PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

Bácsalmási Sport club - Bácsalmási Petőfi Városi Sportegyesület

1913. június 1. - 2009. május 1.

95 -50 - 25

5_kiallitas_10.jpg

Kiállítás-megnyitó: 2009. május 1. "Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket, a múlt és a jelen sportolóit, sportvezetőit, hozzátartozókat, támogatókat és a kiállítást megtisztelő érdeklődőket.

A mai ünnepség szervezőinek és a kiállítás rendezőinek szándéka főhajtás mindazok előtt, akik a kezdetektől napjainkig bármilyen módon hozzájárultak Bácsalmás szervezett sportéletéhez.

6_kiallitas_12.jpg

A látogatók korabeli fényképek és dokumentumok segítségével kaphatnak áttekintést az 1913-as indulás óta eltelt évtizedek sokszínű, eredményes sporttevékenységéről.

A gyűjtőmunka Szöllősi Sándor alaposságát, a megjelenítés Zátonyiné Fontányi Mária gondos munkáját dicséri.

A mai alkalomra készült kiállítás összefoglalva és folyamatában mutatja be azt az utat, amelyre büszkék lehetünk. A tablókon számos eddig nem ismert fénykép és dokumentum mellett egészen új felvételek is szerepelnek. Láthatjuk az egyesület keretében működött és a jelenlegi szakosztályokat, az ezekben sportoló jeles játékosokat és az utánpótlást biztosító gyermekeket.

2_kiallitas_6.jpg

A csoportképeket nézve láthatjuk, hogy a sportot művelő emberek összekapaszkodnak, örülnek a sikernek, az együttlétnek, miközben megtanulják az egymás iránti toleranciát és fegyelmet. Sikerük kemény munka, kitartó küzdelem és elszánt újrakezdés eredménye. Ők azok, akik beírják nevüket Bácsalmás sporttörténetébe.

Büszkék lehetünk arra, hogy elődeink már 95 évvel ezelőtt felismerték a sportolás varázsát és testet-lelket edző, nemesítő erejét. Másodsorban büszkék lehetünk, hogy akár áldozatok árán is, de mindig lépést tartottak a fejlődéssel, harmadsorban pedig arra, hogy sportolóink közül többen - kiváló testnevelő-tanáraik, edzőik segítségével -  megyei, sőt országos szinten is kimagasló eredményeket értek el.

9_kiallitas_24.jpg

A nagy elődök sportszeretetüket, edzettségüket és emberi tartásukat kivitték az életbe:  támogatói, nélkülözhetetlen segítői lettek Bácsalmás társadalmi életének, elősegítették fejlődését, az utánuk jövők, a fiatalok nevelését, érvényesülését. Ez az a külön hozadéka a helyi sportnak, amely a sportesemények adta élményen felül is gazdagítja a közösséget. Nélkülözhetetlen és a jövőt szolgáló küldetés a helyi sport művelése, a sportélet támogatása, elősegítve, hogy minél több gyermek és fiatal élvezettel, hosszútávon gyakorolja a kiválasztott sportágat, növelve az egyesületek utánpótlását és tömegbázisát.

 bsc_1913-1993._konyv_nyolcvan_ev_fekete-feherben_1.jpg

A kiállításhoz kapcsolódó gondolatok után valamennyiünk nevében szeretném megköszönni városunk és a sportegyesület mindenkori és a jelenlegi vezetőinek az 1963 óta rendszeressé vált, a sporthagyományok iránti tisztelet jegyében rendezett jubileumi ünnepségeket. Köszönjük Prókai Károlynak, hogy a „80 év fekete-fehérben" c. könyvében, valamint ennek bővített, gazdag fotóanyagot tartalmazó „Az ezredvég sportja" c. kiadványában megörökítette Bácsalmás sporttörténetét.

Szeretettel és jó szívvel ajánlom figyelmükbe ennek a kiállításnak az anyagát. Biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek, akikben e képek és dokumentumok láttán felidéződnek a múltból fontos események, élmények, hangulatok. A sportvezetőség nevében kérem Önöket, segítsenek összegyűjteni a helyi sporttal kapcsolatos valamennyi emléket, hogy a Petőfi Városi Sportegyesület 100 éves jubileumára minél teljesebb legyen a bemutatható gyűjtemény.   

Köszönöm szíves figyelmüket."

 Szénásiné Harton Edit

Kiállítás megnyitó képeihez klikk ide

az_ezredveg_sportja.jpg az_ezredveg_sportja_hatlap.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 378
Tegnapi: 517
Heti: 378
Havi: 5 812
Össz.: 1 252 864

Látogatottság növelés
Oldal: BSC-PVSE 2009. május 1. Kiállítás megnyitó
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »