PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Határmenti találkozók Tompán

Tompa - Bácsalmás egy-egy

Az elmúlt évben ismét útjára indult utánpótlásképzésnek köszönhetően, Bácsalmás csapata arra készült, hogy a 2010-2011-es megyei serdülő leány bajnokságra benevez, de nem így történt. A képzésben beállt átmeneti szünet, már-már veszni látszó egyévnyi munka után idén márciustól ismét rendszeresek az edzések. Ennek egyetlen szépség hibája, hogy a felnőttekkel közösen tréningeznek, ami nem szolgál előnyére a fiatal játékosoknak. Ennek ellenére, a 2010. októberben Csávoly ellen hazai pályán lejátszott utolsó mérkőzést követően, több mint féléves szünet után, a Bácsbokodon zajló megyei serdülő bajnokság döntőjével egyidőben, május hetedikén, ismét pályára léptek a fiatalok. Ezúttal Tompán, a helyi általános iskola csapatai ellen mérkőztek meg, amely csapat ugyancsak tervezte a serdülő bajnokságon való indulást, de végül ők sem neveztek.

tkt_2010._2._eredmenyhirdetes_3.jpg

A két csapat Bácsalmáson a Tanévnyitó Kézilabda Torna eredményhírdetésén, 2010. szeptember 4-én.

A lejátszott két mérkőzés jó alkalom volt arra, hogy az edzéseken, a sportágból elsajátított ismeretekből számot adjanak a játékosok. A remek napsütésben lejátszott mérkőzéseken, előbb a fiatalabbak majd az idősebbek léptek pályára, Kiss Zoltán NB I-es játékvezető közreműködése mellett, a hazai „sárga" illetve „lila" csapat ellen

Tompa - Bácsalmás 8-9 Tompa: Ács - Kovács Réka, Androvics Mercédesz, Mintál Bettina, Posztrona P, Rontó Krisztina, Fábián Gréta, Barna B, Sánta B. Edző: Kószó László. Bácsalmás: Géczi Rebeka - Lakner Margaréta, Horváth Szonja, Hankószki Fanni, Witzl Laura, Panyik Renáta, Panyik Dóra. Csere: Balogh Szabina, Hanczár Petra. Edző: Derűs Gábor.

A PVSE csapatában a pályafutásának első heteit élő Géczi Rebeka állt, amit a hazai játékosok jól ki is használtak. A mezőnyjátékosok között a három legjobb játékosból egyszerre csak két játékos volt a pályán. Ezzel együtt, bár az eredmény másodlagos volt, kiváló játékvezetés mellett vendégsiker született, amelyről talán még a tompai kábeltelevízió is beszámolt.

Tompa - Bácsalmás 13-11 Tompa: Kovács Andrea, Papp Brigitta, Tiringer Bettina, Kiss Boglárka, Tumbász Szányá, Dobó Edina, Liliom Andrea, Kubics Anita. Edző: Kószó László. Bácsalmás: Balogh Szabina - Horváth Szonja, Hanczár Petra, Hankószki Fanni, Panyik Renáta, Witzl Laura, Panyik Dóra. Csere: Géczi Rebeka, Lakner Margaréta. Edző: Derűs Gábor.

A második összecsapáson már a legjobbak léptek pályára a PVSE színeiben is, ezzel együtt hazai siker született. Talán annyi kitételt megérdemel a dolog, a vereség okát kutatva, hogy Panyik Renáta, aki eddig a védők előtt, korosztályában átlövőként jeleskedett, ám a felnőtt csapatban beállósként veszi számításba edzője, ezért most beállóban próbálta meg a lehetetlent, a szokásos gólerős játékát megismételni. Ez most nem sikerült. Labda nélkül meg egyenesen lehetetlen volt, ugyanis a társak nem tudták megjátszani, bár erre jó pár támadás ráment. Miközben a hazai csapat Tumbász Szányával az élen, remek átlövéseket bemutatva lőtték góljaikat, a nem éppen legjobb formáját mutató Balogh Szabina kapujába. Még így is győzhetett volna a PVSE, ám az átlövések és az egyéni játékkal kialakított ziccerek nagy része a kapuson haltak el, vagy simán a kapu mellé szálltak. Mindenesetre a mérkőzések elérték céljukat: a játékosok - a tompai fiatalok mindenképp - jól eső érzéssel hagyhatták el a pályát: az elmúlt évben a Bácsalmás elleni egy-egy vereség és döntetlen után, most egy vereség mellett, már egy győzelemmel is gazdagodtak, amiből erőt meríthetnek: érdemes ezzel a szép játékkal foglakozni, a játék rejtelmeiben elmélyedni...

pro-sport


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 383
Tegnapi: 393
Heti: 4 265
Havi: 9 699
Össz.: 1 256 751

Látogatottság növelés
Oldal: Leány kézilabda: Tompa - Bácsalmás 1-1
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »