PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Megyeválogatottak Kézilabda Tornája Törökszentmiklós

A női válogatott második, a férfiak a legsportszerűbbek, Pach Alex a gólkirály

A Jász Nagykun Szolnok megyei Kézilabda Szövetség 2011. június 11-12-én Törökszentmiklóson rendezte meg hagyományteremtő szándékkal a Megyeválogatottak Kézilabda Tornáját női és férfi csapatok részvételével. A házigazdák csapatai mellett Bács-Kiskun -, Szabolcs Szatmár Bereg - és Veszprém megye együttesei léptek pályára a két nap során, sportág népszerűsítése, a sportbaráti kapcsolatok elmélyítése, díszes serlegek, különdíjak elhódítása, nem utolsó sorban a népes szurkoló táborok szórakoztatása céljából.

A két nap során, mindig teltház előtt lejátszott mérkőzések igazolták a torna létjogosultságát, hisz azon túl, hogy a látottak mintegy keresztmetszetét adták az adott megyei bajnokságban zajló kézilabdasport színvonalának, mindvégig izgalmas, sőt látványos mérkőzéseken alakultak ki az egyes összecsapások végeredményei, sőt a győztes csapatoknak felajánlott serlegek sorsa, úgy a női, mint a férfiak küzdelmében, csak az utolsó mérkőzéseken dőltek el.

A Bács-Kiskun megyei Kézilabda Szövetség csapatai jól helytálltak. Még a férfi is, bár a három mérkőzésen, megannyi vereséget szenvedett, amelynek köszönhetően a negyedik helyen végzett. Viszont a női válogatott az első napi gyengébb kezdés után, egyre jobb formába lendülve a dobogó második fokára küzdötte magát.

A férfiak mezőnyében az első három helyen holtverseny alakult, ki amelynek az eldöntése után, Veszprém megye végzett az élen, második Jász Nagykun Szolnok -, harmadik Szabolcs Szatmár Bereg megye.

A női mezőnyben Jász Nagykun Szolnok megye csapata kiemelkedett a mezőnyből, amely minden ellenfelét legyőzve végzett az élen. Bács-Kiskun válogatottja a rendezők ellen kezdte a szombati napon és egy félidőnyi előnyt adott ellenfelének, melynek köszönhetően vereséget szenvedett a nyitányon.A második mérkőzésen, már vasárnap délelőtt, a Szabolcs Szatmár Bereg megyei csapat ellen változatos, izgalmas, jó színvonalú mérkőzésen döntetlen, a torna harmadik mérkőzésén a Veszprém megyei válogatott ellen pedig már igazi örömjátékot nyújtott a csapat és biztos bácskai siker született, amely egyben a második helyezést is jelentette.

A vendégek a Lábassy János és a Jávor László Sportcsarnokban, remek környezetben, értő közönség előtt mutathatták be a sportágból eldajátított tudományukat, varázsolhattak igazi kézilabdás ünnepet a kétnapos eseményből.Na, ha a mérkőzések olykor-olykor nem is a baráti kapcsolatok kiépítéséről szóltak, a szombat esti ismerkedési est már valóban a baráti sportkapcsolatok elmélyítését szolgálta hangulatával és helyszínével, amelyen a torna résztvevői jól érezhették magukat, maradandó élménnyekkel lettek gazdagabbak ezen is.

Horváth Józsefa Jász Nagykun Szolnok megyei Kézilabda Szövetség elnöke, az eredményhirdetés után, zárszavában megköszönte a sportszerű, látványos küzdelmeket a csapatoknak, azok vezetőinek, hogy elfogadták a meghívást és nem utolsó sorban a két nap során szinte az elejétől a végéig a lelátót megtöltő, a sportcsarnokokba remek hangulatot varázsló nézőknek, szurkolóknak a csapatok buzdítását. Mint mondta, ez volt az első ilyen rendezvény, de reméli nem az utolsó, de már egy másik helyszínen, remélhetőleg hasonló jó hangulatban. Majd a játékosoknak így a bajnokság végén lezajlott tornát követően jó pihenést kívánt a bajnoki szünetre, majd ezt követően jó felkészülést az új bajnoki évre.

A torna életre hívása már most népszerűnek bizonyult, hisz a Pest megye visszalépése folytán már másik négy is a helyére lépett volna, de ez most csak a szabolcsikanak lehetett a kiváltsága. Egy valami már most biztos: a lebonyolítás rendszerén változtatni kell, már akkor is, ha jövőre „csak" az a nyolc együttes lépne pályára, amely már most is örömmel vette illetve vette volna a részvételi lehetőséget és még hol van 2012. Pünkösd?

Részletes eredményekkel, összeállításokkal, fotókkal később szolgálunk...

pro-sport

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 182
Tegnapi: 546
Heti: 728
Havi: 6 162
Össz.: 1 253 214

Látogatottság növelés
Oldal: Pach Alex a gólkirály, a női válogatott második...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »