PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPKirályRT

XIV. évfolyam, 13. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. szeptember 20.

Mohácsra várva: kettőből kettő

Szeptember 19-én, szombaton ismét labdapattogástól volt hangos Bácsbokodon a sportcsarnok, ahol az NB II. Dél-Nyugati csoportjában szereplő hazai csapatok Balatonboglár csapatait fogadták a 2009-2010-es bajnoki év második fordulójában. Az első fordulóban a Tamási felett aratott győzelmek után ismét a két pont megszerzésének reményében léptek pályára Romsics Erzsébet tanítványai és a várakozásnak megfelelően a felnőtt és az ifjúsági együttes is győzelemmel várhatja a következő ellenfelét, ugyancsak Bácsbokodon október 3-án.

Bácsbokod - Balatonboglár 34-16 (17-8) Az ifjúsági csapatok mérkőzésén a tavaszi 'Bokodon lejátszott mérkőzésen 22-12-es félidő után 39-31-re győztek Prókai Anették. Most azonban már nélküle sem forgott veszélyben a hazai siker. A játékosok egymást múlták felül, különösen Bennarik Petra, Varga Kitti, Balla Eszter és Illés Kitti volt elemében úgy a védekezésben, mint a támadásban, aminek eredménye dicséretes második 'bokodi győzelem.

Bácsbokod - Balatonboglár 33-21 (18-10) A felnőtt együttes sikere már kevésbé volt olyan egyértelmű, mint az ifjúságié. A tavasszal emlékezetes mérkőzésen 37-37-es döntetlen eredmény született a két csapat 'bokodi összecsapásán. A vendégeknél akkor Gácsér Klaudia tört sok borsot a 'bokodi játékosok orra alá. Lőtt 11 gólt, továbbá a hajrá perceire Gémes Adrit és Prókai Anettet is a pályán kívülre „száműzte"... Így adódott a kérdés: hogyan semlegesítsék Banászék a remek balkezes átlövőt? Nos, ezt maguk a vendégek oldották meg: Gácsér az emberfogás elől, előbb a beállóba menekült, majd jobb szélre húzódott ki, védőjével a nyakában. Nos, ezzel együtt is a csapata legeredményesebb játékosának bizonyult, de most nagyon egyedül maradt. Társait ugyanis levédekezte a 'bokodi csapat. Míg támadásban ugyanezt nem tudták megtenni a tavasszal 8, most 9 gólig jutó Prókai Anettel, de megoldhatatlan feladat elé állította Gémes Georgina és Schnábl Zsuzsanna játéka is a 'boglári csapatot. Különösen az első félidőben voltak gondterheltek a vendégek: ekkor nyolcgólos előnyre tettek szert Banászék, amiből a második játékrészben sem tudtak faragni Gácsérék. Bácsbokod együttese a Tamási ellen tapaszt hibákat levetkőzve, most Cifra végig remek védéseinek is köszönhetően, végül sima győzelmet aratott.

Krónika

1-15. perc. 15 támadás - 15 védekezés: 10-5. Boglár kezdte a mérkőzést és mindjárt egy baloldali átlövéssel nyitottak: 0-1. Eladott labda után Gácsér lőhetett, de Cifra védett. Banász átlövése a kapufán csattant, de hasonlóan végződött a vendégek jobbról eleresztett átlövése is. Prókai Anett harcolt ki büntetőt, amit Terner értékesített: 1-1. Gácsér szabadult ki az őrizet alól és középről ismét vezetést szerez csapatának: 1-2. Gémes Gina szélről egyenlít: 2-2. Gácsér a tavaszi, külsejéhez képest jelentősen megerősödve ismét nagyon akar, de most Cifra védi a lövését. A gyors lerohanás végén pedig Prókai Anett nem hibáz: 3-2. A jobb szélső lövést hárítja Cifra, viszont tehetetlen a vendégek kapusa Gina szélső akciója után: 4-2. Gácsér balkeze villan: 4-3. Gina balosa is a jobb szélen, de a labda kapufán csattan, miként a boglári irányító játékos lövését követően. Banász a jobb kettőből eredményes: 5-3. Cifra ismét hárít egy lövést, a gyorsindítást követően Snabl Zsuzsanna eredményes: 6-3. Ha lassan is, de egyre nagyobb a különbség a két csapat között, míg a hazai csapat most jól kihasználva gyors játékosait már kétszer is eredményesen rohanta le ellenfelét, a vendégek legjobbjának szerelése az idő előrehaladtával egyre nagyobb foltokban váltott sötét színezetűre a verejtéktől, bár ez nem valószínű, hogy a fáradtságtól, mert ismét ő veszi be Cifra kapuját: 6-4. Kölcsönösen elveszített labdák után, Prókai Anett nyargalhat a 'boglári kapuig egyedül: 7-4. Beállós lövését védi Cifra, de Banász átlövése is a kapus kezeiben hal el, de Gácsér sem tudja bevenni Cifra kapuját. Banász azonban lankadatlanul lő, most sikeresen: 8-4. Gácsér adja el a labdát, majd Prókai Anett balszélről lövi a labdát a hosszú felsőbe: 9-4. A boglári irányító szépít: 9-5. Banász átlövése ismét eredményes: 10-5.

16-30. perc. 17 támadás - 17 védekezés: 8-5. Hétméteresből szépítenek a vendégek: 10-6. Gina szélről állítja a kapust megoldhatatlan feladat elé: 11-6. A vendégek gyorsan megszabadulnak a labdától. Banász átlövésből növeli a 'bokodi előnyt: 12-6. Balszélső lövését védi Cifra, szélen viszont Gina eladja a labdát. Cifra újabb védésének köszönhetően nem lesz belőle gól. Sőt gyorsindítás fut a pályán ismét, aminek végén Snabl lő gólt: 13-6. Gácsér kikapcsolása miatt az irányító vállal többet, most eredményesen: 13-7. Banász adja el a labdát, de a gyorsindítás után Cifra hárítja a lövést.  Snabl balszélről lő, a kapus véd. Gácsér fárad? Ismét eladja a labdát. Fischer Anett a gyorsindítás befejezése előtt „megszabadul" a labdától, majd a 'boglári irányító lövését védi Cifra. Két-két támadásból nem született gól: Kiss Betti és Snabl eladják a labdát, de a balról kapura lőtt labdák is célt tévesztenek az egyik a kapu mellett, zúg el, a másikat Cifra védi. Kiss Betti beállóból javít: 14-7. Gácsér pihent rá az újabb átlövésére: 14-8. A félidő vége felé egyre több a hiba: Gémes Gina lövését védi a kapus majd a két beállós vét elemi hibát, míg egy 'boglári technikai hiba után, ismét Gácsér eredményes: 14-9. Snábl a labda végállomását jelentette, de a Balaton-partiak is hibáznak, azaz a hazai csapat Kiss Betti révén szerezhet könnyű gólt: 15-9. A boglári irányító játékos vállát vélhetően túl nagy teher nyomja, mert vállalkozik töretlenül, de egyszer eladja labdát, második alkalommal eljut ugyan a lövésig, de Cifra védi. Nem így az utolsó támadásuk alkalmával megtalált beállós lövését. A hazai együttes viszont az utolsó négy támadásból, mintha misem lenne ennél természetesebb, négy gólt lőtt. Előbb Kiss Betti és Fischer Anett gyorsindításból, majd Snabl jobb szélről, végül Banász Ildikó átlövésből: 18-10.

31-45. perc. 13 támadás - 13 védekezés: 3-3. A második félidő első felében visszavettek a csapatok a tempóból, de ezzel együtt a figyelem is alább hagyott, hisz a 13-13 támadási lehetőség során csak 3-3 gólt szereztek a csapatok. A 'Bokod kezdte a játékot két eladott labdával, amelyeket követően a 'boglári irányító gyorsindítást követően ziccerből sem tudta bevenni Cifra kapuját, de eredményes volt jobb szélről: 18-11. A következő négy-négy labdabirtoklásból a hazaiak egyszer jutottak el lövésig, háromszor eladják, míg a vendégek részéről Gácsér aktivizálja magát, nem túl eredményesen: kétszer eladja a labdát, egyszem átlövését pedig Cifra védi, a 'bokodi csapat birtokába pedig egy újabb labdavesztés után kerül a játékszer ebből, pedig Prókai Anett lő gólt balszélről: 19-11. A további két vendégtámadás két kapuralövéssel végződik, ám az egyik a kapufán landol, a másikat Cifra védi. Gémes Adri ellen ítélnek támadó szabálytalanságot jobb szélen, majd ismét magára talál a 'Boglár két átlövése köt ki Cifra kapujában, míg Gémes Gina vonalra lép a jobb szélen: 19-13. Snabl viszont gólt lő a baloldalról: 20-13. Cifra védése után a gólhelyzetbe került Prókai Anett ellen követnek el szabálytalanságot a vendégek. A büntetőt a sértett értékesíti: 21-13. Gina lankadatlanul próbálkozik, de most sikertelenül, a kapus hárítja a lövését. A közben lefutott három vendégtámadásból kettő eljut ugyan a kapuig, de ott Cifra a végállomás, egyszer pedig eladták a labdát.

46-60. perc 25 támadás - 25 védekezés: 12-7. Nyolcgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok a mérkőzés utolsó negyedébe, de ez még nem jelentheti a biztos sikert. Mint emlékezetes, a tavaszi mérkőzésen a 36. percben is volt már hatgólos előnye a hazai csapatnak és mi lett belőle... Ami viszont tény: az események felgyorsultak, amelynek sok pontatlanság is következménye lett, de ami a lényeg: a gyors tempóban is a hazai együttes hibázott kevesebbet. Banász átlövésből eredményes, a 'boglári lövést viszont Cifra védi: 22-13. Banász lövését védi a kapus, Kiss viszont eladja a labdát, míg a két 'boglári támadás góllal végződik: 22-15. A következő öt támadás során nem sikerül gólt lőni Terneréknek: háromszor a kapus véd, egyszer a kapu fölé, egyszer mellé száll a labda. Szerencsére a vendégek továbbra sem jeleskednek: kétszer eladják a labdát, háromszor megcélozhatják ugyan Cifra kapuját, de csak egyszer, Gácsér átlövéséből eredményesek: 22-16. Balszélről Prókai Anett eredményes: 23-16. A következő támadás során ismét labdát szereznek a bokodi lányok, amivel Gémes Gina száguld a 'boglári kapuig: 24-16. Két 'boglári eladott labda között a hazai csapat is elront egy gyorslerohanási lehetőséget, de ezt követően Gémes Adri kétszer szélről, Snabl beállóból, miközben a vendégek részéről csak a lelkesen küzdő irányító játékos eredményes: 27-17! Tíz közte! A hajrá percekben további 10-10 támadást vezethettek a csapatok és ebben a szakaszban is a hazai csapat akarata érvényesült, ami lehetetlenné tette, nem azt, hogy a vendégek egyenlítsenek, de még azt sem, hogy hátrányukat csökkentsék. Gyors lerohanások után Prókai Anett kétszer, balszélről egyszer volt eredményes, de a beállók - Snábl és Kiss - is egy-egy góllal járultak hozzá a különbség növeléséhez, míg a vendégek csak négyszer voltak eredményesek, ebből Gácsér Klaudia révén egyszer átlövésből, egyszer büntetőből. Így alakult ki a végeredmény: 33-21.

Összegzés: A nyitó mérkőzésen látottakhoz képest alaposan feljavult a Bácsbokod csapata. Különösen a csapat védekezése, benne Cifra Anita teljesítményével, ebből eredően több lehetőség nyílott a gyors lerohanások nyújtotta könnyű gólszerzési lehetőségekre, amit a csapat jól kihasznált.  Most a Bácsbokod csapatának egy hét pauza következik, ám a most mutatott játékkal, a két hét múlva ugyancsak hazai pályán esedékes Mohács elleni mérkőzésen sem lehet kétséges a két pont sorsa.

Személyi lap  (Eladott labda* = személyhez nem köthető)

Név/Időszak

1-15.'

15-30.'

31-45.'

46-60.'

1-60.'

Banász Ildikó

5/3=60%

3/2=675

1/0=0%

6/1=16%

15/6=40%

Gémes Georgina

3/2=67%

3/1=33%

3/0=0%

4/4=100%

13/7=54%

Prókai Anett

3/3=100%

0/0=0%

2/2=100%

4/4=100%

9/9=100%

Snábl Zsuzsanna

1/1=100%

4/2=50%

2/1=50%

2/2=100%

9/6=67%

Kiss Bettina

0/0=0%

4/2=50%

1/0=0%

3/1=33%

8/3=38%

Terner Aliz

1/1=100%

0/0=0%

1/0=0%

2/0=0%

4/1=25%

Fischer Anett

0/0=0%

2/1=50%

0/0=0%

0/0=0%

2/1=50%

Gémes Adrienn

0/0=0%

0/0=05

1/0=0%

0/0=0%

1/0=0%

Eladott labda*

2/0=0%

0/0=0%

2/0=0%

3/0=0%

7/0=0%

Összesen:

15/10=67%

16/8=50%

13/3=23%

24/12=50%

68/33=49%

Gácsér Klaudia

7/3=43%

3/2=67%

5 /0=0%

9/5=56%

24/10=42%

Kiss Erzsébet

3/1=33%

6/2=33%

3/2=67%

4/1=25%

16/6=38%


Reitmann Zoltán Kalocsán duplázott

A megyei labdarúgó bajnokság 6. fordulójában, a Paprika Napok idején, Kalocsán vendégszerepelt Bácsalmás együttese. A sokéves hagyománnyal szemben idegenben, azaz a bácsalmási búcsúban ezúttal foci nélkül maradtak a helyi sportkedvelők. Sport nélkül, de majdnem pontot sikerült szerezni. Nem Reitmann Zoltánon múlt, hogy végül a hazai csapat örülhetett maradék nélkül... Reitmann ugyanis a Solt ellen szerzett 4 gólja után, most kétszer is bevette Dávid kapuját, mindez azonban nem volt elegendő még az egy ponthoz sem, ugyanis a védelem is „gólképesnek" bizonyult.

A Tóth - Minda - Kollár játékvezetői trió közreműködésével lezajlott mérkőzésen, 250 néző előtt 2-1-es félidő után 3-2-re nyert a hazai csapat. Az minden esetre jó jel, hogy a PVSE támadó játéka gólokban is megmutatva, egyre jobb színvonalon zajlik és már csak a védőjátékot kell jobban megszervezni, hogy a rúgott gólok pontokat is jelentsenek, amelyeknek köszönhetően a táblázaton legalább a középmezőnybe araszolhasson Barákovics István csapata. A Kalocsa elleni pontszerzés pedig talán azért is maradt el, mert Rudics János a szokásos gólja helyett ezúttal egy piros lapot gyűjtött be.

Krónika

Kalocsa - Bácsalmás 3-2 Kalocsa: Dávid - Naftz, Halászi (Tamás), Szabó, Kerekes, Vuits, Mácsai, Kovács (Turcsik), Balogh, Frei (Unyi), Farkas (Follárd). Edző: Tóth Róbert. Bácsalmás: Géczi János - Varga Róbert, Kiss János, Gazsi János, Bögre Károly, Barcsák Gábor (Ónodi Ferenc), Rudics János, Reitmann Zoltán, Hernády, Józsa Patrik (Dervaderics), Krix Dániel (Eckert Norbert). Edző: Barákovics István. Gól: Halászi Kovács, Unyi illetve Reitmann 2. Kitűnt: Balogh Unyi illetve Reitmann, Kiss. Sárga lap: Naftz, Kovács, Balogh illetve Gazsi, Józsa, Ónodi. Piros lap: Rudics.

Az viszont dicséretes teljesítmény, hogy az ifjúsági együttes ismét győztesen hagyta el a pályát: Kalocsa - Bácsalmás 0-4! A fiatalok Dusnok (18 pont) és Kiskőrös (16) mögött a harmadik helyen állnak megelőzve a 12-12 pontos Akasztó, Kiskunhalas, és Ladánybene együttesét.

Következik

Bácsalmás - Orgovány Szeptember 27-én az osztály egyik újonca látogat Bácsalmásra. Kezdési idő: ifjúsági csapatok 14, felnőttek 16 óra. A PVSE csapatai közül az ifjúsági együttesnek lesz könnyebb dolga: a vendégek 2 győzelemmel szerzett hat ponttal, a 12. helyen tanyáznak. A felnőtteknek nem túl rózsás a helyzetük: az újonc együttes, a hat mérkőzés alatt csak egyszer szenvedett vereséget az öt győzelem mellett és az első Izsák (16 pont) és a második Ladánybene (16) mögött 15 ponttal a harmadik helyen tanyáznak. Külön érdekessége a mérkőzésnek, hogy a vendégeknél szerepel két egykor a PVSE csapatát erősítő játékos: Szlavisa Sztojanovics és Suknovics Dejan ...


A PVSE csapata Kisszálláson is győzött

A PVSE női csapatának, a 2009-2010-es megyei regionális bajnokság első fordulójában az újonc Kalocsa ellen aratott győzelme után szeptember 20-án, szabadnap következett. Ez éppen az 'almási búcsú idejére esett, de a lányok ez idő alatt sem tétlenkedtek. A szabadnap is a csapat játékának csiszolására szolgált, kivéve szeptember 20-át, amely a tervekkel ellentétben, pihenőnappá lépett elő, a péntek esti és szombat délelőtti edzés és az esti „összetartás" fáradalmainak kipihenésére.

Nos, mindezt csak azért említem a szeptember 26-án délután Kisszálláson lejátszott bajnoki mérkőzés beszámolója előtt, mert a csapat kezd egy igazi közösségé válni, és ez a jó értelemben vett csapatszellem a pályán is egyre markánsabban körvonalazódik. Az egyelőre kisszámú játékosállomány tagjaiban kialakult egy olyan kapocs, amely összeköti őket. Ez a kézilabdasport és ezért már-már mindent megtesznek a pályán kívül és a játéktéren is, az edzéseken, illetve a mérkőzéseken az elsajátított játékelemekből is egyre többet bemutatnak, illetve a felkészültségüknek köszönhetően, örömteli módon alkalmazni tudják az elsajátítottakat.

Szeptember 26-án délután Kisszállásra indult a PVSE, nem túl jó előjelekkel. Bozóki Tímea térde rakoncátlankodott, de Malesevics Lili is még csak arra használja a műtött lábát, hogy el ne essen, azaz említettek játékára nem számíthatott a csapat. Nem tarthatott a csapattal Kőhalmi Boglárka, Kelle Lilla és Pap Nikolett sem, akiknek igazolása még nem rendeződött.

Amire viszont számíthatott a PVSE csapata: az augusztusban és szeptember első felében, a felkészülés alatt elvégzett munka és az általa megszerzett fizikai és technikai képességek. Ennek köszönhetően, nem esett kétségbe a csapat például azért, mert csere nélkül kellett végig játszani a mérkőzést. Akkor sem ült ki riadalom a játékosok arcára, amikor olykor hátrányba kerültek ellenfelükkel szemben. Az elszántság viszont híven tükröződött, mind a hét játékoson. Már az, hogy a Kisszállás elleni mérkőzésen csak a Bácsalmás győzhet, bár voltak a mérkőzésnek kritikus pillanatai, ám a hajrá percei az előzetes elvárások szerint alakultak.

Krónika

1-10. perc: 4-4. A fentieknek megfelelően az első percben Szőke Anikó nyitotta a gólok sorát egy gyorsindítás után, majd a hazai csapat legjobbjai Vinek Kitti és Kis Ervinné találataival átvették a vezetést: 2-1. Majd Orosvári Teréz pazar átlövésekből előbb egyenlített, majd a PVSE csapatát juttatta vezetéshez: 2-3.  Vinek büntetőből egyenlített: 3-3 A 9. percben Szűcs Dorina balszélről használja ki helyzetét, de Szakál Éva is eredményes : 4-4.

11-20. perc: 4-3. A 11. percben Vinek révén előnybe kerülnek a kisszállásiak, de nem sokáig örűlhetnek ennek. Még ebben a percben Szőke értékesíti a PVSE javára megítélt hétméterest biztos kézzel, majd 15. percben egy Orosvári bomba köt ki a hazai kapuban: 5-6. Ezt a PVSE előnyt Bundula Vanda nullázza le: 6-6. Vinek biztos kézzel értékesíti a büntetőt, de nem tesz másként Orosvári Teréz sem, csak ő balkezes átlövéssel és legalább két méterrel távolabbról veszi be Drenkovicsné kapuját: 7-7. Bundula Vanda villan és már is a hazai csapatnál az előny: 8-7.

21-30. perc: 3-2. A félidő utolsó harmadában, a 22. percben Bundula már harmadik gólját lövi, Orosvári pedig már az ötödiket bombázza a hazai kapuba: 9-8. Kissné kettőre növeli az előnyüket: 10-8. Szűcs pedig egyre csökkenti balszélről: 10-9. Majd a 28. percben Lengyel Bernadett állította be a félidei eredményt: 11-9. A PVSE csapata Kispál Brigitta kapussal az élen védekezésben nyújtott jobb teljesítményt, míg támadásban, ezek befejezésében többször hiba csúszott, azaz rendre sikerült telibe találni a kiszállási kapust, különösen a félidő vége felé. Ebből eredően a hazai csapat jutott kétgólos előnyhöz.

31-40. perc: 1-2. A második félidőben a gólok sorát, nem túl sok pihenésre szánt idő után a 36. percben a PVSE nyitotta meg, amikor Orosvári a bal felső sarokba bombázta a labdát: 11-10. Kissné állította vissza a félidei különbséget: 12-10. Orosvári pedig egyre inkább belelendülve ismét szépít: 12-11. Ebben az időszakban a csapatok különösen a védekezésre fektettek nagy hangsúlyt. Ennek és a kapusok jó teljesítményének köszönhetően alig esett gól, tíz perc alatt mindössze három, de ebben az időszakban is a PVSE játszott már jobban, ha a helyzeteket el is szórakozták a vendégek.

41-50. perc: 3-5. A 41. percben Szűcs balszélről eredményes és egyenlít: 12-12. A hazai csapat gólzsákjai, Vinek és Kissné, ismét kétgólos előnyt szereznek: 14-12. A vendégek viszont nem esnek kétségbe ettől és a javukra megítélt büntetőből Szőke, majd átlövésből Orosvári eredményes és egyenlít a PVSE: 14-14. A 49. percben Kissné még vezetéshez juttatja övéit (15-14) ám ezt követően már csak egyenlíteni tud a hazai együttes, majd mérkőzés utolsó tíz percében már erre sem nyílik lehetőség számukra. Bár a második félidő közepén bekeményített még a hazai együttes, aminek következtében az akció gólokat megakadályozták, ám ennek ára, kétszer is egymás után, egy-egy büntető volt, amit Szőke ugyancsak biztosan értékesített: 15-16.

51-60. perc: 2-4. Az 51. percben a hazai csapat jutott büntetőhöz, amiből Vinek egyenlít: 16-16. Aztán menetrend szerint jött Orosvári és az előny ismét a vendégeknél: 16-17. Az 54. percben Szundi Béla csapata még utoljára egyenlít ezúttal a Vinek-Kissné páros utóbbi tagja révén: 17-17. Mi több, a hazai csapat e mérkőzésen már nem tud több gólt lőni Kispál Brigitta kapujába. A PVSE lehúzta a rolót: az eddig kilenc illetve öt gólig jutó Orosvári és Szőke révén a vendégek szereznek még kettő, illetve egy gólt és jól hajrázva magukhoz ragadják a győzelemmel járó újabb két pontot: 17-20! A mérkőzés után, a játékosok örömtől sugárzó arcára gondolva, jól eső érzés ezt leírni:

Kisszállás - Bácsalmás 17-20 (11-9) Kisszállás, 50 néző. Vezette: Romsics Erzsébet, Terbe Ferenc, jól. Kisszállás: Drenkovicsné Szilvási Györgyi - Bundula Vanda 3, Rozsnyainé Szakál Éva 1, Tusori Beáta, Vinek Kitti 6/4, Lengyel Bernadett 1, Kiss Ervinné 6. Csere: Ancsa-Molnár Anett. Edző: Szundi Béla. Bácsalmás: Kispál Brigitta - Nagy Renáta, Orosvári Teréz 11, Horváth Adrienn, Fehér Renáta, Szűcs Dorina 3, Szőke Anikó 6/4. Csere: Bozóki Tímea, Malesevics Lili. Edző: Prókai Károly. Az eredmény alakulása: 4-4 (4-4), 8-7 (4-3), 11-9 (3-2), 12-11 (1-2), 15-16 (3-5), 17-20 (2-4). Hétméteres/gól: 4/4 illetve 4/4. Kiállítás: 2 perc a PVSE csapatából.

A PVSE csapatában mindenki dicséretes teljesítményt nyújtott, de ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit tenni... A kapuban Kispál Brigitta védte a védhetőt, ez legyen átlövés, vagy ziccer. Olykor, ha az egész héten fájlalt testrészét telibe találta a labda, előbb dicséretes módon játékba hozta társait, majd csak utána esett össze. Jobb szélen Nagy Renáta védő feladatát zömében jól ellátta, sőt támadásban volt három ígéretes kísérlete. Orosvári Teréz az idén hétről-hétre jobb és jobb formába lendül. Horváth Adrienn az irányító poszton elévülhetetlen érdemeket szerzett. Fehér Renáta átlövésekből most kevesebbet vállalt ám a Szűcs góljainak előkészítésében jelentős szerepet vállalt. A helyzetek felismerésében viszont jelentősen fejlődnie kell. Szűcs Dorina támadó játékát erősen lerontja gyenge védőmunkája...


Döntetlen az újonc sikercsapat ellen

Szeptember 27-én, a megyei I. osztály hetedik fordulójában a bajnokság egyik sikercsapata, a harmadik helyen tanyázó Orgovány szerepelt Bácsalmáson. A vendégek soraiban olyan kiváló labdarúgókkal, mint az 'almási szurkolók előtt sem ismeretlen Sztojanovics Szlavisa és Suknovics Dejan, vagy mint például a KTE csapatából száműzött fiatalok: Ábel Zsolt, Szabó Péter és Valkay. Már a két csapat helyezését nézve sem számíthattak valami fényes eredményre a helyi szurkolók. Tetézte a bajt, hogy Géczi János kapus a pályafutásának „csúcsán", a Kalocsa elleni mérkőzés után visszavonult és helyén ismét a rutinos Szőke István áll a hazai kapuban. Hiányzik továbbá a csapatból a Dusnok elleni mérkőzésen eltiltott Barcsák Endre és a Kalocsán kiállított Rudics János. Három alapember... Hát ilyen körülmények között, valóban csak egy tisztes helytállás jöhetett szóba, ám a csapat felülmúlta az előzetes várakozásokat...

A vendégek amint azt a csapat tulajdonosa, egyben edzője Vízteleki János a jelenleg harmadik helyen tanyázó újonc csapatról elmondta: céljuk az első hat közé kerülés. A mai mérkőzésen pedig az volt a cél, hogy a kiváló támadó játékkal már az első félidőben eldöntsék a mérkőzést.

Hamilton győzelem és vendégrohamok, gól nélkül Az a néző, aki a Forma1 futamát követően a győztes Hamilton, a második Timo Glock és a harmadik spanyol Fernando Alonso nyilatkozatára is kíváncsi volt az bizony lemaradt a vendégrohamokról, amelyek során a hazai együttes a szerencsével sem állt hadi lábon, hogy ezek során a labda rendre elkerülte Szőke Pisti kapuját. A tudósító is akkor kapcsolódott be a játékba, amikor egy sokat ígérő akció végén Suknovic adott gólpasszt a társának, aki a hazai kapuval szemben állva, messze kapu fölé lőve a labdát, azt az öltöző elől a futópályára lépő tudósítóhoz bikázta. A 41. percben ismét a hazai védők mögé kerültek Suknovicék, ám a balról laposan a kapu elé szánt labdát Szőke remek kivetődéssel csípte meg a kapuval szemben üresen helyezkedő orgoványi játékos elől. Szorongatott a vendégcsapat, és tetézte a bajt, hogy kezdőbe jelölt fiatalok közül Krix Danit már a 35. percben le kellett cserélni, de Mantz Tamás is jelezte, hogy nem érzi jól magát. Ilyen első félidő után, ha csoda nem is történt, ám az a folytatásban kiderült: ahol Barcsák Gábor mellett Ónodi Ferenc, Eckert Norbert és Józsa Patrik is, már pozitív értelemben főszerepet játszik a csapat teljesítményében, az nem is annyira tartalékos.

Akár hazai győzelem is lehetett volna A folytatásban a hazai fiatalok igazolták, hogy bármikor bevethetőek a felnőtt csapatban, pótolni tudják a hiányzókat, sőt sok tekintetben akár felül is múlják társaikat. Az 51. percben miként a mérkőzés eddigi szakaszában is, bátran támadt a PVSE csapata is: Reitmann Zoli kapott remek labdát a balösszekötő helyén és senkitől sem zavarva vette célba Borbély kapuját. Az erősen meglőtt labda elsőre kipattanta a vendégek kapusáról. A játékszer azonban ismét Reitmann elé került, akinek ismétlésre már nem maradt ideje. A vendégek védelme is visszaért és buktatták a hazai kitűnőséget, aki hat gólnál tart a bajnokságban. Most jön a hetedik, gondolták a szurkolók, ám Reitmann, mint mondta, szokásával ellentétbe most roppant gyengén, a kapu jobb alsó sarkára helyzete a labdát, amit Borbély remek vetődéssel szögletre tolt. A nézőtéri vélemények szerint, a hazai csapat a kihagyott büntetővel győzelmet szalasztott el. Mint megfogalmazták, amely csapat ezen a mérkőzésen rúg egy gólt, az a három pontot is besöpri. Nos nem lett igazuk az így vélekedőknek.

Bár az Orgovány az 58. percben valóban megszerezte azt a bizonyos gólt, mindezzel együtt sem tudott nyerni. A 60. percben ritkán látható nagy góllal a hazai csapat egyenlíteni tudott. Az 58. percben Ábel Zsolt 30-35 méterre a kaputól, középről lövésre szánta el magát és a labda bombaként vágódott a ledermedt Szőke mellett a kapu baloldalába: 0-1. A hazai csapat nem esett kétségbe és szinte a középkezdést követően egyenlített: a baloldalon futó támadás során Ónodi Fecó a jobb összekötő helyén helyezkedő Józsa Patrikhoz játszotta a labdát egy térölelő átadással. Patrik a tizenhatos sarkán lekezelte, majd egy esernyőcsellel lerázta védőjét, és mielőtt a védőtársak besegíthettek volna, 14 méterről, a kimozduló kapus felett a léc alá bombázta az egyenlítő gólt: 1-1.

A mérkőzés utolsó harmadában előbb a 68. percben egy Kiss János által a bal összekötő helyéről elvégzett szabadrúgást követően kerülte el a lbada centikkel a jobb felsősarkot, majd Szőke jeleskedett többször is: előbb Valkay csúsztatott fejesét, majd egy középre Csernik középre bombázott labdáját védi. Egy újabb jobbról elvégzett szögletből pedig azért nem lehetett eredményes az Orgovány mert a labda az alapvonalon túlról kanyarodott vissza a kapu elé. A 80. percben ismét egy óriási hazai helyzet maradt kihasználatlanul. Bögre károly és Barcsák Gábor akciózott a jobb oldalon, a visszakapott labdát utóbbi lőtte kapura. A labda már áthaladt a kivetődő Borbély hasa alatt, ám egy berobbanó védő a gólvonalról szögletre vágta... Így maradt az igazságosnak is mondható pontosztozkodás.

Összegzésként talán Vízteleki János szavai jól érzékeltetik a látottakat: „a tervezett helyzeteink megvoltak, amiket nem tudtunk értékesíteni, különösen az első félidőben, de ilyen a futball, ennek öröktörvénye érvényesült. A kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat, mint történt ezen a mérkőzésen is. Mindezzel együtt gratulálok Bácsalmás csapatának az elért eredményhez. Talán a látottak árnyalására még hozzátehetjük: a PVSE, fiatalokkal teli tűzdelt csapata, a várakozással ellentétben jól helytállt a kiváló erőkből álló vendégekkel szemben és rászolgált az döntetlen eredményre, amit még  igazságosnak is nevezhetünk:

Bácsalmás - Orgovány 1-1 (0-0) Bácsalmás, 400 néző. Vezette: Szűcs Gábor - Varga Zoltán, Tóth Sándor. Bácsalmás: Szőke István - Kiss János, Bögre Károly, Barcsák Gábor, Gazsi János, Reitmann Zoltán, Hernády, Józsa Patrik (Dervaderics 89.'), Krix Dániel (Ónodi Frenc 35.'), Mantz Tamás (Szemán 52.'), Eckert Norbert. Edző: Barákovics István. Orgovány: Borbély - Forgó, Sztojánovics Szlavisa ,Valkai, Pap, Suknovics Dejan, Kovács (Keller 52.'), Ábel Zsolt, Makra (Szabovik 70.'), Csernik, Szabó Péter (Katona 70.'). Edző: Vízteleki János. Gólok: Józsa Patrik 60.' 1-1 illetve Ábel Zsolt 52.' 0-1. Jók: Bögre Károly, Barcsák Gábor, Józsa Patrik, Eckert Norbert illetve Sztojanovics, Suknovics, Ábel, Szabó. Sárga lap: Kiss, Józsa, illetve Sztojánovics, Pap, Kovács, Ábel, Szabó. Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Orgovány 0-2. Gólszerző: Tertics Ante 2.

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 290
Heti: 931
Havi: 7 812
Össz.: 2 079 444

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./13. 2009.09.20.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »