PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Sírós Szomorú szombat Lajosmizsén és Solton! Sírós

Kéz és lábtörést Ezt kívánjuk, ha valakinek jót, legfőképpen szerencsét szeretnénk kívánni. Aztán van, amikor bejön, van, amikor nem. Aztán van, amikor majdnem szó szerint! Utóbbi történt Lajosmizsén, ahol a PVSE női kézilabda csapata vendégeskedett. Na, győzni nem sikerült, de az egyik vendégjátékosnak, ha keze és a lába nem is tört el egyszerre, az egyik keze mindenképpen. Hogy ez nem áprilisi tréfa, azt az is bizonyítja, hogy ez már április másodikán szombaton történt a Lajosmizse – Bácsalmás mérkőzés első félidejében.

pvse_2010.09.26..jpg

Jobbulást Edit! Az alakuló vendég együttes a 2010-2011-es Bács-Kis Kun Megyei Női kézilabda Bajnokság tavaszi idényében eddig két mérkőzést játszott, amelyek mérlege két pont. A siker a Jánoshalma ellen idegenben lejátszott mérkőzéshez, míg a második „fellépés”, amelyhez hazai pályán elszenvedett verség társul, a Kiskőrös jó erőkből álló csapatához fűződik. A tavaszi idény harmadik fordulójában az ugyancsak az élcsapatok közé tartozó Lajosmizse volt az ellen... Na, ez a csapat is azok közé tartozik, amely ellen, az ellenfelei többsége, különösen hazai pályán, nem a két pontért lépnek pályára ’Mizsén. Nos, egyelőre, a PVSE csapata is a többség közé tartozik. Így az elmaradt győzelem nem okozhat törést a csapat életében. Nem így az egyik játékos pályafutásában... Nos, Lengyel Edit kezén, mert róla van szó, az óta Kecskeméten műtétet kellett végrehajtani... Az ’almási csapat új igazolású játékosának ezzel együtt a pályafutása is törést szenvedett – egy időre...

Ahogy a ’hírnökök” elmondták, a csapat, a körülményekhez képest, jól helytállt. Az Edit sérülésétől (is) megszeppent vendégek tíz gólt is lőttek, míg a hazai csapat jó, ha tudott harmincat dobni... Minden esetre a mérkőzés ismét rávilágított a PVSE hibáira, amelyeket – az első olyan ellenfél elleni mérkőzésig, amelyen akár még PVSE siker is előfordulhat – intenzív gyakorlással még lehet, sőt csökkenteni kell... Amint az tervezve vagyon, már április 4-től kezdve, úgy két héten át, szinte naponta... Legközelebb bajnoki mérkőzés: Kiskunmajsa – Bácsalmás 2011. április 9., szombat 10:00 óra.

bacsalmas_soproni_2009._junius.jpg

Sajnos Solton sem járt sikerrel a PVSE Jó hír viszont, hogy itt se kéz, se lábtörést nem szenvedett egyetlen bácsalmási játékos sem. Igaz, győzni sem sikerült, de kimondottan jól helyt állt a fiatalokkal teli tűzdelt PVSE. A megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapat szombaton a listavezető, a bajnoki címre pályázó Solt együttes ellen derekasan helytállt, ám ezzel együtt is a vendéglátók győzelmével végződött a bajnokság tavaszi ötödik fordulójában lejátszott mérkőzés:

Solt – Bácsalmás 3-2 (2-1)

Solt, 20. forduló. Vezette: Kőrösi János – Barta Gábor dr., Bornemissza Norbert. Solt: Borbély Krisztián – Szabó Péter, Andráss Attila, Valkai Tamás, Pap Szabolcs, Bányai János, Fekete Nándor (Újváry Bálint 86.’), Kirschner Ferenc (Katona Balázs 80.’), Tóth István, Sallai József, Balla Mihály. Edző: Bácsalmás: Zsembery Imre – Bögre Károly, Rothpflug Sinisa, Eckert Norbert, Raicevic Nemanja, Szűcs Balázs, Janjatovic Aleksandar, Prikidánovics Milán (Józsa Patrik 73.’), Szappanos Patrik (Szemán Csaba 62.’), Eckert Dávid, Varga László (Bozóki Róbert 73.’). Edző: Florin Nenad. Gólszerzők: 27. perc: Kirschner Ferenc1-0. 29. perc: Janjatovic Alekszandar1-1. 41. perc: Sallai József 2-1. 60. perc: Prikidánovics Milán 2-2! 73. perc: Tóth István 3-2. Sárga lap: Prikidánovics Milán 37. perc. Bozóki Róbert 85. perc.

Bár győzelem most sem sikerült, de a PVSE csapatában több olyan fiatal is pályára lépett – Eckert Norbert, Szűcs Balázs, Prikidánovics Milán, Józsa Patrik, Szappanos Patrik, Szemán Csaba, Eckert Dávid, Varga László – akikre akár hosszú távon is lehet számítani. A PVSE végig egyenlő partnerként játszott és egy kis szerencsével akár még pontot is rabolhatott volna, a bajnoki cím legfőbb várományosa ellen.

: – Nem gondoltam volna, hogy egy nehéz éjszaka után lövöm meg életem gólját! Jó huszonöt méterre a kaputól lövésre szántam el magam és a labda a jobb felső pipában kötött ki! Nem akarom elhinni, hogy ilyen jobbosom van! Bombagól volt! – Hát, Milán ez tényleg az lehetett, csak ha azt nézzük, hogy a solti csapat mennyi gólt rámolt be a PVSE kapujába, ahhoz képest nagyon kevésnek tűnik. – Sajnos a pontokat ott hagytuk, de végig háromesélyes meccs volt...   Majd április 6-án, szerdán, 16:30-kor, hazai pályán a Kiskőrös elleni kupamérkőzésen a győzelem sem marad el már végre, bár ezen csak a kupa-győzelem felé vezető úton tehetünk meg egy újabb lépést.Ezen iskolai elfoglaltságom miatt nem leszek a keretben, de szombaton, igen. Érzem a siker illatát. – Hát így legyen! Következő bajnoki mérkőzés: Kiskunfélegyháza – Bácsalmás 2011. április 9., szombat, 16:30.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 384
Heti: 2 480
Havi: 9 542
Össz.: 1 275 007

Látogatottság növelés
Oldal: Szomorú szombat, Lajosmizsén és Solton...
PRO-SPORT - © 2008 - 2019 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »