PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPORT

XIV. évfolyam, 12. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. szeptember 12.

Az egyik szemem sír, a másik meg nevet

A Bács-Kun Sport vállalásaiból nem sok realizálódott az elmúlt héten, már ami az eredmények közlésére vonatkozik. Hivatkozhatnák időhiányra, meg arra, hogy az eredmények, a látottak alapján, sajnos olyanok voltak, amelynek leírásához bizonyos mazohista tulajdonságokkal (is) kellene rendelkezni. Gondolok itt első sorban a PVSE labdarúgóinak nem éppen huszáros győzelmi sorozatára, vagy a női kézilabdások 'majsai szereplésére, bár ez utóbbit más aspektusból megítélve, még dicséretesnek is nevezhetem. Az újabb játéknapokon viszont csupa örömteli esemény zajlott a Bács-Kun Sport vonzáskörzetében. Egy részt nagy-nagy bánatomra sajnos az elkövetkező időszakban rengeteg időm jut majd a sportesemények publikálására, más részt remélhetőleg olyanok lesznek az eredmények, hogy örömmel tegyem azokat közzé...

VigyorA labdarúgók a 0-4-es és 2-6-os kezdéséből ítélve, nagyarányú vereségre számítottam a Kiskőrös ellen és csak 0-1 lett a különbség, meg a látottak alapján még a pontszerzés is benne volt a mérkőzésben. Nos, a harmadik fordulóban sem győztünk, de már bizakodással néztünk a Dusnok elleni mérkőzés elé, ahol aztán jókora pofont kaptunk a villámrajttól ugyancsak távolálló együttestől. Majd jött a Magyar Kupa 2. fordulója, szeptember 8-án, kedden, amikor Katymár - Bácsalmás 3-1! Nos, ennél sokkal jobb rajt után váltak már meg edzőtől Bácsalmáson, anno. Míg a szomszéd településen Bácsbokodon, a megyei II. osztály Déli csoportjában az élcsapatok között szereplő együttesének edzőjétől, a Gara elleni kupafiaskó miatt (is) megköszönték az eddig végzett munkáját a héten. Bácsalmáson az edző, öt, nem akármilyen vereség után is a helyén maradhatott...

NyelvöltésA kézilabdás lányok a felkészülés utolsó állomásán, Kiskunmajsán kaptak határterhelést, ahol három mérkőzésen három vereséget szenvedtek, de a tanulás fázisában lévő játékosok derekasan küzdöttek, de ez még kevésnek bizonyult a sikerhez...

VigyorSzeptember 12-én, délelőtt, aztán beindult a henger: a kézilabdás lányok, sikerrel vették az akadályt a megyei bajnokság Déli csoportjában lejátszott Kalocsa elleni mérkőzésen: Bácsalmás - Kalocsa 14-11! Délután az NB II. Dél-Nyugati csoport nyitó fordulójában Bácsbokod csapatai elég idény eleji formában, de begyűjtötték a pontokat: Bácsbokod - Tamási 25-20 felnőtt mérkőzés. Bácsbokod - Tamási 28-25 ifjúsági mérkőzés.

RosszallAz ugyancsak szombat délelőttre kisorsolt Bácsalmás - Nagybaracska serdülő labdarúgó mérkőzés elmaradt, mert az ellenfél elfelejtett eljönni... A felnőtt labdarúgók viszont az ötödik fordulóban Solt ellen elég kalandos úton, de megszerezték végre az első pontot, sőt pontokat, nem is akármilyen különbséggel: Bácsalmás - Solt 6-2! Az ifjúsági csapatok mérkőzésén Bácsalmás - Solt 7-0!

Kiskunmajsán a keménymag jól helytállt

A 2009-2010-es megyei női kézilabda bajnokság őszi idény kezdete előtt, utolsó erőfelmérésként Kiskunmajsán rendeztek tornát hat csapat - Kiskunmajsa, Csávoly, Kiskunhalas, Kerekegyháza, Lajosmizse, Bácsalmás - részvételével. A Majsai Napok keretében lebonyolított Városi György Emléktorna jól szolgálta a csapatok felkészülését, még a Bácsalmás csapatának is, amely a mezőny végén végzett, bár a fél csapat hiányzott a majsai tornán résztvevő együttesből.

kerek_-_pvse_2009._majsa_4.jpg

A két csoportban lezajlott előcsatározások eredményei alapján a Kiskuhalas együttese a Kerekegyházával játszotta a döntőt, a harmadik helyért Csávoly és Lajosmizse, az ötödik helyezésért Bácsalmás a rendező Kiskunmajsával mérkőzött meg. Mindig hittem benne, és a mai nap is igazolja Vidal Sasson gondolatát: „Egyetlen hely van a világon, ahol a siker (succes) megelőzi a munkát (work). Ez a hely az angol szótár!

kerek_-_pvse_2009._majsa_2.jpg

Az A-csoportban Kiskunhalas mindkét ellenfelét legyőzte, Csávoly pedig a Kiskunmajsával szemben aratott győzelmének köszönhetően a második helyen végzett, megelőzve a vendéglátók együttesét. A B-csoportban Kerekegyháza végzett az élen, míg Lajosmizse Bácsalmás legyőzésével a csoport második helyén végzett. Harmadik Bácsalmás együttese két vereséggel.

kerek_-_pvse_2009._majsa_3.jpg

Eredmények: A-csoport: Kiskunhalas - Kiskunmajsa 17-13 (8-7), Csávoly - Kiskunhalas 10-17 (7-11), Kiskunmajsa - Csávoly 13-15 (6-6). B-csoport: Kerekegyháza - Lajosmizse 17-16 (6-8), Bácsalmás - Kerekegyháza SE 8-14 (4-6) Bácsalmás: Kispál Brigitta - Nagy Renáta, Orosvári Teréz 5, Horváth Adrienn, Fehér Renáta 3, Szűcs Dorina, Pap Nikolett. Kerekegyháza ld: Kiss Renáta 7/3, Kontra Anikó 2. Lajosmizse - Bácsalmás 25-11 (12-5) Kispál - Nagy, Orosvári 4, Horváth 3, Fehér 1, Szűcs 3, Pap. Lajosmizse ld: Szekeres Tamásné 7, Marton Szilvia 6, Hriazik Anett 6.

kerek_-_pvse_2009._majsa_5.jpg

Helyosztó az ötödik helyért: Bácsalmás - Kiskunmajsa 10 - 24 (5-13) Bácsalmás: Kispál - Nagy, Orosvári 8, Horváth 1, Fehér 1, Szűcs 1, Pap. Kiskunmajsa ld: Agócs 13. Helyosztó a harmadik helyért: Lajosmizse - Csávoly 14-12 (5-7) Helyosztó az első helyért: Kiskunhalas - Kerekegyháza 17-15 (7-10)

A torna végeredménye: 1. Kiskunhalas, 2. Kerekegyháza, 3. Lajosmizse, 4. Csávoly, 5. Kiskunmajsa, 6. Bácsalmás.

A legjobb játékosok különdíjban részesültek: a legjobb kapus Gémesi Zsanett (Lajosmizse), a legjobb mezőnyjátékos Mészáros Anita (Kiskunhalas), a legeredményesebb gólszerző Agócs Erika (Kiskunmajsa).

A tornán tiszteletét tette a megyei szövetség főtitkára Kabók József, aki elégedetten távozott a rendezvényről, de hasonlóan vélekedtek a meghívott csapatok is.

A hat hazai gólért érdemes volt várni

Bácsalmás - Solt 6-2 (2-1) Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Patyi Zoltán - Herczegh, Kohajda. Bácsalmás: Géczi - Varga, Kiss, Gazsi (Eckert), Bögre, Barcsák G., Rudics, Reitmann (Besenyei), Hernádi, Józsa, Krix (Mantz). Edző: Barákovics István. Solt: Bita - Márics, Bárányos (Szabó), Megyesi, Molnár L., Molnár T., Péntek (Khoór), Balla, Miskolczi, Ancsa, Fekete. Edző: Bozsó György.
Gólszerzők: Reitmann 4, Rudics, Bögre illetve Molnár L, Balla. Kitűntek: Varga, Kiss, Rudics, Reitmann, Józsa illetve Bita, Márics, Molnár, Balla. Sárga lap: Rudics, Eckert illetve Fekete, Molnár L.,  Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Solt 7-0.
A mérkőzés 30 perces késéssel kezdődött, mert a Solt együttesének az igazolásai késve érkeztek meg a helyszínre.

Győzelemmel rajtoltak a 'bokodi csapatok

A női NB II. Dél-Nyugati csoportjában is elkezdődött a pontvadászat. A csoport összetétele az előző évihez képest jelentősen megváltozott: a bajnok illetve a második helyezett csapatok mögött Bácsbokod együttesét megelőzve, a harmadik Nagykanizsa felkerült az NB I/B. Nyugati csoportjába, míg „újoncként" szerepel a Szigetszentmiklós, az NB I-es Siófok második csapata és egy újabb szekszárdi együttes, az FGKC. Hiányzik az idei mezőnyből Hévíz és az Érd.

A 'bokodi csapatok Tamásival kezdték a 2009-2010-es bajnoki évet, szeptember 12-én, két győzelemmel, amelyből az ifjúsági együttes győzelme okozott nagyobb durranást...!

Bácsbokod - Tamási 28-25 (17-11) Az ifjúsági együttes dicséretes győzelmet aratott, az előző évi második helyezett együttes ellen. A jó iramú mérkőzésen Különösen Gémes Szabina átlövésekből, Varga Kitti és Bennarik Petra szélről elért góljai mentek élményszámba, de a kapussal az élen a védőjáték is kiválóra értékelhető. Ebből a mérkőzésből megítélve, az ifjúsági csapat az idén is a mezőny élcsoportjában végezhet...

A nyitó forduló eredményei 2009. szeptember 12-13.

NB II. Dél-Nyugat felnőtt

Hosszúhetény SE - Balatonboglár 25-26

Bácsbokod - Tamási KC 25-20

Csurgó - Szigetszentmiklós 36-17

Szekszárdi FGKC - Mohács 19-22

UKSE Szekszárd II. - Kaposvár Tipp: 1

NB II. Dél-Nyugat ifjúsági

Bácsbokod - Tamási  28-25

Hosszúhetény - Balatonboglár Tipp: 1

Csurgó - Szigetszentmiklós 20-25

Szekszárdi FGKC -Mohács 19-26

UKSE Szekszárd II. - Kaposvár 37-19

A felnőtt együttes, a nyári felkészülés alatt alapos dizájnváltáson ment át. Ismét a csapat rendelkezésére áll Fischer Anett és Snabl Zsuzsanna illetve Prókai Anett és Prókai Anna, kiöregedve az ifiből, már csak a felnőtteknél szerepel. A nyári felkészülés jól sikerült. A harkányi edzőtáborozás és a 'Bokodon zajló edzések jó alapokat biztosítottak az előző évben megtapasztalt tempókézilabdához, ám az idénynyitón ebből szinte semmit sem láthattunk. Már, ami a gyorsindításokat illeti. Azt viszont igen, hogy talán nagyobb figyelmet szentel a 'bokodi együttes a védekezésre. Ami már abból a szempontból is helyes, hogy könnyebb egy-egy gólt hárítani, mint egyet lőni. Az előző bajnokság, záró fordulójában a Balatonboglár ellen például 37 gólt lőttek Banász Ildiék, ám ezzel együtt is csak döntetlent sikerült kiharcolni hazai pályán. A védekezésre abban a nagy rohanásban, kevés figyelem jutott. Most viszont több energiát fordított a csapat a védőjátékra, sőt a támadás és védekezés nyűge-baja is jobban meg volt osztva a játékosok között. Például kezdetben Gémes Adri csak védekezett.

A fent említettek ellenére döntetlennel zárult az első félidő: első sorban a gyenge kapusteljesítmények miatt. Ekkor Romsics Erzsébet edző, gyorsan végig próbálta kapusait, de elfogadható teljesítménnyel ezúttal csak Czifra Anita rukkolt elő, de ő is csak a második félidőben...

Krónika

1-10. perc. 11 támadás - védekezés: 5-5. A vendégek kezdték a mérkőzést, eredménytelenül. Az ellentámadás során Prókai Anett jobbszélről a kapufát találta telibe. Tolna már Czifra kapujáig sem jut el, eladják a labdát. Fischer Anett jobb kettőből lő, a kapus véd. A jobb oldali átlövő nem tüzérkedik, ő lábbal veri meg a bokodi védelmet: 0-1. Banász Ildikó átlövésből eredményes: 1-1. A baloldali átlövő nem cselezget, őt felugrásos lövéseiről vált hírhedtté 'Bokodon, most azonban hibázott. A jobb szélen Prókai Anett ezúttal ejtéssel verte át a kapus: 2-1. A vendégek ismét eladják a labdát, Fischer lövését viszont ismét védi a kapus. A jobboldali átlövővel ismét nem tud mit kezdeni a hazai védelem: 2-2. Terner Aliz a balszélről lő gólt: 3-2. Czifra Anita tesz ártalmatlanná egy újabb tolnai átlövést. A vendégek vétenek súlyos szabálytalanságot, amiért büntetőhöz jutnak Banászék, amit Terner értékesít: 4-2. A baloldali átlövő másolja társa példáját, és betörésből szépít: 4-3. A vendégek ismét durva szabálytalanságot követnek el, amiért hetes a büntetés. Terner azonban most elhibázza, a kapus véd. Ezúttal a jobboldali átlövő játssza magát tisztára és egyenlít: 4-4. Banász játssza magát át a védelmen, a lövése azonban célt téveszt, de lehet javítani, a vendégek ismét eladják a labdát. A gyorsindítás végén Fischer lövését védi a kapus. Balszélről viszont eredményes a Tolna és ott az előny: 4-5! A húzás ismét Prókai Anettet találja jó helyzetbe a jobb szélen. Ejtésére ezúttal sem talál ellenszert a tolnai kapus: 5-5.

11-20. perc. 6 támadás - 7 védekezés: 4-3. Baloldalról átlövésből eredményesek a vendégek: 5-6. Banász kapu mellé bombázza a labdát a vendégek beállósa vét technikai hibát - vonalra lép. Fischer egyenlít: 6-6. Időt kér Tolna és majd ezzel egy időben Romsics Erzsébet is cserél: a kapuban, Cifra helyett Prókai Anna, Fischer helyett Gémes Adri támadásban is a pályán. Az időkérést követően egy jobboldali átlövés után a kapufán csattan a labda, majd Gémes Adri harcol ki hétméterest, amit Banász értékesít: 7-6. A kapusról kipattanó labdát a beállós kaparintja meg és egyenlít: 7-7. Terner vét technikai hibát, de a Tolna támadása is ezért hiúsul meg - „belemenés". Gémes Gina viszont az eddigi gyakorlatnak megfelelően folytatja a gólgyártást jobb szélről: 8-7. A tolnai csapat is: ismét eladja a labdát, az ellentámadás végén Snábl Zsuzsanna beállóból eredményes: 9-7. Ismét kétgólos a hazai előny, legalább ezt meg kellene őrizni már, de nem sikerül. A labda, balról, átlövésből talál utat a hazai kapuba: 9-8.

21-30. perc. 11 támadás - 10 védekezés: 3-4!. Snabl beállóban igen aktív, jól megjátszható, amivel a társak remekül élnek: 10-8. A baloldali átlövő is „remekül" használja ki, hogy zavartalanul lőhet: 10-9. Gémes Adri adja el a labdát, majd átlövésből ismét eredményesek a vendégek: 10-10. Ez idő tájt küldte pályára harmadik kapusát Romsics edző. A helyzet azonban Csémy Adriennel sem változott. Terner újabb büntetőt hibáz, ezúttal kapu mellé lőtte a labdát. Újabb átlövés köt ki a 'bokodi kapuban: 10-11. Gémes Adri lövését fogja a kapus, de nincs gond. A vendégek két kiváló átlövője között, az ő játékukat összekötő előkészítések során sok hiba csúszik, ennek köszönhetően gyakran eladják a labdát. Most is. Nem tudják növelni előnyüket. A gyorsindítás végén Prókai Anett száguld a tamási kapuig, ám a kapu bal felső sarkát védeni szándékozó kapust találja telibe. A baloldali átlövő továbbra is zavartalanul lőhet, aki ezt jól kihasználja: 10-12! A hazai csapat büntetőből szépíthetne, ám Gémes Adri is elhibázza. Eddig ötből kettőt sikerült értékesíteni! Csak nehogy ez legyen a 'Bokod veszte... A vendégek a kimaradt hetesért hálásak.. Ezúttal is eladják a labdát. Prókai Anett viszont balkettőből a kapufát találja el. A további támadásokba sok hiba csúszik mindkét oldalon: a tamásiak átlövései sem sikerülnek: egy kapu mellé száll, egy a kapufán csattan egyet a kapus véd, miközben a hazai csapat kétszer is eladja labdát, mire a harmadik támadás során balszélről Prókai Anett végre megtöri a gólcsendet: 11-12. Az egyenlítő gólt is Prókai Anett szerzi hétméteresből: 12-12.

31-40. perc. 9 támadás - 9 védekezés: 4-2. A második félidőt a hazai csapat kezdte, ismét Czifrával a kapuban, majd Banász átlövésből eredményes: 13-12. Büntetőből egyenlítenek a vendégek: 13-13. Gémes Gina szélről lő gólt: 14-13. A vendégek kétszer, a hazai csapat egyszer adja el a labdát, majd Banász átlövése zúg el a kapu mellett, míg a tamási átlövést Czifra védi. A vendégek továbbra is keményen védekeznek, olykor túl keményen, aminek ezúttal is hétméteres a jutalma, amit Prókai Anett értékesít: 15-13. Hétméteresből született a szépítő gól is: 15-14. A hazai csapat soraiban a nyugodtság helyett ismét zavar támadt, minek következtében kétszer is eladják a labdát, de az első félidőben tapasztaltak okán felbátorodott baloldali átlövő két labdáját is hárítja Czifra. Ezt követően Gémes Gina szélről eredményes: 16-14. Czifra újabb lövést véd, majd egy eladott labdának köszönhetően előre lendülő tamási csapat a beállóst hozza gólhelyzetbe: 16-15.

41-50. perc. 9 támadás - 9 védekezés: 4-0!  Hétméteresből Banász ismét kettőre növeli az előnyt: 17-15. A vendégek átlövése kapu mellé száll. A beállós Snábl vonalra lép, a vendégek eladják a labdát, de hazai csapat sem becsüli meg. Czifra ziccert véd, de Banász két átlövését is a kapus védi, de nincs gond: Prókai Anett előbb egy gyorsindítás után húzza le a címzett elől a labdát, majd simán megszerez egy átadást. Ez utóbbi labdaszerzést követően kibontakozó támadást ismét büntetővel fejezhetik be, de ezen a mérkőzésen már Terner nem valószínű, hogy átlépi saját árnyékát, mert ismét elhibázza, a kapus véd. Az ellentámadás során, talán, mert a vendégek sem hazudtolják meg az eddig látottakat, ismét eladják a labdát, majd a 'bokodi gólhelyzet realizálást ismét egy súlyos szabálytalansággal akadályozzák meg. Tehetik, hisz ez a módi eddig nagyon eredményesen működött. Eddig! A vonal mögé Prókai Anett állt, és mint a dobásforma nevében is benne van, büntetett: 18-15! Háromgólos a hazai előny! Ennyi még egyszer sem volt a mérkőzés során. Talán ez a tudat okozott ismét zavart a vendégek soraiban, mert a további három támadásuk során kétszer eladták a labdát, míg egyszer eljutottak balszélről a kapura lövésig, ám azt Czifra védte. De tehetetlen volt a vendégek portása Prókai Anett lövéseivel szemben előbb balszélről, majd egy gyorsindítást követően: 20-15!

51-60. perc: 8 támadás - 8 védekezés: 5-5. A félidő középső harmadában - kapott gól nélkül - kialakult ötgólos előny birtokában némileg lassabb tempóra váltott a 'bokodi csapat és biztosan őrízte 5-6 gólos előnyét, bár az utolsó tíz percet egy eladott labdával nyitották, amit gyors lerohanás végén lőtt góllal büntetett a tamási csapat: 20-16. Snabl beállóból volt eredményes, az ellen pedig betörésből szépített: 21-17. Prókai Anett balszélen vonalra lépett, Czifra pedig nagyon magára találva ismét egy átlövést véd. A vendégek kemény védekezéssel próbálják megállítani a veszélyes 'bokodi támadásokat, ám ez a továbbiakban már nem jár sikerrel. Az akciógólokat ugyan elkerülik, de a gólt csak elodázzák. Az előbbiek okán ismét 'Bokod jut hétmétereshez, amit Prókai Anett, mint az előzőeket is biztos kézzel értékesít: 22-17. Az ellentámadás ismét nem kapura lövéssel fejeződik be a tamási csapat részéről, majd Banász betörés végén lő gólt: 23-17. A vendégek előbb balról átlövésből, majd jobb szélről szépítenek a most már egyre biztosabb vereségük mértékén: 23-18. A két vendég gól között a hazai együttes szöszmötölt túl sokat az előkészítő játékkal, aminek következtében magasra lendült a játékvezetők karja, minek következtében a hosszas előkészületek ellenére is egy előkészítés nélküli átlövés lett az eredménye, de már ez is belefért. A tamási együttes azért még lelkesedik, jobb szélről szépítenek: 23-19. Viszont a hazai csapat sem tekintette még véglegesnek a kialakult eredményt, mert előbb Gémes Adria, jobb szélről, majd Prókai Anett hétméteresből volt eredményes: 25-19! A baloldali átlövő villant még egyet, beállítva az ötgólos 'bokodi győzelmet, jelentő végeredményt: 25-20.

 A mérkőzés nagy részében jól tartotta magát a Tamási együttes. A hazai csapat a 41. és 50. percben nyújtott koncentrált védő, és támadó játékának köszönhetően szerzett ötgólos előnyt, amit a hajrá percekben biztosan őrzött. Bácsbokod együttese ezzel együtt megérdemelt győzelmet aratott, amivel átesett az idény első mérkőzésén még természetesnek is mondható gyerekbetegségeken, amelyből a következő Balatonboglár elleni mérkőzésre már ki kell lábalni, már ha győzni szeretne Bácsbokod együttese, bár ez egy pillanatra sem lehet kétséges...

A mérkőzés statisztikája

Támadások száma: I. félidő 28 illetve 28. II. félidő 26 illetve 26. Összesen: 54 illetve 54.

Gól/támadás: I. félidő 12 gól/28 támadás = 43 % illetve 12 gól/28 támadás = 43 %. II. félidő 13 gól/26 támadás = 50 % illetve 8 gól/26 támadás = 31 %. Összesen: 25 gól/54 támadás = 46 % illetve 20 gól/54 támadás = 37 %.

Eladott labda, technikai hiba: I. félidő 4 illetve 9. II. félidő 8 illetve 8. Összesen: 12 illetve 17.

Kapura dobással végződött támadások/támadás: I. félidő 24 dobás/86% illetve 19 dobás/68 %. II. félidő: 18 dobás/69 % illetve 18 dobás/69 %. Összesen: 42 dobás/ 78 % illetve 37 dobás / 69 %.

Gól/kapura dobás: I. félidő 12 gól / 24 dobás = 50 % illetve 12 gól / 19 dobás = 63 %. II. félidő 13 gól /18 dobás = 71 % illetve 8 gól / 18 dobás = 44 %. Összesen: 25 gól / 42 dobás 60 % illetve 20 gól / 37 dobás = 54 %.

Hétméteres / gól: I. félidő 7/3 = 64 % illetve 0/0. II. félidő 5/4 = 80 % illetve 2/2 = 100 %. Összesen: 12/7 = 58 % illetve 2/2 = 100 %.

Személyi lap: (a játékos által befejezett támadás / gól = %)

1/ Prókai Anett                    15 támadás / 10 gól = 67 %

2/ Banász Ildikó                   10 támadás / 5 gól = 50 %

3/ Terner Aliz                       6 támadás / 2 gól = 33 %

4/ Snabl Zsuzsanna             4 támadás / 3 gól = 75 %

5/ Gémes Adrienn               4 támadás / 1 gól = 25 %

6/ Fischer Anett                   4 támadás / 1 gól = 25 %

7/ Gémes Georgina             3 támadás / 3 gól = 100 %

8/ Eladott labda, technikai hiba további 8 támadásban

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 133
Heti: 1 069
Havi: 9 134
Össz.: 2 070 474

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./12. 2009.09.12.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »