PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bácsalmás - Nagybaracska 2-3 (1-2)

Bácsalmás - Nagybaracska 1-1 (1-1)

Kapus-bakik és pontrúgások döntöttek

A 2010-2011-es bajnoki év tavaszi első öt fordulója még nem hozta meg a kellő fordulatot Bácsalmáson, ám az április másodikán lejátszott 20. fordulóban, a bajnoki  cím várományosának otthonában, már kimondottan balszerencsés körülmények között szenvedett vereséget a PVSE: Solt - Bácsalmás 3-2. Ezt követően viszont az áprilisban lejátszott további bajnoki és kupamérkőzéseken, már veretlen maradt a bácsalmási együttes. A sort a hazai pályán Kiskőrös ellen elért 2-1-es kupasiker nyitotta, majd ezt követte a 'félegyházi döntetlen (0-0) és a Kunszállás elleni győzelem (3-2). Végül, a 'benei csapat elleni két (0-0) döntetlen zárja keretbe az akasztói pontosztozkodást (2-2). Ezt követően, mi után a pálya alkalmatlan volt a játékra, elmaradt a Soltvadkert elleni bajnoki mérkőzés, így lehet a hetedik, sikeresen megvívott mérkőzés a Nagybaracska elleni összecsapás...

Május 15-én, vasárnap délután Nagybaracska együttesét fogadta a PVSE labdarúgó csapata Bácsalmáson. Nagy kérdés volt, hogy Florin Nenad együttese mire megy a bajnokság kezdetén még a bajnoki címre hajtó, most sem gyenge Nagybaracska ellen?

Legfőképpen az volt a kérdés, hogy folytatódik-e, az az áprilisban kezdődött remek sorozat, amely során a PVSE hat bajnoki és kupamérkőzésen veretlen maradt.

Ezek után, mivel a 'vadkerti pálya alkalmatlan volt a játékra és elmaradt az STE elleni bajnoki mérkőzés május 7-én, a jó erőkből álló Híd SC lehetett a hetedik olyan csapat, amely ellen folytatódhat a remek sorozat. A PVSE ismét bizonyíthatja, többre hívatott, mint azt a bajnoki sorrendben elfoglalt helyezése alapján gondolhatnánk.

Azt, hogy folytatódhat a PVSE tétmérkőzéseken elért sikerszériája, csak erősítette, hogy az őszi odavágón is csak balszerencsés körülmények között, szenvedett vereséget a PVSE 2-0-ra. Ami ebben különösen fájó, az a két öngól, amit előbb Barcsák Endre, majd Bögre Károly vétett Zsembery Imre kapujába...

Az ifjúsági együttes viszont az ősszel 6-1-re győzött idegenben is - gólszerzők: Mojzes Rajmund 2, Gregó Márk, Eckert Dávid, Szalai Zoltán, Borus Balázs - így, ha már a bajnoki címtől távol is került Bögre Károly csapata, az újabb győzelemmel, a dobogóra még felállhattak volna a bácsalmási fiatalok. Viszont, nem a nagykülönbségű győzelem, de egy sima mezei siker is elmaradt. Ezúttal a vendégek győztek 3-2-re...

Bácsalmás - Nagybaracska

2-3 (1-2)

Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás: Ballai Viktor - Szemán, Farkas, Györki, Eckert, Patocskai, Szappanos, Piukovics, Harnos, Paplógó L, Bozóki Csere: Mátrai, Schoblocher, Rapcsák. PVSE gólszerzők: Harnos Zoltán, Piukovics Tamás.

Mérkőzés előtt: - Ma háromkor ifi meccs gyertek és nézzétek meg!:)

- Szerintem végignézem - jön a kérésre a válasz, Tomitól.

- Mert?- jön a kérdés, mert a „bámészkodótól" nem ezt várják...

- Majd nézelődni ott leszek én...:-) Tomi Te ne bámészkodj, tömjed a Harnost jó labdákkal és győzünk, sőt felállunk a dobogóra... Ez jobb opció nem?

- Jobb csak szerintem én leszek, aki osztogat..:D - mondja Zoli

- Ha egy-két gólpasszt adsz, az a gólokkal egyenértékű, viszont, ha csak simán győzünk, az is nagyszerű lesz...:-) 

Na, győzni sajnos nem sikerült, ám a két játékos egy-egy góllal részesedett és talán még az is igaz lehet, hogy egy-egy gólpasszt is elkövettek a Nagybaracska elleni mérkőzésen.

Az első félidőben a baracskai fiatalok támadtak széllel támogatott irányba, talán ez bátorította fel őket arra, hogy szinte már félpályáról is célba vegyék Ballai Viktor kapuját. Nos, Viktor nagyon tehetséges, sportágát, ebben posztját nagyon szerető sportember, ám ma két igen távoli lövést is elnézett, amelyből két vendéggól született, amire Harnos Zoltán révén, csak eggyel válaszolt, a Gregó Márk, Onódi Ferenc, Szalai Zoltán nélkül felálló hazai együttes. Bögre Károly sem állta meg szó nélkül, az első félidőben történteket, így a folytatásban Eckert Dávid állt a kapuba, mi után kapus mezre cserélte a mezőnyjátékosok fekete-fehér szerelését.

A második félidőben kapujához szegezte ellenfelét, nagy fölénybe került a PVSE, amelynek eredményeként az 55. percben egyenlített: Piukovics Tamás az ötösön belül mutatott be néhány jó cselt, játszotta magát tisztára, majd lőtt. A labda pedig a jobb oldali kapufáról vágódott a gólvonalon túlra: 2-2. Továbbra is a hazai csapat játszott fölényben, amit jó néhány szöglet és ígéretes távolságból és helyről megítélt szabadrúgás is jelzett, ám Harnos Zoltán és Szappanos Patrik lövéseiből már nem született gól. Nem így a 82. percben a vendégek részéről, amikor ritka ellentámadásaik során, a kaputól 20 méterre, középről szabadrúgáshoz jutottak, és a sorfal felett erőből meglőtt labda a jobb oldali kapufáról bombaként vágódott a kapu bal oldalába: 2-3. A végén, azért az egy pontra még volt esély, amikor több hazai szögletrúgáshoz, már a kapus Eckert Dávid is az ellen kapuja előtt serénykedett, ám az utolsó fejes, ha centikkel is, de elkerülte a kaput...

Azt viszont sajnálom, hogy nem akadt egy játékos, vagy bárki más, aki a második félidőben, majd a mérkőzés lefújását követően, a lecserélt, könnyeivel küszködő, Ballai Viktor kapusnak, aki bár most hibázott, ennek ellenére, sőt éppen ezért, mondjon néhány vigasztaló szót, hogy ne magányos farkasként vonuljon az öltözőbe, mert affelől bizonyosak lehetünk Viktor tanult a hibájából és hasznos tagja lesz még a csapatnak...

A balsikeres ifjúsági mérkőzésen történtekből gondolva, ha a négy csapat viszonylatában most minden fordítva történik, mint az már megtörtént az ifimeccsen, akkor a felnőtt viszonylatban következő nagyok összecsapása a hazai együttesnek kedvezően, akár győzelemmel is végződhet, gondolhattuk a mérkőzés előtt, annak ellenére is, hogy a vendégek alaposan beerősítettek. Gondoljunk csak Balaskó Iván vagy a PVSE csapatában is megfordult Hernády Márk vagy Sztojanovics Szlavisa személyére, legfőképpen játékára.

Az első húsz percben kiegyenlített játék zajlott többnyire a középpályán, kapura veszélytelenül. Majd a hazai csapat került fölénybe: a 20. percben Bögre Károly futott el a jobb szélen, beadott labdáját Józsa Patrik játszotta vissza Pálfi Árpád elé, aki húsz méterről alig lőtt a jobb felső sarok mellé. Majd Nincevic Nemanja 25 méterre a kaputól vállalkozott lövésre, ám a labda most balról kerülte el, a Kovacsevics Árpád helyett most Székely Csaba által védett 'baracskai kaput. A 25. percben Gyenei Tamás végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkával egy magasságából. A sorfal mögé lőtt labdát Zsembery Imre biztosan védte.

A 35. percben Balaskó Iván szabadrúgását fejelték ki a védők a kapu előteréből. Majd a PVSE percei következtek, amelynek végén vezetéshez jutott a hazai csapat. Raicevic Nemanja - Pálfi Árpád akciózott a tizenhatoson belül, amikor Raicevic tálalt remek ütemben Pálfi elé, aki a rá kimozduló Székely Csaba kapust kicselezve, az ötös sarkáról a kapu jobb oldalába vágta a labdát: Szépségdíjas góllal: 1-0. Két perccel később akár növelhetné is előnyét a PVSE, amikor balról szögletből beívelt labdát, Rothpfugh Sinisa alig fejeli kapu fölé. A 42. percben viszont már Zsemberynek kell egy remek vetődést bemutatnia, hogy a jobb alsó sarokra lőtt labdát szögletre mentse. A szünet után az első említésre méltó eseményt Balaskó bal alsó sarok mellé lőtt lövése jelentette az 52. percben. Ezt követően Varga László követ el néhány taktikai hibát, majd ezt követően ráadásul megsérül. Helyére Gregó Márk állt be, míg a 60. percben Raicevic Nemanja-t Prikidánovics Milán váltja, de frissíti csapatát Vanó Sándor is, aki Balaskó Iván helyére Tóth Árpádot küldi a pályára.

Megélénkült a játék, a hazai színekben csereként pályára lépő két játékos szélvész gyorsan száguldozik, árnyékként követik emberüket, de elmondható ez a többi hazai játékosról is, amikor derült égből villámcsapásként jött a 'baracskai egyenlítés.  A 72. percben, a Híd SC jutott szabadrúgáshoz a kapuval szemben, attól 25 méterre. A labda mögé Somogyi Tibor állt és az erős, a kapu jobb oldalára lőtt labdáját Zsembery ölbe szerette volna venni, ám az érkező labda irányából kissé kifordulva, ez nem sikerült, a labda az ölelő két karja között átcsúszva, a kapu jobb oldalába vágódott: 1-1. Nem csügged a hazai csapat, bár az tény: az egyenlítő gól nem volt törvényszerű, de hajtottak tovább. A vendégeknél Facskó József helyére Cseh László érkezett, aki ezt követően gyorsban kiérdemel egy sárga lapot a Pálfi ellen elkövetett kíméletlen szabálytalanság miatt. A 80. percben Janjatovics Alekszandar kap hosszas ápolást a 'baracskai ötösön, ám most a szódavíz sem segít, helyére Nagy Dávid állt be. Hanem a csere előzménye: Janjatovcs a felezővonaltól tört előre a jó ütemű kiugratással két védő szorításában, már jóval a tizenhatoson belül járt, de lőni már nem tudott. Ő és a védők a földre huppantak, hogy minek következtében azt most ne firtassuk, ám ezt a földön fekvő játékos kupacot tetézte az érkező Székely is, aki a földön fekvő Janjatovics oldalába szállt, valószínűleg, a minden légvételnél szúró fájdalommal járó bordatörést okozva. Az utolsó tíz percben az ősszel még a 'baracskai ifjúsági csapat egyetlen gólját szerző Cseh László veszi célba Zsembery kapuját, ám a hálóőr ezúttal szögletre ment.

A látottak alapján igazságos eredmény született, ennek ellenére egy hazai sikernek még jobban örült volna a publikum, ám az minden esetre örvendetes, hogy a PVSE már a hetedik tétmérkőzésén, nála előkelőbb helyen jegyzett csapattal szemben is megőrizte veretlenségét:

Bácsalmás - Nagybaracska 1-1 (1-0)

Bácsalmás, 200 néző. Vezette: Kovács Péter - Verska Mátyás, Hegyesi Gábor. Bácsalmás: Zsembery Imre - Bögre Károly, Rothpflug Sinisa, Barcsák Endre, Eckert Norbert, Rudics János, Józsa Patrik, Raicevic Nemanja (Prikidánovics Milán), Janjatovic Alekszandar (Nagy Dávid), Pálfi Árpád, Varga László (Gregó Márk). Edző: Florin Nenad. Nagybaracska: Székely Csaba - Vaskó József, Sztojanovics Szlavisa, Gyenei Tamás, Hernády Márk, Somogyi Tibor, Balaskó Iván (Tóth Árpád), Svarckop Tamás, Facskó József (Cseh László), Strigens Péter, Mitasz Tamás. Edző: Vanó Sándor. Gólszerzők: Pálfi Árpád illetve Somogyi Tibor. Kitűntek: Bögre, Pálfi, Rothpflug, Barcsák illetve Vaskó, Somogyi, Sztojanovics. Sárga lap: Barcsák Endre, Nincevic Nemanja illetve Sztojanovics Szlavisa, Gyenei Tamás, Cseh László.

Florin Nenad (Bácsalmás) - Azt kell írni, hogy a bácsalmási edző, sír! - mondja, a PVSE edzője. Hogy mire gondolhatott? Talán a bekapott elkerülhető gólra, vagy a játékvezetőre, aki igencsak nagy szerepet játszott abban, hogy három játékosát is sérülés miatt kellett lecserélni, vagy arra, hogy bár már a hetedik tétmérkőzésen nem szenved vereséget a csapata ennek ellenére helyezésben nem akar az ötről, a hatra jutni, helyesebben a 15-ről a 14. helyre...

Vanó Sándor (Nagybaracska) - Az eredménnyel elégedett vagyok, rosszabbul is járhattunk volna, ám a döntetlen mindenképpen igazságos. Hát a bajnoki címtől már messze vagyunk, de szeretnénk a dobogóra felállni...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 332
Tegnapi: 517
Heti: 332
Havi: 5 766
Össz.: 1 252 818

Látogatottság növelés
Oldal: Pontrúgások és kapus-bakik döntöttek
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »