PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Megszakadt a PVSE veretlenségi sorozata...

Némedi Norbert: "a szerencsésebb csapat győzött, a döntelen igazságosabb volna"

Bácsalmás

Kunszállás

1-2

Kiskunfélegyháza

Tompa

1-1

Szeremle

Nagybaracska

0-4

Harta

Izsák

1-1

Solt

Kiskőrös

4-1

Soltvadkert

Kiskunhalas

5-1

Szabadnapos

Kalocsa


Labdarúgás A megyei első osztály 7. fordulójában az addig veretlen csapatok közül a száz százalékos Nagybaracska Szeremlén megelégedett a biztos győzelemmel, azaz nem törekedett a már így is a mezőny legjobb gólkülönbségének a további javítására. Soltvadkert Kiskunhalas megfiatalított csapatát fogadta, ám az eredmény még nem ismeretes, de nem lehet kétséges a hazai csapat győzelme. (Nyertem!) Az ugyancsak eddig veretlen Bácsalmás csapata az első hat fordulóban kiharcolt értékes veretlenségi sorozata megszakadt, ráadásul hazai pályán, ahol a jó erőkből álló Kunszállás vendégeskedett. Némiképp meglepő a bajnoki címre pályázó Harta újabb pontvesztése, ráadásul hazai pályán. Tompa pontszerzése viszont 'Félegyházán dicséretes, különösen, hogy jelentős ideig emberhátrányban, miként a bajnok Solt biztos győzelme Kiskőrös ellen...

Némedi Norbert, a mezőny legjobbja, a mérkőzés után: - Ez volt eddig a legjobb és legszínvonalasabb mérkőzés, amit ebben a bajnoki évben játszottunk, amelyen a szerencsésebb csapat szerezte meg a három pontot. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna - mondja többek között, a nem rég még a nemzeti bajnokság első osztályában szerepelt, még ma is kiváló labdarúgó sportszerűen.

További részletek alul...

Nos, Bácsalmáson, még a mérkőzés előtt, amíg idősebb Kertész Gábor arról tett említést, hogy csapatukban mindenki rendelkezésre áll, köztük Némedi Norbert, aki a tavasszal még a nemzeti bajnokság első osztályában kergette a labdát, addig Florin Nenad, csak a gondokról beszélt. Dr. Barcsák Endre munkahelyi elfoglaltsága miatt nem áll a csapat rendelkezésére, de nem lehet a csapat tagja Varga László sem aki edzésen szerzett sérülése miatt nem léphet pályára, pedig az utóbbi időben nagyon ráérzett, hogy mit is vár tőle edzője és a csapat, az ő posztján. Ugyanakkor a Doki öccse Gábor, a kezdőben kap helyet, bár ő meg a tanulmányai miatt, alig tudott edzeni az utóbbi időben. Viszont örömmel újságolta el, hogy Suknovic viszont játékra kész. Azaz vele, valamint az ifjúsági csapat gólkirályával, Barta Viktorral továbbá a tervezett taktikával felvértezett csapattal, a gondok ellenére is bizakodva néz a mérkőzés elé, a jó sorozat folytatását illetően és nem tévedett.

suknovic_dejan.jpg
7. perc: Suknovic Dejan 1-0

A vendégek alig tudtak kibontakozni a hazai játékosok szorításából, sőt a vezetést is megszerezték éppen Suknovic Dejan szép egyéni akciójából, már a hetedik percben. Csakhát a sors közbeszólt: Edző tervez, Isten végez. Bár a hazai csapat az egygólos előnye birtokában, továbbra sem ült rá az eredményre és minden ment a maga útján, míg nem a második félidő elején előbb Rudics János kért sérülés miatt cserét, majd nem sokkal ezt követően a hazai csapat legjobba Suknovic Dejan is kidőlt a sorból.

A jól bevált taktika pedig a kényszercseréknek köszönhetően felbomlott, mert át kellett szervezni a csapat játékát. Ennek következményeként pedig a vendégek legjobbja Némedi Norbert is aktivizálta magát, helyesebben ezt követően már ő is aktivizálhatta magát. Ez annyira jól sikerült neki, hogy két góljával eldöntötte a három pont sorsát. A PVSE elvesztette a veretlenségét, a Kunszállás meg az első fordulóban látott botladozása után tovább szárnyalhat, mint a vendégek célként megfogalmazták, akár a dobogóra is:

Bácsalmás - Kunszállás 1-2 (1-0)

Megyei I. osztály állása 2011. október 2.

1

Nagybaracska

6

6

0

0

18

1

+17

18

2

Soltvadkert

7

5

2

0

24

10

+14

17

3

Izsák

7

4

1

2

12

10

+2

13

4

Kunszállás

6

3

1

2

12

7

+5

10

5

Kiskunhalas

6

3

1

2

11

12

-1

10

6

Kiskőrös

6

3

1

2

11

15

-4

10

7

Harta

7

2

4

1

13

7

+6

10

8

Bácsalmás

7

2

4

1

8

6

+2

10

9

Solt

6

3

0

3

12

8

+4

9

10

Kalocsa

6

2

0

4

11

13

-2

6

11

Kkfélegyháza

7

0

2

5

4

12

-8

2

12

Tompa

6

0

2

4

8

17

-9

2

13

Szeremle

7

0

0

7

2

28

-26

0

Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Horváth Zoltán - Bánáti Adrián, Szőke Tamás.

Bácsalmás: Géczi János - Rudics János (Prikidánovics Milán 60.'), Rothpflug Sinisa, Bögre Károly, Ivkovic Andrej, Suknovic Dejan (Bjeletic Bojan 65.'), Barcsák Gábor, Eckert Norbert, Snyehola Ákos, Tomaskovic Alekszander (Susnjar Milan 80.'), Barta Viktor (Paplógó Levente 50.'). Edző: Florin Nenad. Kunszállás: Gyenes Tamás - Ábel Zsolt, Fekete Imre, Bertus Henrik, Rádi Zsolt (Kádár Tamás 52.'), Valkovics Gábor, Pöszmet Zsolt, Némedi Norbert, Borbás József, Kertész Ádám (Lapsánszki Tamás 88.'), Pöszmet Tamás (Cseke Róbert 89.'). Edző: Kertész Ádám.

Gólszerzők: Suknovic Dejan 1-0 a 6. percben illetve Némedi Norbert a 70. és a 80. percben 1-1 és 1-2. Jók: Suknovic Dejan, Rudics János illetve Némedi Norbert a mezőny legjobbja, Ábel Zsolt, Fekete Imre, Bertus Henrik, Pöszmet Zsolt. Sárga lap: Rudics János, Ivkovic Andrej, Prikidánovics Milán illetve Ábel Zsolt, Pöszmet Zsolt, Kertész Ádám, Pöszmet Tamás.

Krónika:

1-30. perc: 1-0 Suknovic Dejan a megállíthatatlan A jól felkészült csapatok összecsapásán változatos játék alakult ki már az első percekben is, olyan játék, amelyből a győzelemre törekvés tűnt ki. A hazai együttes első sorban azzal, hogy a neves játékosokkal felálló ellenfél játékát „elrontsa", sőt az összjátékukat már csírájában elfojtsa illetve a megszerzett labdákkal, gyors ellentámadásokkal veszélyeztessék a vendégek kapuját. Nos, ez a játékrend tökéletesen bevált. A Némedi Norbert, tavasszal még az NB I-ben vitézkedő játékos nevével fémjelzett csapat csak vergődött a PVSE által alkalmazott taktika fegyelmezett végrehajtásában. A megszerzett labdák megjátszásában viszont Snyehola Ákos mellett a PVSE vezéregyénisége Suknovic Dejan és az ifjúsági csapatból felkerült Barta Viktor okozott az Ábel Zsolttal felálló vendégcsapat védőinek forró pillanatokat. Sőt, a mérkőzés 6. percében már tűz forrót, amikor Suknovic Dejan lefordulva védőjéről, jobbról, az ötös sarkáról a bal felső sarokba varrta a labdát: 1-0. (A vendégek edzője erről a gólról mondta: ilyet csak edzésen szokott látni, hát mi itt a Bácskában, Déjónak köszönhetően, mérkőzéseken is...)

A gól után továbbra is változatos, jó iramú mérkőzés 10. percében a vendégek jutottak szabadrúgáshoz a jobb oldalon. Ábel Zsolt kapu elé belőtt labdája a védőkről kipattant, éppen Pöszmet Tamás elé, aki igazítás nélkül, a tizenhatosról alig lőtte kapu fölé. A hazai csapat balról elvégzett szabadrúgása után a labda Gyenes Tamás kezében landolt. Még alig telt el negyedóra, amikor Ábel Zsolt vette célba a kaput, ami szó szerint sikerrel járt, eltalálta: a 11 méterről eleresztett jobb lábas lövése után, a labda a felső lécről csúszott a kapu mögé... 18. perc: Szuknovic Dejan a saját térfeléről indulva, a pálya jobb oldalán óriásit szólózva sorra cselezte ki az elébe került vendégjátékosokat és csak az alapvonal közelében tudták sarokba szorítani a védők. A 22. percben Eckert Norbert 25 méterről elengedett lökete alig kerüli el a kapu jobb alsó sarkát.

Az eddig látottak igazolják a hazai tréner taktikáját. Hátul a védelem Rudics János és Ivkovic Andrej kiemelkedő játékával az élen hibátlan, míg a Némedi Norbert és Pöszmet Zsolt őrzésével megbízott Rothpflug Sinisa, illetve Eckert Norbert játékának köszönhetően levegőhöz is alig jutnak az ellen legjobbjai, de legfőképpen, labdához sem érhetnek nagyon... Elől, a már említettek mellett üde színfolt volt Barta Viktor játéka, aki a baloldalon jól játszotta meg a hozzá került labdákat és Ábel Zsoltnak többször is minden tudására szükség volt, hogy Viktor akciói ne végződjenek helyre hozhatatlanul balul.

31-60. perc: 0-0 Fej-fej mellett A szünet előtt Némedi Norbert első említésre méltó akciója egy szabadrúgás elvégzése volt, majd a második alkalommal balról játszotta magát tisztára, ám éles szögből leadott lövését Géczi János, a hazai kapus biztosan fogta. A játékvezető oda-vissza meghozott ítéletei olykor borzolták a kedélyeket: így a 45. percben is, amikor Kertész Ádám Tomaskovic Aleksander arcába könyökölt, ám az élénk reklamációk ellenére sem torolta ezt meg, nem piros lapot, de még egy szabadrúgást sem adott, inkább véget vetett az első félidőnek...

A másodi félidő is az első játékrészben kialakult menet szerint zajlott, amikor az 50. percben az elől, hátul a csapat hasznára lévő Barta Viktor helyett, Paplógó Levente, ugyancsak a bácsalmási utánpótlás nagy ígérete lépett pályára. Nos, Levi lecserélt társához hasonló lendülettel vetette magát a küzdelembe a pálya bal oldalán. Már az első akciója alkalmával faképnél hagyta a vendégvédelmet. Beadása levágódott ugyan a védőkről, de pontosan Snyehola Ákos elé, aki 20 méterről óriási erejű lövést eresztett meg a kapura, ám a játékszer, addig nem juthatott el. A labda a kunszállási védők egyikének kezén csattant, a tizenhatoson belül. A kézilabdasportban, nem éppen így tanított sáncnak köszönhetően, de a tizenegyes kritériumait tökéletesen fedező védőtevékenység ellenére, a bíró sípja ismét néma maradt... Nyilvánvaló eset ellenére, már másodszor... Mondhatnák: sebaj, még mindig vezet a PVSE!

61-90. perc: 0-2 A tudás és a rutin, na meg a rossz helyezkedés Csakhogy, az emberelőny helyett és az elmaradt, vélhetően értékesített büntetőnek köszönhetően kialakuló 2-0 helyett, előbb a 60. percben Rudics János a védelem egyik oszlopa dőlt ki a sorból sérülés miatt, majd a 61. percben, a támadójáték motorját Pöszmet Zsolt rúgja fel egy sárga lapot eredményező szerelési kísérlettel kíméletlenül. Az eset következményeként Suknovic Dejan is cserét kér. Sérülés miatt ő sem tudja folytatni a játékot. A két játékos kiválása után alapjaiban változott a PVSE játéka, enyhén fogalmazva is nem előnyére... Rudics és Suknovic helyére Prikidánovics Milan és Bjeletic Bojan lépett pályára. A Florin Nenad edző megálmodott taktikája ekkor borult fel...

A Világ a feje tetejére állt. Aztán az idő előre haladtával egyre jobban kiderült, hogy mindez a PVSE csapatával történt... Ugyanis, a továbbiakban a vendégek egyre többet birtokolták a labdát, egyre szabadabban szőhették támadásaikat. Előbb Rothpflug Sinisa állít meg egy kibontakozó támadást még csak egy sárga lap árán, de a 70. percben a baloldalon futó vendégtámadás során megítélt szabadrúgásból már egyenlítenek a vendégek. Balról, a kaputól 20 méterre letett labda mögé Némedi Norbert, a sorfal mögé meg Géczi János állt, így a négytagú sorfal mellett ellőtt labda a kapu bal oldala előtt tömörülő védők és támadók között a bal alsó sarokba vágódott: 1-1.

A hazai csapat, a jól elvégzett szabadrúgásból esett, ám ennek ellenére „malacgólnak" tekinthető egyenlítés ellenére, nem adta fel a reményt és a győzelembe vetett hit szerint továbbra is támadott. A védők közül kitörő Bjeletic Bojan-t Bertus Henrik rúgta fel. A 71. percben Eckert Norbert kerül a védők mögé jobb szélen, majd a kapu elé belőtt, a vele szemben üresen tátongó kapu jobb oldala előtt tovasuhanó labdáról Paplógó Levente alig késett le, ... Ha egy kicsit lágyabb az a beadás... A továbbiakban kapura veszélytelenül zajlott a játék, amikor a 80. percben egy korszerű, gyors ellentámadás végén megszerezte a vezető gólt a kiskunsági csapat: a baloldalon futó támadást követően a kapu elé belőtt labdát a szabadon helyezkedő Némedi Norbert elé lefejelte a társa és a rutinos játékos 14 méterről, ballal, védhetetlenül a kapu baloldalába vágta: 1-2.

A mérkőzés további részében már nem forogtak veszélyben a kapuk, a vendégek is cserékkel múlatták az időt. A kétperces hosszabbítás alatt sem esett már gól, így a hat mérkőzésen kialakult dicséretes veretlenségi sorozata megszakadt a PVSE csapatának, míg a bajnokság első fordulóiban még botladozó, ám az óta szárnyaló Kunszállás győzelemmel menetel tovább.

Az eredmény alakulásában döntőnek bizonyult, hogy a PVSE csapatából egyórányi játék után, sérülés miatt kivált Rudics és Suknovic, minek következtében a megváltozott hadrendnek köszönhetően, az addig „tétlenségre" ítélt Némedi Norbert vezérletével a Kunszállás gólokban is megmutatkozó aktívabb támadójátékot tudott bemutatni. Az viszont, már a „mi lett volna, ha a játékvezető..."  kezdetű kérdés csoport, mely szerint kiállítja a szándékos szabálytalansága miatt Kertész Ádámot, vagy 1-0-s hazai vezetésnél megadja a vendégek kezezése miatt a büntetőt a PVSE javára - ma már, sajnos a süllyesztőbe kerül... A renitens játékost nem állította ki, a tizenegyest meg nem adta meg...

Röviden összefoglalva: a Kunszállás csapata annyival volt jobb riválisánál, ha jobb volt, mint amennyivel több, egykor rövidebb-hosszabb ideig a Kecskeméti TE csapatához köthető játékossal rendelkezik... További összegzésként álljon itt a vendégcsapat, egyben a mai mérkőzésen a mezőny legjobb játékosával készített „riport" a látottakról:

 11.10.02._nemedi_norbert.jpg
69. és 85. perc: Némedi Norbert 1-1 és 1-2!

Némedi Norbert 34 éves (1977. június elsején született), akinek pályafutását csak a REAC kötelékében eltöltött időtől nézve: 2004-2006. Nyíregyházi Spartacus, 2005-2011. Kecskeméti TE, 2011. február - 2011. augusztus Szolnoki MÁV. 2011. augusztus 16-ától Kunszállás megyei I. osztály. A nyílvántatások szerint 182 bajnoki és kupamérkőzést játszott az NB I-től a megyei első osztályig bezárólag, ez alatt 45 gólt ért el és mindössze 23 sárga lapos figyelmeztetésben részesült, piros lap nélkül.

A pályafutásának végén már csak levezetésként a 2011-2012-es bajnoki évben, a megyei első osztályban eddig hat mérkőzést játszott, amelyeken ugyanennyi, azaz hat gólt lőtt. A sportszerű játéka mellett mindössze két sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A Bácsalmáson lejátszott mérkőzésen két góljával eldöntötte a három pont sorsát, játékával a mezőny legjobbja lett.

- A nemzeti bajnokság első osztálya után, milyennek találod a megyei első osztály színvonalát, egyáltalán az ebben az osztályban zajló játékot? - Kunszálláson jó kis csapat alakult ki most, de az itt játszó új játékos társakat meg kellett szokni, miként a megyei első osztályban zajló játékot is. Ami azt illeti jó iramú, színvonalas mérkőzéseket játszanak a csapatok ebben az osztályban is, amelyeken a test-test elleni játék jobban előtérbe kerül.

- Talán ami a játékismeretekből hiányzik, erővel pótolják a csapatok... - Nem feltétlenül, hisz sok remek labdarúgó található ebben az osztályban is. Az viszont igaz, most játszottuk az eddig lezajlott fordulók alatt a legszínvonalasabb mérkőzést, és ezt most nem azért mondom, mert mi győztünk.

- Ha már a mai mérkőzést említetted: jól „átverted" a hazai csapatot, hisz az első félidőben jelentős esemény nem fűződött a nevedhez, majd a második félidőben játékodnak, legfőképpen góljaidnak, köszönhetően megszereztétek a három pontot és bajnokság elején látott botladozás után, tovább szárnyal a csapatod, megszakítva a PVSE hat bajnoki mérkőzésen kialakult veretlenségi sorozatát. - Szó nincs itt átverésről. Egyszerűen nem tetszik a csapatunknak ez a követő emberfogás, amit a Bácsalmás jól alkalmazott. Amikor, azonban elfogyott részükről az erő, azt követően mi is több levegőhöz jutottunk, azaz szabadabban játszhattunk, mint addig tehettük.

- Ha teljesen külső szemlélőként néztem volna a mérkőzést, a második gólodról ódákat írnék, mert az a támadás és benne a befejezése részedről, tényleg profi megoldás volt. - A góljaink szerencsés körülmények között estek, hisz az elsőnél, a balról elvégzett szabadrúgásom előtt, a kapus felállította ugyan a sorfalat, de maga is inkább a kapu jobb oldalára helyezkedett, így kerülhetett a labda a bal alsó sarokba, az előtte tömörülő védők és játékos társaim között. A második gól meg lehet hogy szép volt, de a védők, legfőképpen az őrzésemmel megbízott játékos nagyon lemaradt, így sikerült zavartalanul a kapuba lőni a labdát. Mindezzel együtt a döntetlen igazságosabb lett volna és gratulálok a Bácsalmás csapatának, amelyben egy kitűnő együttest ismerhettem meg.

- Köszönöm a csapat nevében, de az eddig lejátszott mérkőzéseken a mai mérkőzés 65-70. percéig tényleg jól együtt volt a PVSE, miként a Kunszállás is, amely az utóbbi fordulókban nagyon magára talált. Mi a cél? Irány a bajnoki cím? - Azt talán nem, de szeretnénk a dobogón végezni... És erről a csapat edzője Kertész Gábor is így vélekedik...

Hát úgy legyen! A bajnokság után meg majd megbeszéljük, hogy a Nagybaracska, Soltvadkert, Harta, Kunszállás négyesből, hogy minden erre esélyes csapatot, köztük Bácsalmás csapatát most ne is említsem, kinek sikerül végül, vagy is mely csapatnak miért nem sikerül, a dobogóra felkapaszkodni...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 290
Tegnapi: 393
Heti: 4 172
Havi: 9 606
Össz.: 1 256 658

Látogatottság növelés
Oldal: Hat veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után nincs folytatás...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »