BKS305.htm

BKS306.htm

BKS307.htm

BKS308.htm

BKS309.htm

BKS310.htm

BKS311.htm

BKS312.htm

BKS313.htm

BKS314.htm

BKS315.htm

BKS316.htm

BKS317.htm

BKS318.htm

BKS319.htm

BKS320.htm

BKS321.htm

BKS322.htm

BKS323.htm

BKS324.htm

BKS325.htm

BKS326.htm

BKS327.htm

BKS328.htm

BKS329.htm

BKS330.htm

A dokumentum teteje


Hét gól a kunbajai, kettő a bácsalmási derbin

Almáson a csatársor, Kunbaján a védelem gyengélkedik

Bácsalmás - Harta 1-1 (0-1) Kunbaja - Solt 3-4 (2-3)

Labdarúgás

Megyei I. osztály

A 2. forduló eredményei:

Hajós

K.sz.miklós

1-0

N. n. udvar

K. kunhalas

1-3

Soltvadkert

Dusnok

1-1

Tompa

Bátya

5-1

Izsák

Csengőd

3-1

Gara

Tiszaalpár

0-2

H. egyháza

Lakitelek

3-0

Az első fordulóban elért eredmények után két kérdés vetődött fel a csapatokkal kapcsolatban: a váratlanul hazai pályára átsorolt Kunbaja-Solt mérkőzésen folytatódik-e a Kunbaja sikere, illetve a PVSE idegenben elszenvedett veresége után a bemutatkozása hazai pályán győzelemmel végződik-e?

Nos, a kérdésekre adott válaszok: nem, és nem! Kunbaján a rúgott gólokkal, akár három mérkőzést is megnyerhetnének. Mivel a védelem a csatársorhoz hasonlóan "gólképes" a siker most elmaradt. Bácsalmáson pont fordított a helyzet: Bátyán, ha az első félidőben értékesítik az ordító nagy helyzeteiket, akkor nincs az a szomorú végjáték.

Most, ha a támadójáték felnőtt volna a védőjátékhoz, akkor a vendégek nem azon búslakodnak és mondják teli szájjal, hogy őket a bíró ténykedése sújtja mindenütt. Ha ennyi információ is elég a két mérkőzésről, akkor klikkeljen ide A dokumentum teteje, ha nem akkor ide >>> Csak a küzdőszellem dicsérhető, az is csak a második félidőben vagy ide: Gólképes csatárok, gólképes védelmek


Ketten négy mérkőzés

 A Bátya elleni mérkőzés utolsó perceiben kiállított Kővári Péter (mezhúzás, második sárga lap után) egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg Snyehola Balázs, aki szolidnak nem nevezhető hangnemben egy les beintés elmaradását kérte számon a partjelzőn, ezért három mérkőzést kénytelen kihagyni.


Tompa és Dusnok

A megyei I. osztály harmadik fordulójában, augusztus 20-án: Kunbaja Tompára látogat, míg a Bácsalmás együttese Dusnok együttesét fogadja. Ha a Kunbaja a legutóbbi mérkőzésük eredményét megismétli, elégedettek lehetnek a szurkolók. 1995. évi Labdarúgó Bács-Kiskun Megye Kupa: Tompa - Kunbaja 2-2, illetve a tavasszal Bácsalmáson lejátszott mérkőzéseken, a Dusnok elleni mérkőzés kivételével (0-2) a PVSE nem szenvedett vereséget, most itt a remek alkalom az akkori vereség egalizálására és a nem éppen dicső bajnoki kezdés után a felzárkózás megkezdésére. Ha minden igaz, a Dusnok együttese alaposan meggyengült. Legalábbis a távozók névsorát látva.

A megyei I. osztály állása az

2. forduló után

 1

Hetényegyháza

5-0

6

 2

Solt**

7-5

6

 3

Hajós

3-1

6

4

Dusnok

5-3

4

5

Izsák

4-2

4

6

Csengőd

6-3

3

7

Tompa

7-5

3

8

Kunbaja

5-4

3

 

Kiskunhalas

5-4

3

10

Tiszaalpár

2-2

3

11

Bátya*

3-5

3

 12

Harta*

2-2

2

 13

Nemesnádudvar

2-4

1

14

Kunszentmiklós

1-2

1

15

Bácsalmás

1-3

1

 

Soltvadkert**

1-3

1

17

Lakitelek

1-5

0

18

Gara

0-7

0

*-gal jelölt csapat a PVSE, a **-gal jelölt a Kunbaja ellenfele volt


Két mérkőzés, két győzelem

A PVSE ifjúsági együttese az első fordulóban Bátyán 4-2-re diadalmaskodott, amit úgyis mondhatunk: papírformának megfelelően, hiszen a tavaszi Bácsalmáson lejátszott mérkőzésen, még a 11 játékos kiállítása is gondot okozott Bátyán. A második fordulóban az eddig számukra ismeretlen hartai csapat ellen is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.


Bácsalmás - Harta 3-1

A Bácsalmáson lejátszott mérkőzésen a PVSE három pontját jelentő három gól közül kettőt Csőke, egyet Körmöczi szerzett. A rajt azt sejteti, hogy a megújult ifjúsági együttes jól fog szerepelni az idei bajnokságban. Ezt jelzi a két mérkőzésen elért 7-3-as gólkülönbség és 100 %-os teljesítmény.


Forrásban a megyei I. osztály   

Az előző számban arról számoltunk be, hogy az egyes csapatoknál, milyen változások történtek a játékosállományban a tavaszi PVSE elleni mérkőzésen pályára lépőkhöz viszonyítva, vagy arról, hogy hol történt edző csere például.

 A 13. számban azt láthattuk: Soltvadkert, Dusnok, Csengőd, Hajós, Gara, Kiskunhalas, Kunszentmiklós, Kunbaja és nem különben Bácsalmás együttesénél, hogy új edző irányítja a csapatot, de így van ez Tiszaalpáron is. (10), és csak Bátya (István), Lakitelek (Pusztai), Nemesnádudvar (Szőcs) együttesénél nem volt csere a kispadon Nem változott az edző személye továbbá Tompa (Koszó), Solt (Freppán), Izsák (Gréczi), Hetényegyháza (Losonczi) valamint az újonc Harta (Süveges József) együttesénél.

Erőviszonyok

A két forduló után kialakult, sorrend is sokat elárul már a megyei I. osztály erőviszonyairól. Nem lepne meg, ha a bajnok, a most vezető Hetényegyháza, Solt, Hajós hármasból kerülne ki. Talán még Kiskunhalas, és Izsák csatlakozhat a vezető hármashoz, aztán a többiekről akár azt is mondhatjuk első felindulásból, hogy ők a kiesés elkerüléséért küzdhetnek. A legnehezebb helyzetben már két forduló után, talán a Gara csapata van. Az újonc együttesek (Kunbaja, Harta) helyzete a két mérkőzésen látottak alapján nem reménytelen, már a bennmaradás szempontjából.

Bácsalmásé sem

Augusztus 20-án, hazai pályán a Dusnok elleni bajnoki mérkőzéssel elkezdődhet a felzárkózás, a sporttelep területén zajló egyéb ünnepi eseményeknek is köszönhetően remélhetőleg teltház előtt. Majd a három pont birtokában jöhet a tűzijáték, a móka és kacagás.


A 3. forduló műsora

A megyei I. Osztályban augusztus 20-án esedékes harmadik forduló, valójában a bajnokság őszi utolsó, előrehozott, 17. fordulója.  Bácsalmás - Dusnok (1), Tompa - Kunbaja (X), Tiszaalpár - Csengőd (1), Hetényegyház - Hajós (X), Nemesnádudvar - Lakitelek (X), Solt - Kunszentmiklós (1), Soltvadkert - Kiskunhalas (2), Izsák - Bátya (1), Gara - Harta (2)

Bácsalmási bírók

A Bácsalmási Focijátékvezető Egyesület tagjai közül Vankó László, Koch Endre és Prikidánovics Antal Kunszentmiklóson vezettek mérkőzést az idénynyitón.

 A dokumentum teteje


Csak a küzdőszellem dicsérhető, az is csak a második félidőben

Bácsalmás - Harta 1-1 (0-1)

Megyei I. osztály, 2. forduló, 1998. augusztus 16. Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Suba, Szűcs, Huszta

Básalmás: Szőke - Török, Futó, Száhl, Majoros, Vaits, Mohácsi (Balla 60.'), Páhor, Köves, Kovács, Kővári Á. Edző: Kiss Baranyi Sándor.

Harta: Nagy - Kupai, Polánszky, Kutak (Bálint 80.'), Vejtel, Gutman, Kákonyi (Sümegi 70.'), Komfa, Szauer, Döbröntei (Lehoczky 65.'), Lázár. Edző: Sümegi József.

 Győzelemre várva

A PVSE együttese, Bátyán sokáig pontszerzésben reménykedhetett, ám az idegek harcát az utolsó percekben nem bírta a csapat. Ennek következtében a két kiállítás megpecsételte sorsát. A három ponton túl ráadásul elveszítette két játékosát, a jövő szempontjából remélhetőleg két meghatározó játékosát: Kővári Pétert és Snyehola Balázst. Így, a Harta elleni mérkőzésre bár Kovács, Török Tapszi és Majoros is pályára léphetett már, mégsem a vélt legjobb összeállításban szerepelt a PVSE. Ez erősen befolyásolta a csapat teljesítményét.

Az újonc Harta a magyar kupában is vitézkedik, így egészséges önbizalommal léptek pályára, sőt mint a mérkőzés végén kiderült, győzni szerettek volna.

Hartai rohamok

A mérkőzés első félideje, a vendégek fölényében telt, miközben a hazai csapatnak számottevő helyzete sem akadt.

A 10. percben Szőke egy bal oldali szabadrúgás után öklözte a labdát a mezőnybe. Nem sok időt hagytak a hartaiak szusszanásra, hiszen a 12. Percben Szauer húzott el a jobb oldalon és remekül adta be a labdát, és a jó ütembe érkező Kákonyi a kapu közepébe lőtte: 0-1!

A gól után visszavettek a tempóból a vendégek, ám említésre méltó esemény ismét csak nekik adódott. A 37. Percben egy szöglet után, Lázár fejesét Vaits szinte a gólvonalon állva, fejjel a felső lécre csúsztatta. Meleg helyzet volt.

A szünet után fordult a kocka. A PVSE ragadta magához a kezdeményezést és kapujához szögezte a vendégeket, akiken látszottak már a fáradtság jelei is, ami nem csoda, hiszen hét közben kupamérkőzést játszottak.

Vakok között félszemű a király

Azaz, kezdő csapat tagjai között, a csere Balla a gólkirály, aki az idén, már nem először viszi véghez, hogy néhány perccel a pályára lépése után gólt, sőt gólokat lő!  No, de előbb az 55. perc: a tizenhatoson belül Vaits ellen szabálytalankodtak a hartai védők, ám a síp néma maradt, Suba sporttárs nem adott tizenegyest. Nem sokkal ezt követően Mohácsi vezethette volna a labdát a kapusra egyedül, ám senkitől sem zavarva, 16 méterről, ballal a kapu mellé lőtt.

A 60. Percben baloldalon Kovács játszotta magát tisztára és kapura húzott, majd éles szögből lőtt. A jobb felső sarokra tartó labdát Nagy szögletre mentette.

A 72. perc hozta meg az egyenlítő gólt: gyors kontra akció végén. Kovács indította Kővárit a bal szélen, aki remek labdát tálalt a néhány perce pályára lépő, leshatárról kiugró Balla elé. Balla aztán lefutotta őrzőjét, majd tétovázás nélkül, 11 méterről, a bal alsó sarokba bombázott: 1-1.

Továbbra is mezőnyfölényben játszott a PVSE, ám az akciók már nem hoztak további gólokat. Lehetőség volt, ám Nagy előbb Köves, majd Száhl fejesét is jó érzékkel tette ártalmatlanná.

A nagy rohamozás közben óhatatlanul fellazult a PVSE védelme, ám a gyors ellen akciókat Futó jó közbelépésekkel rendre ártalmatlanná tette. Balla teljesítményét csak egy dolog rontja: ha valaki csereként két gólt is tud rúgni egy mérkőzésen, akkor ez a mostani egy, nagyon kevésnek tűnik. Viszont, ez csak tréfa volt.

Még mindig győzelemre várva...

Remélhetőleg már, nem sokáig! Augusztus 20-án 17 órakor reméljük, meglátjuk.

A dokumentum teteje


Gólképes csatárok, gólképes védelmek

Kunbaja - Solt 3-4 (2-3)

Megyei I. Osztály, 2. Forduló. 1998. Augusztus 16. Kunbaja, 300 néző. Vezette:

Kunbaja: Sólya - Pálosi, Popov, Barna, Kálmán II., Simon (Kiss L.), Wettstein, Kiss R., Agócs (Sáfár), Révész, Varga (Zámbó). Edző: Papp Mihály.

Solt: Csepecz - Horváth, László (Csányi), Szekeres, Juhász, Virág, Fink, Kirchner, Gula, Freppán, Bécs (Bajnok). Edző: Freppán György.

A hazai csapatról ismert: a Kunbajára látogató együttesek számára nincs irgalom, legyen az nagy, vagy kiscsapat, szemük előtt csak a győzelem kiharcolása lebeg. Eddig többször jártak sikerrel, mint amennyi kudarc érte őket hazai pályán. Így a jó erőkből álló Solt ellen sem volt más a cél, mint a győzelem.

A Solt együttese évek óta a megyei első osztály élcsoportjához tartozik és ezt az idei bajnokságban az eddigieknél is veretesebb végeredménnyel, szeretné emlékezetessé tenni.

Nos, a mérkőzésen látottak azt bizonyítják, hogy a támadójátékban nagyon otthonosan mozognak a csapatok, ám a védőjátékban még van mit javítani.

A nézők azonban jól szórakozhattak a gólokban gazdag mérkőzésen, hiszen az első félidőben öt pazar gólnak is szemtanúi lehettek. Sajnos ekkor, a Solt szerzett egygólos előnyt: 2-3.

A szünet után a Kunbaja nem adta fel a mérkőzést és erőfeszítését siker koronázta, kiegyenlítettek. Némi szerencsével, ha a győzelemre nem is, de az egy pontra nagy esélye volt, hiszen a 84. percben még 3-3 volt az eredmény, ám ekkor megszületett a Solt negyedik gólja: 3-4.

A hazai csapatban Varga, Simon és Kiss Róbert, a vendégeknél Fink és Kirchner 2-2 gólt  lőtt. Talán nem érdektelen megjegyezni az első két fordulóban: Kiss Róbert 2, Kirchner 3 gólt lőtt

Kitűntek: Popov, Kiss R., Révész illetve Csepecz, Szekeres, Kirchner.

A dokumentum teteje


A védelem a legfontosabb csapatrész, a gól pedig a foci sava-borsa

Megyei I. osztály legjobb góllövői:

Margineánu (Kiskunhalas) a listavezető

Tompa (7): Zsámboki, Tímár 2-2, P. Szabó, Szalma, Fütyü 1-1.

Solt (7): Kirchner 3, Fink 2, Gula, László 1-1

Dusnok (5): Sánta Z. 2, Zalai, Facskó, Sánta I. 1-1.

Csengőd (5): Szentgyörgyi 2/1, Kovács 2, Szabó 1.

Hetényegyháza (5): Button 2, Málik, Bosnyák, Mata 1-1.

Kiskunhalas (5): Margineánu 3, Tóth, Szemerédi 1-1.

Kunbaja (5): Kiss Róbert 2, Révész, Varga, Simon 1-1.

Izsák (4): Juhász, Mezei, Barkóczi 1-1*

Bátya (3): Máté, Tamasik, Horváth öngól (Tompa) 1-1

Hajós (3): Gombkötő 2, Huber 1.

Harta (2): Lázár 1*

Nemesnádudvar (2): Jagicza 1/1, Pusztai 1.

Tiszaalpár (2): Kása, Talárcsik 1-1.

Lakitelek (1): Forgó 1.

Kunszentmiklós (1): Bebők 1.

Soltvadkert (1): Szlovák 1.

Bácsalmás (1): Balla 1.

Gara (0): -

a *-gal jelölt együttesek első mérkőzésén született gólok szerzői nem ismeretesek. A / előtt az összes lőtt gól, utána a büntetőből elért gólok száma látható.

Bács-Kun Sport

1998. augusztus 20.

A dokumentum teteje



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 264
Tegnapi: 160
Heti: 424
Havi: 6 421
Össz.: 2 067 761

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport III./14. 1998.08.20.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »